MauroPaltoudias Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Lucifer είπε Για φέρε λινκ, δε τα ξέρω αυτά. Εγώ ήξερα ότι η μόνη περίπτωση να μη φταις αν φας κάποιον από πίσω είναι αν έβγαινε από πυλωτή/πάρκινγκ καθώς εκεί έχουν πάντα τελευταίοι προτεραιότητα. Και για αυτό, θα χρειαστούμε link. Πρόσφατα συνέβη να είμαι πεζός και να έρχεται ένας φοράτος από πιλοτή, ο οποίος μου έκανε και παράπονα δε, ότι "είναι πέρασμα και να προσέχεις όταν περνάς" (cult) ! Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2022 από MauroPaltoudias
Lucifer Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Και για αυτό, θα χρειαστούμε link. Πρόσφατα συνέβη να είμαι πεζός και να έρχεται ένας φοράτος από πιλοτή, ο οποίος μου έκανε και παράπονα δε, ότι "είναι πέρασμα και να προσέχεις όταν περνάς" (cult) ! • Κατά την έξοδο από χώρο στάθμευσης (ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης) ασχέτως αν βρισκόμαστε δεξιά, προτεραιότητα έχει το όχημα που κινείται επί της οδού που βρίσκεται στην είσοδο-έξοδο του χώρου στάθμευσης. • Ό,τι ισχύει για την έξοδο από το χώρο στάθμευσης ισχύει και για την έξοδο του αυτοκινήτου από σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων. Ο οδηγός καλείται να σταματήσει στο σημείο όπου μπορεί να ελέγχει το δρόμο χωρίς να βρίσκεται εντός του. • Είναι σαφές και βάσει του Κ.Ο.Κ ότι το όχημα που κάνει όπισθεν (π.χ. για να παρκάρει) πρέπει να παραχωρήσει προτεραιότητα στα άλλα οχήματα που διέρχονται από εκείνο το σημείο του δρόμου. Ο οδηγός πρέπει να ακινητοποιήσει το όχημα και να περιμένει μέχρι να αδειάσει ο δρόμος. • Οι πεζοί έχουν πάντα προτεραιότητα απέναντι σε κάθε όχημα, όταν φυσικά κάνουν χρήση των διαβάσεων (ανεξαρτήτως αν στο σημείο υπάρχει φανάρι ή όχι). Οι οδηγοί οφείλουν να ακινητοποιούν το όχημα ακόμα και αν αντιληφθούν την πρόθεση του πεζού να διασχίσει το δρόμο. 2 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Και για αυτό, θα χρειαστούμε link. https://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/30211.asp (εντάξει, το έβαλα εγώ @Lucifer) Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2022 από MauroPaltoudias 3
Narayan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, Lucifer είπε Για φέρε λινκ, δε τα ξέρω αυτά. Εγώ ήξερα ότι η μόνη περίπτωση να μη φταις αν φας κάποιον από πίσω είναι αν έβγαινε από πυλωτή/πάρκινγκ καθώς εκεί έχουν πάντα τελευταίοι προτεραιότητα. 3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε https://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/30211.asp (εντάξει, το έβαλα εγώ @Lucifer) Οι σωστές διατάξεις είναι το Άρθρο 17 παρ. 8 β) και Άρθρο 21 παρ. 2: Αναφορά σε κείμενο β) Στην περίπτωση αυτή, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνον εφόσον δεν προκαλείται κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και δίνεται έγκαιρα προειδοποίηση, αύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 2 του παρόντος Κώδικα. Αναφορά σε κείμενο 1. Ο οδηγός που προτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, οφείλει προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση των λοιπών χρηστών της οδού, οι οποίοι κινούνται πίσω, μπροστά ή πλάι του, ή ετοιμάζονται να τον προσπερόσουν, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση την κατεύ8υνση και την ταχύτητά τους. 2. Πριν από κάθε ελιγμό, ο οδηγός υποχρεούται να καταστήσει έγκαιρα γνωστή την πρόθεσή του αυτή, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτόν τους δείκτες κατεύθυνσης, αν δε αυτοί δεν λειτουργούν, υποχρεούται να δώσει τα ακόλουθα σήματα με το χέρι: α) Εκταση του βραχίονα για στροφή προς την κατεύθυνση αυτού. β) Κάμψη του βραχίονα προς τα πόνω για στραφή προς την αντίθετη πλευρά αυτού. γ) Κάμψη του βραχίονα προς τα κάτω, για τον ελίγμό στάθμευσης. 3. Η προειδοποίηση που δίνεται με τους δείκτες κατεύθυνσης επιβάλλεται να συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια του ελιγμού και να παύει όταν ολοκληρωθεί ο ελιγμός. 4. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ. Αυτός που επιχειρεί στην οδό συνεχείς ή διακεκομμένους ελιγμούς και κίνηση που εγκυμονεί κίνδυνο για τους λοιπούς χρήστες της οδού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο επτακοσίων (700,00) ευρώ και επί τόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για τριάντα (30) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα. https://www.glavopoulos.com/kok-017/ https://www.glavopoulos.com/kok-021/ 1
SabotazNic Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Αν δεν κάνω λάθος, σε 2 περιπτώσεις δεν φταίει ο πίσω. Να κάνει όπισθεν ο μπροστά, και στην περίπτωση καραμπόλας
Narayan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Αν δεν κάνω λάθος, σε 2 περιπτώσεις δεν φταίει ο πίσω. Να κάνει όπισθεν ο μπροστά, και στην περίπτωση καραμπόλας Στην καραμπόλα ο κάθε οδηγός "πληρώνει" τον αμέσως μπροστινό του που τράκαρε. 2
SabotazNic Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, Narayan είπε Στην καραμπόλα ο κάθε οδηγός "πληρώνει" τον αμέσως μπροστινό του που τράκαρε. Ανάποδα. Αυτός που προκάλεσε το ατύχημα και έπεσαν πάνω του οι υπόλοιποι 😉 @makis269 δεν μου κανει εντυπωση το reaction σου. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από SabotazNic 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Spoiler Να ανοίξουμε και ένα θρεντ παιδιά επί τη ευκαιρία, σχετικά με το άρθρο 6 (παρ.δ - αν δεν κάνω λάθος), σχετικά με το παλλόμενο και τους ανίδεους που κυκλοφορούν.
agnostos13 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 31 λεπτά πριν, Narayan είπε Στην καραμπόλα ο κάθε οδηγός "πληρώνει" τον αμέσως μπροστινό του που τράκαρε. Δεν πληρώνει ο τελευταίος τους μπροστινούς; Έτσι θυμάμαι μου είχε πει φίλος που είχε εμπλακεί σε τέτοιο περιστατικο...
GodzillaCover Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 42 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Αν δεν κάνω λάθος, σε 2 περιπτώσεις δεν φταίει ο πίσω. Να κάνει όπισθεν ο μπροστά, και στην περίπτωση καραμπόλας Και αν κάνει brake check ο μπροστινός, χωρίς κανέναν λόγο, και καταφέρεις να το αποδείξεις, πάλι φταίει ο μπροστινός. Πώς θα το αποδείξεις αυτό, βέβαια, ακόμα και με dashcam, δεν ξέρω.
SabotazNic Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, GodzillaCover είπε Και αν κάνει brake check ο μπροστινός, χωρίς κανέναν λόγο, Για αυτό κρατάς απόσταση. Ώστε να έχεις περιθώριο για οποιονδήποτε λόγο να σταματήσεις. 4
GodzillaCover Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Για αυτό κρατάς απόσταση. Ώστε να έχεις περιθώριο για οποιονδήποτε λόγο να σταματήσεις. Μωρέ εντάξει, αλλά αν ο άλλος φρενάρει με σκοπό να τον τρακάρεις και εσύ καταφέρεις να το αποδείξεις, θα σε πληρώσει αυτός. Εκει δεν υπάρχει το «δεν κράτησες απόσταση» γιατί είναι πιο σημαντικό το «τι δουλειά είχες να σταματήσεις από τα 100 km/h μες τη μέση του δρόμου και ενώ μάλιστα είχες αμάξι πίσω». Το πολύ πολύ να φορτωθεις συνυπαιτιοτητα αν πράγματι δεν είχες κρατήσει απόσταση. Η δυσκολία σε όλο αυτό είναι να αποδείξεις ότι σταμάτησε χωρίς κανέναν σοβαρό λόγο.
gusvos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 53 λεπτά πριν, Narayan είπε Στην καραμπόλα ο κάθε οδηγός "πληρώνει" τον αμέσως μπροστινό του που τράκαρε. και τον τερμα πισω ποιος τον πληρωνει?
Alister Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 17 λεπτά πριν, gusvos είπε και τον τερμα πισω ποιος τον πληρωνει? Ο τέρμα πίσω μόνο δίνει, δεν παίρνει 😅 2 1
N3M3SiS Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 O,τι νάναι. Στην καραμπόλα πληρώνει ο καθένας τον μπροστινό του και πληρώνεται απο τον πίσω του, όταν τα οχήματα είναι σε κίνηση. Αν πρόκειται για καραμπόλα με ακινητοποιημένα οχήματα (π.χ. σε φανάρι ή σε μποτιλιάρισμα) ο πίσω του πληρώνει όλους. 6 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα