Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την  παρέα.

Ξαφνικά δεν δουλεύει καμία απο τις θύρες usb.

Εχω δοκιμάσει όλες τις λύσεις που δίνονται ως τρόποι αντιμετώπισης ,αλλα δεν έχει δουλέψει κάτι απο αυτά.

1. έκανα επανεκκίνηση 

2. έχω στο "απενεργοποιημένο" τη επιλογή για απενεργοποίση των θυρών στην διαχείρηση ενέργειας

3. έκανα απεγκατάσταση,επανεκκίνηση και επανεγκατασταση των οδηγών ( Κάντε δεξί κλικ σε κάθε στοιχείο του Ενιαίος Κεντρικός Ελεγκτής USB (USB Host Controller) και επιλέξτε “Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής“, σε κάθε ένα. Περιμένετε έως ότου απεγκατασταθούν και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.)

4. Τελευταία έκανα αυτά τα βήματα

•  Επεξεργαστής Μητρώου (γραμμή εντολών - regedit).
  • στο παράθυρο που ανοίγει, πηγαίνετε στη διαδρομή HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CURRENTCONTROLSET - SERVICES - USBSTOR.
  • σε αυτό το φάκελο υπάρχει το αρχείο "start", το οποίο πρέπει να αλλάξει.
  • στο παράθυρο που ανοίγει, πρέπει να δώσετε προσοχή στον αριθμό σε ένα ειδικό παράθυρο, αν ο αριθμός είναι "4", τότε πρέπει να αντικατασταθεί από "3".

Η τιμή είναι 3, οπότε δεν χρειαστηκε να αλλάξω κάτι. 

Κάποια άλλη πρόταση?

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Για τι μηχάνημα μιλάμε;

Προηγήθηκε κάτι της βλάβης; (bios update, πτώση τάσης, προσθήκη Hardware)

Έχετε δοκιμάσει με παραπάνω από μια συσκευές σε όλες τι θύρες; 

Φιλικά,

Δημοσ.

ενα παλιο laptop toshiba.

Όνομα συσκευής       DESKTOP-58DV1ML
Επεξεργαστής            Intel(R) Core(TM) i3-2348M CPU @ 2.30GHz   2.30 GHz
Εγκατεστημένη RAM    4,00 GB
Τύπος συστήματος    Λειτουργικό σύστημα 64 bit, επεξεργαστής τεχνολογίας x64

Δεν προηγηθηκε κάτι αξιοσημείωτο ή κάποια εγκατάσταση

Εχω δοκιμάσει 2-3 συσκευές σε όλες τις θυρες. Νεκρές όλες.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσ.

Έλεγξε οπτικά σε όλες τις usb θύρες οτι δεν έχει στραβώσει κάποιο pin και σου δημιουργεί βραχυκύκλωμα

Τα usb δουλεύουν εκτός λειτουργικού, πχ στο bios; Κάνε μια δοκιμή να δεις αν αναγνωρίζει κάποιο pen drive ή αν μπορείς να τρέξεις πχ ένα Live cd και να ελέγξεις σε άλλο os να αποκλείσεις το θέμα ιού/λειτουργικού

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Έλεγξε οπτικά σε όλες τις usb θύρες οτι δεν έχει στραβώσει κάποιο pin και σου δημιουργεί βραχυκύκλωμα

Τα usb δουλεύουν εκτός λειτουργικού, πχ στο bios; Κάνε μια δοκιμή να δεις αν αναγνωρίζει κάποιο pen drive ή αν μπορείς να τρέξεις πχ ένα Live cd και να ελέγξεις σε άλλο os να αποκλείσεις το θέμα ιού/λειτουργικού

οι θύρες ειναι μια χαρα.Το πολύ πολυ να μην δούλευε μια θυρα αν ειχε στραβωσει καποιο pin.

Ουτε οταν ειμαι μεσα στο bios δουλεύουν..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρότεινα και ένα bios update (ακόμα και reflashing του πλέον πρόσφατου) και αποφόρτιση πυκνωτών στην συνέχεια.

Σε παλιά lenovo έπαιζε έτσι για λίγο καιρό.

Επεξ/σία από TasSou
Δημοσ.
11 ώρες πριν, giorgos04 είπε

Χαιρετώ την  παρέα.

Ξαφνικά δεν δουλεύει καμία απο τις θύρες usb.

Οι USB θύρες βρίσκονται μόνο στην μια πλευρά του λαπτοπ ή εχεις και στις δύο πλευρες?

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, kouross είπε

Οι USB θύρες βρίσκονται μόνο στην μια πλευρά του λαπτοπ ή εχεις και στις δύο πλευρες?

Δύο θύρες από την δεξιά πλευρά και μία θύρα στα αριστερά. δεν δουλεύει καμία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kouross είπε

Έχεις κάποιο φλασακι με λεντακι ή κάποια συσκευή που να τροφοδοτείτε από usb?

Αν έχεις, δες σε στικακι αν ανάβει λεντακι ή σε συσκευή αν δουλεύει.

Έτσι θα καταλάβουμε αν υπάρχει παροχή ρεύματος στα USB.

Δες το και πες μου.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kouross είπε

Έχεις κάποιο φλασακι με λεντακι ή κάποια συσκευή που να τροφοδοτείτε από usb?

Αν έχεις, δες σε στικακι αν ανάβει λεντακι ή σε συσκευή αν δουλεύει.

Έτσι θα καταλάβουμε αν υπάρχει παροχή ρεύματος στα USB.

Δες το και πες μου.

Εβαλα στικάκι με λεντάκι.Τίποτα.Νεκρό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgos04 είπε

Εβαλα στικάκι με λεντάκι.Τίποτα.Νεκρό.

Μεσα απο το Βios εχεις κανει Optimized Default? AN οχι κανε και πες μου αποτελεσμα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μπορεί να βοηθήσει ένα αντίστοιχο πρόβλημα που έχω κι εγώ με τις usb θύρες, στις οποίες

κάθε φορά που εκκινώ τον υπολογιστή πρέπει να :

"πάω" device manager

μετά --> δεξί κλικ στο usb controllers μετά να επιλέξω και να κάνω update driver

μετά --> browse my computer for drivers

μετά -->Let me pick from a ....on my computer

μετά --> να επιλέξω από τα 2 παρακάτω το " standard Enhanced PCI to USB Host Controller"

και μετά από όλα τα παραπάνω οι εκλεκτές USB λειτουργούν.

Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πως θα αποφύγω να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή.

Ευχαριστώ... 

Δημοσ.

Δεν βγαίνει άκρη έτσι απλά χάνετε χρόνο, αν αφορά κάποιες θύρες usb και βρίσκονται σε ξεχωριστό pcb, κάλλιστα μπορεί να είναι αυτό προβληματικο, ή το ribbon είτε οι κοννέκτορες όπου το συνδέουν, αν είναι όλες οι θύρες του λαπτοπ προβληματικές, τότε κοιτάμε το 5v rail στην μητρική, αν έχουμε τάση και είναι data issue, βρίσκουμε τον πλησιέστερο κάδο ανακύκλωσης και γλιτώνουμε και εμείς και αυτό.....(ενδεικτικά μπορεί να έχει κάποιο θέμα το southbridge όπου μπορεί και να επισκευάζεται αλλά το κόστος είναι ασύμφορο)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, itanium είπε

Δεν βγαίνει άκρη έτσι απλά χάνετε χρόνο, αν αφορά κάποιες θύρες usb και βρίσκονται σε ξεχωριστό pcb, κάλλιστα μπορεί να είναι αυτό προβληματικο, ή το ribbon είτε οι κοννέκτορες όπου το συνδέουν, αν είναι όλες οι θύρες του λαπτοπ προβληματικές, τότε κοιτάμε το 5v rail στην μητρική, αν έχουμε τάση και είναι data issue, βρίσκουμε τον πλησιέστερο κάδο ανακύκλωσης και γλιτώνουμε και εμείς και αυτό.....(ενδεικτικά μπορεί να έχει κάποιο θέμα το southbridge όπου μπορεί και να επισκευάζεται αλλά το κόστος είναι ασύμφορο)

Αν ήταν προβληματικό κάτι θα παρέμενε έτσι ....  Μόλις πάω device manager και κάνω update driver λειτουργούν όλες μια χαρά...

Απλά πρέπει να το κάνω κάθε φορά που εκκινώ τον υπολογιστή. Κάτι πάει λάθος στο by-default

(επισυνάπτω την επιλογή που πρέπει να κάνω κάθε φορά γιατί στην εκκίνηση )image.png.e9528bcd851767e2be414f51b81c42b9.png

2 ώρες πριν, itanium είπε

Συνέχισα με διαφορετικό πρόβλημα για να μη γίνει νέο θέμα, αλλά εδώ εγώ δεν έχω πρόβλημα hardware.  Τουλάχιστον έτσι φαίνεται

από το ότι κάθε φορά κάνοντας update τον driver και επιλέγοντας  "Standard Enhanced PCI to USB Host Controller" λειτουργούν όλα κανονικά...)

Απλά πρέπει να το κάνω κάθε φορά που εκκινεί ο υπολογιστής...

Δημοσ.

Ξαναπέρασε νέο λειτουργικό μεσα από το σαιτ της Microsoft και drivers βάλε από την μαμά εταιρεία του υπολογιστή σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...