Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικότερα για την εστίαση κι' ότι προαιρείσθε ....... ακόμη και όσοι " Φαντάζονται " ότι τίθεται θέμα χειροκίνητης εστίασης με χρήση smartphone ...... αλλά και γενικότερα θέματα εστίασης , ποιά modes είναι πιο κατάλληλα ανά περίπτωση ....... zone focusing με χρήση smartphone ....... 😂😂😂 ....... Jesus Christ ....... etc etc etc .... 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, babisskg είπε

Γενικότερα για την εστίαση κι' ότι προαιρείσθε ....... ακόμη και όσοι " Φαντάζονται " ότι τίθεται θέμα χειροκίνητης εστίασης με χρήση smartphone ...... αλλά και γενικότερα θέματα εστίασης , ποιά modes είναι πιο κατάλληλα ανά περίπτωση ....... zone focusing με χρήση smartphone ....... 😂😂😂 ....... Jesus Christ ....... etc etc etc .... 

Πολύ γενική η ερώτηση και εξαρτάται από το τι κάνεις.
Είσαι στο δρόμο και θες να περνάς απαρατήρητος; 
35mm φακό,  f8, το δαχτυλίδι εστίασης στα 3 μέτρα και είναι όλα νετ από τα 2 μέτρα μέχρι το άπειρο.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, babisskg είπε

Αναλόγως την περίσταση και τον φακό. Προσωπικά δε μου αρέσει η χρήση back button focus στην αυτόματη εστίαση και προτιμώ την κλασική συνταγή μισό πάτημα --> εστίαση --> πάτημα μέχρι κάτω --> κλικ. Ωστόσο, τελευταία χρησιμοποιώ back button focus στη χειροκίνηση εστίαση. Δηλαδή πατάω και αφήνω το κουμπί που έχω ορίσει για εστίαση και εκείνη κλειδώνει εκεί. Μετά όποτε θέλω μπορώ να κάνω κατευθείαν κλικ χωρίς να φοβάμαι μήπως για τον οποιονδήποτε λόγο το σύστημα εστίαση κάνει τα δικά του και εστιάσει αλλού (εξυπηρετικό και για μικρά bursts που θες να πιάσεις τη στιγμή χωρίς άγχος για την εστίαση). Γενικά είναι βολικό επειδή μπορείς να έχεις αυτόματη εστίαση ακόμα και στη ρύθμιση για χειροκίνηση αν το θες. Με έχει βοηθήσει επειδή οι τωρινοί φακοί δεν είναι και οι καλύτεροι για να κάθεσαι να γυρνάς το δαχτυλίδι, κάποιες φορές ανταποκρίνονται αργά οι πρέπει να το γυρίσεις πάρα πολύ για να φτάσει εκεί που θες. 

Το παραπάνω είναι βοηθητικό αν έχεις βρει το κάδρο που θες και περιμένεις να συμβεί κάτι για να γίνει η λήψη. Σε κλασικές λήψεις τύπου εκδρομή νομίζω η τυπική αυτόματη εστίαση είναι μια χαρά. 

Zone focusing μόνο με κάποιον vintage χειροκίνητο φακό που αναγράφονται οι αποστάσεις και τα δαχτυλίδια εστίασης είναι κάπως πιο σφιχτά (δεν ξέρω αν ισχύει για όλους, ελάχιστους έχω χρησιμοποιήσει). Των σύγχρονων φακών τουλάχιστον στο fuji - x mount γυρίζουν σαν τρελά και μπορεί καταλάθος να κουνηθούν χωρίς να γίνει αντιληπτό οπότε πάπαλα η λήψη. 

Δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ continuous autofocus. Πρώτον γιατί δεν έχει χρειαστεί μέχρι τώρα καθότι δε βγάζω κάτι με γρήγορα κίνηση π.χ. ζώα, αγώνες, σπορ και δεύτερον γιατί στις δύο δικές μου είναι αρκετά μέτριο και δεν το εμπιστεύομαι. 

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 1
Δημοσ.

Τα έχω ξαναγράψει . Για στατικά θέματα, η χειροκίνητη εστίαση είναι αλάθητη . Με SLR και μικροπρίσμα. Εστιάζεις με το φακό να κοιτάζει στο σημείο που θες εστιασμένο , καδράρεις όπου θες στη συνέχεια και κλικ . Έτσι ήταν για δεκαετίες πολύ πριν έρθει η αυτόματη εστίαση . Σε σώματα με αυτόματη , δεν υπάρχει συνήθως το μικροπρίσμα , οπότε πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και τη μεγένθυση . 

• Like 1
Δημοσ.

ολυμπους 135μμ φ2.8 σε sony a7ii+peaking.

ευκολία και σχετική ακριβεια :-)

DSC04140.jpg

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, decentintocerberon είπε

ολυμπους 135μμ φ2.8 σε sony a7ii+peaking.

ευκολία και σχετική ακριβεια :-)

DSC04140.jpg

Πολύ καλή σύμφωνα με τα δεδομένα !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...