Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκίνησα ένα Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο πελοποννήσου το οποίο είναι επι πληρωμή και συγκεκριμμένα ο τίτλος του είναι Διοίκηση και Χρηματοοικονομικός σχεδιασμός. Έχει κανείς άποψη για το συγκεκριμμένο πρόγραμμα σπουδών; Στα μεταπτυχιακά με πληρωμή πόσο πιθανόν είναι να κόβεσαι σε μαθήματα;
Eννοείται ότι θα διαβάσω γιατί δεν θα γίνεται να κατανοήσω έννοεις κτλ κάθοντας. Τρομάζω βέβαια με τις εργασίες που θα χρειαστούν. Θέλω την γνώμη σας πάνω στο καθεστώς που κυριαρχεί σε τέτοιου είδους μεταπτυχιακά.🙂

Δημοσ.

Δεν έχω εικόνα από μεταπτυχιακά, ούτε έχω εικόνα για το συγκεκριμένο, ΑΛΛΑ από την στιγμή που δίνεις εξετάσεις σε ένα μάθημα, γιατί να μην κόβουνε?? Αλλιώς  θα τους περνούσαν όλους έτσι χωρίς εξετάσεις...

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι πληρωνεις σε δημόσιο πανεπιστήμιο δε σημαίνει οτι δεν κοβεσαι..δεν είναι κολλεγιο..αν δε διαβαζεις, ναι θα κοβεσαι κανονικά.

• Like 2
Δημοσ.

Μια χαρά κόβεσαι. Θέλει να κρατήσει καλό όνομα το πανεπιστήμιο, ειδικά στα επι πληρωμή μαθήματα. Όσους ξέρω πάντως που έκαναν Master (και εγώ μέσα) πηγαίναμε για το 10 επειδή μας άρεσε το αντικείμενο. Νομίζω ότι έχεις ξεκινήσει με λάθος mindset... Γιατί το επέλεξες το συγκεκριμένο Master?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την πρώτο μου πτυχίο άκουγα πολλούς συμφοιτητές μου να λένε είναι κακός ο καθηγητής με έκοψε με τόσο..... Όταν όμως πήγα να δώσω, το πέρασα άρα κατάλαβα γιατί το έλεγαν. Όχι δεν είμαι της λογικής ότι δεν πρέπει να διαβάσεις αλλά ρωτάω για να καταλάβω πως λειτουργούν και τα επ' αμοιβή μεταπτυχιακά προγράμματα. Απαιτήσεις έχουν και οι 2 μεριές. Και οι καθηγητές και οι φοιτητές. Το επέλεξα για να εμβαθύνω περισσότερο, για να μιλήσουμε πιο επιστημονικά στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης.

Επεξ/σία από kiriaki93
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, kiriaki93 είπε

Από την πρώτο μου πτυχίο άκουγα πολλούς συμφοιτητές μου να λένε είναι κακός ο καθηγητής με έκοψε με τόσο..... Όταν όμως πήγα να δώσω, το πέρασα άρα κατάλαβα γιατί το έλεγαν. Όχι δεν είμαι της λογικής ότι δεν πρέπει να διαβάσεις αλλά ρωτάω για να καταλάβω πως λειτουργούν και τα επ' αμοιβή μεταπτυχιακά προγράμματα. Απαιτήσεις έχουν και οι 2 μεριές. Και οι καθηγητές και οι φοιτητές. Το επέλεξα για να εμβαθύνω περισσότερο, για να μιλήσουμε πιο επιστημονικά στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης.

Γενικα, υπαρχει μια λανθασμενη αντιληψη στην Ελλαδα, ισως και λογω των κολλεγιων: "πληρωνω = ευκολο-περναω ο,τι και να γινει". Μπορει οντως αυτο να ισχυει στα κολλεγια, στα δημοσια ομως πανεπιστημια (οπως και στο ΕΑΠ) δε συνδεεται η ευκολια των μαθηματων με τα διδακτρα. Γιατι το καθε ιδρυμα και η καθε σχολη εχουν κι ενα ονομα / μία φημη να διατηρησουν. Αν αρχισουν να περνανε αβερτα τους παντες, επειδη πληρωνουν, το χαρτι τους θα αξιζει όσο ενα κωλοχαρτο..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Γενικα, υπαρχει μια λανθασμενη αντιληψη στην Ελλαδα, ισως και λογω των κολλεγιων: "πληρωνω = ευκολο-περναω ο,τι και να γινει". Μπορει οντως αυτο να ισχυει στα κολλεγια, στα δημοσια ομως πανεπιστημια (οπως και στο ΕΑΠ) δε συνδεεται η ευκολια των μαθηματων με τα διδακτρα. Γιατι το καθε ιδρυμα και η καθε σχολη εχουν κι ενα ονομα / μία φημη να διατηρησουν. Αν αρχισουν να περνανε αβερτα τους παντες, επειδη πληρωνουν, το χαρτι τους θα αξιζει όσο ενα κωλοχαρτο..

Το ότι πληρώνει ο καθένας μπορεί να έχει σημασία για το εκάστοτε πανεπιστήμιο μπορεί πάλι και όχι. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν πρόκειται να περάσεις εύκολα αν δεν δώσεις και δείγματα καλής συμπεριφοράς σε εργασίες και τελική εξέταση. Θεωρώ όμως ότι στο τέλος θα το πάρεις. Με την όποια δυσκολία… Εγώ επέλεξα μεταπτυχιακό με βάση τα μαθήματα και κατα το πόσο με ενδιαφέρουν και φυσικά τα επαγγελματικά δικαιώματα που δίνει. 

Δημοσ.

Δηλαδή τι "επαγγελματικά δικαιώματα" αποκτάς με αυτό που δεν είχες με το πτυχίο σου;

Επίση τι βίτσιο είναι αυτό στην Ελλάδα με τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Δηλαδή τι "επαγγελματικά δικαιώματα" αποκτάς με αυτό που δεν είχες με το πτυχίο σου;

Θα σου απαντησω συγκεκριμενα σε αυτο. Μπορει να εχεις τελειωσει μια θεωρητικη σχολη ή πχ Νομικη. Αν κανεις μεταπτυχιακο στα Οικονομικα, αποκτας και τα επαγγελματικα δικαιωματα του Οικονομολογου και μπορεις να γραφτεις ΟΕΕ. 😋

Κατι αλλο δε μπορω να σκεφτω 😆

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Θα σου απαντησω συγκεκριμενα σε αυτο. Μπορει να εχεις τελειωσει μια θεωρητικη σχολη ή πχ Νομικη. Αν κανεις μεταπτυχιακο στα Οικονομικα, αποκτας και τα επαγγελματικα δικαιωματα του Οικονομολογου και μπορεις να γραφτεις ΟΕΕ. 😋

Κατι αλλο δε μπορω να σκεφτω 😆

δεν ισχυει αυτο που λες ,απο οσο ξερω επαγγελματικα δικαιωματα αποκτας μονο απο προπτυχιακα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

δεν ισχυει αυτο που λες ,απο οσο ξερω επαγγελματικα δικαιωματα αποκτας μονο απο προπτυχιακα

Στην προκειμενη περιπτωση ισχυει, το γραφει κι ο ιδιος ο ΟΕΕ στην ιστοσελιδα του, εκει που αναφερει τις προϋποθεσεις για την αποκτηση της Οικονομικης ιδιοτητας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...