Jo26 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Νοικιάσαμε ενα διαμέρισμα σε οικογενειακή πολυκατοικία . Μέσα στη πρώτη εβδομάδα έχουμε αρχίσει να νιώθουμε όλοι ανασφάλεια με τους νέους ενοίκους . Δε νομίζω πως το γιατί έχει τόση σημασία . Ομως εχουμε χάσει τον υπνο μας απο το αγχοσ . Η ζωή μου για τα επόμενα 2 χρόνια που λέει το συμβόλαιο (η 3 που διαβάζω ) έχει τελειώσει γιατί θα πρέπει να μένω μπαστακας στο σπίτι μη γίνει καμία στραβή , η υπάρχει κάποιο παραθυράκι του νόμου που να προστατεύει τον ιδιοκτήτη να νιώθει ασφαλής στη κατοικία του , μιας και ήταν ανίκανος να φανταστεί πως κάτι δε θα πηγαίνει καλά με τους ενοικιαστές ; Από την έλλειψη ύπνου τα γράφω περίεργα . Εμείς ως ιδιοκτήτες , νοικιάσαμε σε αλλους ένα διαμέρισμα
ΠάρηςΓ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Jo26 είπε Νοικιάσαμε ενα διαμέρισμα σε οικογενειακή πολυκατοικία . Μέσα στη πρώτη εβδομάδα έχουμε αρχίσει να νιώθουμε όλοι ανασφάλεια με τους νέους ενοίκους . Δε νομίζω πως το γιατί έχει τόση σημασία . Ομως εχουμε χάσει τον υπνο μας απο το αγχοσ . Η ζωή μου για τα επόμενα 2 χρόνια που λέει το συμβόλαιο (η 3 που διαβάζω ) έχει τελειώσει γιατί θα πρέπει να μένω μπαστακας στο σπίτι μη γίνει καμία στραβή , η υπάρχει κάποιο παραθυράκι του νόμου που να προστατεύει τον ιδιοκτήτη να νιώθει ασφαλής στη κατοικία του , μιας και ήταν ανίκανος να φανταστεί πως κάτι δε θα πηγαίνει καλά με τους ενοικιαστές ; Από την έλλειψη ύπνου τα γράφω περίεργα . Εμείς ως ιδιοκτήτες , νοικιάσαμε σε αλλους ένα διαμέρισμα Δε μας είπες τι σας έκαναν.
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Jo26 είπε Νοικιάσαμε ενα διαμέρισμα σε οικογενειακή πολυκατοικία . Μέσα στη πρώτη εβδομάδα έχουμε αρχίσει να νιώθουμε όλοι ανασφάλεια με τους νέους ενοίκους . Δε νομίζω πως το γιατί έχει τόση σημασία . Ομως εχουμε χάσει τον υπνο μας απο το αγχοσ . Η ζωή μου για τα επόμενα 2 χρόνια που λέει το συμβόλαιο (η 3 που διαβάζω ) έχει τελειώσει γιατί θα πρέπει να μένω μπαστακας στο σπίτι μη γίνει καμία στραβή , η υπάρχει κάποιο παραθυράκι του νόμου που να προστατεύει τον ιδιοκτήτη να νιώθει ασφαλής στη κατοικία του , μιας και ήταν ανίκανος να φανταστεί πως κάτι δε θα πηγαίνει καλά με τους ενοικιαστές ; Από την έλλειψη ύπνου τα γράφω περίεργα . Εμείς ως ιδιοκτήτες , νοικιάσαμε σε αλλους ένα διαμέρισμα Φυσικά και έχει σημασία γιατί νιώθεται έτσι.Τι σας έχει προβληματίσει έτσι.
phanispal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Αφού λέει ότι δε νομίζει πως έχει και τόση σημασία.
red66phone Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Από τα γραφόμενά σας υποθέτω ότι είναι κάτι σοβαρό. Από τη στιγμή που αναφέρετε ότι είναι θέμα ασφάλειας: 1. Προσέγγιση-Συζήτηση (ήρεμη) με τους νέους ενοίκους γι αυτό που σας προβληματίζει. Ίσως να εκπλαγείτε θετικά από το αποτέλεσμα (αρκετές φορές μεγαλοποιούμε πράγματα στο μυαλό μας πριν τα γνωρίσουμε) 2. Εφόσον η "απειλή ασφαλείας" παραμένει, κάμερες όπου είναι δυνατόν (πυλωτές, πάρκιν, διαδρόμους, εσωτερικά στο σπίτι, κτλ), εφόσον είναι οικογενειακή πολυκατοικία (κανονικά απαγορεύεται σε κοινόχρηστους χώρους) και συναγερμός στο σπίτι. Θα πρότεινα να αποφύγετε σημειώματα στην είσοδο/ασανσέρ, ραβασάκια και άλλους τέτοιους "κατ' τα άλλα ρομαντικούς" τρόπους επικοινωνίας, διότι τις περισσότερες φορές κάνουν τους αποδέκτες πιο ερειστικούς. Από εκεί και πέρα, ανάλογα την περίπτωση εφαρμόζονται πιο ειδικά μέτρα.
Bitbit Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, Jo26 είπε Δε νομίζω πως το γιατί έχει τόση σημασία . Έχεις ένα πρόβλημα αλλά δε θεωρείς σημαντικό να το αναφέρεις. Μάλιστα. Κι εγώ έχω λύση στο θέμα σου και μπορώ να σου πω τι να κάνεις αλλά...δε νομίζω πως έχει τόση σημασία. Πλάκα κάνετε μερικοί ή σοβαρολογείτε; 9 1
Jo26 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 38 λεπτά πριν, red66phone είπε Από τα γραφόμενά σας υποθέτω ότι είναι κάτι σοβαρό. Από τη στιγμή που αναφέρετε ότι είναι θέμα ασφάλειας: 1. Προσέγγιση-Συζήτηση (ήρεμη) με τους νέους ενοίκους γι αυτό που σας προβληματίζει. Ίσως να εκπλαγείτε θετικά από το αποτέλεσμα (αρκετές φορές μεγαλοποιούμε πράγματα στο μυαλό μας πριν τα γνωρίσουμε) 2. Εφόσον η "απειλή ασφαλείας" παραμένει, κάμερες όπου είναι δυνατόν (πυλωτές, πάρκιν, διαδρόμους, εσωτερικά στο σπίτι, κτλ), εφόσον είναι οικογενειακή πολυκατοικία (κανονικά απαγορεύεται σε κοινόχρηστους χώρους) και συναγερμός στο σπίτι. Θα πρότεινα να αποφύγετε σημειώματα στην είσοδο/ασανσέρ, ραβασάκια και άλλους τέτοιους "κατ' τα άλλα ρομαντικούς" τρόπους επικοινωνίας, διότι τις περισσότερες φορές κάνουν τους αποδέκτες πιο ερειστικούς. Από εκεί και πέρα, ανάλογα την περίπτωση εφαρμόζονται πιο ειδικά μέτρα. Καλημέρα ! Ευχαριστώ που απαντάτε . Έχουμε κάμερες εξωτερικά και συναγερμο στους γονείς μου . Όμως έχω τη μαμα μου με αρχή άνοιας , η οποία δε φιλτράρει αύρα που λέει και πετάει προσωπικές πληροφορίες . Είναι νωρίς να τη προσέχει κάποιος εκτός από εμένα κ τον πατέρα μου καθώς είναι λειτουργική , αλλά υπό αυτές τις συνθήκες τώρα .. μάλλον που πρέπει να αλλάξει όλη μας η ζωή λόγω αυτής της ενοικίασης
Kostas Savvidis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Με την παραμικρή ενόχληση ή απειλή που θα νιώσεις να καλέσεις αμέσως την αστυνομία για να τους δώσεις να καταλάβουν ότι δεν θα ανεχτείς ότι κι αν έχουν σκόπο να κάνουν.
red66phone Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Καταρχήν είναι απολύτως σεβαστό ότι δεν θέλετε να αποκαλύψετε προσωπικές πληροφορίες και δεν μπορεί κανείς να σας "αναγκάσει" για να σας δώσει την "λύση". Όποιος δεν σέβεται αυτό το δικαίωμα καλύτερα να μην εμπλακεί στη συζήτηση, εφόσον δεν έχει κάτι στην ουσία να προσφέρει. Καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σας ότι, ανησυχείτε ότι ίσως οι νέοι ενοικιαστές (ο βαθμός ανησυχίας είναι υποκειμενικός) έχουν ροπή προς την εγκληματικότητα και δεδομένη της ιατρικής κατάστασης της μητέρας σας μπορεί να το εκμεταλλευτούν εις βάρος της οικογένειάς σας. Καταλαβαίνω επίσης, ότι σας έχει στοιχίσει πολύ όλη αυτή η κατάσταση και επηρεάζει πλέον την καθημερινότητά σας και την ψυχική σας υγεία. Εφόσον για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλετε/μπορείτε να εφαρμόσετε το Βήμα 1 που ανέφερα (προσέγγιση/συζήτηση με τους ενοικιαστές να τους γνωρίσετε καλύτερα) θα πρότεινα το εξής: Συζητήστε το όλοι μαζί οικογενειακώς. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να δείτε τα πράγματα ψύχραιμα, με καθαρό μυαλό και σκεφτείτε (ρεαλιστικά και όσο γίνεται αντικειμενικά) ποιο ειναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να συμβεί από τους ενοικιαστές. Εφόσον το ορίσετε αυτό, πάρτε μέτρα για το worse case scenario. Τα μέτρα προφανώς εξειδικεύονται ανά περίπτωση. Για παράδειγμα, εφόσον δεν πληρώνουν 2-3 μήνες, δείτε για την λεγόμενη "έξωση εξπρεςς". 2
vamvakoolas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, Jo26 είπε Νοικιάσαμε ενα διαμέρισμα σε οικογενειακή πολυκατοικία . Μέσα στη πρώτη εβδομάδα έχουμε αρχίσει να νιώθουμε όλοι ανασφάλεια με τους νέους ενοίκους . Δε νομίζω πως το γιατί έχει τόση σημασία . Ομως εχουμε χάσει τον υπνο μας απο το αγχοσ . Η ζωή μου για τα επόμενα 2 χρόνια που λέει το συμβόλαιο (η 3 που διαβάζω ) έχει τελειώσει γιατί θα πρέπει να μένω μπαστακας στο σπίτι μη γίνει καμία στραβή , η υπάρχει κάποιο παραθυράκι του νόμου που να προστατεύει τον ιδιοκτήτη να νιώθει ασφαλής στη κατοικία του , μιας και ήταν ανίκανος να φανταστεί πως κάτι δε θα πηγαίνει καλά με τους ενοικιαστές ; Από την έλλειψη ύπνου τα γράφω περίεργα . Εμείς ως ιδιοκτήτες , νοικιάσαμε σε αλλους ένα διαμέρισμα το συμβολαιο ενοικιασης ειναι 3ετες βαση κανονισμου. Απο εκει και περα μονο με δικηγορο να βρειτε καποια λυση με αποδοση μισθιου ή/και αποζημιωση ενοικιαστες ωστε να αποχωρησουν. Ολα τα αλλα (καμερες/αστυνομια κτλ) ειναι ημιμετρα
Bitbit Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Και κλασικά, όλα τα ο,τι να ναι θέματα ανοίγονται από άτομα που μόλις έχουν κάνει εγγραφή. Περιμένω με αγωνία τη λύση που θα δώσετε σε ένα πρόβλημα που όμως δε γνωρίζετε γιατί είναι προσωπική πληροφορία. 1
sphinxgr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Αν ισχύουν αυτα που λες, γράψε και τι είναι το περίεργο στην όλη φάση...
Jo26 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 58 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε το συμβολαιο ενοικιασης ειναι 3ετες βαση κανονισμου. Απο εκει και περα μονο με δικηγορο να βρειτε καποια λυση με αποδοση μισθιου ή/και αποζημιωση ενοικιαστες ωστε να αποχωρησουν. Ολα τα αλλα (καμερες/αστυνομια κτλ) ειναι ημιμετρα Σας ευχαριστώ πολύ . Φοβαμαι πως δε θα δεχτούν να φύγουν εύκολα παρα τη κάθε αποζημίωση που θα προταθεί , αλλά θα το προσπαθήσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις