danikon Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή Για αγορά υπολογιστή Αναφέρουμε: Ποσό που διαθέτουμε : 900 έως 1200 χωρίς οθόνη Χρήση υπολογιστή : 2κ βίντεο, επεξεργασία φωτογραφιών, παιχνίδια το πολύ κανένα (tomp raider) η πιο ελαφριά , Multitasking Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Photoshop , Gimp 2 , Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Μελλοντικά Dell S2722DGM 27'' QHD Gaming Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από Esop ή Kavatza για να μου το φτιάξουν Θέλω ένα σύστημα να μπορώ αργότερα να βάλω μία κάρτα γραφικών. Αυτή η motherboard παίρνει και ddr5 είναι καλύτερα αν παίρνει να βάλω ? Η ψήκτρα κάνει για αυτόν τον επεξεργαστή. Δεν πρόκειται να ΄κάνω overclock.Τους δίσκους τους χρειάζομαι (χωρητικότητα) Αν είναι υπερβολικά κάποια κομμάτια που έβαλα και μπορώ να γλιτώσω κάποια χρήματα θα ήταν καλό. Έχω φτιάξει μία σύνθεση αλλά επειδή έχω πολλά χρόνια που είχα φτιάξει το pc που έχω(2005-2006) να ασχοληθώ τα βλέπω λίγο διαστημικά με τόσα πολλά που έχουν βγει και λίγο έχω χαθεί , όποια βοήθεια μπορείτε να δώσετε ευχαριστώ. Αυτό που έφτιαξα το παραθέτω να μου πείτε τη γνώμη σας ή και κάποια άλλη σύνθεση. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2022 από danikon
nickol-us Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Spoiler Για αρχή φτιάξε τον τίτλο σε γύρω, το είδα και μου μύρισε χοιρινό Μερικές παρατηρήσει σχετικά με τις ερωτήσεις/επιλογές -Περίεργο κουτί... αρκετά οικονομικό, με 3 fans προεγκατεστημένα, καλά clearances ωστόσο με τις τρύπες που έχει δεν φαντάζομαι οτι θα έχει τρομερή ροή αέρα και θα έχεις γενικά ένα σύστημα που παράγει θερμοκρασίες (12600k + gpu μελλοντικά) -Αυτή η μητρική παίρνει ΜΟΝΟ ddr4 μνήμες. Αν θέλεις υπάρχει η ίδια μητρική σε έκδοση που παίρνει ddr5. Γενικά επιλέγεις είτε το ένα είτε το άλλο, δεν υπάρχει μητρική που να υποστηρίζει ddr4 και ddr5 ταυτόχρονα. Ddr5 δεν έχεις λόγο να κοιτάξεις. Σε σημερινές τιμές δε δικαιολογούν τη διαφορά τιμής τους σε επιδόσεις. -Για μηχανικούς δίσκους δε γνωρίζω, σε nvme μπορείς να κόψεις ελάχιστα χρήματα πηγαίνοντας σε gen3. Με την τιμή του kc3000 ίσως και να μην έχει νόημα αφού είσαι σχετικά άνετα στο budget -H ψύκτρα κάνει μια χαρά και χωρίς oc θα κρατάει υπερβολικά δροσερό τον 12600k. Σε στοκ ταχύτητες θεωρώ οτι θα πηγαίνει αρκετά άνετα και μια freezer duo αν θες να κόψεις λίγα χρήματα Ακόμη και για το photoshop μια κάρτα γραφικών θα βοηθήσει, καλό θα ήταν να μη το καθυστερήσεις. Για παιχνίδια και ορισμένα προγράμματα επεξεργασίας video είναι must(το λέω μην εξαντλήσεις το budget και απογοητευτείς που δεν έβαλες κάρτα) 1
danikon Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μπορείς να μου προτείνεις ένα κουτί που να έχει και θήκη για εγγραφή cd dvd από eshop , kavatza? Και επειδή προτιμώ την asus αυτή η μητρική είναι καλή αντί για την msi μια και δεν πρόκειται να κάνω oc Asus: Asus TUF Gaming B660-PLUS WiFi D4 Motherboard ATX με Intel 1700 Socket (90MB1920-M0EAY0) (kavatza.gr) Επίσης αν έχεις στο νού σου καμιά κάρτα γραφικών οικονομική για αυτά που ζητάω Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2022 από danikon
nickol-us Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Το μόνο οικονομικό κουτί που μπορώ να σκεφτώ https://kavatza.gr/i-y-anavathmisi/koutia-i-y/sharkoon/sharkoon-vg7-w-rgb-4044951026869-k211613-detail Δυστυχώς δεν έχει psu shroud για να το κρύψεις και το πλαϊνό του είναι πλαστικό οπότε και γδερνεται σχετικά εύκολα Η μητρική εφόσον σου κάνει, τότε πάρτη. Είναι μια χαρά για τον 12600k από θέμα επιδόσεων / vrm Κάρτα γραφικών δεν έχω να προτείνω. Λόγω photoshop software θα πω ότι πρέπει να πας σε nvidia. Για το photoshop (φαντάζομαι και το gimp) δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Δεν μας έχεις πει πρόγραμμα επεξεργασίας video. Επίσης μιας και αναφέρεις 2k οθόνη, έστω και σε χαμηλών απαιτήσεων παιχνίδια, θα έλεγα(στο περίπου) ότι πας κατ'ελαχιστο για rtx 3060. 1
danikon Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο shotcut. Αν ανέβω σε τιμή για κουτί τι θα πρότεινες που να έχει θήκη για cd/dvd recorder . Και κάτι ακόμα μήπως να κατέβω σε επεξεργαστή και να βάλω και μια κάρτα γραφικών για αυτά που ζητάω?
nickol-us Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μπα δε θα το πρότεινα. 'Εχεις αρκετά ισορροπημένες επιλογές. Ο 12600k έχει και ψηλό single core αλλά και αρκετούς πυρήνες για να τρέξει multitasking και γρήγορο export. Το shotcut βλέπω είναι ψιλό "σάπιο" δεν βλέπω αν εκμεταλλευτεί όλους τους πόρους που θα του διαθέσεις https://forum.shotcut.org/t/shotcut-barely-using-cpu-ram-and-gpu/32634 Αναφορά σε κείμενο We are still improving Shotcut’s ability to take advantage of multicore processing. In the “Advanced” export options there is an option for “Parallel Processing”. If you check that option, Shotcut will try to do more things at the same time. If you choose to try this, be sure to check your output to make sure everything looks good. Also, infrequently someone will report a problem and then the problem goes away if they uncheck parallel processing. So keep that in mind. Also, the speed of the drive that contains the media can be a factor. Make sure you have moved all of your clips onto your fastest internal drive (hopefully SSD or NVMe). Αν σε ενδιαφέρουν τα games ίσως έχει νόημα να δεις μεγαλύτερη κάρτα, σε διαφορετική περίπτωση μια 3060 είναι υπέραρκετή. Καλό κουτί με 5.25 external είναι σπάνιο στις μέρες μας. Ότι βλέπω στο kavatza είναι πολύ "κλειστό" μπροστά 1
Λύση danikon Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Λύση Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες. 1
hln3 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Αν σε ενδιαφέρει κυρίως το gaming αλλά δεν σκοπεύεις να πάρεις κάρτα σύντομα, μπορείς να δεις για 5600g με asus prime b450 plus - και μια πιο φθηνή ψύκτρα, π.χ TX 3 evo, θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα και θα πηγαίνει καλύτερα σε gaming χωρίς κάρτα καθώς έχει καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά
danikon Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όχι δεν με ενδιαφέρει το gaming σχεδόν καθόλου λίγα πράγματα όπως έγραψα στην αρχή . Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2022 από danikon
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα