Abudi Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Χαίρετε. Θέλω να κάνω μια αναβάθμιση CPU, οπότε πάμε για πακετάκι CPU+MoBo+RAM (ίσως ρίξω κι έναν NVMe SSD στο μιξ, έτσι για την εμπειρία, θα δω). Στο τωρινό μου σύστημα έχω 3 εσωτερικούς δίσκους: 1) έναν 120gb ssd που πάνω είναι φορτωμένα τα windows, 2) έναν 500gb SSD που έχει πάνω αρχεία εγκατάστασης παιχνιδιών και κάποιων προγραμμάτων 3) έναν 1TB HDD που είναι ουσιαστικά file storage. Η κάψα μου είναι ουσιαστικά για τον HDD. Κατά πόσον μετά την αναβάθμιση του συστήματος αυτός μπορεί να κουμπώσει "plug n play" στο νέο σύστημα, με όλα τα αρχεία ανέπαφα και χωρίς προβλήματα. Γενικότερα βέβαια, θα ήθελα να εισάγω και τους άλλους 2 δίσκους χωρίς προβλήματα, αλλά αυτοί έχουν δεδομένα που εύκολα ξανακατεβάζω και εγκαθιστώ, δεν είναι τόσο θέμα. Ευχαριστώ
hp8 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 40 λεπτά πριν, Abudi είπε 3) έναν 1TB HDD που είναι ουσιαστικά file storage. Η κάψα μου είναι ουσιαστικά για τον HDD. Κατά πόσον μετά την αναβάθμιση του συστήματος αυτός μπορεί να κουμπώσει "plug n play" στο νέο σύστημα, με όλα τα αρχεία ανέπαφα και χωρίς προβλήματα. θα έπρεπε να έχεις backup του HDD αφ ενός αφ ετέρου δεν βλέπω τι πρόβλημα θα μπορούσε να προκύψει από την μεταφορά του δίσκου στο άλλο pc αν γίνει με προσοχή 1
Abudi Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, hp8 είπε θα έπρεπε να έχεις backup του HDD αφ ενός αφ ετέρου δεν βλέπω τι πρόβλημα θα μπορούσε να προκύψει από την μεταφορά του δίσκου στο άλλο pc αν γίνει με προσοχή Εννοείται υπάρχει το back-up, τα σημαντικά κιόλας σε δύο διαφορετικούς εξωτερικούς δίσκους. Το ερώτημα έχει να κάνει κυρίως με το hassle-free της υπόθεσης. Όταν λες "να γίνει με προσοχή", τί εννοείς; Τί μπορεί να είναι μια απρόσεκτη κίνηση;
hp8 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Abudi είπε Τί μπορεί να είναι μια απρόσεκτη κίνηση; να τον κτυπήσεις ? να πέσει κάτω ? Εγώ κλείνω τροφοδοτικό πατάω μπουτον και μετα βγάζω 1
Abudi Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, hp8 είπε να τον κτυπήσεις ? να πέσει κάτω ? Εγώ κλείνω τροφοδοτικό πατάω μπουτον και μετα βγάζω Εεεε εξυπακούονται αυτά. Εγώ έλεγα σε επίπεδο λογισμικού αν παίζει να γίνει μαλακιά, ή είναι απλά "τον κουμπώνω στην καινουρια SATA, badabim badaboom, you've got files"
hawkpilot Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Abudi είπε Εεεε εξυπακούονται αυτά. Εγώ έλεγα σε επίπεδο λογισμικού αν παίζει να γίνει μαλακιά, ή είναι απλά "τον κουμπώνω στην καινουρια SATA, badabim badaboom, you've got files" Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα σε επίπεδο λογισμικού εκτός ίσως από το να ορίσεις το γράμμα που θες να πάρει ο δίσκος σε περίπτωση που θες να είναι το ίδιο με το προηγούμενο σύστημα. Εφόσον έχεις αντίγραφα ασφαλείας προχωράς άφοβα. 2
Xristaras12 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Το μοναδικό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι το ασταθές λειτουργικό, ιδιαίτερα δε αν μιλάμε για αλλαγή απο intel σε Amd. Drivers κυρίως και λοιπά αρχεία συστήματος. Στους υπόλοιπους δίσκους, όπως και αναφέρθηκε, αν το λειτουργικό δεν εξαρτάται απο αυτούς (πχ τα προγράμματα τα κάνεις εγκατάσταση στους αλλους 2 δίσκους) δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. 1
snbblp Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 14 ώρες πριν, Abudi είπε Ευχαριστώ παιδιά! Λοιπόν, ΠΡΟΣΟΧΗ σε δύο θέματα: 1. όταν έχεις το νέο σύστημα, θα κουμπώσεις ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και θα μπουτάρεις με αυτόν. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ επαναλαμβάνω. - Αν μπουτάρει κανονικά, θα χρειαστεί υπομονή να εγκαταστήσει όλους τους drivers για το υλικό. 2. αν δεν μπουτάρει και παίρνεις 7B ή ανάλογα μηνύματα σφάλματος, θα χρειαστείς κάποιο πρόγραμμα όπως το "Paragon Hard Disk Manager™ Premium" σε στικάκι bootable για να κάνει αυτόματα την προσαρμογή kernel και drivers. ΜΟΝΟ όταν το PC μπουτάρει και αφού δουλεύει πλέον κανονικά, τότε και μόνον συνδέεις τους υπόλοιπους δίσκους. Αν δεν το κάνεις έτσι, κινδυνεύεις να σου κανιβαλίσει τον loader ή ακόμα και τα partitions. 1
Abudi Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 @snbblpΠολύ σωστό αυτό που λες, το είχα υπόψη 1
Gogotsa Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Βασικα θελει sysprep οταν μεταφερεις το δισκο σε αλλο μηχανημα. Απο τα 8 και μετα ομως δεν υπηρχε κανενα προβλημα, λογω ενσωματωσης πολλων drivers απο τα win, τουλαχιστον εγω δε συναντησα ποτε και παντα οι δισκοι μπουταραν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα