Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας

Φιλος ψαχνει για αγορα νεου υπολογιστη

Ποσό που διαθέτουμε :2000 περιπου.Το budget εινα ενδεικτικο.Παει και λιγο παραπανω αν αξιζει τον κοπο και η λογικη ειναι να κρατησει το μηχανημα για καποια χρονια χωρις να χρειαστει κατι

Χρήση υπολογιστή :Κυριως για επεξεργασια φωτογραφιων, βιντεο ,μεγαλων excel και streaming.Υπαρχει η αναγκη πολλες φορες να ειναι ανοιχτα αρκετα αρχεια και προγραμματα

Απο gaming το πολυ πολυ κανα football manager και τιποτα αλλο

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: photoshop σιγουρα 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Παμε για δυο 24αρες οθονες με οσο το δυνατον καλυτερη αποτυπωση χρωματων για την επεξεργασια φωτογραφιων

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Να ειναι απο το ιδιο καταστημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?Θα συναρμολογηθει απο το καταστημα 

Ευχαριστω παρα πολυ

Δημοσ.

Αν και προτείνω συνήθως νέα συστήματα, το θέμα μόνιτορ δεν είναι κάτι που έχω ψάξει ιδιαίτερα, οπότε και απέφυγα να απαντήσω

Φαντάζομαι οτι δυό καλά μόνιτορ γραφιστικά θα κοστίσουν αρκετά χρήματα και χωρίς να γνωρίζω πόσα δε μπορώ να υπολογίσω το υπόλοιπο διαθέσιμο budget για το σύστημα.

Επίσης δεν είναι ξεκάθαρο ποιά προγράμματα θα χρησιμοποιηθούν πέραν του photoshop

Αν λύσουμε τα παραπάνω ευχαρίστως και να δώσω μια πρόταση

• Like 1
Δημοσ.

Είχα γράψει κανα δυο πράγματα για το σύστημα για ξεκινήσει η κουβέντα, αλλά μόλις είδα ότι μπήκε στην κουβέντα ο @nickol-us που έχει μεγάλη εμπειρία σε προτάσεις για νέα συστήματα.

Όσον αφορά την οθόνη, αντί για δύο 24άρες θα πήγαινα σε μια οθόνη ultra wide, τύπου IPS που έχει τα καλύτερα χρώματα για επαγγελματική χρήση, όπως αυτή: https://www.skroutz.gr/s/25725229/Dell-P3421W-Ultrawide-IPS-Curved-Monitor-34-QHD-3440x1440-με-χρόνο-απόκρισης-5ms-GTG.html?from=listing

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, bebius είπε

Είχα γράψει κανα δυο πράγματα για το σύστημα για ξεκινήσει η κουβέντα, αλλά μόλις είδα ότι μπήκε στην κουβέντα ο @nickol-us που έχει μεγάλη εμπειρία σε προτάσεις για νέα συστήματα.

Όσον αφορά την οθόνη, αντί για δύο 24άρες θα πήγαινα σε μια οθόνη ultra wide, τύπου IPS που έχει τα καλύτερα χρώματα για επαγγελματική χρήση, όπως αυτή: https://www.skroutz.gr/s/25725229/Dell-P3421W-Ultrawide-IPS-Curved-Monitor-34-QHD-3440x1440-με-χρόνο-απόκρισης-5ms-GTG.html?from=listing

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

Εννοείται και πρέπει να παραθέσει την άποψη σου

Αν μη τι άλλο δε τα γνωρίζω όλα, απλά μου αρέσει να παρακολουθώ την αγορά και να ασχολούμαι με το hardware καθαρά για προσωπικούς λόγους

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

Εννοείται και πρέπει να παραθέσει την άποψη σου

Αν μη τι άλλο δε τα γνωρίζω όλα, απλά μου αρέσει να παρακολουθώ την αγορά και να ασχολούμαι με το hardware καθαρά για προσωπικούς λόγους

Aπό τα reviews των τελευταίων ημερών είδα ότι σκίζουν οι νέοι Intel 13xxx και έχουν και ανταγωνιστικές τιμές. Οπότε θα σκεφτόμουν τον i7 13700 με DDR5 μνήμες μιας και είναι υψηλό το budget (υπολογίζω περίπου €500 ευρώ για την οθόνη). Aν χρειαστεί ακριβή κάρτα (που θα φανεί ανάλογα με τον τύπο video editing και streaming που χρειάζεται ο φίλος), τότε μπορεί να πέσει σε i5 13600 και ακόμα και σε DDR4 μνήμες, που και με αυτά το σύστημα θα έχει πολύ δυνατές επιδόσεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντησεις

Απο αλλα προγραμματα αυτη τι στιγμη υπαρχει το power director ,το οποιο παρελλειψα να το αναφερω, για τα βιντεο και θα μπει και office 365 .Δεν νομιζω οτι θα υπαρξει καποιο αλλο πιο εξειδικευμενο.Ισως να μην εγινα κατανοητος αλλα οταν λεω streaming εννοω οτι πολλες φορες βαζει κατι να παιζει απο καποια live υπηρεσια και διπλα κανει δουλεια με το photoshop πχ

Το υπαρχων PC ειναι δεκατιας με αποτελεσμα ακομα και με SSD επανω να σερνεται πολλες φορες οταν σηκωνει 2-3 προγραμματα

Η ιδεα για τα 2 μονιτορ ειναι πως θα υπαρχει κατι ανοιχτο στο ενα και θα δουλευει κατι αλλο στο αλλο .Και τωρα δυο μονιτορ υπαρχουν 21' ,οποτε ειναι και θεμα συνηθειας

Επεξ/σία από polmyt
Δημοσ.

Παρακάτω φαίνεται η διαφορά ανάμεσα σε 34αρι ultra wide και ένα 24αρι monitor:

image.png.950bda04ab186d04e4a6ee173b14d5d8.png

Έχεις περίπου 50% περισσότερο μήκος και μεγαλύτερο ύψος επίσης. Και μπορείς να έχεις μεγάλα παράθυρα που θα πιάνουν τη μισή οθόνη δεξιά και αριστερά. Επίσης μια οθόνη σαν αυτή που έδειξα πριν έχει μεγαλύτερο pixel density από 24αρα 1080p, που σημαίνει μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Δημοσ.

Κατά την άποψη μου, δεν πολυβολεύει το ultra wide για επεξεργασία φωτογραφιών, -ισως για video αλλά δεν έχω προσωπική αποψη-

Κοίτα για ένα 32αρη IPS 16:9 και κρατά μια από τις παλιές για 2ο μονιτορ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, @topos είπε

Κατά την άποψη μου, δεν πολυβολεύει το ultra wide για επεξεργασία φωτογραφιών, -ισως για video αλλά δεν έχω προσωπική αποψη-

Κοίτα για ένα 32αρη IPS 16:9 και κρατά μια από τις παλιές για 2ο μονιτορ.

Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι δε βολεύει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@polmyt 

Το ultrawide θα σε βολεψει πάρα πολύ σε video στα excel και στις πολλές καρτέλες που θέλεις. Απλά για να έχεις ένα καλό σε πιστότητα χρωμάτων πρέπει να δώσεις αρκετά χρήματα. 

https://www.skroutz.gr/s/25086843/BenQ-PD3420Q-Ultrawide-IPS-HDR-Monitor-34-QHD-3440x1440-με-χρόνο-απόκρισης-5ms-GTG.html

Επειδή έχεις συγκεκριμένο budget εγώ θα σου πρότεινα να παίξεις σε δύο 27άρες 1440p 

https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=10500387,23997141

Η σε δύο 27άρες 4k 

https://www.skroutz.gr/s/30894903/Dell-S2722QC-IPS-Monitor-27-4K-3840x2160-με-χρόνο-απόκρισης-4ms-GTG.html

Για πιο σοβαρό μόνιτορ θες όσο έχουν οι τέσσερις μαζί που λέει ο λόγος.

Επεξ/σία από radiohead
Δημοσ.

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις

Για 27αρες δεν περνει λογω χωρου.Για την 32αρα θα πρεπει να το δω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...