Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους,

θα ηθελα την γνωμη σας αν αξίζει να κανω κάποια αναβάθμιση στο συγκεκριμένο pc η δεν αξίζει και πρέπει να χτισώ το build απο την άρχη

Ποσο που διαθετώ: 800-900 ευρώ

Χρήση υπολογιστή: office, autocad , Απαιτητικό multitasking 

Ειδικό πρόγραμμά : Autocad, Pipesim

PC BUILD ΥΠΑΡΧΟΝ

ΚΟΥΤΙ: COOLERMASTER ELITE 430 BLACK CASE 

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ : COOLERMASTER EXTTREME POWER PLUS 500W 

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ : INTEL CORE I 5 2400 (S1155,3,10 GHZ 6 MB)

ΜΗΤΡΙΚΗ :Gigabyte Technology Co. Ltd. P67A-D3-B3 (Socket 1155)

ΜΝΗΜΗ RAM: 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24)

GPU: 1023MB NVIDIA GeForce GTX 460 v2 (EVGA)

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ : 232GB Samsung SSD 850 EVO 250GB (SATA (SSD)

Βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη χωρίς αυτο πιστευω να παίζει κάποιο  

Αυτό που εχω να πω είμαι οτι τόσα χρόνια είμαι υπερευχαριστημένος από το PC μου και μετα από την  αλλαγή του σκληρού σε ssd το σύστημα ανταποκρίνεται ικανοποιητικά

Παρόλα αυτά πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα για αλλαγή ή αν με παίρνει αναβάθμιση του pc 

Περιμένω τις γνώμες- προστασείς  σας

Ευχαριστώ εκ των προτερων  

Δημοσ.

Να ξέρεις ότι αναβάθμιση σημαίνει νέος επεξεργαστής, μητρική, μνήμη, ίσως τροφοδοτικό. Ίσως και δίσκος.  Ίσως και GPU αν θες κάτι νεότερο.

Πρακτικά αλλάζεις μηχάνημα.

αν όμως είσαι ευχαριστημένος, γιατί να το κανεις;

• Like 2
Δημοσ.

Η διαφορά σε σύγχρονο μηχάνημα θα γίνει τρομερά αισθητή.

Τι εργασίες περίπου κάνεις στο autocad; Για να σε ικανοποιεί ο 2400 φαντάζομαι σχετικά απλές, ωστόσο βλέπεις να σε ζορίζει κάπου;

Αδυνατώ να βρω στοιχεία για το Pipesim, γνωρίζεις τα hardware requirements;

• Like 2
Δημοσ.

Πέρα από έναν καλύτερο επεξεργαστή τύπου i7 3xxx και παραπάνω μνήμη RAM,  που πλέον θα βρεις αρκετά φθηνά στα μεταχειρισμένα, δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις.
Βασικά σε τόσο παλιό μηχάνημα δεν πολυαξίζει, ειδικά αφού το χρησιμοποιείς για την δουλειά σου.

Καιρός για νέο πισί. :)

• Like 3
Δημοσ.

Κάνε BIOS update και βάλτου έναν I7-3770/3770K και άλλα 8GB RAM και θα είσαι ΟΚ για την δουλειά που το θέλεις.

Ψάξε εδώ στις αγγελίες για επεξεργαστή.

Αν δεν έχεις aftermarket ψυκτρα τότε πάρε μια Arctic Freezer 34, που υποστηρίζει το socket (αν θυμάμαι καλά, αφού έχω την 33 σε socket 1150) και η οποία λογικά θα σου μείνει για μελλοντική αναβάθμιση.

• Like 3
Δημοσ.

Τι εργασιες κανεις ακριβως? Με ποσες οθονες δουλευεις? Για αρχη οπως ειπαν κ οι προλαλησαντες bios update και εναν i7 για να παρει λιγο ζωη απο cpu,επισης εαν παιρνει βαλε 16gb ram. Απο 'κει κ περα εαν προχωρησεις και σε 3d σχεδια( δεδομενα απο laser scanner),φωτογραμμετρια κλπ πας σε αλλη συνθεση τελειως για να σε καλυπτει κανοντας την εργασια που θες σε καποιο καλο χρονικο διαστημα κ οχι ωρες ατελειωτες.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, duffyduck είπε

Κάνε BIOS update και βάλτου έναν I7-3770/3770K και άλλα 8GB RAM και θα είσαι ΟΚ για την δουλειά που το θέλεις.

Ψάξε εδώ στις αγγελίες για επεξεργαστή.

Αν δεν έχεις aftermarket ψυκτρα τότε πάρε μια Arctic Freezer 34, που υποστηρίζει το socket (αν θυμάμαι καλά, αφού έχω την 33 σε socket 1150) και η οποία λογικά θα σου μείνει για μελλοντική αναβάθμιση.

Ευχαριστώ πολυ για την ανταποκριση ολών. Θα ακολουθησω την συμβουλη του φιλου και θα αυξησω την ram και τον επεξεργαστη γιατι οπως ειπατε σχεδον ολοι. 

Δενα αξιζει να αγορασω καινουργιο υπολογιστη γιατι ειμαι πολυ ευχαριστημένος απο αυτόν 

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

κάνε μια ερώτηση στην εταιρεία για τα χαρακτηριστικά

τα οποία χρειάζεται να έχει ένας υπολογιστής ούτως

ώστε να τρέξει το PIPESIM απρόσκοπτα:

https://www.software.slb.com/inquiry-form?enc=cSYB2YQHgETcvQSTTJfTzRE7rhD6Jr/IVgJyC58iCXD1w/ZlhzCIbETmpM3Gln/OcrHdemt0trZHP31i89lYxL4jSl1dfDTgY1J0USd/+pBjxCC1vEIfCqNCMB6gtWaGcxUgKAXd2Bo54IsVpVX14aKnus2/nmp0rmLXxYsIear8V1mokzaYd6QHTqQ6Hf4XuxMhWVYRYv1UpiNQ4pc+lC7N/U8rLZc6ofA5wpq4a8Cnu06JCMPV1HEkbtjbjQ4sm/Gw1wlFDnVXX2gSqlL+KX43buWncZaEqDvCZ0AIqzBKvM8DZLge2+hKz8nkAc8B

χαιρετώ.

Επεξ/σία από aris73
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...