Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Liapisftw είπε Λες και ζούμε στο 1950... Η βελτίωση λέγεται πείραγμα 😂😂😂. Δεν πειράζω το αυτοκίνητο.. ΒΕΛΤΙΩΝΩ το αυτοκίνητο. Έχουν πολλές ανοχές απο το εργοστάσιο. Υπάρχει καλή και κακή βελτίωση και όχι πείραγμα. Σφυρήλατα και παρόμοιες ανοησίες.. Το συγκεκριμένο μοτέρ δυστυχώς δεν αντέχει ούτε μαμα, που είναι η ανοησία στο να γίνει σφυρήλατο; Ελα Παναγία μου με τις απόψεις του 1950. Έχω αλλάξει 20 αυτοκίνητα. Και στα 20 είχα το ελάχιστο μόνο πρόγραμμα έως οτι μπορείς να φανταστείς. Τα ευχαριστήθηκα όλα στο έπακρο και δεν είχα και την παραμικρή ζημιά! Μην ξεχάσω, οποίος βάζει πρόγραμμα στο αμάξι του είναι αλήτης και δολοφόνος 😂😂 Εμπρός πίσω! Να τα εκατοστήσεις τα οχήματα,ο καθένας όσα θέλει και ότι θέλει βέβαια γράφει.Ούτε μια ζημιά σε 20 βελτιωμένα αμάξια.Τι λες τώρα.Εκτός αν τα είχες μερικούς μήνες ή κάνα χρόνο και τα έδινες σε κανέναν αφελή.που έβριζε την ώρα και την στιγμή που το πήρε.Εκατοντάδες τέτοιες αναφορές τα τελευταία 20 χρόνια. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές σου απόψεις,που δεν σήμαινει ότι ισχύουν,είδικα αυτές με τις χρονολογίες.Βελτιώσεις ήταν της μόδας μέχρι πριν 10 χρόνια.Έκανα και εγώ σε 2 αυτοκίνητα πριν 10 και 20 χρόνια. Πανε εσυ και δώσε τότε ένα καρο λεφτά για ενα πειραγμένο/βελτιωμένο από τον καθε wannabe tuner, όπως θέλεις πέστο,δεν έχει σημασία,που ξέρει καλύτερα από αυτόν που μελέτησε και κατασκεύασε το μοτέρ. Εγώ θα προτιμήσω το μανισιο,και αν θέλω παραπάνω άλογα παίρνω ένα πιο δυνατό. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από jmmys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fordakias7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Liapisftw είπε Λες και ζούμε στο 1950... Η βελτίωση λέγεται πείραγμα 😂😂😂. Δεν πειράζω το αυτοκίνητο.. ΒΕΛΤΙΩΝΩ το αυτοκίνητο. Έχουν πολλές ανοχές απο το εργοστάσιο. Υπάρχει καλή και κακή βελτίωση και όχι πείραγμα. Σφυρήλατα και παρόμοιες ανοησίες.. Το συγκεκριμένο μοτέρ δυστυχώς δεν αντέχει ούτε μαμα, που είναι η ανοησία στο να γίνει σφυρήλατο; Ελα Παναγία μου με τις απόψεις του 1950. Τα σφυρηλατα ειναι για να αντεχουν παραπανω πιεσεις και οχι για μακροζωια .Ανθρωπος που το θελει για καθημερινο το σφυριλατο ειναι οτι χειροτερο κατα την αποψη μου διοτι λογω μεγαλυτερων ανοχων,χοντροτερου λαδιου θελει πολυ καλο ζεσταμα κρυωμα κλπ. Δεν βγαζει οσα χιλιομετρα βγαζει ενα εργοστασιακο μοτερ η επισκευασμενο με οχι σφυρηλατα η ημι σφυρηλατα εμβολα. Να μην λεμε οτι θελουμε! Χρυσα καλα τα σφυρηλατα αλλα ειναι για συγκεκριμενη χρηση και οχι για καθημερινο σβελτο αμαξακι. 1 ώρα πριν, Liapisftw είπε Έχω αλλάξει 20 αυτοκίνητα. Και στα 20 είχα το ελάχιστο μόνο πρόγραμμα έως οτι μπορείς να φανταστείς. Τα ευχαριστήθηκα όλα στο έπακρο και δεν είχα και την παραμικρή ζημιά! Μην ξεχάσω, οποίος βάζει πρόγραμμα στο αμάξι του είναι αλήτης και δολοφόνος 😂😂 Εμπρός πίσω! Για να εχεις αλλαξει 20 αυτοκινητα παει να πει οτι κραταγες το καθε ενα 3-12 μηνες; Κανεις δεν εχει πει οτι οποιος βαζει προγραμμα στο αμαξι ειναι δολοφονος εγω δεν εχω διαβασει κατι τετοιο σε αυτο το φορουμ btw αν οντως καποιος το εχει πει και δεν το εχω δει η εχει αυτην την αποψη ειναι απλα ασχετος απο αυτοκινηση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Liapisftw Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Fordakias7 είπε Τα σφυρηλατα ειναι για να αντεχουν παραπανω πιεσεις και οχι για μακροζωια .Ανθρωπος που το θελει για καθημερινο το σφυριλατο ειναι οτι χειροτερο κατα την αποψη μου διοτι λογω μεγαλυτερων ανοχων,χοντροτερου λαδιου θελει πολυ καλο ζεσταμα κρυωμα κλπ. Δεν βγαζει οσα χιλιομετρα βγαζει ενα εργοστασιακο μοτερ η επισκευασμενο με οχι σφυρηλατα η ημι σφυρηλατα εμβολα. Να μην λεμε οτι θελουμε! Χρυσα καλα τα σφυρηλατα αλλα ειναι για συγκεκριμενη χρηση και οχι για καθημερινο σβελτο αμαξακι. Για να εχεις αλλαξει 20 αυτοκινητα παει να πει οτι κραταγες το καθε ενα 3-12 μηνες; Κανεις δεν εχει πει οτι οποιος βαζει προγραμμα στο αμαξι ειναι δολοφονος εγω δεν εχω διαβασει κατι τετοιο σε αυτο το φορουμ btw αν οντως καποιος το εχει πει και δεν το εχω δει η εχει αυτην την αποψη ειναι απλα ασχετος απο αυτοκινηση. Συμφωνώ απόλυτα για τα σφυριλατα αλλα τι να κάνουμε που το συγκεκριμένο μοτέρ με εργοστασιακά έμβολα δεν αντέχει καθόλου. Για το συγκεκριμένο είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση για να σου βγάλει 150.000χλμ χωρίς να είσαι με την ψυχή στο στόμα. Όσο για τα αυτοκίνητα ναι δεν τα κρατάω για πάνω απο 2 χρόνια. 3 χρόνια είναι το περισσότερο που κράτησα αυτοκίνητο. Αλλά πολλά τα πήρα βελτιωμένα, άλλα τα βελτίωσα εγώ και μετά που τα πούλησα ακόμα γράφουνε χιλιόμετρα απροβληματιστα. Όλα έχουν να κάνουν με μηχανικό και προγραμματιστή καθώς επίσης και την χρήση που του κάνεις.. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από Liapisftw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fordakias7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Liapisftw είπε Συμφωνώ απόλυτα για τα σφυριλατα αλλα τι να κάνουμε που το συγκεκριμένο μοτέρ με εργοστασιακά έμβολα δεν αντέχει καθόλου. Για το συγκεκριμένο είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση για να σου βγάλει 150.000χλμ χωρίς να είσαι με την ψυχή στο στόμα. Ο μέσος όρος ζωής σε σφυρήλατα που να μην τα πηγαίνεις με την ψυχή στο στόμα συνεχώς είναι 80-100κ χιλιόμετρα δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις έχω δει και με 180κ σφυρί μοτέρ 2.0tfsi στα 600 άλογα αλλά ο ιδιοκτήτης το πρόσεχε υπερβολικα πολύ παραπανω από όσο χρειάζεται. Κάθε 4-5000 λάδια πανάκριβα 25€λιτρο.Και δεν το κυνηγούσε συχνά το αμάξι. Συνεπώς η συντήρηση ενός σφυριλατου μοτέρ είναι αυξημένη και είναι απολύτως λογικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stel106 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Αντε να πω και γω που το ειχα πριν 4 5 χρόνια Εστω και με ενα πρόγραμμα θα σπασει το μοτερ υστερει στον 4ο κυλινδρο... Οποτε μετα μονοδρομος σφυριλατο αλλα 3000+ Πρεπει να ειναι φουλ μαμα εστω μια εξατμιση μεχρι εκει Περα απο αυτο καιει παρα πολυ για τα σημερινα δεδομενα 10 λιτρα θα τα έχεις πολυ ευκολα και γενικα πολυ εξοδο οχημα ! και επειδή σε βλεπω τα 8000 με το ζορι να τα δινεις θα αναστεναξεις.... Τα γούστα πλεον ειναι για τους άνετους ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AmixReckless Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ριξε μια ματια και στο Fiat GP με τον κινητηρα 1.4Tjet. Αξιοπιστος κινητηρας χωρις σοβαρα προβληματα. Το εχω με τουρμπινα απο Abarth + προγραμμα εδω και 50.000km χωρις προβληματα και γενικα δεν το λυπαμαι καθολου. Καταναλωση για τα αλογα του σε λογικα επιπεδα. 5η στα 110-120 βλεπω 6.5 με 7.0lt. Βεβαια ναι ειναι FIAT με οτι συνεπαγεται αυτο 😄 Εγω προσωπικα δεν ειχα κανενα σοβαρο προβλημα. Για το Corsa ισχυουν οσα ειπαν η προλαλησαντες. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από AmixReckless 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakiz105 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, AmixReckless είπε Ριξε μια ματια και στο Fiat GP με τον κινητηρα 1.4Tjet. Αξιοπιστος κινητηρας χωρις σοβαρα προβληματα. Το εχω με τουρμπινα απο Abarth + προγραμμα εδω και 50.000km χωρις προβληματα και γενικα δεν το λυπαμαι καθολου. Καταναλωση για τα αλογα του σε λογικα επιπεδα. 5η στα 110-120 βλεπω 6.5 με 7.0lt. Βεβαια ναι ειναι FIAT με οτι συνεπαγεται αυτο 😄 Εγω προσωπικα δεν ειχα κανενα σοβαρο προβλημα. Για το Corsa ισχυουν οσα ειπαν η προλαλησαντες. οπως ειπες με 5η στα 120 βλέπεις 7l. Τον ίδιο κινητήρα τον έχω δει στο bravo με πρόγραμμα στα 190 άλογα. Η αλήθεια είναι ότι στροφάρει καλά και ακούγεται και ωραία. Αλλά κάτι 14άρια με λίγο πάτημα σε επαρχιακό δρόμο προς την δουλειά. Ακόμα προσπαθεί να το δώσει. Ελπίζω ο TS να ξέρει που πάει και να μην νομίζει ότι επειδή έχει μικρότερο κινητήρα από αυτό που έχει δεν θα είναι χειρότερα. Το καλό με τον Tjet, παίρνει εύκολα αέριο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis_vts Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 9 ώρες πριν, Sakiz105 είπε οπως ειπες με 5η στα 120 βλέπεις 7l. Τον ίδιο κινητήρα τον έχω δει στο bravo με πρόγραμμα στα 190 άλογα. Η αλήθεια είναι ότι στροφάρει καλά και ακούγεται και ωραία. Αλλά κάτι 14άρια με λίγο πάτημα σε επαρχιακό δρόμο προς την δουλειά. Ακόμα προσπαθεί να το δώσει. Ελπίζω ο TS να ξέρει που πάει και να μην νομίζει ότι επειδή έχει μικρότερο κινητήρα από αυτό που έχει δεν θα είναι χειρότερα. Το καλό με τον Tjet, παίρνει εύκολα αέριο! Παίρνει αέριο άνετα και με όλα της εποχής του είναι το μόνο απροβλημάτιστο. Βλέπε rc, opc, mini... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1988panos2171 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 To αν είναι καλή ή κακή επιλογή εξαρτάται από το τι θες να κάνεις. Αν το θες για καθημερινό ναι είναι κακή επιλογή γιατί έχει υψηλή κατανάλωση και με περισσότερη χρήση θα βγάζει και περισσότερα προβλήματα. Αν το θες για ΣΚ ή project τότε αλλάζει το πράγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, AmixReckless είπε Ριξε μια ματια και στο Fiat GP με τον κινητηρα 1.4Tjet. Αξιοπιστος κινητηρας χωρις σοβαρα προβληματα. Το εχω με τουρμπινα απο Abarth + προγραμμα εδω και 50.000km χωρις προβληματα και γενικα δεν το λυπαμαι καθολου. Καταναλωση για τα αλογα του σε λογικα επιπεδα. 5η στα 110-120 βλεπω 6.5 με 7.0lt. Βεβαια ναι ειναι FIAT με οτι συνεπαγεται αυτο 😄 Εγω προσωπικα δεν ειχα κανενα σοβαρο προβλημα. Για το Corsa ισχυουν οσα ειπαν η προλαλησαντες. Καλα καταναλωση 7 τη βλεπεις οπως ειπες ,μονο με 5η(6η στο δικο μου) και 120. Αλλιως εντος παιζει 8-9. Σιγουρα οικονομικοτερο απο το OPC παντως. Τα θεματακια του τα εχει και ο Tjet, βλεπε Μ32 (μιλαω για 150αρι Tjet) αλλα με λιγη αγαπη μπορεις και να το προλαβεις η να το αντιμετωπισεις μια και καλη αν σου τυχει. Και σιγουρα φθηνοτερο απο το να σου σκασει το μοτερ. Ο Tjet κιολας με μια τουρμπινουλα 1446 και ΦΠΕ παει χαλαρα 200 ιππους και εως και 250 ,αναλογα τι ζητας φυσικα. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από Dantε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filarhos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Εμένα τα pocket rocket ποτέ δεν μου άρεσαν. Το μόνο καλό που υπάρχουν είναι για εμάς που έχουμε απλές εκδόσεις να παίρνουμε ανταλλακτικά για να βελτιώσουμε το δικό μας... Για παράδειγμα αναρτήσεις, φρένα, ζάντες και ίσως κάποιο καλύτερο κάθισμα. Χωρίς να έχω ψάξει τιμές, εγώ θα κοιτούσα για την αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία, astra. Είναι σίγουρα καλύτερη πλατφόρμα και καλύτερο αυτοκίνητο. Θεωρώ μάλιστα ότι αυτά τα 100-150 κιλά παραπάνω αξίζουν για να θυσιάσεις τις επιδόσεις επιλέγοντας μικρότερη έκδοση από opc ή αν πας σε opc έχεις ακόμα καλυτερες επιδόσεις. Υ.Γ. Δεν έχω οδηγήσει opc αλλά είχα σε στενό μου κύκλο βελτιωμένο αυτοκίνητο 300+ ίππων, με dsg, και μετά από αρκετά χλμ σε όλες τις συνθήκες κατέληξα ότι αν δεν κάνεις κόντρες δεν αξίζει να έχεις κάτι με παραπάνω από 150ίππους... Και πολλά λέω αφού όταν ήταν να αγοράσω, πήρα 85 ίππους πετρέλαιο ενώ υπήρχε και το 120 ίππων πετρέλαιο ελαφρώς μεταχειρισμένο πιο φτηνό και ελάχιστα πιο ακριβό καινούριο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AmixReckless Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Dantε είπε Καλα καταναλωση 7 τη βλεπεις οπως ειπες ,μονο με 5η(6η στο δικο μου) και 120. Αλλιως εντος παιζει 8-9. Σιγουρα οικονομικοτερο απο το OPC παντως. Τα θεματακια του τα εχει και ο Tjet, βλεπε Μ32 (μιλαω για 150αρι Tjet) αλλα με λιγη αγαπη μπορεις και να το προλαβεις η να το αντιμετωπισεις μια και καλη αν σου τυχει. Και σιγουρα φθηνοτερο απο το να σου σκασει το μοτερ. Ο Tjet κιολας με μια τουρμπινουλα 1446 και ΦΠΕ παει χαλαρα 200 ιππους και εως και 250 ,αναλογα τι ζητας φυσικα. Για το 6αρι ναι το γνωρίζω. Από μοτέρ μόνο τσιμουχακια βαλβίδων έχω αλλάξει με πολύ χαμηλό κόστος γιατί τσμπουσε λαδακι αλλά όχι τπτ τρελό. Το πιο ακριβό ανταλλακτικό που πλήρωσα ήταν η φλασιερα (170€) . Κάποιο άλλο "σοβαρό" πρόβλημα δεν βγάζουν τα συγκεκριμένα. Εγώ με VL38 και φίλτρο είμαι γύρω στα 180. Οικονομικό, γρήγορο και με καλή ανάρτηση πολύ απολαυστικό αμάξι. (Κόνι κίτρινα με eibach 30mm) Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από AmixReckless Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KYR1312 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δεν είπα ότι θα έδινα 8κ.Απλα έτυχε και μίλησα με παιδί που το είχε και του έβγαλε την ψυχή είπα να το αφήσω το συγκεκριμένο.Παντως βοηθήσατε όλοι😂💪 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
administrator Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Φίλε μου εγώ πάντος το έχω σχεδόν 5 χρόνια τώρα (αγορά μεταχειρισμένο 2ο χέρι) και πλέον έχει περίπου 150k χλμ επάνω του έχω να πω ότι το καημένο δεν μου έχει ζητήσει το παραμικρό , εκτός απο τα γνωστά αναλώσιμα. Βέβαια η χρήση που του κάνω είναι normal, χωρίς να λείπουν τα απαραίτητα ανοίγματα, αλλά πάντα με σωστό ζέσταμα πριν και κρύωμα μετά. Όσο αφορά την κατανάλωση με 98άρα, είμαι γύρω στο 7,5-8,0 εντός πόλης και 6,5-7,0 εκτός με cruise control στα 130χλμ. Το αμάξι είναι μαμά, και φοράει μόνο φίλτρο και εξάτμιση καθώς και έχει μεγαλύτερο intercooler, αλλά δεν έχει πρόγραμμα. Εμένα η άποψη μου είναι ότι το έχω ευχαριστηθεί όσο δεν πάει .. και δύσκολα θα το άλλαζα. Βέβαια πρίν καταλήξω να πάρω το συγκεκριμένο.. πίστεψε με είχα δει αρκετά ρημάδια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KYR1312 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Αδερφέ έχω αρχίσει να κουράζομαι έχω δει πάνω από δέκα μέσα σε ένα χρόνο και ήταν λίγο πολύ ρημαδια οπότε μάλλον δεν με πάει και τοσο😂 1 ώρα πριν, administrator είπε Φίλε μου εγώ πάντος το έχω σχεδόν 5 χρόνια τώρα (αγορά μεταχειρισμένο 2ο χέρι) και πλέον έχει περίπου 150k χλμ επάνω του έχω να πω ότι το καημένο δεν μου έχει ζητήσει το παραμικρό , εκτός απο τα γνωστά αναλώσιμα. Βέβαια η χρήση που του κάνω είναι normal, χωρίς να λείπουν τα απαραίτητα ανοίγματα, αλλά πάντα με σωστό ζέσταμα πριν και κρύωμα μετά. Όσο αφορά την κατανάλωση με 98άρα, είμαι γύρω στο 7,5-8,0 εντός πόλης και 6,5-7,0 εκτός με cruise control στα 130χλμ. Το αμάξι είναι μαμά, και φοράει μόνο φίλτρο και εξάτμιση καθώς και έχει μεγαλύτερο intercooler, αλλά δεν έχει πρόγραμμα. Εμένα η άποψη μου είναι ότι το έχω ευχαριστηθεί όσο δεν πάει .. και δύσκολα θα το άλλαζα. Βέβαια πρίν καταλήξω να πάρω το συγκεκριμένο.. πίστεψε με είχα δει αρκετά ρημάδια Πόσο το χες πάρει και με πόσα χιλιόμετρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα