Τέρης Α. Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Grinder είπε μάλλον φταίει ο δίσκος. Δεν είναι σπάνιο να έρθει DOA ο HDD. 4
ZELOMOTH Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Στις 19/10/2022 στις 10:26 ΠΜ, snbblp είπε Η μητρική σου υποστηρίζει κανονικότατα τον δίσκο, και είμαι απόλυτα βέβαιος για αυτό. Ωστόσο, ανάλογα με το λειτουργικό σου, πρέπει το σχήμα partition να είναι GPT για να τον δεις ολόκληρο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ο δίσκος ΔΕΝ είναι bootable σε hardware που δεν έχει UEFI bios και άνω των Windows 7 λειτουργικό. Αν καθυστερεί η αναγνώριση από το bios, το πρόβλημα ανάγεται στον ίδιο τον δίσκο, ή στην διασύνδεση και επικοινωνία με την μητρική. Θα σου/σας πω για εξωτερικό δίσκο 4ρι. Για να τον δει, ΟΛΟΚΛΗΡΟ θα έπρεπε να είναι το bios uefi και να φορμαριστεί σε GPT. Εμένα επειδή δεν είναι uefi bios, για να τον δει ολο κι οχι τον μισό(μέχρι 2 tb βλέπει μέγιστο MBR) θα πρέπει να εχω ενεργοποιημένο το seagate extended capacity manager (σε seagate δίσκο που εχω). Αυτά για usb σύνδεση.. Για εσωτερική δεν ξέρω αν θα μπορούσε να τον δει κανονικά στο bios αλλά υποθέτω πως οχι.. Ενω μέσω usb εχει να κάνει μόνο με το λειτουργικό και βρίσκεις την άκρη, σαν εσωτερικός αν δεν φαίνεται στο bios, δύσκολα τα πράγματα.. Σε παλιότερο μηχάνημα πάντως θυμάμαι περίπτωση που δεν τον έβλεπε το bios λόγο μη υποστήριξης αλλά τα windows ως δευτερο τον βλέπανε κανονικά! Αρα ειχε το μειονέκτημα οτι δεν θα μπορούσε να γίνει 1ος δίσκος για εκκίνηση. Ας τον σιγουρέψει ο άνθρωπος λοιπόν σε κάποιο πιο καινούργιο μηχάνημα οτι είναι εντάξει για αρχή και βλέπουμε.... 1
triplex1 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Μπορουμε να ξερουμε ποια ακριβως ειναι η Asus μητρικη να μας πει ο φιλος?
Τέρης Α. Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, triplex1 είπε Μπορουμε να ξερουμε ποια ακριβως ειναι η Asus μητρικη να μας πει ο φιλος? Στις 18/10/2022 στις 8:24 ΜΜ, Grinder είπε Είναι η ASUS P5QC.
triplex1 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Λοιπον η δικη μου γνωμη (θελω να πιστευω οτι μιλαμε για λειτουργικο win10) Μεχρι 2TB δισκο τον βλεπει ακομη και με xp32 και σε εξωτερικο και τα 4TB , απο κει και περαο δισκος σαν εσωτερικος μπορει να κοπει στα 2 με hdd manager προγραμμα , ισως καπου να εχω αρχεια για την συγκεκριμενη , ειχε βγει και γι αυτην ενα bios mod anniversary edition το οποιο δεν δοκιμασα στην συγκεκριμενη μητρικη αλλα σε Deluxe. Οι συγκεκριμενες μητρικες υπηρχε ειχαν μια εναλλαγη και σε EFI και γενικα αρκετα καλουδια για την ηλικια τους Εγω για τον φιλο αυτο που θα εκανα ή θα τον εκανα εξωτερικο τον 4αρη ή θα τον εκοβα στα 2 Αν ο δισκος φορμαριστει σε GPT και οχι σε MBR καθαρα για αποθηκευτικος το συστημα θα τον δει (αν ειναι win10) ......κατι κανει λαθος ο φιλος , εγω θα τον εφτιαχνα με Paragon Στην κατοχη μου επειδη εχω ενα 775 με πιο αδυναμη μητρικη απο την συγκεκριμενη και επειδη θα παρω εναν 4αρη δισκο τις επομενες ημερες θα το κοιταξω και θα ενημερωσω τι μπορει να δει και τι οχι σε δισκους ενα τετοιο συστημα για να γνωριζετε ολοι. 13 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε Θα σου/σας πω για εξωτερικό δίσκο 4ρι. Για να τον δει, ΟΛΟΚΛΗΡΟ θα έπρεπε να είναι το bios uefi και να φορμαριστεί σε GPT. αλλά τα windows ως δευτερο τον βλέπανε κανονικά! Αρα ειχε το μειονέκτημα οτι δεν θα μπορούσε να γίνει 1ος δίσκος για εκκίνηση. Ας τον σιγουρέψει ο άνθρωπος λοιπόν σε κάποιο πιο καινούργιο μηχάνημα οτι είναι εντάξει για αρχή και βλέπουμε.... Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από triplex1 1 1
accipio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, triplex1 είπε Στην κατοχη μου επειδη εχω ενα 775 με πιο αδυναμη μητρικη απο την συγκεκριμενη και επειδη θα παρω εναν 4αρη δισκο τις επομενες ημερες θα το κοιταξω και θα ενημερωσω τι μπορει να δει και τι οχι σε δισκους ενα τετοιο συστημα για να γνωριζετε ολοι. Αυτό με ενδιαφέρει κι εμένα, μια και σκέφτομαι να κάνω το ίδιο (να συνδέσω δίσκο 4TB σε μητρική 775 socket, και συγκεκριμένα την Gigabyte P35C-DS3R). Αναμένω/-ουμε!
Grinder Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Επανέρχομαι τρείς εβδομάδες αργότερα! Λοιπόν τον δίσκο τον δοκίμασα σε άλλα μηχανίματα και είχε την ίδια συμπεριφορά. Είχε έρθει DOA. Τον επέστρεψα πίσω και μόλις παρέλαβα έναν ολόιδιο και έβαλα στο παλιό μου μηχανάκι δούλεψε αμέσως!!! Τον είδε το BIOS και πόσταρε χωρίς κόμπιασμα. Τα windows τον έβλεπαν στο Devise Manager αλλά όχι ο windows explorer. Πήγα Computer Managemnent -> Disk Management τον φόρμαρα σε MBR και πετάει! Επίσης τον βλέπει ολόκληρο! Σας ευχαριστώ όλους που βοηθήσατε! 🙂 1 1
triplex1 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, Grinder είπε Επανέρχομαι τρείς εβδομάδες αργότερα! Λοιπόν τον δίσκο τον δοκίμασα σε άλλα μηχανίματα και είχε την ίδια συμπεριφορά. Είχε έρθει DOA. Τον επέστρεψα πίσω και μόλις παρέλαβα έναν ολόιδιο και έβαλα στο παλιό μου μηχανάκι δούλεψε αμέσως!!! Τον είδε το BIOS και πόσταρε χωρίς κόμπιασμα. Τα windows τον έβλεπαν στο Devise Manager αλλά όχι ο windows explorer. Πήγα Computer Managemnent -> Disk Management τον φόρμαρα σε MBR και πετάει! Επίσης τον βλέπει ολόκληρο! Σας ευχαριστώ όλους που βοηθήσατε! 🙂 Αυτη την στιγμη περναω win στον ιδιο ακριβως δισκο με πολυ παλιοτερη μητρικη απο την δικη σου. Οσυγκεκριμενος σε πολυ παλιο μηχανημα ειναι τρομερα αργος. Αρχικα τον εκανα mbr ............κοπηκε στα 2 και διαβαστηκε (παντα μιλαμε για win10) στη συνεχεια τον εκανα GPT οπου διαβαστηκε κανονικα Αυτη τη στιγμη κανει την προετοιμασια για να ανοιξουν τα windows Τον εβαλα σε docking και στον σταθερο μου και πηγαινε σφαιρα ( με τις ταχυτητες που εχει εννοειται) θελω να δω κανα δυο πραγματα ακομη και επανερχομαι....................................... Ακυρο ο δισκος σε παλια μητρικη (στου φιλου μπορει να δουλεψει γιατι ειναι καλυτερη) Μετα την εγκατασταση κοπηκε απο τα win σε 2 κομματια με το 2ο σε unlocated Βγαινει και μπαινει εκει που τον ηθελα για αποθηκη η μητρικη που δοκιμαστηκε ηταν η GA-945GCM-S2C και εχουμε παρει το συμπερασμα ''ποτέ μη κανετε δοκιμες σε Gigabyte'' 1
Τέρης Α. Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 45 λεπτά πριν, triplex1 είπε μητρικη που δοκιμαστηκε ηταν η GA-945GCM-S2C Τι επεξεργαστή/ ραμ είχε;
triplex1 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Τι επεξεργαστή/ ραμ είχε; e8500 & 4gb/667
triplex1 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Μάλιστα... Ειναι καθαρα θεμα μητρικης Τερη , ο δισκος δεν ειναι κακος , μπηκε στον σταθερο για αποθηκη καθαρα και εχει για την ωρα και καλες ταχυτητες με ενα bench που εκανα Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από triplex1 1
Grinder Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Απο το δικό μου σύστημα. Ο δίσκος είναι για Data δεν έχει λειτουργικό πάνω. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από Grinder 1
triplex1 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Grinder είπε Απο το δικό μου σύστημα. Ο δίσκος είναι για Data δεν έχει λειτουργικό πάνω. Και μενα φιλε δεν εχει λειτουργικο , το πειραμα εγινε σε αρχαιο pc το οποιο μολις το πουλησα (τυχερος ο δισκος , εφερε γουρι) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα