stavrosleo94 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Πρόκειται να μπω σε ένα σπίτι τον Γενάρη που μας έρχεται, στη Θεσσαλονίκη. Βρήκα ένα ωραίο σπίτι (υπνοδωμάτιο-σαλονοκουζίνα, αλλά για θέρμανση έχει κλιματισμό). Επειδή μέχρι πρότινος έμενα με τους δικούς μου (28 χρονών είμαι), τώρα μπορώ πλέον να πιάσω σπίτι μόνος μου. Επειδή θέλω από τώρα να κάνω ένα προυπολογισμό, θα μπορούσατε να μου πείτε ένα μέσο όρο από τα πάγια έξοδα ενός σπιτιού για ένα άτομο; ΔΕΗ-Θέρμανση (Δουλεύω ως προγραμματιστής από το σπίτι, οπότε δεν ειναι οτι θα λείπω από το σπίτι στη δουλειά και θα έχω κλειστό τό κλιματιστικό. Αυτό δε σημαίνει οτι θα καίει 24/7) Κονόχρηστα Νερό Ιντερνετ Σούπερ μάρκετ (Αν γίνεται απαντήστε μου αρκετοί ώστε να βγάλω ένα μέσο όρο τι να υπολογίζω). Μαγειρεύω, οπότε δε θα παραγγέλνω και κάθε μερα. Εχω δει παρόμοια ποστ στο ίντερνετ ή άρθρα απο sites, αλλά είναι προ τριετίας και όπως γνωρίζετε δυστυχώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλέον. Ευχαριστώ παρα πολυ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από stavrosleo94
sphinxgr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, stavrosleo94 είπε Καλησπέρα σας. Πρόκειται να μπω σε ένα σπίτι τον Γενάρη που μας έρχεται, στη Θεσσαλονίκη. Βρήκα ένα ωραίο σπίτι (υπνοδωμάτιο-σαλονοκουζίνα, αλλά για θέρμανση έχει κλιματισμό). Επειδή μέχρι πρότινος έμενα με τους δικούς μου (28 χρονών είμαι), τώρα μπορώ πλέον να πιάσω σπίτι μόνος μου. Επειδή θέλω από τώρα να κάνω ένα προυπολογισμό, θα μπορούσατε να μου πείτε ένα μέσο όρο από τα πάγια έξοδα ενός σπιτιού για ένα άτομο; ΔΕΗ-Θέρμανση (Δουλεύω ως προγραμματιστής από το σπίτι, οπότε δεν ειναι οτι θα λείπω από το σπίτι στη δουλειά και θα έχω κλειστό τό κλιματιστικό. Αυτό δε σημαίνει οτι θα καίει 24/7) Κονόχρηστα Νερό Ιντερνετ Σούπερ μάρκετ (Αν γίνεται απαντήστε μου αρκετοί ώστε να βγάλω ένα μέσο όρο τι να υπολογίζω). Μαγειρεύω, οπότε δε θα παραγγέλνω και κάθε μερα. Εχω δει παρόμοια ποστ στο ίντερνετ ή άρθρα απο sites, αλλά είναι προ τριετίας και όπως γνωρίζετε δυστυχώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλέον. Ευχαριστώ παρα πολυ εκ των προτέρων. ΔΕΗ - Θέρμανση 100€ Κοινόχρηστα 25€ Νερό 10€ Ίντερνετ 25€ Σούπερ μάρκετ 250€ 1000% υπάρχει ίδιο θέμα. Κλασικό θέμα. Γράφεις 250€ σουπερ μαρκετ και έρχεται ο άλλος κ σου λεει εγω ζω με 50€ το μηνα σουπερ μάρκετ. Κλπ κλπ κλπ
korakios Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 15 λεπτά πριν, stavrosleo94 είπε οπότε δεν ειναι οτι θα λείπω από το σπίτι στη δουλειά και θα έχω κλειστό τό κλιματιστικό. Αυτό δε σημαίνει οτι θα καίει 24/7) κακώς , 24ωρο θα το έχεις στην επιθυμητή θερμοκρασία , θα κλείσει μόνο του την άνοιξη βάλε και νυχτερινό απο ΔΕΔΔΗΕ 1
Allan-Wake Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) πες μας τι μισθο εχεις καθαρα. Επισης ποσο ειναι το ενοικιο σου. Γενικα τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα για να ζεις μονος σου, θελεις τουλαχιστον 1200 για να τα βγαλεις περα. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από Allan-Wake
vamvakoolas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 ολα εχουν να κανουν με δυο σημαντικους παραμετρους που δεν αναφερεις: 1)το μισθο σου 2)και τα υπολοιπα πλην του σπιτιου εξοδα αν για παραδειγμα εχεις μισθο 1000 ευρ και ενοικιο 300 σου μενουν 700 για να καλυψεις το ενοικιο, παγια και τυχον διασκεδαση, ενδυση κτλ. Οποτε θελοντας και μη (και με το ενδεχομενο να θες και στην ακρη, δε βαζω καν ενδεχομενο για οχημα/μηχανακι και ουτε να καλας φιλους αρα και να μαγειρευεις για αυτους) θα πρεπει να κανεις τα μαθηματικα απαντηση στην ερωτηση-> εγω ΔΕΗ πληρωνα 50-90 κοινοχρηστα ποτε πανω απο 20 ευρ (αν και εμενα σε πολυκατοικιες χωρις κηπους και αλλες @##) ιντερνετ τηλ 40 ευρ και τελος εδινα 30 ευρ περιπου την εβδομαδα για ψωνια (προφανως μαγειρευω) μη ξεχασεις εξοδα για μετακομιση και τυχον επιπλα συσκευες και αλλα ...μπιχλιμπιδια που θελει ενα σπιτι (πιατα, κουβερτες κτλ)
stavrosleo94 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε πες μας τι μισθο εχεις καθαρα. Επισης ποσο ειναι το ενοικιο σου. Γενικα τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα για να ζεις μονος σου, θελεις τουλαχιστον 1200 για να τα βγαλεις περα. Ενοίκιο 250 το μήνα. Μισθός καθαρά 850 μέχρι τον Ιούνιο. Μετά ανεβαίνει λόγω αυξήσεων (πολιτική της εταιρίας, θα λάβω άλλες 2 αυξήσεις) 7 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε μη ξεχασεις εξοδα για μετακομιση και τυχον επιπλα συσκευες και αλλα ...μπιχλιμπιδια που θελει ενα σπιτι (πιατα, κουβερτες κτλ) Αυτά ευτυχώς θα τα αναλάβουν οι δικοί μου. 7 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε δε βαζω καν ενδεχομενο για οχημα/μηχανακι έχω αμάξι, έχει αέριο, το κινώ ελάχιστα. Τελευταία φορά το γέμισα αέριο 15 Αυγούστου με 40 ευρώ, και ακόμα πάει κανονικά Τα υπόλοιπα προσωπικά έξοδα είναι ~150 το μήνα Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από stavrosleo94
vamvakoolas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 κανοντας τα μαθηματικα με τα νουμερα που εδωσες μενουν 150 -200 ευρ στην ακρη για το αυτοκινητο/βαζω ακρη/εκτατα εξοδα μη ξεχνας οτι το αμαξι δεν ειναι μονο καυσιμα (ακομα και αν εχεις ηλεκτρικο με μηδεν βενζινη) θελει συντηρηση, ασφαλεια, τελη κτλ anyway για αρχη θα δυσκολευτεις λιγο αλλα εφοσον λες οτι θα αυξηθει ο μισθος θα τη παλεψεις
stavrosleo94 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε κανοντας τα μαθηματικα με τα νουμερα που εδωσες μενουν 150 -200 ευρ στην ακρη για το αυτοκινητο/βαζω ακρη/εκτατα εξοδα μη ξεχνας οτι το αμαξι δεν ειναι μονο καυσιμα (ακομα και αν εχεις ηλεκτρικο με μηδεν βενζινη) θελει συντηρηση, ασφαλεια, τελη κτλ anyway για αρχη θα δυσκολευτεις λιγο αλλα εφοσον λες οτι θα αυξηθει ο μισθος θα τη παλεψεις Ναι τα γνωρίζω αυτά, εξάλλου έχω και πιστωτική κάρτα οπότε μπορώ να τα βάζω σε δόσεις αυτά για να μη μου φεύγουν μαζεμένα τα λεφτά. Κυρίως ως προς τα έξοδα σπιτιού θέλω να ακούσω τιμές, για να μπορέσω να υπολογίσω, μη βρεθώ προ επλήξεως.
ewssonaht Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τα νουμερα που σου εχουν πει παραπανω ειναι πολυ σωστα. Χοντρικα ενα (νορμαλ) σπιτι εχει εξοδα 120-200Ε/μηνα πλεον του ενοικιου. Επειδη φανταζομαι οτι δεν υπαρχει κεντρικη θερμανση αφου λες οτι θα εχεις κλιματιστικο, θα εισαι στο κατω ακρο του ποσου εφοσον δεν εχεις το κλιματιστικο να παιζει ολη μερα. Χοντρικα ειναι Νερο 10-15 ΔΕΗ 50-120 Κοινοχρηστα 20-30 Ιντερνετ 25 Σουπερμαρκετ 100-300, αναλογα αν θες να τρως και κανενα κρεας, ψαρι, κανα εκτος εποχης λαχανικο, κανα κρασι. Αν τρως μονο ρυζι και μακαρονια με σαλτσα κονσερβα μπορει να βγεις και με λιγοτερα απο 100. Πολύ προσοχή στις πιστωτικές, είναι κρίμα να δίνεις λεφτά σε τόκους με τόσο μικρό μισθό. Είναι άδικα λεφτά. Επίσης εάν τα πάγια του αυτοκινήτου δε τα καλύπτουν οι γονείς, εφόσον το κινείς τόσο λίγο δεν αξίζει, πούλησε το. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από ewssonaht
basilis_k6 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, stavrosleo94 είπε Τα υπόλοιπα προσωπικά έξοδα είναι ~150 το μήνα γυναικα βλέπω δεν... καλα εισαι ακομα.
ilias_sa Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε γυναικα βλέπω δεν... καλα εισαι ακομα. το καλύτερο σχόλιο...έχουν γνώση οι φύλακες(δεσμευμένοι) που λέει ο λαός
Dimitris156 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Επειδή είμαι σε αυτή τη φάση 1 χρόνο τώρα, είμαι πολύ κοντά στα νούμερα που έδωσε ο sphinxgr. Το σούπερ-λαϊκή μου βγαίνει κοντά στα 300€ αλλά είμαι φουλ της υγιεινής διατροφής και μαγειρεύω πολύ συχνά κοτόπουλα κτλπ. Όσο για θέρμανση, εγώ προσωπικά κλείνω το κλιματιστικό στο σπίτι γιατί με δουλειά, γυμναστήριο/έξοδο λείπω πάνω από 12 ώρες από το σπίτι και + τον ύπνο δεν με συμφέρει να είναι συνέχεια ανοιχτό. Στην περίπτωσή σου όμως θα έλεγα ότι θα σου είναι οικονομικότερο να το έχεις 24/7, τουλάχιστον εκείνο όπου θα έχεις το γραφείο σου και θα περνάς τις περισσότερες ώρες. Πάρε και κάποιον μετρητή κατανάλωσης, ειδικά τώρα που πρέπει να παραμένεις κάτω από 500kWh το μήνα είναι σημαντικό να έχεις εποπτεία της κατανάλωσής σου. Όσον αφορά τα σχόλια περί γυναίκας, προσυπογράφω 😅 1
korakios Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 13 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε εγώ προσωπικά κλείνω το κλιματιστικό στο σπίτι γιατί με δουλειά, γυμναστήριο/έξοδο λείπω πάνω από 12 ώρες από το σπίτι και + τον ύπνο δεν με συμφέρει να είναι συνέχεια ανοιχτό. Στην περίπτωσή σου όμως θα έλεγα ότι θα σου είναι οικονομικότερο να το έχεις 24/7, τουλάχιστον εκείνο όπου θα έχεις το γραφείο σου και θα περνάς τις περισσότερες ώρες. κακως το κλείνεις , απλά το χαμηλώνεις όταν λείπεις αν έχει μεγάλες θερμικές απώλειες το σπίτι μιας και θα κάψει παραπάνω για να ξαναπιάσει επιθυμητή θερμοκρασία απο το να το άφηνες στη συντήρηση (φυσικά προϋπόθεση για θέρμανση με AC είναι inverter με καλά χαρακτηριστικά)
Dimitris156 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε κακως το κλείνεις , απλά το χαμηλώνεις όταν λείπεις αν έχει μεγάλες θερμικές απώλειες το σπίτι μιας και θα κάψει παραπάνω για να ξαναπιάσει επιθυμητή θερμοκρασία απο το να το άφηνες στη συντήρηση (φυσικά προϋπόθεση για θέρμανση με AC είναι inverter με καλά χαρακτηριστικά) Αν ήταν κανένα καλό κλιματιστικό που έπεφτε πολύ χαμηλά θα το είχα κάνει ήδη, αλλά το χειμώνα δε το είδα να πέφτει κάτω από 600 (άντε 500 αν ξέχασα κάποια μέτρηση). Όταν το ανοίγω στο turbo, καίει κοντά στις 1,3kWh (για κάποια λόγο έτσι λειτουργούν κάποια φασόν midea με fan στο high ή turbo). Οπότε στην περίπτωση μου σίγουρα δε συμφέρει, ωστόσο σε περιπτώσεις τηλεργασίας είναι πιθανώς οικονομικότερο.
geomrk Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 19 ώρες πριν, vamvakoolas είπε ουτε να καλας φιλους αρα και να μαγειρευεις για αυτους) 28 χρονών είναι, θα έρχονται σπίτι του και ο καθενας θα παραγγέλνει τα δικα του, δεν γνωρίζω κανέναν κοντά στην ηλικία μου(27 είμαι και έχω κύκλο μέχρι και 32) που μαγειρεύει για καλεσμένους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα