nikolasR200 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα, λίγες μέρες πριν και χωρίς κάποια προηγούμενη ένδειξη (πέρα ότι ένα συγκεκριμένο update των windows έκανε διαρκώς fail στην εγκατάσταση) κράσαρε ένα desktop που έχω, amd phenom ii 1055T, 8gb ram gigabyte 990fxa ocz vertex 4 120gb. Μετά από διάφορες προσπάθειες, επαναφορές, επιδιορθώσεις κατά την εκκίνηση, ανακτήσεις κλπ και αφού αρνιόταν πεισματικά να εκκινήσει, και η μια BSOD διαδεχόταν την άλλη, πήρα την απόφαση να πάω σε format και επανεγκατάσταση των Windows. Κατά την εγκατάσταση λοιπόν, μετά την αντιγραφή των αρχείων, στο σημείο που έφτανα για ορισμό region / keyboard layout κλπ η εγκατάσταση άρχισε να γίνεται πολύ αργή μέχρι που έπεσα στις εν λόγω οθόνες σε απανωτά διαδοχικά error => ooberegion => oobekeyboard => reboot. Η προσπάθεια επαναλήφθηκε 2-3 φορές με το ίδιο αποτέλεσμα, ώσπου εγκατέλειψα. Αποφάσισα, λοιπόν θεωρώντας ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον ssd και θεωρώντας ότι οκ 10+ χρόνια ήταν αρκετά, να πάρω έναν νέο, όπου πράγματι αγορασα, εγκατέστησα και ως εκ θαύματος (#not) η εγκατάσταση προχώρησε ομαλά και απροβλημάτιστα. Ο προβληματισμός μου ωστόσο έγκειται στο εξής. Συνδέοντας τον παλιό ocz μέσω usb στον υπολογιστή, δείχνει να τον διαβάζει κανονικά, τα αρχεία των windows φαίνονται κανονικά μέσα, ενώ με ένα tool crystal disk info που έτρεξα, τον κάνει evaluate σαν "good / 93%" το οποίο δεν ειναι αυτό που θα περίμενα. Θα προτίνατε κάποιο άλλο εργαλείο μέτρησης ενδεχομένως και stress test του δίσκου για πιο αξιόπιστη μέτρηση της υγείας του?
hawkpilot Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Και μόνο ότι ο δίσκος είναι 10 ετών είναι αρκετό για να τον πετάξεις. Πολλές φορές τα διαγνωστικά (και το smart) δε μπορούν να εντοπίσουν πρόβλημα. Θα σου συνιστούσα να κάνεις και ένα τεστ στη μνήμη. 3
vagelis2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δισκο ocz 2 νομιζω μου έβγαλε κοντα στα 10 χρόνια.. Τον τελευταίο καιρο είχε θέματα δεν τον έβλεπαν τα Windows η τον έβλεπε αλλα δεν είχα πρόσβαση... Και καλα ο "τροπος" που είχα βρει για να τον βλέπουν σωστα τα Windows ηταν τα πολλά βάλε-βγάλε το καλώδιο ρεύματος sata με το pc ανοιχτό. Κράτησε 1 χρόνο ++ με αυτο το κόλπο( δλδ οταν δεν τον έβλεπε βάλε-βγαλε sata και μετα δούλευε..).. Τελικα χάλασε εντελώς ο δίσκος και δεν είχα κάνει backup κατι έγραφα που χρειαζόμουν.. Μην πιστεύεις και πολύ τα προγράμματα.. Ενω ξέρεις ότι ο δίσκος είναι τόσο παλιός πάρε καινούργιο και κάνε backup γτ θα χαλάσει εντελώς και θα χάσεις και τα αρχεία σου ετσι🤦♂️... 😉 2
Τέρης Α. Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, nikolasR200 είπε Θα προτίνατε κάποιο άλλο εργαλείο μέτρησης ενδεχομένως HDSentinel. Παρ' όλα αυτά, δουλεύει δεν δουλεύει, καλύτερα να μπει στην άκρη ή έστω αν θέλετε να τον χρησιμοποιείτε σαν στικάκι π.χ. στη τηλεόραση για ταινίες. 2
nikolasR200 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα, όπως έγραψα, πράγματι τον έχω αντικαταστήσει και δεν έχω σκοπό μα βασιστώ πάνω του για αποθήκευση με βάση τα δείγματα γραφής που έχω. Απλά μου έκανε εντύπωση η αξιολόγηση του, και η αμυδρή πιθανότητα να παραμένει «καλός». Θα δω μήπως δοκιμάσω το HDSentinel , ή/και άλλο αν βρω στο μεσοδιαστημα.
triplex1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Εχω εναν Ocz 240αρη καρφωμενο στο case ο οποιος ειναι δια μαγειας 15χρονων , ερωτηση .............τον πεταω????? 1
snbblp Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Το σφάλμα που παρουσιάζει 99,9% δεν οφείλεται στον δίσκο, αλλά στα αρχεία εγκατάστασης (90%) ή στο υπόλοιπο hardware (10%). Συνήθως η απουσία λογαριασμών system & administrator απαγορεύουν την εκτέλεση του OOBE (system32/OOBE/oobe.exe), και η εγκατάσταση τερματίζεται με σφάλμα. Αυτό αντιμετωπίζεται, θέλει όμως γνώσεις χειρισμού μητρώου συστήματος, ή εργασίας πάνω σε offline είδωλο. 5
nikolasR200 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, snbblp είπε Το σφάλμα που παρουσιάζει 99,9% δεν οφείλεται στον δίσκο, αλλά στα αρχεία εγκατάστασης (90%) ή στο υπόλοιπο hardware (10%). Συνήθως η απουσία λογαριασμών system & administrator απαγορεύουν την εκτέλεση του OOBE (system32/OOBE/oobe.exe), και η εγκατάσταση τερματίζεται με σφάλμα. Αυτό αντιμετωπίζεται, θέλει όμως γνώσεις χειρισμού μητρώου συστήματος, ή εργασίας πάνω σε offline είδωλο. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, πράγματι, κατά την εμφάνιση του σφάλματος, βρήκα αναφορές ψάχνοντας το error που αντιστοιχούσαν σε αυτό που γράφεις και το χειρισμό τους με μια σειρά εντολών από cmd. Δεν ξέρω αν τις εκτέλεσα σωστά ή λάθος, δεν απέδωσαν κάτι πάντως, και όπως έγραψα, αλλάζοντας τον δίσκο, με το ίδιο dvd εγκατάστασης και ακολουθώντας το ίδιο flow η εγκατάσταση προχώρησε κανονικά. Θα είχε ενδιαφέρον αν τελικά δεν ήταν θέμα του δίσκου.
ultraex2003 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 10 ώρες πριν, triplex1 είπε Εχω εναν Ocz 240αρη καρφωμενο στο case ο οποιος ειναι δια μαγειας 15χρονων , ερωτηση .............τον πεταω????? οχι τον κρατας μεχρι να σβησει !!!!!!!!! 1
triplex1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ultraex2003 είπε οχι τον κρατας μεχρι να σβησει !!!!!!!!! Εχει μπει σε 3 πυργους , σε 2 λαπτοπ και εχει γινει αποθηκη μεχρι και σε tv για εγγραφες , απ'οτι θυμαμαι ειναι πανω απο 93% σε υγεια , θα το τσεκαρω απο περιεργεια πιο υστερα που θ'ανοιξω τον σταθερο Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2022 από triplex1 2
triplex1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Τον ματιαξα , στο 91% ειναι ............ 2 1
triplex1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Ποτέ δεν μου παρουσιασε το παραμικρο ακομη και με θερμοκρασιες...................15 χρονων ειναι , δεν θυμαμαι μονο ποιον μηνα εχει γενεθλια. γι αυτο τον λογο πηρα τελευταια απο το eshop ενα τελευταιο κομματι στα 480gb kioxia 1
50EuroUser Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, triplex1 είπε ...................15 χρονων ειναι Σιγα μην ειναι και 30 ετών ρε παιδιά o ARC100 το 2014-2015 βγήκε. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2022 από 50EuroUser
triplex1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε Σιγα μην ειναι και 30 ετών ρε παιδιά o ARC100 το 2014-2015 βγήκε. Μπερδευεσαι , οταν τον πρωτοεφερε το Πλαισιο τον ειχα παρει , 2007
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα