Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όταν έχεις ένα λογαριασμό gmail πχ [email protected]

έχεις ουσιαστικά άπειρα mail γιατί μπορείς να βάλεις μια ή περισσότερες τελείες στο username σου (όχι στο domain @gmail.com) και οι περισσότερες εφαρμογές θα αναγνωρίσουν σαν ξεχωριστό mail πχ [email protected] ή [email protected] κτλ αλλά το gmail θα στέλνει όλα τα εισερχόμενα στο [email protected] χωρίς να χρειαστείς να κάνεις ξεχωριστό account για τα υπόλοιπα που έχουν συνδυασμούς απο τελείες! 

Αυτό δεν μας βοηθάει και τοσό στο να μάθουμε ποιος πουλάει τα δεδομένα μας αλλά ειναι γαμάτο οπότε είπα να το αναφέρω :P 

Αυτό που θα μας βοηθήσει ειναι κάτι παρεμφερές! 

Εκτός απο τις τελείες το ίδιο ισχύει και το πρόσημο + 

Οπότε τι μπορείς να κάνεις;  

πχ θες να κάνεις εγγραφή σε 3 site το insomnia την cosmote και το pcsteps.gr και το mail σου ειναι [email protected]

Αυτό που θα κάνεις ειναι να εγγραφείς στο insomnia με [email protected]
στην cosmote με [email protected]
στο pcsteps με [email protected].

Τώρα όλα τα εισερχόμενα απο όλες τις απο πάνω παραλλαγές του mail σου me + θα έρχονται στο "κανονικό" σου email δηλαδή το [email protected]

με την διαφορά ότι  πχ αν λάβεις spam mail σαν παραλήπτης θα ειναι το mail απο την σελίδα που πούλησε τα στοιχεία σου (γιατί η σελίδα μόνο αυτό το mail ξέρει για εσένα)

Πχ αν ήταν το pcsteps (στην τύχη το έβαλα δεν έχω καν λογαριασμό εκει και δεν ξέρω αν έχει forum ) που πούλησε τα δεδομένα σου το spam mail ναι μεν θα έρθει απο τον σπάμμερ στο [email protected] αλλά στις λεπτομέρειες του mail σαν παραλήπτης θα φαίνεται το [email protected] και έτσι θα ξέρεις ότι δώσανε την διεύθυνση στον συγκεκριμένο σπάμμερ για γενόσημα βιάγκρα ή οτιδήποτε άλλο απο την συγκεκριμένη σελίδα και όχι απο κάπου αλλού. 

Και εσύ δεν χρειάζεται να θυμάσαι απο έξω τίποτα όλα γίνονται αυτόματα :) 

Y.Γ το παραπάνω γίνεται μόνο με gmail λογαριασμούς. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν κατάλαβα ακριβώς. 

Αν εγώ έχω κανονικό email το [email protected] και καποιος στείλει ενα mail στο [email protected] η u.ser κοκ. Τα email αυτά θα σταλούν στο δικό μου; 

μονο για gmail λέει,και το έχω διαβάσει ξανά αυτό το κόλπο.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

μονο για gmail λέει,και το έχω διαβάσει ξανά αυτό το κόλπο.

Ναι το χρησιμοποιώ χρόνια τώρα αλλά κυρίως για πολλαπλά accounts δεν ειναι καινούργιο η τελεία ή το + στο gmail , η "μαγκιά" στο post ειναι το τρόπος χρήσης της συγκεκριμένης δυνατότητας (για να βγάλεις άκρη ποιος μοιράζει το mail σου) και όχι αυτή καθ'αυτή η δυνατότητα.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Δοκίμασα απο το χοτμειλ μου να στειλω στο gmail μου ας το πουμε panosno1com@γμαιλ.κομ ως [email protected] και [email protected] και δεν εγινε τιποτα.

Δοκιμασα το [email protected] και μ ρθε μηνυμα ανεπιτυχους παραδοσης :P

Κάτι έκανες λάθος ήδη βλέπω μια γράφεις γμαιλ μια γράφεις gmail δοκίμασε ξανά και σιγουρέψου ότι ό,τι έχεις αριστερά απο το+ ειναι 100% ίδιο με το κανονικό mail σου και πως έγραψες το domain (@gmail.com) σωστά χωρίς τυπογραφικά. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Στο δια ταύτα. Αντε κ έμαθες ότι η cosmote πχ πούλησε τα δεδομένα σου. Τι θα κάνεις; μήνυση κ θα βγάλεις εκατομμύρια; ή πιστεύεις ότι τέτοιες εταιρείες δεν έχουν λύσει αυτά τα θέματα στους όρους χρήσης; εδώ σε παίρνουν εταιρείες τρίτες από τη Vodafone κ κάθε vodafone κ ξέρουν μέχρι πως λένε τον σκύλο σου. Στο email θα κολλήσουν; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι όταν μάθεις ποιος πουλάει τα δεδομένα σου, τι μπορείς να κάνεις;

Edit: 

Με πρόλαβε ο από πάνω. :rolleyes:

Επεξ/σία από MastroGiannis
Δημοσ.

Τσάμπα χρόνο θα χαλάσεις γιατί όπως ανέφεραν και οι από πάνω συμφορουμιτες δεν υπάρχει ουσιαστικά τίποτα που να μπορείς να κάνεις από εκεί και πέρα. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, chaosmaster είπε

Στο δια ταύτα. Αντε κ έμαθες ότι η cosmote πχ πούλησε τα δεδομένα σου. Τι θα κάνεις; μήνυση κ θα βγάλεις εκατομμύρια; ή πιστεύεις ότι τέτοιες εταιρείες δεν έχουν λύσει αυτά τα θέματα στους όρους χρήσης; εδώ σε παίρνουν εταιρείες τρίτες από τη Vodafone κ κάθε vodafone κ ξέρουν μέχρι πως λένε τον σκύλο σου. Στο email θα κολλήσουν; 

15 λεπτά πριν, MastroGiannis είπε

Κι όταν μάθεις ποιος πουλάει τα δεδομένα σου, τι μπορείς να κάνεις;

Edit: 

Με πρόλαβε ο από πάνω. :rolleyes:

Δεν έχει αρχικά σημασία το τι μπορείς να κάνεις, όσο ότι μπορείς να μάθεις. Μετά είναι στην κρίση και τη φαντασία του κάθε user πως θα αξιοποιήσει αυτά τα Data. 

Προσωπικά θεωρώ πολύ χρήσιμη την ανάρτηση για τα switches στα mail addresses του Gmail. Κυρίως γιατί σε κάποιους δίνει νέες δυνατότητες. 

Μην ξεχνάμε ότι από ένα hello World ξεκινήσαμε όλοι προγραμματισμό και... άσκοπο φαινόταν κ είναι, μα μας έδωσε εναυσματα. 😉

Δημοσ.

Απλά, έθεσα το ερώτημα διότι, έχω το κουσούρι να μη με ενδιαφέρει τόσο το "πώς" όσο το "γιατί". Θεωρώ το λόγο σημαντικότερο από τη δυνατότητα.

Δημοσ.

Το τι μπορεις να κανεις εχει να κανει καθαρα με το πορτοφολι σου και με το ποσο ακριβα μπορεις να πληρωσεις δικηγορους για να κυνηγησουν γιγαντιες εταιρειες που βρισκονται πισω απο ολο αυτο το νταβαντουρι...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Y.Γ το παραπάνω γίνεται μόνο με gmail λογαριασμούς. 

η δυνατότητα auto alias με το username+ υπάρχει στο protonmail πριν απο το gmail, και όντως σου δινει unlimited επιλογες για alias και δυνατοτητες καλυτερης διαχειρισης (πχ auto filtering, sender validation - αν πχ γραφτηκες στο psn με το εμαιλ vrasidas+123 και λαβεις email για προσφορες psn που απευθυνεται στο κυριο εμαιλ vrasidas πρεπει να ψυλιαστεις phising!

να πουμε βεβαια οτι κάποια sites δεν επιτρεπουν - προβλέπουν το + μεσα στο username, αν και φαντάζομαι ειναι εξαιρεσεις στον κανονα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...