Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, peragialos είπε

Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις και αν πιάνουν τα χέρια σου αλλά το εμπορικό αυτές τις εποχές ακόμα και σε τουριστικά μέρη είναι πολύ δύσκολο πια εκτός εξαιρέσεων.  Εγώ θα έδινα κάποια χρήματα για εκπαίδευση υδραυλικού ή ηλεκτρολόγου και θα ασχολιόμουν με αυτό αρκεί βέβαια να μπορείς και να θέλεις να το κάνεις. Γενικώς οτι λείπει και όταν το θες δεν το βρίσκεις.

Ως εκπαίδευση εννοεις θεωρία μαζί με πρακτική ως βοηθός του μάστορα. Ειδάλλως τα ξεχνάς αυτά τα αντικείμενα. 

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, honda_s2k είπε

Λογικα για να πηγαινεις εξωτερικο θα αγοραζεις και σε καλυτερη τιμη απο οσο θα αγοραζες σε εναν προμηθευτη εδω Ελλαδα? 

Εάν δεν έχεις οποιαδήποτε ιδέα από πωλήσεις, μεταφορά, εξυπηρέτηση πελατών, διαχείριση ή λογιστικά (από αυτά που σου γράφω χρειάζεσαι να γνωρίζεις τουλάχιστον 4/6), τότε καλύτερα να πας κάπου να δουλέψεις ένα διάστημα, να δεις πως δουλεύει το πράγμα και ύστερα να κανεις αυτό που θες. Αλλά να δουλέψεις και να μάθεις από το πως φτιάχνεται η βιτρίνα, πως γίνονται οι παραλαβές, οι παραγγελίες και χιλοανδυο πράγματα. Από το 0 επιχείρηση δεν στήνεις, ειναι πολύ δύσκολο, το εμπόριο δεν είναι αγοράζω 10 και πουλάω 15 και γίνομαι πλούσιος. Με την γυναίκα μου ξεκινήσαμε με  κεφαλαίο 5 χιλ και φτιάξαμε εμείς το στοκ (έχοντας την επιχείρηση ως δεύτερη απασχόληση και οι δύο) και αυτό που έχουμε ρισκάρει έως τώρα είναι ελάχιστα πραγματα. Δεν ξέρω τι θες να κάνεις, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τρέξεις κάτι εάν δεν έχεις ιδέα τι χρειάζεται ένα μαγαζί. Δεν μιλάμε μόνο για στοκ, μιλάμε για υποχρεώσεις, εύρεση προμηθευτών, κανάλια διάθεσης, επισκευές, ιδέες, διαπραγματεύσεις, άπειρο προσωπικό χρόνο και πρέπει και να σου κόβει και λίγο για να βρίσκεις εύκολα λύσεις. Η γυναίκα μου εχει τεράστια εμπειρία σε έναν τομέα και ασχολείται με συγκεκριμένα πραγματα στην επιχείρηση, εγώ δούλευα 15 σε άλλον τομέα και διαχειρίζομαι αλλά πράγματα. Υπάρχουν 2 άνθρωποι δηλαδή που γνώριζαν πολλά πριν ξεκινήσουν. Και παλι μαθαίνουμε πολλά στον δρόμο. Εαν ήξερες τι ήθελες να εμπορευτεις και γνώριζες προμηθευτές θα ήταν ένα καλό βήμα πχ. Κανένας δεν πρόκειται να σου πει από που αγοράζει και πόσο. Το μαθαινεις από την δουλειά... 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο από πάνω έχει δίκιο. Εγώ μπορεί να μην είχα καμία πείρα όταν άρχισα να ασχολούμαι, αλλά πήρα ένα μαγαζί έτοιμο με την υπάλληλο που ήταν πρόθυμη να μου δείξει προμηθευτές-στήσιμο βιτρίνας και την έβλεπα να εξυπηρετεί κι έτσι έμαθα. Αυτά (προμηθευτές-βιτρίνα) για να σου τα μάθει κάποιος, είναι σχεδόν απίθανο. Οκ, έμπειρο προσωπικό μπορείς να βρεις αλλά για προμηθευτές θα πρέπει να ψάξεις μόνος σου.

Όσο για το ηλεκτρονικό εμπόριο, θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς για αρχή τουλάχιστον. Είναι ακόμα πιο δύσκολο από το να πιάσεις ένα μαγαζί. Πλέον είναι τόσες χιλιάδες τα eshop που για να ξεχωρίσεις πρέπει να σπαταλήσεις πολλές χιλιάδες σε διαφήμιση και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα έχεις πωλήσεις. Μεγάλος ο ανταγωνισμός στο χώρο της μόδας τουλάχιστον. Πρέπει το eshop να είναι γεμάτο, οικονομικό και με καλές φωτογραφίες. Υπόψην το σκρουτζ δεν δέχεται eshop χωρίς να έχεις κλείσει 3ετια ως ενεργή επιχείρηση και με τζίρο 50 ή 100 χιλιάδες (δεν θυμάμαι ακριβώς) το χρόνο. Το eshop είναι κάτι έξτρα για εισόδημα αλλά δεν συγκρίνεται με τις πωλήσεις του φυσικού καταστήματος. Είναι συγκεκριμένα τα eshop στο χώρο της μόδας που δουλεύουν πολύ και μετρούν χρόνια. Εγώ αυτή τη στιγμή (νέο eshop) χωρίς διαφήμιση μόνο με best price για προβολή έχω κατά μέσο όρο 20-30 παραγγελίες το μήνα. Αυτό το μήνα πολύ λιγότερες μάλιστα. Υπόψην ότι διαφήμιση αν δεν ξέρεις πώς να κάνεις, πρέπει να απευθυνθείς σε εταιρίες που το αναλαμβάνουν. Αλλιώς τα λεφτά θα πάνε τζάμπα. Για να καταλάβεις, μια φορά που απευθύνθηκα σε μια εταιρία, μου είπαν ότι πρέπει να δίνω 600Ε το μήνα για διαφήμιση το λιγότερο (ξέχωρα η αμοιβή τους) και καλό θα είναι να βάλω τα προϊόντα στο κόστος ή με πολύ μικρό κέρδος για να έχω σίγουρες πωλήσεις για αρχή. Δηλαδή μου είπαν ότι θα ζημιωθώ...

Επεξ/σία από 1comment
  • Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ο από πάνω έχει δίκιο. Εγώ μπορεί να μην είχα καμία πείρα όταν άρχισα να ασχολούμαι, αλλά πήρα ένα μαγαζί έτοιμο με την υπάλληλο που ήταν πρόθυμη να μου δείξει προμηθευτές-στήσιμο βιτρίνας και την έβλεπα να εξυπηρετεί κι έτσι έμαθα. Αυτά (προμηθευτές-βιτρίνα) για να σου τα μάθει κάποιος, είναι σχεδόν απίθανο. Οκ, έμπειρο προσωπικό μπορείς να βρεις αλλά για προμηθευτές θα πρέπει να ψάξεις μόνος σου.

Όσο για το ηλεκτρονικό εμπόριο, θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς για αρχή τουλάχιστον. Είναι ακόμα πιο δύσκολο από το να πιάσεις ένα μαγαζί. Πλέον είναι τόσες χιλιάδες τα eshop που για να ξεχωρίσεις πρέπει να σπαταλήσεις πολλές χιλιάδες σε διαφήμιση και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα έχεις πωλήσεις. Μεγάλος ο ανταγωνισμός στο χώρο της μόδας τουλάχιστον. Πρέπει το eshop να είναι γεμάτο, οικονομικό και με καλές φωτογραφίες. Υπόψην το σκρουτζ δεν δέχεται eshop χωρίς να έχεις κλείσει 3ετια ως ενεργή επιχείρηση και με τζίρο 50 ή 100 χιλιάδες (δεν θυμάμαι ακριβώς) το χρόνο. Το eshop είναι κάτι έξτρα για εισόδημα αλλά δεν συγκρίνεται με τις πωλήσεις του φυσικού καταστήματος. Είναι συγκεκριμένα τα eshop στο χώρο της μόδας που δουλεύουν πολύ και μετρούν χρόνια. Εγώ αυτή τη στιγμή (νέο eshop) χωρίς διαφήμιση μόνο με best price για προβολή έχω κατά μέσο όρο 20-30 παραγγελίες το μήνα. Αυτό το μήνα πολύ λιγότερες μάλιστα. Υπόψην ότι διαφήμιση αν δεν ξέρεις πώς να κάνεις, πρέπει να απευθυνθείς σε εταιρίες που το αναλαμβάνουν. Αλλιώς τα λεφτά θα πάνε τζάμπα. Για να καταλάβεις, μια φορά που απευθύνθηκα σε μια εταιρία, μου είπαν ότι πρέπει να δίνω 600Ε το μήνα για διαφήμιση το λιγότερο (ξέχωρα η αμοιβή τους) και καλό θα είναι να βάλω τα προϊόντα στο κόστος ή με πολύ μικρό κέρδος για να έχω σίγουρες πωλήσεις για αρχή. Δηλαδή μου είπαν ότι θα ζημιωθώ...

Αυτο με την online διαφήμιση είναι λίγο μύθος. Να σου δώσω να καταλάβεις, μίλαγα με μια εταιρεία (από τις μεγαλύτερες του χώρου) για την σελίδα μου. Όταν τους είπα πόσες παραγγελίες είχα μου είπαν πως θα μπορούσαν να μου μειωσουν το κόστος των διαφημίσεων κατά 30%.ρωτησα τον τύπο πόσο πιστεύει πως πληρώνω για τις διαφημίσεις online. Μου λέει ένα ποσό Χ. Του είπα πως πληρώνω το 20% του ποσού που υπολογίζει αυτός, με ευχαρίστησε και κλεισαμε. Τα περισσότερα γραφεία δεν πρόκειται να σου τρέξουν καμπάνιες για εσένα, δεν προκειται να ασχοληθούν να δουν πόσο πληρώνει ο ανταγωνισμός, να σου ρυθμίσουν τα κόστη να δουν που εμφανίζεται κτλ. Θα σου τρέξουν διαφημίσεις γενικές, είτε πολυας καφέ ή κλιματιστικά η φόρμα είναι η ίδια. χωρίς τίποτα άλλο, θα πληρώνεις 1000 ευρώ για να κανεις 100 παραγγελίες. Και στο ρίχνουν στην τιμή μετα ενώ εσύ θα μπαίνεις τρελά μέσα. Εάν είσαι ο φθηνότερος ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΣΑΙ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ. την διαφήμιση την χρειάζεσαι εάν δεν είσαι ο φθηνότερος αλλά να καταφέρεις να τραβήξεις κάποιον. 

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, james01gr είπε

Εάν δεν έχεις οποιαδήποτε ιδέα από πωλήσεις, μεταφορά, εξυπηρέτηση πελατών, διαχείριση ή λογιστικά (από αυτά που σου γράφω χρειάζεσαι να γνωρίζεις τουλάχιστον 4/6), τότε καλύτερα να πας κάπου να δουλέψεις ένα διάστημα, να δεις πως δουλεύει το πράγμα και ύστερα να κανεις αυτό που θες. Αλλά να δουλέψεις και να μάθεις από το πως φτιάχνεται η βιτρίνα, πως γίνονται οι παραλαβές, οι παραγγελίες και χιλοανδυο πράγματα. Από το 0 επιχείρηση δεν στήνεις, ειναι πολύ δύσκολο, το εμπόριο δεν είναι αγοράζω 10 και πουλάω 15 και γίνομαι πλούσιος. Με την γυναίκα μου ξεκινήσαμε με  κεφαλαίο 5 χιλ και φτιάξαμε εμείς το στοκ (έχοντας την επιχείρηση ως δεύτερη απασχόληση και οι δύο) και αυτό που έχουμε ρισκάρει έως τώρα είναι ελάχιστα πραγματα. Δεν ξέρω τι θες να κάνεις, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τρέξεις κάτι εάν δεν έχεις ιδέα τι χρειάζεται ένα μαγαζί. Δεν μιλάμε μόνο για στοκ, μιλάμε για υποχρεώσεις, εύρεση προμηθευτών, κανάλια διάθεσης, επισκευές, ιδέες, διαπραγματεύσεις, άπειρο προσωπικό χρόνο και πρέπει και να σου κόβει και λίγο για να βρίσκεις εύκολα λύσεις. Η γυναίκα μου εχει τεράστια εμπειρία σε έναν τομέα και ασχολείται με συγκεκριμένα πραγματα στην επιχείρηση, εγώ δούλευα 15 σε άλλον τομέα και διαχειρίζομαι αλλά πράγματα. Υπάρχουν 2 άνθρωποι δηλαδή που γνώριζαν πολλά πριν ξεκινήσουν. Και παλι μαθαίνουμε πολλά στον δρόμο. Εαν ήξερες τι ήθελες να εμπορευτεις και γνώριζες προμηθευτές θα ήταν ένα καλό βήμα πχ. Κανένας δεν πρόκειται να σου πει από που αγοράζει και πόσο. Το μαθαινεις από την δουλειά... 

Aπο πωλησεις-εξυπηρετηση πελατων (μιλαω και Αγγλικα) ναι ειχα ασχοληθει για ενα χρονο περιπου σε ταμειο επιχειρησης ενος συγγενη μου αλλα πανε πολλα χρονια απο τοτε και επισης δεν ηταν στην πολη που μενω αλλα σε νησι.Διαχεριση λογιστικα ξερω καποια πραγματα απο την (οnline) δουλεια που ασχολουμαι τα τελευταια χρονια.Απο μεταφορες δεν γνωριζω.

7 ώρες πριν, james01gr είπε

Κανένας δεν πρόκειται να σου πει από που αγοράζει και πόσο. Το μαθαινεις από την δουλειά... 

Eννοειται οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μιλησω με οποιοδηποτε μαγαζι και να μου πει οτι αγοραζει πχ στο 1/3  της τιμης που πουλαει..Για αυτο και κανουμε την συζητηση εδω.Κατω απο την ανωνυμια του ιντερνετ και εσυ και ο 1comment ειπατε και μπορειτε να πειτε καποια πραγματα που γνωριζετε.

2 ώρες πριν, 1comment είπε

Υπόψην το σκρουτζ δεν δέχεται eshop χωρίς να έχεις κλείσει 3ετια ως ενεργή επιχείρηση και με τζίρο 50 ή 100 χιλιάδες (δεν θυμάμαι ακριβώς) το χρόνο.

Δεν το γνωριζα αυτο! Οποτε τα πιο μικρα η νεα eshop ξεκινανε συνηθως μεσω bestprice?

1 ώρα πριν, james01gr είπε

Εάν είσαι ο φθηνότερος ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΣΑΙ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ. την διαφήμιση την χρειάζεσαι εάν δεν είσαι ο φθηνότερος αλλά να καταφέρεις να τραβήξεις κάποιον. 

Συμφωνω.Αν κρινω με το πως επιλεγω εγω ως πελατης απο που θα αγορασω κατι  που το εχουν 10-20 eshop, εχεις δικιο.Αρκει βεβαια να δειχνει και αξιοπιστο το μαγαζι η να εχω αγορασει παλι και να πηγαν ολα οκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...