__kostas__ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Φανάρι οδηγεί αριστερά.Ο μπροστά όμως κόβει απότομα και κάνει αναστροφή με πινακίδα που δείχνει ότι απαγορεύεται και ο πίσω δεν προλαβαίνει να φρενάρει και πέφτει πάνω του. Ποιός φταίει στην περίπτωση και τι γίνεται με την ασφαλιστική για ζημιές;
terry308 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Πάντα φταίει ο πίσω Ζημιές η ασφάλεια του 8
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αφου δεν προλαβε να φρεναρει δεν κραταγε την απαιτουμενη αποσταση αρα φταιει Η ασφαλεια του πληρωνει τον αλλον και αυτος τις δικες του ζημιες εκτος και εχει μικτη Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2022 από Γιάννης Platano 5
_filippos_ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 θα συμφωνήσω. Ο πίσω οφείλει να κρατά τέτοιες αποστάσεις ωστε να είναι σε θέση να αντιδράσει κι αποφύγει ο,τιδήποτε. 1
G.bar Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Κατά τη δική μου γνώμη φταίει ο πίσω που δεν κρατούσε απόσταση και δεν πρόλαβε να φρενάρει. Ο μπροστινός μπορεί να φρενάρει για πολλούς λόγους εκεί που δεν το περιμένεις και πρέπει να έχεις τον χρόνο να αντιδράσεις. Αν έβγαινες πχ απο δρόμο που ερχόταν απο τα αριστερά και σε χτυπούσε κατά την αναστροφή, τότε θα ήταν αποκλειστικά δικη του ευθύνη. Μπορεί πολυ εύκολα να ισχυριστεί οτι δεν έκανε αναστροφή και απλά φρέναρε απότομα ο μπροστινός του, αλλα επειδη αυτός ήταν προσεκτικός πρόλαβε να φρενάρει ενώ εσυ όχι. Πολύ δύσκολα δικαιώνεσαι εάν έχεις χτυπήσει άλλον απο πίσω. 3
Narayan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, terry308 είπε Πάντα φταίει ο πίσω Ζημιές η ασφάλεια του Η μόνη περίπτωση στο σενάριο που δεν φταίει ο πίσω, είναι όταν πρόκειται για όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας που δεν πρόλαβε να φρενάρει όταν ο άλλος έκανε παράνομη αναστροφή. Γενικά με τον νέο ΚΟΚ όποιος αλλάζει απότομα λωρίδα κυκλοφορίας έχει υπαιτιότητα. 3
agnostos13 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο πίσω ξεκάθαρα καθώς δεν κρατάει την απαιτούμενη απόσταση. Ο μπροστά ίσως φάει πρόστιμο για την αναστροφή αν έρθει τροχαία...αλλά μέχρι εκεί. Έκτος και αν έκανε όπισθεν γιατί δεν τον "έπαιρνε" να πάρει με τη μία τη στροφή αλλά και πάλι απίθανο σχεδόν να το αποδείξεις! Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2022 από agnostos13
Lucifer Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Narayan είπε Η μόνη περίπτωση στο σενάριο που δεν φταίει ο πίσω, είναι όταν πρόκειται για όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας που δεν πρόλαβε να φρενάρει όταν ο άλλος έκανε παράνομη αναστροφή. Γενικά με τον νέο ΚΟΚ όποιος αλλάζει απότομα λωρίδα κυκλοφορίας έχει υπαιτιότητα. Για φέρε λινκ, δε τα ξέρω αυτά. Εγώ ήξερα ότι η μόνη περίπτωση να μη φταις αν φας κάποιον από πίσω είναι αν έβγαινε από πυλωτή/πάρκινγκ καθώς εκεί έχουν πάντα τελευταίοι προτεραιότητα. 1
Haldol Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 51 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Έκτος και αν έκανε όπισθεν γιατί δεν τον "έπαιρνε" να πάρει με τη μία τη στροφή αλλά και πάλι απίθανο σχεδόν να το αποδείξεις! Γι' αυτό βάζουμε dashcam(s). 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Haldol είπε Γι' αυτό βάζουμε dashcam(s). Ειναι νομιμο ομως αυτο το υλικο σε τυχον δικαστηριο ?
Haldol Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε Ειναι νομιμο ομως αυτο το υλικο σε τυχον δικαστηριο ? Όχι, αλλά αποτελεί τρομερά ισχυρό μέσο πίεσης ΠΡΙΝ το δικαστήριο. Με video δε φτάνεις καν σε δίκη, συνήθως. Παραδέχονται ότι φταίνε όταν υπάρχει καταγραφή. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Haldol είπε Όχι, αλλά αποτελεί τρομερά ισχυρό μέσο πίεσης ΠΡΙΝ το δικαστήριο. Με video δε φτάνεις καν σε δίκη, συνήθως. Παραδέχονται ότι φταίνε όταν υπάρχει καταγραφή. Εγω αν εφταιγα θα το παρδεχομουν και εχει συμβει 2 φορες ..Το οτι ο αλλος ειχε ή δεν ειχε καμερα αν ειχα σκοπο να το τραβηξω δεν θα με επηρεαζε 1
Haldol Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Εγω αν εφταιγα θα το παρδεχομουν και εχει συμβει 2 φορες ..Το οτι ο αλλος ειχε ή δεν ειχε καμερα αν ειχα σκοπο να το τραβηξω δεν θα με επηρεαζε Εσύ, εγώ, και μερικοί ακόμα. Και 'μένα μου 'χει συμβεί να φταίω και προφανώς ανέλαβα τις ευθύνες μου χωρίς "μα - μου". Όμως πολλοί κάνουν τις πάπιες όταν φταίνε. Γι' αυτούς τους δεύτερους είναι ο ι dashcams. Π.χ. και πριν καμιά 'βδομάδα με κοπάνησε ένας από πίσω ενώ ήμουν σταματημένος, αλλά δε μου 'κανε νούμερα. Έχω το video, αλλά δε το 'στειλα καν στην ασφάλεια, μιας και δήλωσε θετικά χωρίς πολλά - πολλά. 1
agnostos13 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ειναι νομιμο ομως αυτο το υλικο σε τυχον δικαστηριο ? Τυπικά όχι, πρακτικά υπάρχουν (έμμεσοι) τρόποι να το περάσεις...
Joshua21 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, __kostas__ είπε Φανάρι οδηγεί αριστερά.Ο μπροστά όμως κόβει απότομα και κάνει αναστροφή με πινακίδα που δείχνει ότι απαγορεύεται και ο πίσω δεν προλαβαίνει να φρενάρει και πέφτει πάνω του. Ποιός φταίει στην περίπτωση και τι γίνεται με την ασφαλιστική για ζημιές; Ξέρω παρόμοια περίπτωση που τελικά το δικαστήριο έκρινε υπαίτιο τον μπροστινό, υπόψιν όμως ο πίσω δεν τον χτύπησε στο πίσω μέρος, τον χτύπησε στο πλάι και συγκεκριμένα στην πίσω αριστερή πόρτα. Φαντάζομαι πως και στην δική σου περίπτωση έγινε κάτι ανάλογο, δλδ το ατύχημα το προκάλεσε η παράνομη αναστροφή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα