SabotazNic Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Στο καταστατικό της πολυκατοικιας στο διαμέρισμα που έχουμε, είχαμε όρους όπως αν λείψει κάποιος για πάνω από 1 χρόνο, ή αν ταπωσει τις σωληνώσεις, δεν πληρώνει ποσοστά. 1 ώρα πριν, SilentVoice είπε Εκτος και αν βρει τρόπο και βγάλει όλες τις σωληνώσεις μέσα απο το διαμερισμά του (πιο πολλά θα πληρώσει) και τότε θα είναι άδικο να πληρώνει ποσοστό. Κάτι τέτοιες λύσεις είναι αστείες και οι απώλειες είναι αμελητέες. Πιο πολλές είναι λόγω διαμερίσματος που συνορεύει σε άλλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα κάνω hijacking στο θέμα θέτοντας σχετικό-άσχετο ερώτημα: Αν κάποιο διαμέρισμα έχει αυτονομηθεί με ατομικό λέβητα Φ.Α. και δεν τον ανάβει ισχύει η ενεργειακή αναβάθμιση και η εξαίρεση του από την αναλογία δαπανών κατανάλωσης; Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από agnostos13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 29 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Αν κάποιο διαμέρισμα έχει αυτονομηθεί με ατομικό λέβητα Φ.Α. και δεν τον ανάβει ισχύει η ενεργειακή αναβάθμιση και η εξαίρεση του από την αναλογία δαπανών κατανάλωσης; Για εμένα ναι, θα έπρεπε να εξαιρείται. Ίσως μόνο στην συντήρηση (αν θέλουν οι ιδιοκτήτες μια μέση λύση), αλλά από την ώρα που το σπίτι είναι ζεστό, τουλάχιστον να υπάρχει εξαίρεση στο καταστατικό για αυτήν την περίπτωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 54 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Θα κάνω hijacking στο θέμα θέτοντας σχετικό-άσχετο ερώτημα: Αν κάποιο διαμέρισμα έχει αυτονομηθεί με ατομικό λέβητα Φ.Α. και δεν τον ανάβει ισχύει η ενεργειακή αναβάθμιση και η εξαίρεση του από την αναλογία δαπανών κατανάλωσης; Ασφαλώς. Είναι δικό του θέμα αν δε θέλει να ζεσταθει πλέον. Άλλωστε έχει αποκοπεί πλήρως από τη κεντρική θέρμανση 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Για εμένα ναι, θα έπρεπε να εξαιρείται. Ίσως μόνο στην συντήρηση (αν θέλουν οι ιδιοκτήτες μια μέση λύση), αλλά από την ώρα που το σπίτι είναι ζεστό, τουλάχιστον να υπάρχει εξαίρεση στο καταστατικό για αυτήν την περίπτωση. Πέρα από τη συντήρηση, εφόσον ανέφερα οτί δεν ανάβει ο λέβητας (αν και υπάρχει) άρα το σπίτι δεν θα είναι ζεστό! 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Ασφαλώς. Είναι δικό του θέμα αν δε θέλει να ζεσταθει πλέον. Άλλωστε έχει αποκοπεί πλήρως από τη κεντρική θέρμανση Ναί αλλά όπως όσοι ισχυρίζονται οτι χρησιμοποιούν θερμάστρες-κλιματιστικά και θέλουν να αποκοπούν, είπαμε οτι δυνητικά επωφελούνται από την παθητική θέρμανση (κοινόχρηστους σωλήνες, επαφή με θερμενόμενα διαμερίσματα κλπ), αντίστοιχα και κάποιος με αυτονομία Φ.Α. που την έχει σε αχρηστία πάλι δεν επωφελείται από την παθητική θέρμανση; Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από agnostos13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, agnostos13 είπε Πέρα από τη συντήρηση, εφόσον ανέφερα οτί δεν ανάβει ο λέβητας (αν και υπάρχει) άρα το σπίτι δεν θα είναι ζεστό! Ναί αλλά όπως όσοι ισχυρίζονται οτι χρησιμοποιούν θερμάστρες-κλιματιστικά και θέλουν να αποκοπούν, είπαμε οτι δυνητικά επωφελούνται από την παθητική θέρμανση (κοινόχρηστους σωλήνες, επαφή με θερμενόμενα διαμερίσματα κλπ), αντίστοιχα και κάποιος με αυτονομία Φ.Α. που την έχει σε αχρηστία πάλι δεν επωφελείται από την παθητική θέρμανση; Για αυτό και ο νόμος σε υποχρεώνει να μονώσεις τους κοινόχρηστους σωλήνες. Ωστόσο αν κάποιος είναι τόσο ανοιχτοχερης που θα κάνει μια επένδυση 5-6000 ευρώ σπίτι του για να γλιτώνει τα 150-200 ευρώ τους χειμωνιάτικους μήνες και παράλληλα να κρυώνει, εντάξει. Πάω πάσο. Σε εμένα ας πούμε είτε καίει η κεντρική είτε όχι δε το καταλαβαίνω. Η θερμοκρασία άντε να αλλάξει στον 1 βαθμό. Το ίδιο δηλαδή που κερδίζε και ο από κάτω μου όταν άναβα εγώ και η κεντρική ήταν κλειστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, pontez2 είπε Ωστόσο αν κάποιος είναι τόσο ανοιχτοχερης που θα κάνει μια επένδυση 5-6000 ευρώ σπίτι του για να γλιτώνει τα 150-200 ευρώ τους χειμωνιάτικους μήνες και παράλληλα να κρυώνει, εντάξει. Πάω πάσο. Σε εμένα ας πούμε είτε καίει η κεντρική είτε όχι δε το καταλαβαίνω. Η θερμοκρασία άντε να αλλάξει στον 1 βαθμό. Το ίδιο δηλαδή που κερδίζε και ο από κάτω μου όταν άναβα εγώ και η κεντρική ήταν κλειστή. υπάρχουν περιπτώσεις που σε κεντρική πλήρωσαν τον προηγούμενο χειμώνα ένα με 2 χιλιάρικα (το διαμέρισμα) ενώ θα πλήρωνε μηδέν € λόγω ακριβού προγράμματος εταιρίας . Μόνο και μόνο γιαυτό το λόγο ,για να μην μπλέκεις με ανίδεους γείτονες σε συνέλευση ή με τις εταιρίες που αναλαμβάνουν τα κοινόχρηστα και παίρνουν προμήθεια απο συμβόλαια ,αξίζει η αποκοπή σε περιπτώσεις που το % συμμετοχής είναι μικρό και στην καλύτερη θα οδηγήσει στην κατάργηση της κεντρικής αργότερα με σταδιακή αποχώρηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 15 λεπτά πριν, korakios είπε υπάρχουν περιπτώσεις που σε κεντρική πλήρωσαν τον προηγούμενο χειμώνα ένα με 2 χιλιάρικα (το διαμέρισμα) ενώ θα πλήρωνε μηδέν € λόγω ακριβού προγράμματος εταιρίας . Μόνο και μόνο γιαυτό το λόγο ,για να μην μπλέκεις με ανίδεους γείτονες σε συνέλευση ή με τις εταιρίες που αναλαμβάνουν τα κοινόχρηστα και παίρνουν προμήθεια απο συμβόλαια ,αξίζει η αποκοπή σε περιπτώσεις που το % συμμετοχής είναι μικρό και στην καλύτερη θα οδηγήσει στην κατάργηση της κεντρικής αργότερα με σταδιακή αποχώρηση Korakios πως εννοείς ότι θα πλήρωναν μηδέν; Δε κατάλαβα τι εννοείς με το εταιρικό πρόγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Υπάρχει σχετικός νόμος αλλά μάλλον είμαι ο μοναδικός στην Ελλάδα που τον έχει διαβάσει. Έχω συναντήσει σε αμέτρητες συζητήσεις και φόρουμ την ίδια ερώτηση. Κανονισμος κατανομής δαπανών κεντρικής θέρμανσης Άρθρο 1, Παρ 3.3.1 αν προβλέπει ο κανονισμός της πολυκατοικίας την αποσύνδεση. Άρθρο 2, παρ 3 γενικότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Korakios πως εννοείς ότι θα πλήρωναν μηδέν; πέρυσι , σε κάποια φθηνά σταθερά προγράμματα με τις επιδοτήσεις ήταν μηδενική η χρέωση 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Δε κατάλαβα τι εννοείς με το εταιρικό πρόγραμμα. δεν ανέφερα τη φράση " εταιρικό πρόγραμμα " και δεν ξέρω να σου απαντήσω Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από korakios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fredd0 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Προφανως εννοει τις εταιρειες κοινοχρηστων, που βαζουν πολυκατοικιες σε πανακριβα προγραμματα και τσεπωνουν kick back απο τις εταιρειες (συνηθως μια) φυσικου αεριου. Πανε στον αδαη διαχειριστη, ασε θα σε βαλω γω σ'ενα προγραμμα μουρλια, τριαφυλλο θα μυριζει το ΦΑ που θα καιτε, και τρωνε το γκ@βλι ολοι οι ενοικοι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, StavrosD είπε Υπάρχει σχετικός νόμος αλλά μάλλον είμαι ο μοναδικός στην Ελλάδα που τον έχει διαβάσει. Έχω συναντήσει σε αμέτρητες συζητήσεις και φόρουμ την ίδια ερώτηση. Κανονισμος κατανομής δαπανών κεντρικής θέρμανσης Άρθρο 1, Παρ 3.3.1 αν προβλέπει ο κανονισμός της πολυκατοικίας την αποσύνδεση. Άρθρο 2, παρ 3 γενικότερα. Σταυρό έχει ανανεωθεί το ΦΕΚ που αναφέρεις το 2017. Δε χρειάζεσαι καμία πλειοψηφία για να αποσυνδεθείς από τη κεντρική θέρμανση. 4 ώρες πριν, korakios είπε λόγω ακριβού προγράμματος εταιρίας Κοράκιε εδώ κόλλησα λίγο αλλά το εξήγησε ωραία ο freddo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BertaJourdan Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Πω ρε φιλε. Ξηλωμα καλοριφερ και ο λογος προφανως οικονομικος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Στις 20/10/2022 στις 9:43 ΜΜ, pontez2 είπε Σταυρό έχει ανανεωθεί το ΦΕΚ που αναφέρεις το 2017. Δε χρειάζεσαι καμία πλειοψηφία για να αποσυνδεθείς από τη κεντρική θέρμανση Αν θυμάμαι καλά,μόνο αν αυτονομηθείς με αέριο καύσιμο ισχύει η εξαίρεση. Θυμάσαι το ΦΕΚ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kax54638 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, StavrosD είπε Αν θυμάμαι καλά,μόνο αν αυτονομηθείς με αέριο καύσιμο ισχύει η εξαίρεση. Θυμάσαι το ΦΕΚ; Και με αντλία θερμότητας επίσης. Το έχει κάνει και η μητέρα μου και εγώ. Δεν "ρωτήσαμε" κανέναν και δεν πληρώνουμε τίποτα παρά μόνο συμμετοχή στην συντήρηση της κεντρικής θέρμανσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα