TRILOBYTER Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Καλησπερα, οπως λεει ο πιασαρικος τιτλος, θελω ενα PC, εχω ενα κουτι το corsair carbide air 540, και ενα modular psu της ocz (750w) δε θυμαμαι μοντελο. Θελω να παρω τα υπολοιπα κομματια ωστε να βγει ενα ολοκληρο pc, οθονη εχω 1080p τηλεοραση και δεν σκεφτομαι να την αλλαξω. Το θελω κυριως για χαλαρα πραγματα και κανενα παιχνιδακι χαλαρο τυπου grim dawn η κανενα mmorp. Μπατζετ δεν θα βαλω επειδη δεν ξερω τι μπορει να με καλυψει με βαση αυτα που θελω, ας πουμε οτι θελω να δω επιλογες απο 300 μεχρι 700 ευρω και να αποφασισω ποιο μου ταιριαζει καλυτερα, δηλαδη αν υπαρχει καποιος επεξεργαστης που τα ενσωματωμενα γραφικα με καλυπτουν τοτε δε θελω καν gpu. Χρειαζομαι: Cpu/mobo/Ram/SSD/GPU PS: Εχω ψυκτρα thermalright true spirit 140power οποτε αν υπαρχει επεξεργαστης που να κουμπωνει εκει πανω θα ηταν καλο. Σας ευχαριστω.
nickol-us Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τροφοδοτικό πρέπει να έχεις το ZT 750 full modular, σωστά; Μη φανταστείς οτι είμαι κανάς τρομερός μάντης, αν κοιτούσες την υπογραφή σου θα το έβλεπες κι εσύ (μάλλον μπαίνεις από κινητό και δε τη βλέπεις) Αν το τροφοδοτικό είναι όσο αρχαίο φαντάζομαι, νομίζω ήρθε η ώρα να το αποχωριστείς. Ίσως τα παιχνίδια που θες να καλύπτοται από τον 5600g, νομίζω όμως θα ήσουν πολύ άνετος και καλύτερος αν πήγαινες για μια οικονομική(σχετικά) κάρτα όπως η 6500 xt. Το καλύτερο πιθανό value είναι να πάρεις τον r5 5600 και να τον συνδυάσεις με μια οικονομική b550m μητρική, αν έχεις και τα ανάλογα brackets θα εκμεταλλευτείς και ην ψύκτρα σου. Μνήμες 3200/c16 https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=20497840,7971755,18641034,19926927 1tb nvme για να είσαι άνετος με games. Μπορείς να δεις για 500gb εφόσον υπάρχει δίσκος από το παλιό ή αν δεν έχεις σκοπό για αρκετά games Κάρτα 6500 xt για να είσαι άνετος σε ανάλυση και details Και εφόσον αλλάξεις το psu, βάζεις ένα gold 550w για να είσαι ήσυχος οτι δε θα έχεις θέματα (ή και με ένα καλό bronze) Ακόμη και με το τροφοδοτικό νομίζω είμαστε κάτω από τα 700€ Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2022 από nickol-us 2
gtyepp Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Νομίζω ότι με τον 5600g θα είσαι καλυμμένος, όπως λέει και ο φίλος από πάνω, μπορεί ίσως να σε καλύψει κ ένας 3400g, από εκεί και πέρα, μία b450 μητρική θα μπορούσε να είναι μία φθηνή λύση, αλλά θα πρότεινα μία b550. Ένας ssd 500gb θα σε καλύψει χωρίς να ανεβάσει το κόστος ιδιαίτερα, αλλά θα πρότεινα μνήμες 3600/c16, με τις οποίες θα έχει καλύτερη απόδοση ο 5600g. Ενδεικτικά μητρική, επεξεργαστής, μνήμες, ssd, γύρω στα 400 και θα είναι αρκετά αξιόλογο μηχάνημα. 1
TRILOBYTER Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Καλησπερα ευχαριστω για τις απαντησεις, με λιγο ψαξιμο που εκανα βλεπω οτι τα γραφικα του 5600g ειναι περιπου 50% πιο κατω σε αποδοση απο την 1050τι που ειχα, αν ειναι σωστο αυτο που λεω τοτε νομιζω δε θα με καλυψουν για αυτο που θελω, επειδη η 1050τι ηταν στο οριο με αυτο που θεωρουσα ΟΚ τοτε οταν ακομα επαιζα καποια παιχνιδια. Το τροφοδοτικο μελλοντικα θα το αλλαξω, τωρα απλα το θεωρω εξτρα κοστος χωρις λογο, δεν το εχω ζορισει ποτέ αρα πιστευω ειναι οκ να δουλεψει για λιγο καιρο ακομα.
nickol-us Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Η 6500 xt είναι πιο δυνατή από 1050 ti και τα παιχνίδια που αναφέρεις (όχι γενικά gaming) είναι σχετικά χαμηλών απαιτήσεων. Στα λεφτά της δεν υπάρχει κάτι πιο δυνατό εκτός αν μιλήσουμε για μεταχειρισμένα που είμαι κατά. Το τροφοδοτικό είναι αδιάφορο αν είναι ζορισμένο, έχουν ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές που γερνούν με το χρόνο, χαλάνε ή/και σκάνε. Το σύστημα που πρότεινα δεν είναι επίσης απαιτητικό σε τροφοδοσία, ένα καλό 750αρι θα ήταν εντελώς περιττό, ένα γερασμένο ίσως είναι κορώνα γράμματα. Σου αναφέρω τα γεγονότα και αποφασίζεις εσύ φυσικά ότι θες. 2
TRILOBYTER Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, nickol-us είπε Η 6500 xt είναι πιο δυνατή από 1050 ti και τα παιχνίδια που αναφέρεις (όχι γενικά gaming) είναι σχετικά χαμηλών απαιτήσεων. Στα λεφτά της δεν υπάρχει κάτι πιο δυνατό εκτός αν μιλήσουμε για μεταχειρισμένα που είμαι κατά. Το τροφοδοτικό είναι αδιάφορο αν είναι ζορισμένο, έχουν ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές που γερνούν με το χρόνο, χαλάνε ή/και σκάνε. Το σύστημα που πρότεινα δεν είναι επίσης απαιτητικό σε τροφοδοσία, ένα καλό 750αρι θα ήταν εντελώς περιττό, ένα γερασμένο ίσως είναι κορώνα γράμματα. Σου αναφέρω τα γεγονότα και αποφασίζεις εσύ φυσικά ότι θες. Ωραια, τα ειδα και γω, ριχνω ακυρο σε ενσωματωμενα, δε θα μου κανουν. Σκεφτομαι να παω σε αγορα καλυτερης καρτας απο την 6500χτ, αμα υπαρχουν προτασεις παρακαλω πειτε μου. Θα δω λιγο μηπως βρω ραμ και καρτα που εχουν φωτακια η καποιο λογκο, ας εκμεταλευτω λιγο το κουτι γιατι απο τοτε που το πηρα δεν εχω ασχοληθει καθολου με το να δειχνει ομορφο μεσα. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2022 από TRILOBYTER
niko13 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TRILOBYTER είπε Ωραια, τα ειδα και γω, ριχνω ακυρο σε ενσωματωμενα, δε θα μου κανουν. Σκεφτομαι να παω σε αγορα καλυτερης καρτας απο την 6500χτ, αμα υπαρχουν προτασεις παρακαλω πειτε μου. Θα δω λιγο μηπως βρω ραμ και καρτα που εχουν φωτακια η καποιο λογκο, ας εκμεταλευτω λιγο το κουτι γιατι απο τοτε που το πηρα δεν εχω ασχοληθει καθολου με το να δειχνει ομορφο μεσα. Κοίτα ένα σκαλί πιο πάνω τότε μια 6600 γύρω στα 300 ευρο πχ https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=132713 Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2022 από niko13 1
TRILOBYTER Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 32 λεπτά πριν, niko13 είπε Κοίτα ένα σκαλί πιο πάνω τότε μια 6600 γύρω στα 300 ευρο πχ https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=132713 Καλησπερα υπαρχει λογος να μην παρω nvidia? Δεν εχω θεμα απλα ρωταω
nickol-us Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 20 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε Καλησπερα υπαρχει λογος να μην παρω nvidia? Δεν εχω θεμα απλα ρωταω Καθαρά οικονομικός, σε θέμα επιδόσεων/τιμής είναι πολύ καλύτερη η AMD εδώ και καιρό, αν ρίξεις μια ματιά τι παίζει σε κάρτες στα 300 ευρώ και ψάξεις για συγκριτικά θα το διαπιστώσεις. 3
TRILOBYTER Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα περα απο RoG ποιες αλλες gaming σειρες υπαρχουν αν θελω να παω σε ενα σετ ιδιας εταιριας ωστε να εχω καποιο ταιριασμα μεσα με χρωματα και φωτα; RoG προσπαθω να αποφυγω, ειχα παλια και ειχαν μεγαλο κοστος. Επισης εχετε καποια προταση για ανεμιστηρες για το 540; Αν δεν κανω λαθος φοραει 2χ140 μπροστα τωρα, αν τους μεταφερω στο πανω μερος θα μπορω να βαλω 3χ120 στην ιδια θεση. Επισης σκεφτομαι να δωσω την ψυκτρα στις αγγελιες μιας και την εχω ηδη χρησιμοποιησει σε 3 με 4 συστηματα που ειχα και να παω σε AIO υδροψηξη. Για την καρτα γραφικων τελικα και γω ειδα ριβιους και παμε σε amd, ακομα αποφασιζω ποια θελω, 6600 η πανω θα παρω, απλα δεν ξερω ακομα, σκεφτομαι μηπως επαιρνα κατι λιγο καλυτερο μιας και το μπατζετ αν ακουμπησει τα 1000 δε θα με πειραξει τοσο, δεν σκοπευω να ξαναφτιαξω πισι στα κοντα. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από TRILOBYTER
niko13 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TRILOBYTER είπε Καλησπερα περα απο RoG ποιες αλλες gaming σειρες υπαρχουν αν θελω να παω σε ενα σετ ιδιας εταιριας ωστε να εχω καποιο ταιριασμα μεσα με χρωματα και φωτα; RoG προσπαθω να αποφυγω, ειχα παλια και ειχαν μεγαλο κοστος. Επισης εχετε καποια προταση για ανεμιστηρες για το 540; Αν δεν κανω λαθος φοραει 2χ140 μπροστα τωρα, αν τους μεταφερω στο πανω μερος θα μπορω να βαλω 3χ120 στην ιδια θεση. Επισης σκεφτομαι να δωσω την ψυκτρα στις αγγελιες μιας και την εχω ηδη χρησιμοποιησει σε 3 με 4 συστηματα που ειχα και να παω σε AIO υδροψηξη. Για την καρτα γραφικων τελικα και γω ειδα ριβιους και παμε σε amd, ακομα αποφασιζω ποια θελω, 6600 η πανω θα παρω, απλα δεν ξερω ακομα, σκεφτομαι μηπως επαιρνα κατι λιγο καλυτερο μιας και το μπατζετ αν ακουμπησει τα 1000 δε θα με πειραξει τοσο, δεν σκοπευω να ξαναφτιαξω πισι στα κοντα. Αφού σκοπεύεις να το συνδέσεις σε 1080p τηλεόραση δεν νομίζω πως έχει νόημα να κοιτάς πάνω από 6600.Δεν κατάλαβα αυτό που λες για ταίριασμα rgb..Eννοεις να είναι ίδιας εταιρίας κάρτα γραφικών και μητρική για να ελέγχονται από ένα πρόγραμμα?Για κανένα λόγο μην κολλάς στις gaming σειρες που αναφέρει το marketing της εκάστοτε εταιριας για μητρικες..Απλά μια αξιοπρεπή υλοποιηση ,οποία εταιρία θες ,με καποια ψύξη στα vrm.Υδροψυξη τίμια είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/20848927/Arctic-Liquid-Freezer-II-240-Υδρόψυξη-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-120mm-για-Socket-AM4-1200-115x.html (υπάρχει κ έκδοση με rgb fans)αν και για τον 5600 δεν χρειάζεσαι τέτοια πράγματα αλλά εσύ αποφασίζεις.Καλα vfm fans είναι αυτό Κιτ https://www.skroutz.gr/s/30014573/Arctic-F12-PWM-PST-Case-Fan-120mm-με-Σύνδεση-4-Pin-5τμχ.html ,βγαίνουν και με rgb με δυνατότητα ελέγχου φωτισμού από τη μητρική https://www.skroutz.gr/s/28419651/Arctic-P12-PWM-Case-Fan-120mm-με-ARGB-Φωτισμό-και-Σύνδεση-4-Pin-3τμχ.html.Δεν χρειάζεται να πας στα χίλια ευρο απλά επειδή τόσα έχεις διαθέσιμα.Στην τελική άλλαξε και κάτι άλλο όπως το τροφοδοτικό.Με λίγα λόγια με 5600, b550 k 6600 κάρτα γραφικών είσαι υπερκαλυμενος για το μόνιτορ σου. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από niko13 1
HateMe Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Στις 18/10/2022 στις 4:28 ΜΜ, nickol-us είπε Καθαρά οικονομικός, σε θέμα επιδόσεων/τιμής είναι πολύ καλύτερη η AMD εδώ και καιρό, αν ρίξεις μια ματιά τι παίζει σε κάρτες στα 300 ευρώ και ψάξεις για συγκριτικά θα το διαπιστώσεις. Δεν ειρωνεύομαι, αλλά τι γίνεται με τους drivers της AMD ; Μια ζωή με amd κάρτες γραφικών ήμουν και η τελευταία μου ήταν μια RX580 που κράτησα ως το 19. Φουλ σαπίλα οι drivers γενικά. Έχουν κάνει καμιά πρόοδο ;
nickol-us Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, HateMe είπε Δεν ειρωνεύομαι, αλλά τι γίνεται με τους drivers της AMD ; Μια ζωή με amd κάρτες γραφικών ήμουν και η τελευταία μου ήταν μια RX580 που κράτησα ως το 19. Φουλ σαπίλα οι drivers γενικά. Έχουν κάνει καμιά πρόοδο ; Δεν έχω προσωπική εμπειρία για να επιβεβαιώσω αλλά εξακολουθούν να έχουν κακή φήμη... ωστόσο θεωρώ ότι δεν είναι αποτρεπτικος λόγος κτήσης. Για χρήση gaming και γνωρίζοντας ότι πάμε για τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις εύκολα τις προτείνω, σε σενάρια σχεδιασμού, rendering κτλ τις αποφεύγω κατά το μέγιστο δυνατό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα