this.is.elia Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Υπάρχει μια εξαίρεση που αναιρεί τον κανόνα του 'ο πίσω όφειλε να κρατά αποστάσεις' - ακόμα και σε περίπτωση καραμπόλας. Εάν ο μπροστινός τα έχει κοπανήσει, πληρώνει τους πάντες. Μου έχει συμβεί σε καραμπόλα - ο παππούς μπροστά ήταν 90%/10% τσίπουρο/αίμα, πάτησε τέρμα φρένο σε πράσινο φανάρι. Καραμπόλα 7-8 αυτοκινήτων από πίσω. Ανασφάλιστος ο παππούς. Τροχαία κατέγραψε το συμβάν, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον παππού, τρέχαμε όλοι να πληρωθούμε από το επικουρικό. Πήραμε λεφτά μετά από 6-7 μήνες. Δεν γνωρίζω τον λόγο που πλήρωσε η 'ασφάλεια' (το επικουρικό) όλους. Τόσο η αστυνομία όσο και οι ασφαλιστικές μας είχαν πει ότι έτσι γίνεται σε περίπτωση δίωξης με αυτεπάγγελτο τρόπο (αλκοόλ + ανασφάλιστος + ληγμένο δίπλωμα). 2 2
N3M3SiS Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μα και ο νομος προβλεπει οτι δεν επιτρεπεται το αδικαιολογητο αποτομο φρεναρισμα. Αν βαλεις και τα υπόλοιπα του παππου.. προφανως και θα πληρώσει. Γενικά ααν καποιος φρενάρει απότομα χωρις λόγο και πέσει άλλος πίσω του, φέρει και ο ιδιος ευθύνη. Το ακατόρθωτο ειναι να αποδείξεις αυτό το "αδικαιολόγητο και απότομο".. Επειδη αναφέρθηκε πιο πάνω οτι ο μπροστά κάνει ο,τι θέλει..
yanpas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Ξεκαθαρα φταιει ο πισω στην συγκεκριμενη περιπτωση. Και νομικά, και λογικά και ηθικά. Εφόσον τον χτυπησες απο πισω σημαινει οτι δεν ειχε κανει ακομα την αναστροφη. Αρα δεν ειχε κανει ακομα την παρανομια. Ισως ειχε σκοπο να την κανει. Αλλα δεν προλαβε να την κανει. Αρα μεχρι την στιγμη του τρακαρισματος αυτος ηταν νομιμος. Δεν υπαρχει συνυπαιτιοτητα. Το οτι ειχε σκοπο να παρανομησει δεν σου δινει το δικαιωμα να τον τρακαρεις. 😁 Το οτι ειχε σκοπο να παρανομησει δεν σημαινει οτι παρανομησε 🤔 1
triple_sec Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 ρε παιδιά, αυτό με το "φταίει πάντα ο πίσω" μήπως δεν είναι τόσο universal όσο λέτε; εγώ πρόσφατα, έμπαινα στη δεξιά λωρίδα από την επιταχύνσεως με αριστερό φλας, μου έφαγε τον αριστερό καθρέφτη από πίσω με τον δικό του δεξί καθρέφτη ο κινούμενος επί της δεξιάς λωρίδας και η ασφαλιστική μου επιμένει ότι υπαίτιος είμαι εγώ. 4
Stratosnis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 36 λεπτά πριν, triple_sec είπε ρε παιδιά, αυτό με το "φταίει πάντα ο πίσω" μήπως δεν είναι τόσο universal όσο λέτε; εγώ πρόσφατα, έμπαινα στη δεξιά λωρίδα από την επιταχύνσεως με αριστερό φλας, μου έφαγε τον αριστερό καθρέφτη από πίσω με τον δικό του δεξί καθρέφτη ο κινούμενος επί της δεξιάς λωρίδας και η ασφαλιστική μου επιμένει ότι υπαίτιος είμαι εγώ. κάτι δεν πάει καλά σε αυτό που έγραψες νομίζω.. 4
vagos789 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μαλλον εμπαινε σε δρομο με 3 λωριδες και τον χτυπησε καποιος που ηταν ηδη στη δεξια. Ναι προφανως και φταις εσυ σε αυτη την περιπτωση 3 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, this.is.elia είπε Δεν γνωρίζω τον λόγο που πλήρωσε η 'ασφάλεια' (το επικουρικό) όλους. Τόσο η αστυνομία όσο και οι ασφαλιστικές μας είχαν πει ότι έτσι γίνεται σε περίπτωση δίωξης με αυτεπάγγελτο τρόπο (αλκοόλ + ανασφάλιστος + ληγμένο δίπλωμα). Νομιζω το επικουρικο πληρωνει αλλα στρεφεται ενατιον του υπαιτιου .
Conan2046 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, triple_sec είπε ρε παιδιά, αυτό με το "φταίει πάντα ο πίσω" μήπως δεν είναι τόσο universal όσο λέτε; Σίγουρα δεν είναι, πιο πολύ εμπειρικό είναι. Οι αποφάσεις των ασφαλιστικών με τις αποφάσεις των δικαστηρίων συχνά διαφέρουν. Μπορεί η ασφαλιστική να θεωρεί ότι έχει 100% υπαιτιότητα αυτός που έρχεται από πίσω, που πέρασε με κόκκινο κλπ αλλά δεν είναι απόλυτο, υπάρχει μια πλούσια νομολογία με αποφάσεις που δίνουν συνυπαιτιότητα και στον μπροστά οδηγό. (Και που τελικά δεν μένει κανένας ικανοποιημένος βέβαια). 11 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Νομιζω το επικουρικο πληρωνει αλλα στρεφεται ενατιον του υπαιτιου . Σωστά, όπως και στις περιπτώσεις που κάποιος φταίει αλλά οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα κλπ που αποζημιώνει η ασφαλιστική αλλά τα ζητάει πίσω από τον υπαίτιο. Να προσθέσω πάντως ότι ανεξάρτητα από το αν κάποιος οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα κλπ δεν είναι απαραίτητο ότι αυτό τον κάνει υπεύθυνο για κάθε συμβάν στο οποίο θα εμπλακεί. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από Conan2046 2
Doubt Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, triple_sec είπε ρε παιδιά, αυτό με το "φταίει πάντα ο πίσω" μήπως δεν είναι τόσο universal όσο λέτε; εγώ πρόσφατα, έμπαινα στη δεξιά λωρίδα από την επιταχύνσεως με αριστερό φλας, μου έφαγε τον αριστερό καθρέφτη από πίσω με τον δικό του δεξί καθρέφτη ο κινούμενος επί της δεξιάς λωρίδας και η ασφαλιστική μου επιμένει ότι υπαίτιος είμαι εγώ. Τί σχέση έχει το καθρέφτης με καθρέφτη; Μιλάμε για rear-ending που λένε και στο χωριό μου. 1
SabotazNic Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, triple_sec είπε ρε παιδιά, αυτό με το "φταίει πάντα ο πίσω" μήπως δεν είναι τόσο universal όσο λέτε; εγώ πρόσφατα, έμπαινα στη δεξιά λωρίδα από την επιταχύνσεως με αριστερό φλας, μου έφαγε τον αριστερό καθρέφτη από πίσω με τον δικό του δεξί καθρέφτη ο κινούμενος επί της δεξιάς λωρίδας και η ασφαλιστική μου επιμένει ότι υπαίτιος είμαι εγώ. Προφανως και επρεπε να επιβραδυνεις μεχρι να περασει το αμαξι. Δεν ειχες προτεραιοτητα σε εκεινο το σημειο. Βεβαια, πολλες φορες βλεπω καποιους να παραμενουν στην δεξια λωριδα οταν υπαρχει εισοδος, με την μεσαια κενη (πχ περιφερειακος Θεσσαλονικης). Λες και δεν μπορουν να αλλαξουν λωριδα για να αφησουν τον κοσμο να μπει. @dsi44 Μου εχει τυχει να εχω αμαξι στην δεξια λωριδα, και η μεσαια και αριστερη να ειναι τελειως αδειες, να παω να μπω και να μου κορναρει (ηταν κατα τυχη και στο τυφλο σημειο). Δεν ειναι παραλογο να αφησεις τους αλλους να μπουν. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από SabotazNic 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 19 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Να προσθέσω πάντως ότι ανεξάρτητα από το αν κάποιος οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα κλπ δεν είναι απαραίτητο ότι αυτό τον κάνει υπεύθυνο για κάθε συμβάν στο οποίο θα εμπλακεί. Δηλαδη αν κοπανησει καποιος που βγαιναι απο ΣΤΟΠ καποιον που οδηγουσε μεθυσμενος ποιος πληρωνει ? 1
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε Δηλαδη αν κοπανησει καποιος που βγαιναι απο ΣΤΟΠ καποιον που οδηγουσε μεθυσμενος ποιος πληρωνει ? Ο καθένας τιμωρείται για την παραβαση του.Αν ο ανασφάλιστος χτυπηθεί απο κάποιον που παραβίασε ΣΤΟΠ δεν είναι και υπεύθυνος για το ατύχημα. 1 1
vagos789 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Δηλαδη αν κοπανησει καποιος που βγαιναι απο ΣΤΟΠ καποιον που οδηγουσε μεθυσμενος ποιος πληρωνει ? Παλια πληρωνε 100% ο μεθυσμενος,τωρα νομιζω εξεταζουν και τα γεγονοτα και ειναι πιθανο να δωθει συνυπαιτιοτητα
makis269 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, SabotazNic είπε Ανάποδα. Αυτός που προκάλεσε το ατύχημα και έπεσαν πάνω του οι υπόλοιποι 😉 @makis269 δεν μου κανει εντυπωση το reaction σου. Καλά μην βάλεις και τα κλάματα. 😀 Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από makis269
manolis940 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, triple_sec είπε ρε παιδιά, αυτό με το "φταίει πάντα ο πίσω" μήπως δεν είναι τόσο universal όσο λέτε; εγώ πρόσφατα, έμπαινα στη δεξιά λωρίδα από την επιταχύνσεως με αριστερό φλας, μου έφαγε τον αριστερό καθρέφτη από πίσω με τον δικό του δεξί καθρέφτη ο κινούμενος επί της δεξιάς λωρίδας και η ασφαλιστική μου επιμένει ότι υπαίτιος είμαι εγώ. Άλλαξες λωρίδα και έπεσες πάνω του, ποιος ακριβώς ήθελες να φταίει; Δεν έχει καμία σχέση το δικό σου ατύχημα με αυτό εδώ. Αν είχες ρίξει μια ματιά στον καθρέπτη σου τώρα δεν θα ήταν σπασμένος. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα