honda_s2k Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα.Σκεφτομαι να ανοιξω ενα καταστημα, -μικρη επιχειρηση.Το προβλημα ειναι οτι οποια ιδεα και αν εχω σκεφτει, κανοντας μια αναζητηση στο google βρισκω στην πολη που μενω (πληθυσμος 70-80κ κατοικους περιππου) να υπαρχουν ηδη σε αυτο το ειδος επιχειρησης τουλαχιστον 4-5 καταστηματα η και παραπανω...Εχω αποκλεισει οτιδηποτε εχει να κανει με εστιαση, καταστηματα καφε φαγητου ποτου...Το διαθεσιμο κεφαλαιο ειναι γυρω στα 40.000..Ηθελα να ανοιξω κατι που δεν απαιτει συγκεκριμενη εξειδικευση και τιτλους σπουδων, οποτε μαλλον μια επιχειρηση με εμποριο ισως ηταν καλη ιδεα.Και να λειτουργει σε ωραριο καταστηματων ετσι ωστε να το τρεχω μονος μου χωρις να πληρωνω υπαλληλους.Περιμενω να μου πειτε αποψεις και ιδεες... Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2022 από honda_s2k
NikosKallithea Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, honda_s2k είπε Καλησπερα.Σκεφτομαι να ανοιξω ενα καταστημα, -μικρη επιχειρηση.Το προβλημα ειναι οτι οποια ιδεα και αν εχω σκεφτει, κανοντας μια αναζητηση στο google βρισκω στην πολη που μενω (πληθυσμος 70-80κ κατοικους περιππου) να υπαρχουν ηδη σε αυτο το ειδος επιχειρησης τουλαχιστον 4-5 καταστηματα η και παραπανω...Εχω αποκλεισει οτιδηποτε εχει να κανει με εστιαση, δηλαδη καταστηματα καφε φαγητου ποτου...Το διαθεσιμο κεφαλαιο ειναι γυρω στα 40.000.Επισης ηθελα να ανοιξω κατι που δεν απαιτει συγκεκριμενη εξειδικευση, οποτε μαλλον μια επιχειρηση με εμποριο ισως ηταν καλη ιδεα.Και να λειτουργει σε ωραριο καταστηματων ετσι ωστε να το τρεχω μονος μου χωρις να πληρωνω υπαλληλους.Περιμενω να μου πειτε αποψεις και ιδεες... Εγω θα σου ελεγα να μην ανοιξεις τιποτα αφου εχεις αποκλείσει το 90% των κερδοφόρων επιχειρήσεων στην Ελλάδα
honda_s2k Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Νομιζ 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εγω θα σου ελεγα να μην ανοιξεις τιποτα αφου εχεις αποκλείσει το 90% των κερδοφόρων επιχειρήσεων στην Ελλάδα Νομιζω οτι ειναι υπερβολικος ο αριθμος που αναφερες.
basilis_k6 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) σιγουρα λαθος εποχη. στην αθηνα κλείνουν το ενα μετα το άλλο λογω δεη. τα μονα που ανοιγουν ξεφυτρώνουν σαν μανιταρια ειναι τα φαρμακεια. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2022 από basilis_k6 5
honda_s2k Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σκεφτομαι μηπως τα επομενα χρονια ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια σταθμοι φορτισης ηλεκτρικων αυτοκινητων... Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2022 από honda_s2k
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Πρακτικά λοιπόν, πέραν του ότι θες μια επιχείρηση, δεν έχεις αποφασίσει τίποτα. Θα σου έλεγα να μην κάνεις τίποτα και να κάτσεις εκεί που είσαι. Αν μένεις επαρχία και δεν σκέφτεσαι την εστίαση, τότε το μόνο που σκέφτομαι εγώ είναι μαγαζί με αγροτικά, γεωπονικά κτλ. Όμως πιθανόν να θες άδεια η πτυχίο γεωπόνου. Σκέψου για παρεμφερείς τομείς της εστίασης. Μαγαζί βιολογικών οικολογικών και περιβαλλοντικών προϊόντων. Μαγαζί που να πουλάει διαφορα είδη και ποικιλίες καφέ. Μαγαζί που να πουλάει είδη καπνού, τσιγάρα, ηλεκτρονικά τσιγάρα, πούρα, πιπες παραδοσιακές, ναργιλέδες κτλ. Μετα θες εξειδίκευση. Μια πολύ καλή περιπτωση για εμένα είναι κουρειο, μπαρμπερικο, κομμωτήριο. Δεν υπάρχουν επιλογες. Κράτα τα λεφτα σου γιατί ενοίκιο, δεη και άλλα κόστη δεν αφήνουν περιθώρια επιτυχίας. 19 λεπτά πριν, honda_s2k είπε Σκεφτομαι μηπως τα επομενα χρονια ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια σταθμοι φορτισης ηλεκτρικων αυτοκινητων... Οποτε λοιπόν, θα σκάσεις χιλιάρικα για μια τέτοια επένδυση και θα την έχεις να την βλέπεις με τα έξοδα να τρέχουν μπας και κάποιοι αγοράσουν ηλεκτρικά. Κάνε τα σχεδιά σου αν είναι, έχε τα όλα έτοιμα. Και αν δεις ότι αυξάνονται τα ηλεκτρικά στο μέρος σου και μπορείς να έχεις κέρδος, ξεκινάς. 1
honda_s2k Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Οποτε λοιπόν, θα σκάσεις χιλιάρικα για μια τέτοια επένδυση και θα την έχεις να την βλέπεις με τα έξοδα να τρέχουν μπας και κάποιοι αγοράσουν ηλεκτρικά. Κάνε τα σχεδιά σου αν είναι, έχε τα όλα έτοιμα. Και αν δεις ότι αυξάνονται τα ηλεκτρικά στο μέρος σου και μπορείς να έχεις κέρδος, ξεκινάς. Για τα ηλεκτρικα απλα το αναφερα.Απο οσο το εχω συζητησει με συγγενη μου που δουλευει σε εταιρια με εξοπλισμο, προς το παρον δεν ρισκαρει κανενας στην Ελλαδα να νοικιασει εναν χωρο για τετοια επιχειρηση (και ουτε καν αξιζει αν υπολογισεις ενοικια χιλιαδων ευρω) και οσοι σταθμοι υπαρχουν ειναι κυριως σε πρατηρια βενζινης και εξω απο σουπερ μαρκετ η αλλα καταστηματα που διαθετουν ηδη χωρο για παρκινγκ. 5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Σκέψου για παρεμφερείς τομείς της εστίασης. Μαγαζί βιολογικών οικολογικών και περιβαλλοντικών προϊόντων. Μαγαζί που να πουλάει διαφορα είδη και ποικιλίες καφέ. Μαγαζί που να πουλάει είδη καπνού, τσιγάρα, ηλεκτρονικά τσιγάρα, πούρα, πιπες παραδοσιακές, ναργιλέδες κτλ. Μετα θες εξειδίκευση. Μια πολύ καλή περιπτωση για εμένα είναι κουρειο, μπαρμπερικο, κομμωτήριο. Δεν υπάρχουν επιλογες. Κράτα τα λεφτα σου γιατί ενοίκιο, δεη και άλλα κόστη δεν αφήνουν περιθώρια επιτυχίας. Μαγαζι βιολογικων η παραδοσιακων προιοντων το εχω σκεφτει και εγω για κατι τετοιο..Απο την μια σκεφτομαι οτι αρκετος κοσμος σιγουρα θα θελει να αγορασει προιοντα για υγιεινη διατροφη,παρολο που θα του κοστιζουν παραπανω, ομως απο την αλλη νομιζω οτι κατι τετοιο απευθυνεται σε λιγους και οι περισσοτεροι θα πανε να ψωνισουν φτηνα απο το σουπερ μαρκετ για να εξοικονομησουν χρηματα. Μια καλη περιπτωση δεν ξερω μηπως ειναι καταστημα με εμποριο ποδηλατων αλλα και με πατινια.Εχω επικοινωνησει με 2 εταιριες χονδρικης πωλησης για να μπορεσω να δω τιμες και τι περιθωρια κερδους υπαρχουν και συντομα θα ξερω πιο πολλες λεπτομερειες..Σε αυτο υπαρχει το αρνητικο οτι μεταξυ αλλων ειναι 2-3 ποδηλαταδικα με ονομα στην πολη εδω και 30-40 χρονια..Ομως υπαρχουν κατα την αποψη μου 2 θετικα.Το ενα ειναι ο μεγαλος ποδηλατοδρομος που εχει κατασκευαστει πριν απο μερικα χρονια και απο τοτε ξεκινησαν να κυκλοφορουν παρα πολλα ποδηλατα και συνεχιζουν .Και το αλλο οτι οι τιμες των καυσιμων εχουν αναγκασει αρκετο κοσμο και θα αναγκαζουν περισσοτερους να κυκλοφορουν οικονομικα με ποδηλατα. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 34 λεπτά πριν, honda_s2k είπε Για τα ηλεκτρικα απλα το αναφερα.Απο οσο το εχω συζητησει με συγγενη μου που δουλευει σε εταιρια με εξοπλισμο, προς το παρον δεν ρισκαρει κανενας στην Ελλαδα να νοικιασει εναν χωρο για τετοια επιχειρηση (και ουτε καν αξιζει αν υπολογισεις ενοικια χιλιαδων ευρω) και οσοι σταθμοι υπαρχουν ειναι κυριως σε πρατηρια βενζινης και εξω απο σουπερ μαρκετ η αλλα καταστηματα που διαθετουν ηδη χωρο για παρκινγκ. Μαγαζι βιολογικων η παραδοσιακων προιοντων το εχω σκεφτει και εγω για κατι τετοιο..Απο την μια σκεφτομαι οτι αρκετος κοσμος σιγουρα θα θελει να αγορασει προιοντα για υγιεινη διατροφη,παρολο που θα του κοστιζουν παραπανω, ομως απο την αλλη νομιζω οτι κατι τετοιο απευθυνεται σε λιγους και οι περισσοτεροι θα πανε να ψωνισουν φτηνα απο το σουπερ μαρκετ για να εξοικονομησουν χρηματα. Μια καλη περιπτωση δεν ξερω μηπως ειναι καταστημα με εμποριο ποδηλατων αλλα και με πατινια.Εχω επικοινωνησει με 2 εταιριες χονδρικης πωλησης για να μπορεσω να δω τιμες και τι περιθωρια κερδους υπαρχουν και συντομα θα ξερω πιο πολλες λεπτομερειες..Σε αυτο υπαρχει το αρνητικο οτι μεταξυ αλλων ειναι 2-3 ποδηλαταδικα με ονομα στην πολη εδω και 30-40 χρονια..Ομως υπαρχουν κατα την αποψη μου 2 θετικα.Το ενα ειναι ο μεγαλος ποδηλατοδρομος που εχει κατασκευαστει πριν απο μερικα χρονια και απο τοτε ξεκινησαν να κυκλοφορουν παρα πολλα ποδηλατα και συνεχιζουν .Και το αλλο οτι οι τιμες των καυσιμων εχουν αναγκασει αρκετο κοσμο και θα αναγκαζουν περισσοτερους να κυκλοφορουν οικονομικα με ποδηλατα. Για το αν θα πάνε σε σούπερ μάρκετ να αγοράζουν φθηνότερα δεν το ξέρεις. Εγώ πχ που χρησιμοποιώ στεβια δεν γυρίζω ποτέ σε ζάχαρη ξανά. Κάποιοι έχουν θέματα υγείας και θα κοιτάξουν για κάτι εναλλακτικό, αλλά αυτά θέλουν ψάξιμο, έλα πχ εδώ Αθήνα και μπες σε ένα τέτοιο μαγαζί να δεις τι πουλάνε πρώτα και μετά σκέφτεσαι. Ποδήλατα κτλ χαμένος κόπος. Δεν νομίζω να καλύψεις νοίκια, ΟΑΕΕ, έξοδα συν κέρδος δικό σου για να ζήσεις από πώληση πατίνια και ποδήλατα σε πόλη 80k. Να ήσουν κέντρο πόλης με 200k η Αθήνα και Θεσσαλονίκη να το συζητούσαμε. 1
honda_s2k Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Για το αν θα πάνε σε σούπερ μάρκετ να αγοράζουν φθηνότερα δεν το ξέρεις. Εγώ πχ που χρησιμοποιώ στεβια δεν γυρίζω ποτέ σε ζάχαρη ξανά. Κάποιοι έχουν θέματα υγείας και θα κοιτάξουν για κάτι εναλλακτικό, αλλά αυτά θέλουν ψάξιμο, έλα πχ εδώ Αθήνα και μπες σε ένα τέτοιο μαγαζί να δεις τι πουλάνε πρώτα και μετά σκέφτεσαι. Ποδήλατα κτλ χαμένος κόπος. Δεν νομίζω να καλύψεις νοίκια, ΟΑΕΕ, έξοδα συν κέρδος δικό σου για να ζήσεις από πώληση πατίνια και ποδήλατα σε πόλη 80k. Να ήσουν κέντρο πόλης με 200k η Αθήνα και Θεσσαλονίκη να το συζητούσαμε. Ισως να εχεις δικιο.Θα το κοιταξω και αυτο..Σιγουρα στην Αθηνα θα μπορεσω να εχω μια αλλη εικονα απο οτι στα μαγαζια που υπαρχουν εδω. 43 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Για το αν θα πάνε σε σούπερ μάρκετ να αγοράζουν φθηνότερα δεν το ξέρεις. Εγώ πχ που χρησιμοποιώ στεβια δεν γυρίζω ποτέ σε ζάχαρη ξανά. Κάποιοι έχουν θέματα υγείας και θα κοιτάξουν για κάτι εναλλακτικό, αλλά αυτά θέλουν ψάξιμο, έλα πχ εδώ Αθήνα και μπες σε ένα τέτοιο μαγαζί να δεις τι πουλάνε πρώτα και μετά σκέφτεσαι. Με μια ματια που εριξα εδω σε μια καλοστημενη σελιδα, βλεπω οτι υπαρχει παρα πολυ προιον, και σε κατηγοριες αναλογα με το προβλημα υγειας. https://www.bioshop.gr/index.php?dispatch=product_features.view_all&q=products.search%26filter_id%3D10%26 Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2022 από honda_s2k
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 53 λεπτά πριν, honda_s2k είπε Ισως να εχεις δικιο.Θα το κοιταξω και αυτο..Σιγουρα στην Αθηνα θα μπορεσω να εχω μια αλλη εικονα απο οτι στα μαγαζια που υπαρχουν εδω. Με μια ματια που εριξα εδω σε μια καλοστημενη σελιδα, βλεπω οτι υπαρχει παρα πολυ προιον, και σε κατηγοριες αναλογα με το προβλημα υγειας. https://www.bioshop.gr/index.php?dispatch=product_features.view_all&q=products.search%26filter_id%3D10%26 Ειναι πάρα πολλά προϊόντα, από ματσούνια, βοτανα, οικολογικά, εναλλακτικά, βιολογικά, διαίτης κτλ.
honda_s2k Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Ειναι πάρα πολλά προϊόντα, από ματσούνια, βοτανα, οικολογικά, εναλλακτικά, βιολογικά, διαίτης κτλ. Ναι το προσεξα...Παρα πολλα..Ισως χαζο αυτο που θα ρωτησω..Αλλα γενικα σε ενα τετοιο μαγαζι με πολλα προιοντα, υπαρχει περιπτωση να λειτουργει το eshop του και με dropshipping για προιοντα που δεν υπαρχουν στις αποθηκες?
G.bar Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Πλυντήριο αυτοκινήτων με πλύσιμο στο χέρι. Το νερό δεν είναι τόσο ακριβό στην κατανάλωση και ο περισσότερος κόσμος και βαριέται αλλα και δεν εχει τον χώρο να πλύνει μόνος το. Εδώ που είμαι εχει 5 πλυντήρια σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου και πάντα έχουν ουρά. 5
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, honda_s2k είπε Ναι το προσεξα...Παρα πολλα..Ισως χαζο αυτο που θα ρωτησω..Αλλα γενικα σε ενα τετοιο μαγαζι με πολλα προιοντα, υπαρχει περιπτωση να λειτουργει το eshop του και με dropshipping για προιοντα που δεν υπαρχουν στις αποθηκες? Το eshop επιβάλλεται. Καλή ιδέα και αυτό που αναφέρθηκε με το πρατήριο.
vagos789 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Η επαρχια συχνα ειναι χαμηλου εισοδηματος και με πολλους συνταξιουχους Ενα καταστημα-μια επιχειρηση που να στοχευει στην τριτη ηλικια,ισως θα ειχε καποια τυχη. Κατι σαν καταστημα με ορθοπεδικα,οξυγονο κτλ 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Στις 17/10/2022 στις 6:36 ΜΜ, honda_s2k είπε Σκεφτομαι μηπως τα επομενα χρονια ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια σταθμοι φορτισης ηλεκτρικων αυτοκινητων... Σε μια πόλη 70-80Κ κατοίκων, χωρίς ιδιαίτερη αγοραστική δύναμη, με τον περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα να αγοράζει αυτοκίνητα και να τα κρατάει 20 χρονια και το ρεύμα στο θεό, πόσες πιθανότητες έχει να πετύχει κάτι τέτοιο; Αυτό που λέει ο φίλος είναι πολύ σημαντική παράμετρος. Ο κόσμος στην επαρχία, τουλάχιστον στην πλειοψηφία των πόλεων, δεν εχει κάποια ιδιαίτερη αγοραστική δύναμη άρα ξοδεύει κυρίως για πρώτες ανάγκες. Άρα το προϊόν σου, εφόσον δεν κάνεις ηλεκτρονικό εμπόριο να στέλνεις σε όλη την Ελλάδα, πρέπει να απευθύνεται σε αυτό τον κόσμο. Ακόμα και αν μιλάμε για εστίαση, σε μια μέση επαρχιακή πόλη της Ελλάδας δε θα πετύχαινε π.χ. ενα steak house, άδειο θα ηταν. Το ίδιο ισχύει και για μαγαζιά με ακριβά ρούχα κλπ κλπ. Και ο λίγος κόσμος της κάθε πόλης που έχει την οικονομική δυνατότητα για luxury goods ή για fine dining μπαινει και στο ίντερνετ, πάει στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονικη, πάει εξωτερικό κλπ. Ειδικά απο τη στιγμή που δε γνωρίζεις και κάποιον κλάδο ιδιαίτερα, θα πρότεινα να το αφήσεις το εγχείρημα τελείως ή να στραφείς σε μια online επιχείρηση ωστε να είσαι ανταγωνιστικός εκμεταλλευόμενος το χαμηλότερο κόστος real estate που εχει η επαρχία για αποθήκη, έδρα κλπ 21 ώρες πριν, vagos789 είπε Η επαρχια συχνα ειναι χαμηλου εισοδηματος και με πολλους συνταξιουχους Ενα καταστημα-μια επιχειρηση που να στοχευει στην τριτη ηλικια,ισως θα ειχε καποια τυχη. Κατι σαν καταστημα με ορθοπεδικα,οξυγονο κτλ 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα