Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.

Αγόρασα αυτό το δίσκο στα 4TB για back up. Μόλις τον έβαλα ο υπολογιστής αργούσε πολύ να ποστάρει. Μόλις το έκανε, τα windows 10 δε τον βρήκαν. Σε κάθε επανεκκίνηση κολλάει πολύ στο post πετάει ενα fail για τον δίσκο και F1 to resume.

Μέσα στο bios η εικόνα του δίσκου είναι όπως θα δείτε στο επισυναπτόμενο.

Υπάρχει περίπτωση να μη το αναγνωρίζει η μητρική επειδη είναι αρχαία; Είναι η ASUS P5QC. 

Ευχαριστώ!

IMG_20221018_200322.jpg

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Grinder είπε

Υπάρχει περίπτωση να μη το αναγνωρίζει η μητρική επειδη είναι αρχαία; Είναι η ASUS P5QC. 

Είναι σίγουρο ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν τον αναγνωρίζει. Τόσο παλιές μητρικές αναγνωρίζουν δίσκους χωρητικότητας μέχρι 2TB λόγω legacy BIOS.

• Like 1
Δημοσ.

Το τελευταίο BIOS update είναι το 2009 και δε λέει κάτι για HDD οπότε λέω να μη το ρισκάρω.

Αν βάλω εξωτερική θήκη και το συνδέσω σε μια usb θύρα θα τον δεί ή να πάω στις αγγελίες; 😁

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Grinder είπε

Το τελευταίο BIOS update είναι το 2009 και δε λέει κάτι για HDD οπότε λέω να μη το ρισκάρω.

Δε φτιάχνει με BIOS update αυτό, ούτως ή άλλως.

8 λεπτά πριν, Grinder είπε

Αν βάλω εξωτερική θήκη και το συνδέσω σε μια usb θύρα θα τον δεί ή να πάω στις αγγελίες; 😁

Δε θα αλλάξει κάτι αν τον συνδέσεις με usb. Προσπαθησε να τον επιστρέψεις από εκεί που τον πήρες, αλλιώς βάλτον αγγελία.

Δημοσ.

Ανοιγμένος σκληρός δεν επιστρέφεται, δυστυχώς αλλά και λογικό, δικό μου λάθος είναι. 

Anyway θα τον κρατήσω για άλλο σύστημα και θα πάρω έναν 2TB για back up. Απο πότε και μετά υποστηρίζονται μεγαλύτερες χωρητικότητες;

Ευχαριστώ πολύ όσους ενδιαφέρθηκαν. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Grinder είπε

Ανοιγμένος σκληρός δεν επιστρέφεται, δυστυχώς αλλά και λογικό, δικό μου λάθος είναι. 

Anyway θα τον κρατήσω για άλλο σύστημα και θα πάρω έναν 2TB για back up. Απο πότε και μετά υποστηρίζονται μεγαλύτερες χωρητικότητες;

Στο bios πάντως στο size φαίνεται 0GB , μπορείς να τον βάλεις σε κάποιο άλλο μηχάνημα για δοκιμή ;

Μόλις τώρα, Dark_Nightfall είπε

Στο bios πάντως στο size φαίνεται 0GB , μπορείς να τον βάλεις σε κάποιο άλλο μηχάνημα για δοκιμή ;

0MB.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Grinder είπε

Kαι με τον 2GB μπορεί να έχει θέμα ο υπολογιστής, είναι πολύ παλιός.

Καλύτερα πάρε μία εξωτερική θήκη usb και βάλε εκεί τον 4GB.
Θα είναι αργή η εγγραφή λόγο usb2.0 αλλά τουλάχιστον θα τον αξιοποιήσεις και στο παλιό σύστημα.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, dpolal είπε

Kαι με τον 2GB μπορεί να έχει θέμα ο υπολογιστής, είναι πολύ παλιός.

* Είχα μέχρι πριν 2 μήνες στην P5Q3 Deluxe δίσκο 2TB χωρίς πρόβλημα.

4 ώρες πριν, Grinder είπε

Δοκιμάσατε ένα clear cmos μπας και... Σε άλλες θύρες SATA δοκιμάσατε;

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Δοκιμάσατε ένα clear cmos μπας και... Σε άλλες θύρες SATA δοκιμάσατε;

Η μητρική βλέπει το δίσκο αλλά δεν τον αναγνωρίζει σωστά και τον δείχνει 0GB.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν έκανα (ασταθές) O.C. κι εγώ δεν ξέρω τι ευφάνταστα μηνύματα και specs είχα δει από BIOS ή Windows!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικά ασυμβατότητα θα έπρεπε να το δείχνει ως 746 GB Unallocated.

Η το καλώδιο sata είναι χαλασμένο η ο δίσκος (επειδή αργεί να ποστάρει κι όλας).

Επεξ/σία από boombastik
  • Like 3
Δημοσ.

Η μητρική σου υποστηρίζει κανονικότατα τον δίσκο, και είμαι απόλυτα βέβαιος για αυτό. Ωστόσο, ανάλογα με το λειτουργικό σου, πρέπει το σχήμα partition να είναι GPT για να τον δεις ολόκληρο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ο δίσκος ΔΕΝ είναι bootable σε hardware που δεν έχει UEFI bios και άνω των Windows 7 λειτουργικό.

Αν καθυστερεί η αναγνώριση από το bios, το πρόβλημα ανάγεται στον ίδιο τον δίσκο, ή στην διασύνδεση και επικοινωνία με την μητρική.

• Like 4
Δημοσ.

Έκανα clear cmos δε δούλεψε

Δοκίμασα σε όλα τα σάτα και με διαφορετικές τροφοδοσίες δε δούλεψε.

Στο ποστάρισμα μου βγάζει SATA 4 FAILURE  press F1 to resume. Το νούμερο 4 αλλάζει ανάλογα με το καλώδιο που χρησιμοποιώ.

Θα δοκιμάσω αύριο σε άλλο σύστημα γιατι με πονηρέψατε οτι μάλλον φταίει ο δίσκος. Βασικά δε τον νιώθω καν να γυρίζει...

Θα επανέλθω ευχαριστώ πολύ! 

• Like 1
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...