Προς το περιεχόμενο

Chevrolet matiz 2004 μεταχειρισμένο αξιζει;

Eirini2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, Eirini2 είπε

Το ματιζ 3.500 μετρια κατασταση..και οτι πουντο βρηκα σε νορμαλ κατασταση δεν πεφτει κατω απο 1.500..εχω κ υποψηφιο ενα Daihatsu cuore του 2003 στα 1.500 αλλα ακομα ψαχνω

Ρωτησα εναν γνωστο μου μηχανικο και μου ειπε μακρια απο ματιζ οποτε τα ξεχνάω αλλς και για πουντο το ίδιο μου ειπε οτι θα το πηγαινω καθε δευτερη μερα συνεργειο..ο πατερας μου που ασχολείστε με αμαξια μου λεει ειναο καθαρά στην συντηρηση που του εχει κανει ο προηγούμενος και οχι στα χρονια

και πολυ καλα σου ειπε ο father..... Σε αυτη την ηλικιακη κατηγορια αυτοκινητων που ψαχνεις (περι την εικοσαετία) σημασία εχει η κατασταση αυτη καθεαυτη του όποιου υποψηφιου αυτοκινήτου παρά η σχετικη φήμη που εχει σαν  μοντέλο.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 ώρες πριν, Eirini2 είπε

Ρωτησα εναν γνωστο μου μηχανικο και μου ειπε μακρια απο ματιζ οποτε τα ξεχνάω αλλς και για πουντο το ίδιο μου ειπε οτι θα το πηγαινω καθε δευτερη μερα συνεργειο..ο πατερας μου που ασχολείστε με αμαξια μου λεει ειναο καθαρά στην συντηρηση που του εχει κανει ο προηγούμενος και οχι στα χρονια

Κοιτα απο το να παρεις ματιζ πολυ καλυτερα το πουντο!  Τα φιατ βγαζουν θεμα με το τιμονι city.. βγαζουν φλαντζα.. και ψιλοπροβληματακια με τα ηλεκτρολογικα..   Ειναι τιμια στην καταναλωση και στο τραβηγμα

• Like 1

1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Κοιτα απο το να παρεις ματιζ πολυ καλυτερα το πουντο!  Τα φιατ βγαζουν θεμα με το τιμονι city.. βγαζουν φλαντζα.. και ψιλοπροβληματακια με τα ηλεκτρολογικα..   Ειναι τιμια στην καταναλωση και στο τραβηγμα

Γενικά τα ιταλικά πάσχουν στα ηλεκτρολογικά τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, wesker είπε

Γενικά τα ιταλικά πάσχουν στα ηλεκτρολογικά τους.

Τα οποία ηλεκτρολογικα όμως σ' αυτά τα ιταλικά είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία γερμανικά, συνήθως Bosch...όπως στην 156...MAF, εγκέφαλος, αισθητήρας λάμδα, βηματικό μοτέρ κ πεταλούδα, πολλαπλασιαστές κ.α. γερμανικά...

Επεξ/σία από definitio
  • Like 1

16 ώρες πριν, definitio είπε

Τα οποία ηλεκτρολογικα όμως σ' αυτά τα ιταλικά είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία γερμανικά, συνήθως Bosch...όπως στην 156...MAF, εγκέφαλος, αισθητήρας λάμδα, βηματικό μοτέρ κ πεταλούδα, πολλαπλασιαστές κ.α. γερμανικά...

Βρισκονται ευκολα;

ναι οχι απλως ευκολα αλλα...πανευκολα. Μπορεις να βρεις απο καινουργια μεχρι μεταχειρισμενα. Παντως αν σου συμβει τιποτα με το τιμονι τη $#@σες. Ειναι γνωστο προβλημα στα φιατακια με το κουμπι/λειτουργεια city. Συνηθως στα 100.000 χλμ βγαινει η ζημια ισως και νωριτερα και εχει να κανει με ενα αισθητηρα αλλα ειναι μανικι να το αλλαξει μηχανικος και συνηθως ζητανε αλλαγη ολου του συστηματος. Τιπς για αυτο;

αν βρεις φιατακι ρωτα οποσδηποτε αν εγινε καμμια επισκευη στο τιμονι. Επισης δοκιμασε επιτοπου το κουμπι city για μερικα λεπτα και δες αν θα βγει ενδειξη. Αν βγει ενδειξη περα απο του μπελα, το αμαξι σχεδον δεν οδηγειται....

ειχα βρει εναν που επισκευαζε μονο τον αισθητηρα με μικρο κοστος αλλα επειδη εμενα εσβησε απο μονο του, εχασα τα στοιχεια του μαστορα.

23 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

ο πατερας μου που ασχολείστε με αμαξια μου λεει ειναο καθαρά στην συντηρηση που του εχει κανει ο προηγούμενος και οχι στα χρονια

αυτο ισχυει παντα,ο σωστος ιδιοκτητης θα αντιμετωπισει ολα τα προβληματα

• Like 1

Στις 22/10/2022 στις 12:38 ΜΜ, jimmy1966 είπε

Ποιος τα λεει αυτα;Εχω το 800ρι 3κιλυνδρο Ματιζακι του 2009  ,αυτη τη στιγμη εχει 80χιλιαδες χλμ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος(τοχω αγορασει καινουριο)!!!Αν το συντηρεις κανονικα το Ματιζακι ,ειναι σουπερ.

Ε καλά με 6k χλμ το έτος τι περιμένεις να σου βγάλει πέρα από τα τετριμμένα? :lol:

Στις 23/10/2022 στις 1:25 ΠΜ, Eirini2 είπε

Το ματιζ 3.500 μετρια κατασταση..και οτι πουντο βρηκα σε νορμαλ κατασταση δεν πεφτει κατω απο 1.500..εχω κ υποψηφιο ενα Daihatsu cuore του 2003 στα 1.500 αλλα ακομα ψαχνω

3,5k για Ματιζ δεν δίνω που να με βαράνε....τι ζητάνε ρεεεεε:lol:

• Like 4

11 λεπτά πριν, vagos789 είπε

αυτο ισχυει παντα,ο σωστος ιδιοκτητης θα αντιμετωπισει ολα τα προβληματα

Εγω δεν μπορω να πιστεψω καποιος που αλλαζει οτι χρειαζεται να το δινει σε προσιτη τιμη..

πχ σε αυτα τα χρονια σιγα μην εχει αλλαξει τα κολλαρα του ψυγειου!  Πολλα απο τα εξαρτηματα θα ζητησουν αλλαγη και αυτος που θα το παρει και δεν θα ξερει θα απηυδησει με το να επισκεπτεται καθε τρεις και λιγο το συνεργειο!

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Eirini2 είπε

Βρισκονται ευκολα;

Εξαρτάται από την ηλικία και την έκδοση...για Punto πιθανότατα, αλλά δεν είχα τέτοιο...

...για Alfa Romeo 156 η μία έκδοση βηματικού μοτέρ/ποτενσιόμετρο γκαζιού/έλεγχος πεταλούδας υπάρχει μόνο μεταχειρισμένη κ ακριβή πλέον κ ολοένα πιο δυσεύρετη (για μοντέλα μέχρι 2000 ή 2001).

Ρώτα το μοντέλο του κινητήρα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου που ενδιαφέρεσαι, γιατί μπορεί να υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις (αυτό ανεξαρτήτως μάρκας), και βάσει αυτού ρώτα εδώ ή σε εξειδικευμενο φόρουμ που θα ξέρουν καλύτερα για πιθανές ιδιοτροπίες κ διαθεσιμότητα βασικών ανταλλακτικών.

Επεξ/σία από definitio
  • Like 1

2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

ναι οχι απλως ευκολα αλλα...πανευκολα. Μπορεις να βρεις απο καινουργια μεχρι μεταχειρισμενα. Παντως αν σου συμβει τιποτα με το τιμονι τη $#@σες. Ειναι γνωστο προβλημα στα φιατακια με το κουμπι/λειτουργεια city. Συνηθως στα 100.000 χλμ βγαινει η ζημια ισως και νωριτερα και εχει να κανει με ενα αισθητηρα αλλα ειναι μανικι να το αλλαξει μηχανικος και συνηθως ζητανε αλλαγη ολου του συστηματος. Τιπς για αυτο;

αν βρεις φιατακι ρωτα οποσδηποτε αν εγινε καμμια επισκευη στο τιμονι. Επισης δοκιμασε επιτοπου το κουμπι city για μερικα λεπτα και δες αν θα βγει ενδειξη. Αν βγει ενδειξη περα απο του μπελα, το αμαξι σχεδον δεν οδηγειται....

ειχα βρει εναν που επισκευαζε μονο τον αισθητηρα με μικρο κοστος αλλα επειδη εμενα εσβησε απο μονο του, εχασα τα στοιχεια του μαστορα.

Την λειτουργία city να φανταστω την εχουν τα πιο καινούργια φιατ γιατι αυτα που κοιταω μεχρι του 2003 ειναι...

2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Εγω δεν μπορω να πιστεψω καποιος που αλλαζει οτι χρειαζεται να το δινει σε προσιτη τιμη..

πχ σε αυτα τα χρονια σιγα μην εχει αλλαξει τα κολλαρα του ψυγειου!  Πολλα απο τα εξαρτηματα θα ζητησουν αλλαγη και αυτος που θα το παρει και δεν θα ξερει θα απηυδησει με το να επισκεπτεται καθε τρεις και λιγο το συνεργειο!

Σιγουρα θα θελει και αλλες αλλαγες οπως τα κολαρα ψυγειου το θεμα ειναι να τα βρισκω και ευκολα κ φθηνα  

2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Κοίτα μπορεί να το δίνει σε ο,τι χρήματα θέλει, δε σημαίνει οτι θα βρεθεί και θύμα να το πληρώσει. 3,500 ευρώ για αυτοκίνητο που πριν 20 χρόνια είχε 8,500 ευρώ είναι εξωφρενικά πολλά χρήματα. Αν περιμένεις να βγάλεις τη συντήρηση απο τη μεταπώληση, καήκαμε. Το συντηρείς πρώτα για να οδηγείς εσύ ενα όσο πιο ασφαλές και αξιόπιστο γίνεται, όχι για να περιμένεις να το πουλήσεις σα το μαυραγορίτη όταν δεν υπάρχουν οχήματα.

46 λεπτά πριν, Eirini2 είπε

Την λειτουργία city να φανταστω την εχουν τα πιο καινούργια φιατ γιατι αυτα που κοιταω μεχρι του 2003 ειναι...

Σιγουρα θα θελει και αλλες αλλαγες οπως τα κολαρα ψυγειου το θεμα ειναι να τα βρισκω και ευκολα κ φθηνα  

Γνωριζω οτι υπαρχουν φουλ ανταλλακτικα για τα φιατ!

54 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Γνωριζω οτι υπαρχουν φουλ ανταλλακτικα για τα φιατ!

Εξαρτάται, το βηματικό μοτέρ  που ανέφερα παραπάνω - που δεν παράγεται πλέον, βρίσκεται μόνο μεταχειρισμένο και τείνει να βγάζει προβλήματα - έχει χρησιμοποιηθεί και σε Fiat (Bravo, Brava, Marea έχω δει ως συμβατά, δε ξέρω αν μπήκε κι αλλού)

Καλό να ψάχνουμε αριθμό κινητήρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...