Προς το περιεχόμενο

ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Sudowoodo,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, tigergreg είπε

Σε  τουλαχιστον  3  οικοδομες   που   εγκατασταθηκαν  οπτικες   ινες  απο  κοσμοτε  και  βονταφον  εκτος

απο  τις   απαραιτητες   διακλαδωσεις  μπηκε  και  ενα  κουτι  μονο  με  μια  εισοδο  που  μοιαζει  με  κεραια.

Γνωριζει   κανεις  να  μας  πει  τι  ειναι  και  τι  δουλεια  κανει?

794751965_-.JPG.34e35d943583eb6e01abb0a5c272f755.JPG

6 ώρες πριν, tigergreg είπε

Οχι. Αυτη  παει  στο  πανω  σπιτι.

Το  κουτακι  δεξια  λεω.

Η γνώμη μου:

Το κουτάκι δεξιά, το οποίο αν κατάλαβα καλά φαίνεται να είναι και η πηγή του «προβλήματος», δεν είναι κεραία ούτε εκπέμπει κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητικό κύμα. Αυτό στο λέω με βεβαιότητα.

Τώρα (κρίνοντας από την δικιά μου εγκατάσταση), το επίμαχο «κουτί» στα δεξιά «μοιράζει» την οπτική που έρχεται από τον δρόμο (με χρήση μόνο απλών μικρών καθρεπτών εσωτερικά) στα BEP.  Ένα από τα BEP φαίνεται στην φωτογραφεία αριστερά, και φαντάζομαι κάπου θα υπάρχει και κάποιο άλλο (η 2η παροχή από τις 2 που αναφερείς ίσως?).

Αναφορά σε κείμενο

Ωραια  φλορμποξ...τι  ακριβως  κανει   εφοσον  δεν  παει   αλλου  και  ειναι  "τυφλο"?

Αναφορά σε κείμενο

Το  συγκεκριμενο  κουτι  που   ανεβασα  στην  φωτο   δεν  οδηγει   πουθενα.

Και  τα  δυο  σπιτια  της  οικοδομης  εχουν  κανονικα  πλεον   οπτικο  καλωδιο  μεχρι  το  μοντεμ  τους.

Δεν  υπαρχει  αλλο  τετοιο  κουτι  σε  οροφο.

Ακόμα, το ότι συνδέετε μόνο με ένα σωληνάκι με την υπόλοιπη εγκατάσταση, φυσικά και δεν σημαίνει ότι μέσα από αυτό το σωληνάκι περνάει μόνο μια οπτική (με αλλά λόγια μπορούν εκεί μέσα να «πάνε» και να «έρχονται» πολλές οπτικές). Αρά σίγουρα δεν «τερματίζει» κάτι εκεί.

Σε περίπτωση που θες πιο λεπτομερής εξήγηση:

Ο τεχνικός που έκανε την εγκατάσταση σε εμένα, μου είχε πει ότι σε περιπτώσεις που χρειάζονται δυο BEP (επειδή απλά σε κάποιες πολυκατοικίες δεν χωράνε όλες οι απαραίτητες οπτικές σε ένα BEP, ή γιατί βολεύει σχεδιαστικά να μοιραστούν οι γραμμές σε δυο BEP) χρησιμοποιούν αυτή την λύση (δηλαδή με το μικρό κουτί δεξιά «μοιράζουν» την οπτική στα απαραίτητα BEP). Όλα αυτά γίνονται χωρίς φυσικά να ξεπερνάνε το μέγιστο split ratio που ορίζει το GPON, δηλαδή δεν βάζουν (τυχαίο νούμερο) 100 συνδρομητές σε BEP που «μοιράζονται» μια κεντρική οπτική.

Σημείωση: Η παραπάνω είναι πολύ απλοϊκή εξήγηση, και σίγουρα μπορεί να έχω χάσει τεχνικές λεπτομέρειες. Αλλά νομίζω ότι αρκεί για να καταλάβεις ότι δεν έχεις να φοβάσαι για εκπομπή κάποιου ηλεκτρομαγνητικού κύματος από εκεί. Όπως είπαν και οι άλλοι άλλωστε, δεν περνάει καλά καλά ρεύμα από εκεί μέσα.

Επίσης ηλεκτρομαγνητικά κύματα από κεραίες (αβλαβή για τον άνθρωπο) είτε μας αρέσει είτε όχι υπάρχουν παντού. Από τις κεραίες της τηλεόρασης και της τηλεφωνίας, μέχρι το WiFi των router, και το σήμα που εκπέμπουν τα ασύρματα σταθερά τηλέφωνα που μέχρι και το τελευταίο σπίτι έχει.

2 ώρες πριν, tigergreg είπε

Aυτο  εχω  σκοπο  να  κανω.

Απλα  δεν  βρισκω  σκαλα  που  ν  αντεχει   155+  κιλα.....🤣😍

Αναφορά σε κείμενο

Θα το  φωτογραφισω  αν  παω  αυριο  και  θα  το  ανεβασω.

Καλο  βραδυ.

Συμπέρασμα:

Συνεπώς (και δεν το λέω κοροϊδευτικά) θεωρώ υπερβολικά πιο ριψοκίνδυνο να ανέβεις σε σκάλα (από την στιγμή που λες ότι έχεις πρόβλημα με το βάρος σου) και να προσπαθήσεις να ανοίξεις τα κουτιά (τα οποία μπορεί να μην ανοίγουν κιόλας). Από το να πάθει κάποιος κάτι από μια παθητική εγκατάσταση οπτικών που δεν φαίνεται να έχει τίποτα το περίεργο.

Επεξ/σία από Sudowoodo
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

6 λεπτά πριν, Sudowoodo είπε

από την στιγμή που λες ότι έχεις πρόβλημα με το βαρος σου

Δεν  το  εχω  εγω  οι  αλλοι  το  εχουν...και  οι  σκαλες  φυσικα...🤣

Ευχαριστω.

Μολις  διαπιστωσα  οτι  τελικα  δεν  υπαρχουν  αλλα  κουτια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Δεν  το  εχω  εγω  οι  αλλοι  το  εχουν...και  οι  σκαλες  φυσικα...🤣

Άμα στα χάλασα εκεί, περνώ πίσω την λέξη «πρόβλημα».

Απλά πρόσεχε γιατί ο κίνδυνος να πέσεις από σκάλα (ανεξαρτήτου βάρους) είναι σίγουρα υπαρκτός. Ενώ κεραία, μάλλον δεν υπάρχει εκεί.

Επεξ/σία από Sudowoodo
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αποτι λεει ο φιλος μιλαμε για 2 διαμερισματα. Δεν μπορει να χρειαζεται να σπλιταρει οπτικη σε 2 BEP μου φαινεται εντελως ακυρο σαν υλοποιηση αν ειναι ετσι.

σε αυτο με την σκαλα συμφωνω και εγω και αν δεν εισαι και εξοικιωμενος καλυτερα αστο και φωναξε ενα ηλεκτρολογο να το δει να στο επιβεβαιωσει να ξεμπερδευεις.

Επεξ/σία από ReBeLoS
  • Like 1

3 λεπτά πριν, txcellas είπε

Ts και εγώ τα έχω στην πολυκατοικία μου..  Αρχικά η φωτο νόμιζα ότι είναι από τον δικό μου όροφο.

Αν  θελεις  ανεβασε  μια  φωτογραφια  ετσι  απο  περιεργεια.

ΕΔΩ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ....

ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ.

ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ FB ΕΙΝΑΙ ΟΡΦΑΝΟ.

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΙΣΟΓΕΙΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ.

ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

100_6495.JPG.b99ada5e75fe616624615e135f14062f.JPG

2 λεπτά πριν, tigergreg είπε

ΕΔΩ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ....

ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ.

ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ FB ΕΙΝΑΙ ΟΡΦΑΝΟ.

ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Από τι στιγμή που μιλάμε για διπλοκατοικία υπάρχει και η περίπτωση το ορφανό κουτάκι στην εγκατάσταση σου να είναι αναμονή για τα διπλανά κτίρια όταν και εφόσον το αποφασίσουν να βάλουν και αυτοί οπτική.

Υπόθεση κάνω.

• Like 1

Πάντως όταν έβαλα οπτική ίνα στη μονοκατοικία μου (ισόγεια), τράβηξαν καλώδιο από τέτοιο floorbox που βρίσκεται εξωτερικά διπλανής πολυκατοικίας. Οπότε ίσως αναμονή για τα διπλανά ισόγεια.

• Like 1

24 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Στην δικιά μας πολυκατοικία μπήκαν 2 επιπλέον κουτιά εξωτερικά (γύρω από την εξώπορτα ουσιαστικά) καθώς υπάρχουν στο ισόγειο δύο χώροι/αποθήκες δεξιά - αριστερά. Η εργολάβος ενημερωτικά μου είχε πει ότι είναι υποχρεωμένοι να καλύψουν και αυτούς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...