Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, 1comment είπε

Εννοείται ότι σε περσινά θα βάζεις προσφορές αλλά δεν γίνεται να είσαι και στοκατζίδικο και "κανονικό" μαγαζί. Πρέπει να έχεις συγκεκριμένη "ταμπέλα". Και πώς να γίνεις στοκατζίδικο χωρίς στοκ; Αφού τώρα θα ανοίξεις. 

Για το κέρδος που λες, δεν ξέρω ειλικρινά. Οι τιμές όμως είναι μαρκέ, που σημαίνει δεν μπορείς να τις αλλάξεις. Υποθέτω πλην το φπα θα μένει ως κέρδος το ποσό της χονδρικής Χ2. Δεν βγαίνει αλλιώς μαγαζί. Εγώ πουλάω περίπου 2,5 φορές από τη χονδρική. Οι περισσότεροι συνάδελφοι πουλάνε 3 φορές και κάποιοι 4. 

Μαρκε εννοεις οτι αν πχ ενα παπουτσι εχει τιμη πωλησης 100 ευρω η τιμη δεν μπορει να παει παραπανω πχ 115 αλλα μονο πιο κατω απο 100 ευρω οταν κανεις προσφορες? Αλλο που θελω να σε ρωτησω..Μπορει να σταθει στην αγορα ενα καταστημα αθλητικων παπουτσιων που θα εχει μονο αθλητικα παπουτσια και οχι αλλα αθλητικα ειδη? Η θα πρεπει να εχει και αλλα παπουτσια ? ( οχι αθλητικα)

Επεξ/σία από honda_s2k
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, honda_s2k είπε

Με λιγα λογια συμφερει μαγαζι με αθλητικα παπουτσια επειδη τα ζηταει ο κοσμος αλλα υπαρχει το μειονεκτημα οτι λογω πολλων μεγεθων θα χρειαζομαι κεφαλαιο για εμπορευμα..Εδω να σε ρωτησω κατι πανω σε αυτο...Φυσικα για τετοιο μαγαζι κανεις και eshop για να διωχνεις με προσφορες οτι μενει...Ομως πως σου φαινεται η ιδεα να λειτουργει ταυτοχρονα και ως στοκατζιδικο για περυσινα κομματια?

Αν και αγουγεται χαζο αυτο που θα ρωτησω, γιατι μπορει να μη  θελεις να αναφερεις δημοσια σε ενα φορουμ τετοιες λεπτομερειεςΑν θες πες μου ποσο % ειναι η διαφορα τιμης χονδρικης με λιανικης αν μιλαμε για αθλητικα παπουτσια...Πχ ενα adidas που ( χωρις προσφορα ) εχει τιμη πωλησης 100 ευρω στα καταστηματα, ποσο περιππου μπορει να το εχει αγορασει ενα  μικρο καταστημα? Και γραφω μικρο γιατι προφανως ενα μεγαλι μαγαζι η αλυσσιδα  πχ intersport θα αγοραζει πιο φτηνα μεγαλες ποσοτητες..

Κανένας δεν αγοράζει πλέον παπούτσια από φυσικό κατάστημα, άντε το πολύ να είναι  φίλος σου η κάποιος που θέλει να βγάλει μια υποχρέωση..

Όσα υπήρχαν έκλεισαν μόνο κάποιες μεγάλες αλυσίδες έχουν μείνει και δουλεύουν πιο πολύ με αθλητικά ρούχα..

Ολοι αγοράζουν από το Ίντερνετ, βρίσκεις ότι θες στο νούμερο σου και σε δυο μέρες είναι σπίτι σου, φταίνε και οι επαγγελματίες, όταν έρχεται κάποιος στο μαγαζί σου και πουλάς παπούτσια 70 με 80 ευρώ και μπαίνει ο πιτσιρικάς στο κινητό και τα βρίσκει με 40 και 50 με δωρεάν μεταφορικά από σένα θα κάτσει να αγοράσει???

***φιλε επαγγελματία τι περιμένεις ότι θα βγάλεις ένα μεροκάματο να ταΐσεις τα παιδιά σου από ένα ζευγάρι παπούτσια? 

Επεξ/σία από Raylan
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, 1comment είπε

Εξαρτάται πότε το πήρε. Αν το πήρε π.χ. εντός μήνα και ξεκόλλησε η σόλα, τότε ο μαγαζάτορας το φτιάχνει σε τσαγκάρη ή το αντικαθιστά. Σε πρόσφατη περίπτωση και μάλιστα από παραγγελία eshop, της έκανα επιστροφή χρημάτων γιατί έσπασε όλο το τακούνι σε γόβα σχετικά σύντομα. Ο προμηθευτής που το πήγα μου το αντικατέστησε οπότε δεν ζημιώθηκα.

Ένας φίλος μου αγόρασε αθλητικά τα οποία "δεν του άρεσαν/ δεν του κάνανε" αφού τα δοκίμασε. Την επόμενη μέρα τα πήγε στο μαγαζί και απαίτησε αλλαγή. Το μαγαζί δεν δεχόταν. Έκανε φασαρία για πάνω από μισή ώρα μέχρι που υποχώρησαν και του το άλλαξαν (μάλλον γιατί θα είχανε ευτράπελα). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Raylan είπε

Κανένας δεν αγοράζει πλέον παπούτσια από φυσικό κατάστημα, άντε το πολύ να είναι  φίλος σου η κάποιος που θέλει να βγάλει μια υποχρέωση..

Όσα υπήρχαν έκλεισαν μόνο κάποιες μεγάλες αλυσίδες έχουν μείνει και δουλεύουν πιο πολύ με αθλητικά ρούχα..

Ολοι αγοράζουν από το Ίντερνετ, βρίσκεις ότι θες στο νούμερο σου και σε δυο μέρες είναι σπίτι σου, φταίνε και οι επαγγελματίες, όταν έρχεται κάποιος στο μαγαζί σου και πουλάς παπούτσια 70 με 80 ευρώ και μπαίνει ο πιτσιρικάς στο κινητό και τα βρίσκει με 40 και 50 με δωρεάν μεταφορικά από σένα θα κάτσει να αγοράσει???

***φιλε επαγγελματία τι περιμένεις ότι θα βγάλεις ένα μεροκάματο να ταΐσεις τα παιδιά σου από ένα ζευγάρι παπούτσια? 

Τι άλλο θα διαβάσουμε! Κάνε μια βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης σου και άλλων πόλεων (πέρα από Ερμού και πολύ ακριβούς δρόμους) και θα δεις δεκάδες-εκατοντάδες μαγαζιά με ρούχα και παπούτσια και άλλα διάφορα λιανεμπορικά (αξεσουαρ, τσάντες, είδη σπιτιού κλπ) που δεν είναι μεγάλων εταιριών αλλά μικρών εμπόρων και μια χαρά επιβιώνουν έχοντας ζήσει τις οικογένειές τους επί δεκαετίες και συνεχίζουν. Ναι, σίγουρα ένα ποσοστό έχει πάει στο ιντερνετ (το οποίο το παίρνουμε κι εμείς που έχουμε κάνει eshop - μέσα στην πανδημία όλοι κάναμε, ξύπνα), αλλά ένα μεγάλο ποσοστό που την έχει πατήσει από ιντερνετικές αγορές (λάθος νούμερο, μεταφορικά αλλαγής, το μετάνιωσε, μεταφορικά επιστροφής) προτιμάει τα φυσικά καταστήματα ώστε να δοκιμάσει και να απορρίψει ό,τι δεν θέλει. Επίσης να ξέρεις ότι τα άτομα που λες (πιτσιρικάς) δεν είναι το συχνό αγοραστικό κοινό για εμάς. Αντίθετα οι ηλικίες άνω των 40 είναι το αγοραστικό κοινό και πίστεψέ με, αυτές δεν προτιμούν το ιντερνετ! Αν ήταν έτσι όπως το παρουσιάζεις, καταρχήν οι ίδιες οι μεγάλες εταιρίες δεν θα είχαν φυσικά καταστήματα πληρώνοντας δεκάδες χιλιάδες σε ενοίκιο-προσωπικό και θα άφηναν μόνο το eshop. Πώς εξηγείς ότι ακόμα και φέτος έκαναν άνοιγμα νέων καταστημάτων;

Όσο για το τελευταίο που έγραψες, λες "ένα ζευγάρι παπούτσια" να αφήνει καθαρό μηνιάτικο 2Κ; 😎

Ξαναλέω, ο άνθρωπος ζητάει συμβουλές από εμπόρους. Εσύ δεν έχεις καμία σχέση με το εμπόριο και κανονικά δεν θα πρεπε τίποτα να γράψεις γιατί δεν ξέρεις τίποτα παρά μόνο...φαντάζεσαι! Και όσα φαντάζεσαι είναι λάθος!

2 ώρες πριν, honda_s2k είπε

Μαρκε εννοεις οτι αν πχ ενα παπουτσι εχει τιμη πωλησης 100 ευρω η τιμη δεν μπορει να παει παραπανω πχ 115 αλλα μονο πιο κατω απο 100 ευρω οταν κανεις προσφορες? Αλλο που θελω να σε ρωτησω..Μπορει να σταθει στην αγορα ενα καταστημα αθλητικων παπουτσιων που θα εχει μονο αθλητικα παπουτσια και οχι αλλα αθλητικα ειδη? Η θα πρεπει να εχει και αλλα παπουτσια ? ( οχι αθλητικα)

Ναι αυτό εννοώ. Πιο κάτω φυσικά μπορείς. 

Μπορεί να σταθεί ένα μαγαζί μόνο με αθλητικά αλλά συνήθως έχουν και αθλητικά ρούχα (φόρμες). 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Raylan είπε

Θα σου απαντησω συμφωνα με οσα γνωριζω και χωρις να επιμενω οτι ειναι σωστα ολα οσα γραφω.Ισως κανω καπου λαθος.Και τα eshop τοσο τα πουλανε 70 με 80..Η διαφορα που βλεπεις και κατεβαινει σε μερικα στα  40-50 ευρω κατα την γνωμη μου ειναι απο καποια  eshop που εχουν χαμηλοτερη τιμη για το ιδιο παπουτσι, απο αλλα eshop. Αν εισαι σιγουρος οτι  τιμη αυτη ειναι προσφορα το αγοραζεις με κλειστα ματια. Σε καποιες περιπτωσεις ομως δεν προκειται για προσφορα αλλα  για χαμηλης ποιοτητας παπουτσι που δειχνει ακριβως ιδιο με το πιο ακριβο .Μπες πχ στο σκρουτζ και κοιτα ενα συγκεκριμενο αθλητικο παπουτσι που να το εχουν 20-30 μαγαζια..Θα δεις απο 50 ευρω να φτανει στα 80 αναλογα με το μαγαζι. Αν εχεις ψωνισει παλι απο το συγκεκριμενο μαγαζι και ειναι αξιοπιστο , τοτε προφανως το εχει σε προσφορα και το παιρνεις χωρις δευτερη σκεψη.
Επισης οπως σωστα εργαψε ο 1comment καποιοι δεν ειναι σιγουροι για το νουμερο.Ακομα και στο χρωμα μπορει να φαινεται διαφορετκο απο το ιντερνετ.

43 λεπτά πριν, 1comment είπε

Μπορεί να σταθεί ένα μαγαζί μόνο με αθλητικά αλλά συνήθως έχουν και αθλητικά ρούχα (φόρμες). 

Μια και πριν απο 8 χρονια, ησουν οπως εγω , στην σκεψη και ερευνα αγορας.Μπορεις να θυμηθεις κατι που μπορει να σε προβληματιζε τοτε για να το προχωρησεις? Προβληματισμους που στην πραξη μπορει να αποδειχτηκαν ακομα και παιχνιδακι. Η καποιες παραμετρους που δεν ειχες υπολογισει οσο θα επρεπε?

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, 1comment είπε

Τι άλλο θα διαβάσουμε! Κάνε μια βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης σου και άλλων πόλεων (πέρα από Ερμού και πολύ ακριβούς δρόμους) και θα δεις δεκάδες-εκατοντάδες μαγαζιά με ρούχα και παπούτσια και άλλα διάφορα λιανεμπορικά (αξεσουαρ, τσάντες, είδη σπιτιού κλπ) που δεν είναι μεγάλων εταιριών αλλά μικρών εμπόρων και μια χαρά επιβιώνουν έχοντας ζήσει τις οικογένειές τους επί δεκαετίες και συνεχίζουν. Ναι, σίγουρα ένα ποσοστό έχει πάει στο ιντερνετ (το οποίο το παίρνουμε κι εμείς που έχουμε κάνει eshop - μέσα στην πανδημία όλοι κάναμε, ξύπνα), αλλά ένα μεγάλο ποσοστό που την έχει πατήσει από ιντερνετικές αγορές (λάθος νούμερο, μεταφορικά αλλαγής, το μετάνιωσε, μεταφορικά επιστροφής) προτιμάει τα φυσικά καταστήματα ώστε να δοκιμάσει και να απορρίψει ό,τι δεν θέλει. Επίσης να ξέρεις ότι τα άτομα που λες (πιτσιρικάς) δεν είναι το συχνό αγοραστικό κοινό για εμάς. Αντίθετα οι ηλικίες άνω των 40 είναι το αγοραστικό κοινό και πίστεψέ με, αυτές δεν προτιμούν το ιντερνετ! Αν ήταν έτσι όπως το παρουσιάζεις, καταρχήν οι ίδιες οι μεγάλες εταιρίες δεν θα είχαν φυσικά καταστήματα πληρώνοντας δεκάδες χιλιάδες σε ενοίκιο-προσωπικό και θα άφηναν μόνο το eshop. Πώς εξηγείς ότι ακόμα και φέτος έκαναν άνοιγμα νέων καταστημάτων;

Όσο για το τελευταίο που έγραψες, λες "ένα ζευγάρι παπούτσια" να αφήνει καθαρό μηνιάτικο 2-2,5Κ; 😎

Ξαναλέω, ο άνθρωπος ζητάει συμβουλές από εμπόρους. Εσύ δεν έχεις καμία σχέση με το εμπόριο και κανονικά δεν θα πρεπε τίποτα να γράψεις γιατί δεν ξέρεις τίποτα παρά μόνο...φαντάζεσαι! Και όσα φαντάζεσαι είναι λάθος!

Δεν είπα γενικά για το λιανεμπόριο αλλά συγκεκριμένα για την αγορά του παπουτσιού. Προτιμάει λες τα φυσικά καταστήματα ώστε να δοκιμάσει και να απορρίψει ότι δεν θέλει , το θέμα είναι ότι το αγοράζει εκείνη την ώρα ή φεύγοντας το έχει ψάξει στο Ίντερνετ και το έχει βρει σε χαμηλότερη τιμή και το αγοράζει από εκεί? 

40+ το αγοραστικό κοινό στην αγορά του παπουτσιού( για τα παιδιά τους) ο καταναλωτής είναι ο μαθητής ο έφηβος ο φοιτητής που αλλάζουν 4 με 5 ζευγάρια το χρόνο..

Αν δεν βλέπεις ότι έχουν συρρικνωθεί τα φυσικά καταστήματα τα τελευταία χρόνια που πουλούσαν υποδήματα που λες ότι είσαι και του χώρου τότε καληνύχτα…

Βάλε τιμούλες εσύ στο μαγαζί σου 1/3 και θα ερχόμαστε εμείς να ψωνίζουμε για να βγάζεις τα 5Κ σου :P 

PS: περιμένω μήνυμα με το eshop σου να αγοράσω ένα ζευγάρι αθλητικά, άντε θα σου κάνω σεφτέ εγώ απόψε κύριε 5Κ :D 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, honda_s2k είπε

Μια και πριν απο 8 χρονια, ησουν οπως εγω , στην σκεψη και ερευνα αγορας.Μπορεις να θυμηθεις κατι που μπορει να σε προβληματιζε τοτε για να το προχωρησεις? Προβληματισμους που στην πραξη μπορει να αποδειχτηκαν ακομα και παιχνιδακι. Η καποιες παραμετρους που δεν ειχες υπολογισει οσο θα επρεπε?

Είναι λίγο περίεργη η ιστορία μου με το εμπόριο και ήταν σχεδόν από σπόντα. Είμουν υπάλληλος σε ένα κατάστημα (τελείως άλλο είδος) το οποίο δεν πήγαινε καλά. Ήξερα ότι θα έκλεινε. Στο μεταξύ είχα φιλικές σχέσεις με ένα διπλανό μας εμπορικό κατάστημα, ένα μικρό μαγαζί, το οποίο έβλεπα ότι έχει δουλειά. Αυτός που το είχε ήταν από άλλη πόλη και είχε κουραστεί, τεσπα το πούλαγε με ένα συμβολικό ποσό, ίσα ίσα για το εμπόρευμα που είχε μέσα (πολύ λίγο). Με την υπάλληλό του είχαμε γίνει φίλοι και προκειμένου να μην μείνω χωρίς δουλειά αφού έκλεινε το κατάστημα που δούλευα, ψήνω τον φαδερ να μου δώσει το κεφάλαιο και να πάρω το μαγαζί. Κράτησα ως υπάλληλο τη φίλη κυρίως για να μου δείξει τη δουλειά και τους προμηθευτές. Στην πορεία ακολούθησε ένας πολύ κακός εμπορικά χρόνος που αναγκάστηκα να τη διώξω και να το κρατήσω εγώ. Με το που έφυγε το βάρος του μισθού της πήρα μεγάλη ανάσα. 

Φόβους δεν είχα γιατί είχα τη φίλη-υπάλληλο που ήξερα ότι θα μου έδειχνε τους προμηθευτές, στήσιμο βιτρίνας. Τη δουλειά τη μαθαίνεις στην πράξη. Προμηθευτές και επιλογή σχεδίων είναι το κυρίως θέμα. Αν δεν είχε γίνει όλη αυτή η συγκυρία, ούτε ξέρω πού θα είμουν τώρα χωρίς ιδιαίτερες σπουδές και με περίεργο χαρακτήρα. Μάλλον άνεργος. Και να σου πω, αυτό ήταν που με τρόμαζε. Το να μείνω άνεργος. Με αυτό ως σκεπτικό, έκανα το βήμα που όμως για μενα ήταν εύκολο γιατί το μαγαζί υπήρχε, καθώς και άνθρωπος να μου τα δείξει όλα. Εσύ είσαι διαφορετική περίπτωση. Είσαι στο πουθενά με ένα μεγάλο κεφάλαιο όμως. Πρόσεξε λοιπόν. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Raylan είπε

Το κανένας δεν ισχύει σε καμία περιπτωση. Ίσως αυτό το νομίζεις από τον δικό σου κύκλο. Όσα άτομα ξέρω και εγώ μέσα, πάμε σε φυσικό κατάστημα. Παπουτσάδικα υπάρχουν πολλά ακόμα στο κέντρο της Αθήνας, για άλλους δήμους και επαρχία δεν έχω άποψη. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Raylan είπε

Δεν είπα γενικά για το λιανεμπόριο αλλά συγκεκριμένα για την αγορά του παπουτσιού. Προτιμάει λες τα φυσικά καταστήματα ώστε να δοκιμάσει και να απορρίψει ότι δεν θέλει , το θέμα είναι ότι το αγοράζει εκείνη την ώρα ή φεύγοντας το έχει ψάξει στο Ίντερνετ και το έχει βρει σε χαμηλότερη τιμή και το αγοράζει από εκεί? 

40+ το αγοραστικό κοινό στην αγορά του παπουτσιού( για τα παιδιά τους) ο καταναλωτής είναι ο μαθητής ο έφηβος ο φοιτητής που αλλάζουν 4 με 5 ζευγάρια το χρόνο..

Αν δεν βλέπεις ότι έχουν συρρικνωθεί τα φυσικά καταστήματα τα τελευταία χρόνια που πουλούσαν υποδήματα που λες ότι είσαι και του χώρου τότε καληνύχτα…

Βάλε τιμούλες εσύ στο μαγαζί σου 1/3 και θα ερχόμαστε εμείς να ψωνίζουμε για να βγάζεις τα 5Κ σου :P 

PS: περιμένω μήνυμα με το eshop σου να αγοράσω ένα ζευγάρι αθλητικά, άντε θα σου κάνω σεφτέ εγώ απόψε κύριε 5Κ :D 

Δεν έχω μαγαζί με αθλητικά φίλε μου, μπερδεύεσαι με τα αθλητικά στον όλο συλλογισμό σου (ας τον πούμε έτσι). Έχω μαγαζί με ρούχα και παπούτσια όλων των κατηγοριών μη επώνυμα (άρα πώς να τα ψάξει η άλλη και πού να τα βρει; ακόμα και να τα βρει, δεν θα τα βρει πιο φτηνά). Ακριβώς το ότι είναι μη επώνυμα μου δίνει το περιθώριο να πουλάω 1/3 και ταυτόχρονα να είμαι και φτηνός (π.χ. παπούτσια κάτω των 45Ε). 

Φυσικά και έχουν κλείσει καταστήματα και ρούχων και παπουτσιών. Στην πόλη μου έκλεισαν και ξανάνοιξαν άλλα. Όπως και σε όλες τις πόλεις. Και αν παρατηρήσεις, κλείνουν τα καταστήματα με επώνυμα και ακριβά. Τα φτηνά σπάνια! Πρέπει να πέσεις πολύ έξω για να κλείσεις όταν πουλάς φτηνά, έχεις ποικιλία και είσαι και σε καλό σημείο.

Όσο για τα 5Κ, δεν ξέρω πώς τα φαντάστηκες! Γενικά φαντάζεσαι πράγματα όπως ότι κανένας δεν ψωνίζει ρούχα-παπούτσια σε φυσικό κατάστημα!! Μήπως κατέβηκες από το διάστημα;😛

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 1comment είπε

Είναι λίγο περίεργη η ιστορία μου με το εμπόριο και ήταν σχεδόν από σπόντα. Είμουν υπάλληλος σε ένα κατάστημα (τελείως άλλο είδος) το οποίο δεν πήγαινε καλά. Ήξερα ότι θα έκλεινε. Στο μεταξύ είχα φιλικές σχέσεις με ένα διπλανό μας εμπορικό κατάστημα, ένα μικρό μαγαζί, το οποίο έβλεπα ότι έχει δουλειά. Αυτός που το είχε ήταν από άλλη πόλη και είχε κουραστεί, τεσπα το πούλαγε με ένα συμβολικό ποσό, ίσα ίσα για το εμπόρευμα που είχε μέσα (πολύ λίγο). Με την υπάλληλό του είχαμε γίνει φίλοι και προκειμένου να μην μείνω χωρίς δουλειά αφού έκλεινε το κατάστημα που δούλευα, ψήνω τον φαδερ να μου δώσει το κεφάλαιο και να πάρω το μαγαζί. Κράτησα ως υπάλληλο τη φίλη κυρίως για να μου δείξει τη δουλειά και τους προμηθευτές. Στην πορεία ακολούθησε ένας πολύ κακός εμπορικά χρόνος που αναγκάστηκα να τη διώξω και να το κρατήσω εγώ. Με το που έφυγε το βάρος του μισθού της πήρα μεγάλη ανάσα. 

Φόβους δεν είχα γιατί είχα τη φίλη-υπάλληλο που ήξερα ότι θα μου έδειχνε τους προμηθευτές, στήσιμο βιτρίνας. Τη δουλειά τη μαθαίνεις στην πράξη. Προμηθευτές και επιλογή σχεδίων είναι το κυρίως θέμα. Αν δεν είχε γίνει όλη αυτή η συγκυρία, ούτε ξέρω πού θα είμουν τώρα χωρίς ιδιαίτερες σπουδές και με περίεργο χαρακτήρα. Μάλλον άνεργος. Και να σου πω, αυτό ήταν που με τρόμαζε. Το να μείνω άνεργος. Με αυτό ως σκεπτικό, έκανα το βήμα που όμως για μενα ήταν εύκολο γιατί το μαγαζί υπήρχε, καθώς και άνθρωπος να μου τα δείξει όλα. Εσύ είσαι διαφορετική περίπτωση. Είσαι στο πουθενά με ένα μεγάλο κεφάλαιο όμως. Πρόσεξε λοιπόν. 

Νομιζω οτι σου εκατσε πολυ καλα απο ολες τις πλευρες! Μονο και μονο αν σκεφτεις οτι ειχε ηδη πελατεια το μαγαζι.Συν η τιμη που σου κοστισε.Συν οτι η φιλη-υπαλληλος σου εμαθε την δουλεια, τους προμηθευτες.Και μην ξεχναμε οτι αλλο αερα εχει μια γυναικα εμπειρη σε πωλησεις, απο εναν αντρα ιδιοκτητη μαγαζιου που δεν γνωριζει τον κλαδο και που πιθανον να ειναι αγχωμενος τον πρωτο καιρο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, honda_s2k είπε

Νομιζω οτι σου εκατσε πολυ καλα απο ολες τις πλευρες! Μονο και μονο αν σκεφτεις οτι ειχε ηδη πελατεια το μαγαζι.Συν η τιμη που σου κοστισε.Συν οτι η φιλη-υπαλληλος σου εμαθε την δουλεια, τους προμηθευτες.Και μην ξεχναμε οτι αλλο αερα εχει μια γυναικα εμπειρη σε πωλησεις, απο εναν αντρα ιδιοκτητη μαγαζιου που δεν γνωριζει τον κλαδο και που πιθανον να ειναι αγχωμενος τον πρωτο καιρο.

μια καλη ιδεα ειναι να βρεις κι εσυ επιχείρηση που πωλείται έτοιμη, πχ στο marketplace ή να ρωτησεις στη γειτονια σου

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δεν έχω μαγαζί με αθλητικά φίλε μου, μπερδεύεσαι με τα αθλητικά στον όλο συλλογισμό σου (ας τον πούμε έτσι). Έχω μαγαζί με ρούχα και παπούτσια όλων των κατηγοριών μη επώνυμα (άρα πώς να τα ψάξει η άλλη και πού να τα βρει;). Ακριβώς το ότι είναι μη επώνυμα μου δίνει το περιθώριο κέρδους να πουλάω 1/3 και ταυτόχρονα να είμαι και φτηνός (παπούτσια κάτω των 45Ε). 

Φυσικά και έχουν κλείσει καταστήματα και ρούχων και παπουτσιών. Στην πόλη μου έκλεισαν και ξανάνοιξαν άλλα. Όπως και σε όλες τις πόλεις. Και αν παρατηρήσεις, κλείνουν τα καταστήματα με επώνυμα και ακριβά παπούτσια. Τα φτηνά σπάνια! Πρέπει να πέσεις πολύ έξω για να κλείσεις όταν πουλάς φτηνά, έχεις ποικιλία και είσαι και σε καλό σημείο.

Ένας που θέλει να ανοίξει ένα κατάστημα με παπούτσια (έχοντας βρει σε πιο κοινό θέλει να απευθυνθεί και το τι θα πουλήσει) θεωρείς εσύ ότι σήμερα είναι κάτι το κερδοφόρο ή θα χρεωθεί θα του μείνουν και τα προϊόντα και θα μπει και μέσα?
Ο προμηθευτής, οι εταιρίες θέλουν τα λεφτά μπροστά, κανένας δεν θα σου δώσει πλέον εμπόρευμα και να περιμένει εσένα να πουλήσεις για να πληρωθεί..

Εγώ ανέφερα ότι η μεγαλύτερη κινητικότητα στην αγορά είναι τα αθλητικά & Sneakers και καμιά σαγιονάρα το καλοκαίρι, τι να κάνουμε αυτή είναι η πίτα (πλέον ψωνίζουν από το Ίντερνετ και δεν προτιμάνε τα φυσικά καταστήματα, μπορεί να πηγαίνουν να δοκιμάζουν αλλά δεν ψωνίζουν και ένας μεγάλος λόγος είναι η μεγάλη διαφορά τιμής, καταλαβαίνω τον επαγγελματία που έχει του κόσμου τα έξοδα για να συντηρήσει το κατάστημα του και λέω ότι πάει ο καιρός που έβγαζε ένα μεροκάματο μόνο από την πώληση ενός παπουτσιού, οι εποχές αλλάξανε..  

Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά είμαι κουρασμένος τώρα :P 

πες να μάθουμε τι μαγαζί έχεις, ρούχα εργασίας & τίποτα κινεζικά μη επώνυμα υποδήματα?? κάτι κάνουνε βλέπω και αυτά ή κάτι άλλο?

Οτι και να έχεις, να πηγαίνεις καλά και να τα παίρνεις και 5 και 10 και μπράβο σου.

στείλε eshop να μπούμε να βρούμε τίποτα :) 

Δημοσ.

Για καταστημα (ας πουμε παπουτσια) που ξεκιναει απο το μηδεν ομως μονο ως eshop, τι γνωμη εχετε? Εννοω κατι σοβαρο που θα μπορει καποιος να βρει στοιχεια επικοινωνιας σταθερο τηλ και διευθυνση της αποθηκης που θα υπαρχει το εμπορευμα. Επισης αν μπορει να συνδυαστει κατι τετοιο με dropshipping η κατι σαν dropshipping...Δηλαδη για να μην χρειαζονται τεραστια ποσα για αγορα εμπορευματων, καποια πραγματα που υπαρχουν στο σαιτ αλλα οχι στην αποθηκη, να γινονται παραγγελια σε συνεργατη που μου δινει χονδρικη και αυτος να τα πακεταρει και να τα στελνει στον πελατη με στοιχεια αποστολης τα δικα μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Raylan είπε

Ένας που θέλει να ανοίξει ένα κατάστημα με παπούτσια (έχοντας βρει σε πιο κοινό θέλει να απευθυνθεί και το τι θα πουλήσει) θεωρείς εσύ ότι σήμερα είναι κάτι το κερδοφόρο ή θα χρεωθεί θα του μείνουν και τα προϊόντα και θα μπει και μέσα?
Ο προμηθευτής, οι εταιρίες θέλουν τα λεφτά μπροστά, κανένας δεν θα σου δώσει πλέον εμπόρευμα και να περιμένει εσένα να πουλήσεις για να πληρωθεί..

Εγώ ανέφερα ότι η μεγαλύτερη κινητικότητα στην αγορά είναι τα αθλητικά & Sneakers και καμιά σαγιονάρα το καλοκαίρι, τι να κάνουμε αυτή είναι η πίτα (πλέον ψωνίζουν από το Ίντερνετ και δεν προτιμάνε τα φυσικά καταστήματα, μπορεί να πηγαίνουν να δοκιμάζουν αλλά δεν ψωνίζουν και ένας μεγάλος λόγος είναι η μεγάλη διαφορά τιμής, καταλαβαίνω τον επαγγελματία που έχει του κόσμου τα έξοδα για να συντηρήσει το κατάστημα του και λέω ότι πάει ο καιρός που έβγαζε ένα μεροκάματο μόνο από την πώληση ενός παπουτσιού, οι εποχές αλλάξανε..  

Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά είμαι κουρασμένος τώρα :P 

πες να μάθουμε τι μαγαζί έχεις, ρούχα εργασίας & τίποτα κινεζικά μη επώνυμα υποδήματα?? κάτι κάνουνε βλέπω και αυτά ή κάτι άλλο?

Οτι και να έχεις, να πηγαίνεις καλά και να τα παίρνεις και 5 και 10 και μπράβο σου.

στείλε eshop να μπούμε να βρούμε τίποτα :) 

Το εχεις τσεκαρει αν τα μαγαζια με παπουτσια σε σκρουτζ-bestprice ειναι τα πιο πολλα μονο ιντερνετικα, η αν συνδυαζουν πολλα απο αυτα eshop και φυσικο καταστημα? Προσφατα το ειχα ψαξει να αγορασω ενα ρολοι και απο οσο διαπιστωσα τα πιο πολλα μαγαζια ηταν κοσμηματοπωλεια απο ολη την Ελλαδα που ειχαν και eshop.

Επεξ/σία από honda_s2k
Δημοσ.

Μονο μην αγορασεις brand name απο franchise τυπου κοφυ αιλαντ μικελ και δωσεις 50 και 100 χιλιαδες γιατι θα εχεις κανει την μεγαλυτερη βλακεια της ζωης σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...