zoranb Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Προχτές αναγκάστηκα να πάρω μελάνια για πρώτη φορά για τον Canon μου κ όταν είδα τις τιμές των γνήσιων σε σχέση με τα συμβατά χρειάστηκα υπογλώσσια... τί γίνεται ρε παιδιά! Τα 4 βασικά μελάνια (κ λίγα λέω) κάνουν όσο το ένα γνήσιο! Αξίζει το κόπο να πάρει κανείς συμβατά ή είναι δεδομένο πως θα δημιουργήσουν πρόβλημα στις κεφαλές; Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Αγαπητέ φίλε, το ζήτημα των συμβατών μελανιών/τόνερ είναι τόσο παλιό, σχεδόν όσο και οι εκτυπωτές. Στείλε το μοντέλο του μηχανήματος, για να μιλήσουμε με περισσότερη ακρίβεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Pixma IX6850 Παλιό ζήτημα αλλά η τεχνολογία στα συμβατά μελάνια δεν θα έχει εξελιχθεί; Ή να το πω αλλιώς, δεν υπάρχουν τρόποι καθαρισμού των κεφαλών που να μπορεί να το κάνει ο χρήστης; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xp-user Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Αν κανεις απλες εκτυπωσεις βαζε συμβατα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, xp-user είπε Αν κανεις απλες εκτυπωσεις βαζε συμβατα Στις απλές εκτυπώσεις δεν θα κολλήσουν οι κεφαλές με τα συμβατά μελάνια; Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xp-user Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, zoranb είπε Στις απλές εκτυπώσεις δεν θα κολλήσουν οι κεφαλές με τα συμβατά μελάνια; Εγω το κανω χρονια απλα πρεπει μια φορα την εβδομαδα η στις 10 μερες να κανεις μια εκτυπωση για να μην βουλωσουν ....αλλα ακομα και τοτε εκει που κανω χρονια αναγωμοση μου τα καθαριζει τζαμπα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Τί εννοείς αναγόμωση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, zoranb είπε Στις απλές εκτυπώσεις δεν θα κολλήσουν οι κεφαλές με τα συμβατά μελάνια; Οι κεφαλες του μηχανηματος σου θα κολλησουν αργα ή γρηγορα, ειτε με συμβατα ειτε με γνησια, καλο ειναι να συμφιλιωθεις με αυτο απο τωρα γιατι πολυ απλα θα συμβει μια ωραια πρωια χωρις καμια προειδοποιηση και θα παρεις τον εκτυπωτη στο χερι. Τα γνησια ισως το καθυστερησουν αυτο, αλλα δεν προκειται να το γλυτωσεις. Το καλυτερο που εχεις να κανεις απο πλευρα σου ειναι να μην τον αφηνεις πολλες μερες χωρις να τυπωσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lector είπε Οι κεφαλες του μηχανηματος σου θα κολλησουν αργα ή γρηγορα, ειτε με συμβατα ειτε με γνησια, καλο ειναι να συμφιλιωθεις με αυτο απο τωρα γιατι πολυ απλα θα συμβει μια ωραια πρωια χωρις καμια προειδοποιηση και θα παρεις τον εκτυπωτη στο χερι. Τα γνησια ισως το καθυστερησουν αυτο, αλλα δεν προκειται να το γλυτωσεις. Το καλυτερο που εχεις να κανεις απο πλευρα σου ειναι να μην τον αφηνεις πολλες μερες χωρις να τυπωσει. Συνεχίζω λοιπόν αυτή τη σκέψη: Δεν μας είπε ο φίλος μας ποιο είναι το μοντέλο. Ειδικά αν το κόστος αγοράς του είναι κάτω από 100€, τότε μάλλον δεν έχουν νόημα τα original μελάνια. Θα πληρώσει ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ την ΑΞΙΑ του εκτυπωτή ΣΕ ΜΕΛΑΝΙΑ. Προσοχή όμως: Δεν αγοράζουμε από οπουδήποτε συμβατά μελάνια με αποκλειστικό κριτήριο το κόστος. Υπάρχουν σοβαρά και αξιόπιστα μαγαζιά με σεβασμό στον εαυτό τους και στον πελάτη, με πιστοποιήσεις ISO κλπ κλπ. Αν αποφασίσει ότι θέλει συμβατά, εκεί πρέπει να στραφεί. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από georgeole Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το ανεφερε νωριτερα, ix6850, φωτογραφικος Α3 με 5 μελανια, κοντα στα 250 ευρω. ΟΚ δεν ειναι απο τους φτηνιαρικους αλλα δε νομιζω οτι ειναι απαλλαγμενος απο το error που θα πεταχτει ξαφνικα. Η πλακα ειναι οτι οσο κι αν εψαξα δε βρηκα να υπαρχει επισημο σερβις για canon στην ελλαδα, και η intersys δειχνει να μην ειναι διατεθειμενη να ασχοληθει με consumer προϊοντα... Με λιγα λογια οποιος παρει canon ειναι μια κι εξω, οσο αντεξει, εκτος κι αν ειναι τυχερος και χαλασει εντος εγγυησης οποτε θα αναλαβει τη μανουρα το σημειο πωλησης... Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από lector 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Φωτογραφικός Α3. Ωραίος εκτυπωτής ο ix6850. Παλιό μοντέλο όμως. Υπάρχουν ακόμη στοκαρισμένοι καινούριοι; Μου κάνει εντύπωση. Παίρνει την σειρά 550-551 που έχει στην πλάτη της καμια 8ετία. Αυτό σημαίνει πως πάνω κάτω η Canon δεν θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με firmware updates κάθε λίγο. Οτι ήταν να μπλοκάρει το έκανε τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας της σειράς. Αν και ποτέ οι εκτυπωτές που έπαιρναν αυτή την σειρά δεν έτρωγαν ιδιαίτερα κολλήματα. Αρα σε θέμα μπλοκαρίσματος τσιπ είσαι σε γενικές γραμμές οκ, αν παίρνεις φρέσκα και επώνυμα συμβατά. Απο εκει και πέρα τώρα και μιας και μιλάμε για φωτογραφικό εκτυπωτή. Αν θες να εκτυπώνεις φωτογραφίες, θέλει δουλίτσα με τα συμβατά. Να παίξεις με ρυθμίσεις απόδοσης χρωματων σε custom διαβαθμίσεις, επειδή είναι φτιαγμένος να αποδίδει τα χρώματα σύμφωνα με τις τονικότητες των γνησίων μελανιών. Επίσης θα πρέπει να καταλήξεις σε μια μάρκα συμβατών αφου ρυθμίσεις τις τονικότητες και να μείνεις σε αυτήν. Αλλιως κάθε φορά που θα αλλάζεις μάρκα, θα πρέπει να ξαναρυθμίζεις τονικότητες. Αν δεν εκτυπώνεις φωτογραφίες δεν είναι κατι που χρειάζεται να σε απασχολεί. Αν ο ουρανός είναι έναν τόνο πιο σκουρο μπλε ή τα φύλλα στα δέντρα 2 τόνους πιο ανοικτό πράσινο. Απο την άλλη, αν δεν τυπώνεις φώτο και τον πήρες για καθημερινή χρήση, δεν έκανες μελετημένη αγορά. Είναι αργός, λεπτομερής στην αποτύπωση και ξοδεύει παραπάνω μελάνι απο τους εκτυπωτές γραφείου καθημερινής χρήσης. Προσωπικά αν ήταν δικό μου θα τον δούλευα μονο με συμβατά. Το ίδιο κάνω με παρόμοιο EPSON που έχω, αλλά θέλει δουλίτσα αν θες ποιοτικές φωτογραφίες. Για το αν θα σου βουλώσει η κεφαλή μην ανησυχείς σχετικά με τα μελάνια. Είναι φτιαγμένοι να χαλάνε στα 4-6 χρόνια. Ότι και να τους βάλεις. Και οι Canon δεν χαλάνε απο βουλωνένη κεφαλή συνήθως, αλλά απο πλακέτα. Θαρρεις και έχουν χρονοδιακόπτη αυτοκαταστροφής. Αντε με τα γνήσια να σου χαλάσει 1 χρόνο αργότερα. Αλλά ήδη με την δεύτερη αλλαγή συμβατών θα έχεις κερδίσει σε κόστος έναν καινούριο εκτυπωτή.Οπότε τα ζυγίζεις και πράττεις αναλόγως. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από highpriest 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Για το ξεβούλωμα των κεφαλών ψάχνω μόνος μου να το κάνω... αυτό που δεν ξέρω είναι η αντικατάσταση των σφουγγαρακιών -ή όπως τα λένε- που μαζεύουν τα μελάνια κ η software διαδικασία για το μηδενισμό τους - ή όπως τον λένε κιαυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, zoranb είπε Για το ξεβούλωμα των κεφαλών ψάχνω μόνος μου να το κάνω... αυτό που δεν ξέρω είναι η αντικατάσταση των σφουγγαρακιών -ή όπως τα λένε- που μαζεύουν τα μελάνια κ η software διαδικασία για το μηδενισμό τους - ή όπως τον λένε κιαυτό Ανησυχείς για διαδικασίες που θα συμβούν μετά απο δεκάδες χιλιάδες εκτυπώσεις. Μακάρι να έχεις μέχρι τότε τον εκτυπωτή και να δουλευει κανονικά. Μην σε προβληματίζουν θέματα που μπορεί καν να μην προλάβεις να τα συναντήσεις. Όταν έρθει η ώρα ψάξτο στο internet σαν ix6850 pad reset. Θα σου βγάλει διάφορα Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από highpriest Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 27 λεπτά πριν, highpriest είπε Όταν έρθει η ώρα ψάξτο στο internet σαν ix6850 pad reset. Θα σου βγάλει διάφορα Είμαι με Mac αν παίζει ρόλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, zoranb είπε Είμαι με Mac αν παίζει ρόλο Αν δεν βρεις κάτι σε Mac θα κάνεις το reset στα windows κάποιου άλλου υπολογιστή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα