Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Στο PC μου (windows 10) είχα από το 2017 περίπου την nvidia 1050Ti της Gigabyte. Πριν από λίγες μέρες αγόρασα την Nvidia RTX 2060 EVO OC με 6GB RAM της Asus. Επίσης το motherboard είναι Asus και μάλιστα σχετικά καινούργιο (το είχα πάρει πέρυσι). 

Μόλις την αγόρασα, άνοιξα το PC, έβγαλα την 1050 και έβαλα την 2060, της έβαλα και το δεύτερο power supply. Την είδε αμέσως και όλα κομπλέ. Όμως παρατήρησα ότι το παιχνίδι που παίζω αυτό το διάστημα κόλλησε 3-4 φορές (πάγωσε) και άνοιξα το task-manager να το κλείσω καθώς δεν έκλεινε αλλιώς και σήμερα είχα και μια μπλε οθόνη (Assassin's Creed Odyssey se ultra high ρυθμίσεις που μου δίνει άνετα γύρω στα 60fps). Το ίδιο παιχνίδι που παίζω εδώ και ένα μήνα με την 1050 δεν είχε κολλήσει ποτέ (σε low ρυθμίσεις). 

Σε γενικές γραμμές με την 1050 δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Κανένα παιχνίδι δεν κολλούσε και δεν είχα καμία μπλε οθόνη (άντε να είχα μια στα 6 χρόνια που την έχω). 

Μήπως έκανα κάτι λάθος; Ή μήπως δεν έκανα κάτι που έπρεπε; 

Να πω επίσης ότι το τροφοδοτικό είναι αυτό: Corsair TX-M Series TX650M 650W, o επεργαστής είναι i7 11ης γενιάς και έχω και 16GB Ram και 2 SSD και έναν HDD. 

Επιπλέον, να πω ότι δεν έχω πειράξει ρυθμίσεις στην κάρτα. Παίζει όπως βγήκε από το κουτί. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι έχω το GPU tweak ΙΙΙ ανοιχτό όλες τις φορές που κόλλησε (το είχα για να βλέπω θερμοκρασίες κλπ). Επίσης έχω δυο οθόνες. 

Επεξ/σία από antirix024
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jim_p είπε

Ο driver που ειχες για την 1050 ηταν και αυτος απο το 2017?

έχω το Nvidia panel να τρέχει μόνιμα στο PC και περνάει αυτόματα τις ανανεώσεις κάθε φορά. Από τότε που πήρα την 2060 έχει περάσει 2 ανανεώσεις νομίζω. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, hawkpilot είπε

Απεγκατέστησε τον driver, κάνε επανεκκίνηση και πέρνα τον πιο πρόσφατο.

Σε ευχαριστώ. Πως θα γίνει αυτό; Θα απεγκαταστήσω ότι γράφει "Nvidia" από το control panel των windows; ή αλλιώς που θα βρω τον driver τον καινούργιο και που θα βρω τον παλιό; Μπορεί να σου φαίνονται απλές ερωτήσεις, αλλά επειδή έχω το nvidia εικονίδιο μόνιμα στο tray θεωρώ πως αυτό είναι υπεύθυνο για τους drivers. 

• Λύση
Δημοσ.

Θα κατεβάσεις τον τελευταίο driver από το nvidia.com, θα ανοίξεις το control panel, θα πας στις εγκατεστημένες εφαρμογές, θα πληκτρολογήσεις "nvidia" στο πεδίο αναζήτησης και θα απεγκαταστήσεις ότι εμφανιστεί στη λίστα. Κάνε επανεκκίνηση και εγκατέστησε τον driver που κατέβασες.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, hawkpilot είπε

Θα κατεβάσεις τον τελευταίο driver από το nvidia.com, θα ανοίξεις το control panel, θα πας στις εγκατεστημένες εφαρμογές, θα πληκτρολογήσεις "nvidia" στο πεδίο αναζήτησης και θα απεγκαταστήσεις ότι εμφανιστεί στη λίστα. Κάνε επανεκκίνηση και εγκατέστησε τον driver που κατέβασες.

σε ευχαριστώ. Θα το κάνω μόλις πάω σπίτι. Αν προκύψει κάτι θα επανέλθω. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, micos000 είπε

Για drivers δες στην asus μήπως έχει τίποτα δικούς της (το συνήθιζε παλιά). Από θερμοκρασίες πως σου πάει; 

απο θερμοκρασίες πάει καλά. είμαι στους 67-69 όταν παίζω το AC Odyssey ultra high και 39-40 όταν είμαι idle όπως τώρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οφείλω να σε παραδεχτώ πάντως για το avatar σου. Που στο καλό τον ξετρυπωσες τον Αντιρίξ; 🤗

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
9 ώρες πριν, micos000 είπε

Οφείλω να σε παραδεχτώ πάντως για το avatar σου. Που στο καλό τον ξετρυπωσες τον Αντιρίξ; 🤗

χαχα... σε ευχαριστώ. Κορυφαίο κομικ. :-)

• Like 1
Δημοσ.

Οι δύο κάρτες παίζουν με τον ίδιο driver.

14 ώρες πριν, antirix024 είπε

Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι έχω το GPU tweak ΙΙΙ ανοιχτό όλες τις φορές που κόλλησε (το είχα για να βλέπω θερμοκρασίες κλπ).

Το GPU tweak III, θα έπρεπε να το είχες απεγκαταστήσει πρωτού κάνεις την αλλαγή των καρτών και αυτό σου προτείνω να κάνεις τώρα:

- Αν έχεις ακόμα την 1050 ti, ξαναβάλε την επάνω στο μηχάνημα και απεγκατέστησε το GPU tweak III. Ξαναβάλε την 2060 και δες εάν το πρόβλημα λύθηκε.

- Αν δεν την έχεις την 1050 ti, δοκίμασε να απεγκαταστήσεις και το GPU Tweak III και το driver, μήπως και λυθεί το μπλέξιμο που έχει γίνει, αλλά ξεκίνα να κάνεις back-up και κάνα αρχείο, γιατί είναι πιθανόν να χρειαστείς format.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...