minda1111111 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Καληπέρα. Έκανα μια ηλεκτρονική αγορά από ΗΒ, κάτω των 150 € ( 67 € ) και στην τιμή περιλαμβάνεται και το ΦΠΑ. Η διαδικασία της αγοράς-αποστολής ακολουθεί τον ευρωπαϊκό κανονισμό IOSS. Γιατί τα ΕΛΤΑ μου ζητάνε τέλη εκτελωνισμού;
NikosKallithea Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, minda1111111 είπε Καληπέρα. Έκανα μια ηλεκτρονική αγορά από ΗΒ, κάτω των 150 € ( 67 € ) και στην τιμή περιλαμβάνεται και το ΦΠΑ. Η διαδικασία της αγοράς-αποστολής ακολουθεί τον ευρωπαϊκό κανονισμό IOSS. Γιατί τα ΕΛΤΑ μου ζητάνε τέλη εκτελωνισμού; Θα στο πω απλά γιατί εδω ειναι μπανανία. Δεν δίνουν καμία σημασία για το ιοςς
minda1111111 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Για την μπανανία δεν αμφιβάλλω... Ήταν λίγο ρητορική η ερώτηση. Θέλω να ξέρω αν, νομικά, έχουν δικαίωμα να μου χρεώσουν τέλη εκτελωνισμού. Έθεσα το ερώτημα στην ΑΑΔΕ, αλλά ποιος ξέρει αν και πότε θα απαντήσουν.
NikosKallithea Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, minda1111111 είπε Για την μπανανία δεν αμφιβάλλω... Ήταν λίγο ρητορική η ερώτηση. Θέλω να ξέρω αν, νομικά, έχουν δικαίωμα να μου χρεώσουν τέλη εκτελωνισμού. Έθεσα το ερώτημα στην ΑΑΔΕ, αλλά ποιος ξέρει αν και πότε θα απαντήσουν. Νομικά οχι δεν εχουν δικαιωμα. Αλλα πιασε το αυγο και κουρευτο
minda1111111 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δηλαδή τί πρέπει να κάνω; Σήμερα το πρωϊ, ήδη διαμαρτυρήθηκα όταν πήγα στα ΕΛΤΑ και είπα στην υπάλληλο θα το ψάξω λίγο και θα πάω αύριο να πάρω το πακέτο. ( δεν έκανα επίσημη άρνηση παραλαβής ) Αύριο που θα ξαναπάω, τί πρέπει να κάνω; Γιατί τα 10 ευρουλάκια που ζητάνε δεν τους τα χαρίζω!
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 15 λεπτά πριν, minda1111111 είπε Δηλαδή τί πρέπει να κάνω; Σήμερα το πρωϊ, ήδη διαμαρτυρήθηκα όταν πήγα στα ΕΛΤΑ και είπα στην υπάλληλο θα το ψάξω λίγο και θα πάω αύριο να πάρω το πακέτο. ( δεν έκανα επίσημη άρνηση παραλαβής ) Αύριο που θα ξαναπάω, τί πρέπει να κάνω; Γιατί τα 10 ευρουλάκια που ζητάνε δεν τους τα χαρίζω! 10€ και θα πας και αυριο;
minda1111111 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε 10€ και θα πας και αυριο; Τί εννοείς;
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, minda1111111 είπε Τί εννοείς; Αξίζουν τα 10€ όλη αυτή την ταλαιπωρία;
Speculoos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Τα 10 ευρώ τα ζητάνε ως έξοδα εκτελωνισμου; Πολύ χαμηλό πόσο μου φαίνεται. Μήπως είναι έξοδα διαχείρισης του πακέτου; Αντίστοιχη χρέωση υπάρχει εδώ στο Βέλγιο ακόμα και για πακέτα από εμπόρους registered στο ioss.
minda1111111 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Αξίζουν τα 10€ όλη αυτή την ταλαιπωρία; Κοίτα, προσωπικά, αν ξέρω οτι ο άλλος με κλέβει ξεκάθαρα μπροστά στα μούτρα μου, κάτι παθαίνω. Θα έκανα θέμα και για 5 €. 27 λεπτά πριν, Speculoos είπε Τα 10 ευρώ τα ζητάνε ως έξοδα εκτελωνισμου; Πολύ χαμηλό πόσο μου φαίνεται. Μήπως είναι έξοδα διαχείρισης του πακέτου; Αντίστοιχη χρέωση υπάρχει εδώ στο Βέλγιο ακόμα και για πακέτα από εμπόρους registered στο ioss. Μπορεί και να είναι αυτό, δε γνωρίζω. Η κυρία στα ΕΛΤΑ μου είπε πως είναι έξοδα εκτελωνισμού. Μπορεί να έκανε αυτή λάθος; Δεν είδα τι γραφει πάνω στο πακέτο, δεν το κράτησα στα χέρια μου για να μη θεωρηθεί οτι έκανα παραλαβή. 10 € έξοδα εκτελωνισμού είναι η χρέωση για αγορά 50-100 €. Τα είχα πληρώσει άλλη φορά, αλλά τότε εγινε όντως εκτελωνισμός για να αποδοθεί το ΦΠΑ. Από το φίλο Γούγλη: https://www.revenue.ie/en/vat/vat-ecommerce/import-oss/index.aspx ΥΓ. Είδα το ειδοποιητήριο των ΕΛΤΑ, τέλη εκτελωνισμού γράφει. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από minda1111111 1
minda1111111 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Ευχαριστώ τον χρήστη που μου έστειλε το λινκ με τις χρεώσεις των ΕΛΤΑ, αν και δεν κατάλαβα γιατί μου έστειλε πμ αντί να ποστάρει εδώ. Μπορεί να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος για αυτές τις πληροφορίες. Τέλος πάντων, αυτές τις χρεώσεις τις γνωρίζω ήδη. Αυτό που ρωτάω είναι αν αυτές οι χρεώσεις ισχύουν και για αγορές με προπληρωμένο ΦΠΑ και αριθμό IOSS.
SabotazNic Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μηπως δεν εγινε σωστα η διαδικασια ioss απο τον πωλητη? Ιδιωτης ή καταστημα? Πχ, αν παρεις κατι απο αμαζον εκτος ΕΕ και πληρωσεις τελωνειο Ελλαδα, με την αποδειξη παιρνεις τα λεφτα πισω απο το αμαζον αφου και εκει προπληρωνεις
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 To IOSS δεν αφορά ΦΠΑ;Τα τέλη εκτελωνισμού είναι άλλη χρέωση. 1
SabotazNic Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε To IOSS δεν αφορά ΦΠΑ;Τα τέλη εκτελωνισμού είναι άλλη χρέωση. Λες να ανοίγουν δέμα για να δουν αν το ioss αντιστοιχεί στο προϊόν μέσα? (δεν ξέρω αν υπάρχει εξωτερική απόδειξη για αυτό ή κάνα qr code). Πάντως ναι, αν ήταν ΦΠΑ 24% και έξοδα εκτελωνισμού, θα πλήρωνες παραπάνω (15 + εκτελωνισμός) Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από SabotazNic
minda1111111 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μια ωραία εικονίτσα που βρήκα: https://eclear.com/article/distance-selling-from-a-third-country-and-how-the-import-one-stop-shop-ioss-works/ Στην εικόνα, το βήμα 6 δουλειά του τελωνείου δεν είναι; Ή όχι; Αν όντως το βήμα 6 το κάνει το τελωνείο, ο ΕΛΤΑΣ τί έκανε; Απλά μεταφέρει το πακέτο όπως είναι η δουλειά του. Από που κι ως που να μου ζητάει τέλη εκτελωνισμού; Αν τις διαδικασίες στο βήμα 6 τις κάνει ο ΕΛΤΑΣ, χαλάλι του το δεκαρικάκι ( και μη χειρότερα να λέμε. Αν ήταν καμιά DHL θα τσέπωνε 50 € ) @SabotazNic Πιστεύω οτι κάποια δέματα όντως τα ανοίγουν. Ναι, έχω πληρώσει το ΦΠΑ ( νομίζω ήταν ~ 14 € ) + 50 στην DHL , κεραμίδα μου είχε έρθει. ( η εργασία που είχαν κάνει ήταν η απόδοση ΦΠΑ. Στην παρούσα περίπτωση, για ποια εργασία πρέπει να πληρώσω τα ΕΛΤΑ; ) Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από minda1111111
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα