Προς το περιεχόμενο

Απαράδεκτες χρεώσεις τραπεζών για διατήρηση επαγγελματικού λογαριασμού όψεως

darkmatinee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εκτος του μηνιαιου κοστους που χρεωνουν οι τραπεζες, το θεμα ειναι τι τραπεζες εχουν οι συνεργατες της επιχειρησης.

γιατι αν προκειται να πληρωνεις τουλαζιστον 1€ για καθε τραπεζικη πληρωμη τοτε η ψαλιδα μικραινει πολυ.

η viva φαινεται δελεαστικη αλλα το γεγονος οτι δημιουργει ενα πολυ κλειστο οικοσυστημα με προβληματιζει για την πληρωμη επαγγελματικων λογαριασμων αλλα και διαθεσης των χρηματων που θα υπαρχουν απο την συνδεση του με το αντιστοιχο pos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 669
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

On 16/02/2023 at 11:43, Fotis_Greece said:

To εχουμε πει πολλες φορες, στην Πειραιως μπορεις να ανοιξεις εμπορικο λογαριασμο χωρις μηνιαια εξοδα (και επι τοπου ζητα να μην σου ερχονται κινησεις με αλληλογραφια στο σπιτι καθε εξαμηνο που τα χρεωνουν 2€)

Update, η Πειραιως χρεωνει 30€ ανα εξαμηνο, πλακωθηκα σημερα, και μου ειχαν ξεκαθαρισει στο καταστημα οτι δεν εχει χρεωσεις

sc01_06301009.jpg

• Like 1

Αν έχετε ατομική επιχείρηση και όχι ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ κλπ και δεν χρειάζεστε POS, κλείστε τους επαγγελματικούς και μείνετε με ταμιευτηρίου.
Δηλώνονται κανονικά στην ΑΑΔΕ χωρίς πρόβλημα.
Επαγγελματικός σε ατομική χρειάζεται μόνο για POS.

Στα διάλα με τα λαμόγια...

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

Update, η Πειραιως χρεωνει 30€ ανα εξαμηνο, πλακωθηκα σημερα, και μου ειχαν ξεκαθαρισει στο καταστημα οτι δεν εχει χρεωσεις

sc01_06301009.jpg

Σοβαρά; Είσαι ατομική επιχείρηση; Κι εγώ Πειραιώς έχω, θα μπω να τσεκάρω σήμερα. 

Τσέκαρα μόλις, καμία χρέωση. Μάλλον δεν είσαι ατομική. Είσαι είτε νομικής μορφής ή ΑΕ, γι αυτό σε χρέωσαν. 

Επεξ/σία από 1comment

43 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

sc01_06301009.jpg

Επαγγελματικό στην Viva είναι η λύση!

0 έξοδα λογαριασμού

0 έξοδα διατήρησης pos ( το mobile στο κινητό) και επιστροφή της προμήθειας όταν ξοδεύεις με την viva card 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Επαγγελματικό στην Viva είναι η λύση!

0 έξοδα λογαριασμού

0 έξοδα διατήρησης pos ( το mobile στο κινητό) και επιστροφή της προμήθειας όταν ξοδεύεις με την viva card 

Έχω και βιβα (συνδεδεμένο με eshop μόνο). Δυστυχώς για pos καταστήματος λιανικής με τζίρο 100-200-300 τη μέρα σε κάρτα, είναι ασύμφορη η προμήθεια της βιβα. 1,5% εκτός αν τα ξοδέψεις όλα. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις έξοδα κάθε μήνα όσα είναι όλος ο τζίρος. Για να μην μιλήσουμε για τα γνωστά ότι κάθε φορά που θα κάνεις πληρωμή με τραπεζική μεταφορά, η άλλη τράπεζα σε χρεώνει με έξοδα 3ευρα-4ευρα (ή χρεώνει τον παραλήπτη σου και θα σου την πει). Η βιβα συμφέρει μόνο έτσι όπως την έχω εγώ, σύνδεση με eshop που έχει μικρό τζίρο και μπορώ και τα ξοδεύω σε αγορές πριν τελειώσει ο μήνας για να γλιτώνω την τεράστια προμήθεια σε σχέση με το 0,9 της τράπεζας. Μην ξεχνάμε και το ενοίκιο του pos που είναι μεγαλύτερο από την Πειραιώς (μιας και συγκρίνουμε αυτά τα δύο). Το mobile στο κινητό το ξεχνάς όταν έχεις να κάνεις με ηλικιωμένους που θέλουν να πάρουν απόδειξη από το pos. Η πειρ. έχει ενοίκιο 3,7 το μήνα.

Όπως και να χει, δεν ισχύει για όλους τους όψεως αυτό που λέει ο φίλος πιο πάνω για πειραιώς. Εγώ δεν είδα καμία χρέωση περί διατήρησης σήμερα. Να μας πει ακριβώς τι είδους επιχείρηση έχει, τι μορφής είναι. 

Edit: Η χρέωση της Πειραιώς ισχύει για: Η προμήθεια εφαρμόζεται σε άτοκους και έντοκους λογαριασμούς "Όψεως Εταιρειών", "Όψεως Μηνιαίου Εκτοκισμού" και "Όψεως Overdraft", σε Ευρώ και Ξένο Νόμισμα. Εδώ έχει λινκ με pdf, σελίδα 12 (το κατεβάζεις). Ισχύει από το 2019 εντωμεταξύ. Άρα, όσοι έχουμε όψεως ατομικών επιχειρήσεων, εξακολουθούμε να μην έχουμε καμία χρέωση. @Fotis_Greece

Επεξ/σία από 1comment

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Portokalas είπε

Καλησπέρα, αυτός ο εμπορικός λογαριασμός της Πειραιώς είναι στην ουσία ο Τρεχούμενος που μπορεί να ανοίξει και online από το Winbank ;

Όχι, είναι στα προϊόντα ιδιωτών. Ο εμπορικός είναι αυτός. https://www.piraeusbank.gr/el/epiheiriseis-epaggelmaties/logariasmoi-diathesima/etairikoi-logariasmoi/emporikos-logariasmos

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1

4 ώρες πριν, 1comment είπε

Έχω και βιβα (συνδεδεμένο με eshop μόνο). Δυστυχώς για pos καταστήματος λιανικής με τζίρο 100-200-300 τη μέρα σε κάρτα, είναι ασύμφορη η προμήθεια της βιβα. 1,5% εκτός αν τα ξοδέψεις όλα. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις έξοδα κάθε μήνα όσα είναι όλος ο τζίρος. Για να μην μιλήσουμε για τα γνωστά ότι κάθε φορά που θα κάνεις πληρωμή με τραπεζική μεταφορά, η άλλη τράπεζα σε χρεώνει με έξοδα 3ευρα-4ευρα (ή χρεώνει τον παραλήπτη σου και θα σου την πει). Η βιβα συμφέρει μόνο έτσι όπως την έχω εγώ, σύνδεση με eshop που έχει μικρό τζίρο και μπορώ και τα ξοδεύω σε αγορές πριν τελειώσει ο μήνας για να γλιτώνω την τεράστια προμήθεια σε σχέση με το 0,9 της τράπεζας. Μην ξεχνάμε και το ενοίκιο του pos που είναι μεγαλύτερο από την Πειραιώς (μιας και συγκρίνουμε αυτά τα δύο). Το mobile στο κινητό το ξεχνάς όταν έχεις να κάνεις με ηλικιωμένους που θέλουν να πάρουν απόδειξη από το pos. Η πειρ. έχει ενοίκιο 3,7 το μήνα.

Όπως και να χει, δεν ισχύει για όλους τους όψεως αυτό που λέει ο φίλος πιο πάνω για πειραιώς. Εγώ δεν είδα καμία χρέωση περί διατήρησης σήμερα. Να μας πει ακριβώς τι είδους επιχείρηση έχει, τι μορφής είναι. 

Edit: Η χρέωση της Πειραιώς ισχύει για: Η προμήθεια εφαρμόζεται σε άτοκους και έντοκους λογαριασμούς "Όψεως Εταιρειών", "Όψεως Μηνιαίου Εκτοκισμού" και "Όψεως Overdraft", σε Ευρώ και Ξένο Νόμισμα. Εδώ έχει λινκ με pdf, σελίδα 12 (το κατεβάζεις). Ισχύει από το 2019 εντωμεταξύ. Άρα, όσοι έχουμε όψεως ατομικών επιχειρήσεων, εξακολουθούμε να μην έχουμε καμία χρέωση. @Fotis_Greece

Δεν ειναι υποχρεωτικό να ξοδέψεις τα χρήματα μέσω της κάρτας μέσα στον μήνα που γίνονται οι συνναλαγές για να πάρεις πίσω την προμήθεια. Μέχρι τελος του έτους δίνει προθεσμία. 

Όταν έχεις τζίρο 100-300 ευρώ την ημέρα μπορεις να ζητήσεις και ανταγωνιστική τιμή στην προμήθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Δεν ειναι υποχρεωτικό να ξοδέψεις τα χρήματα μέσω της κάρτας μέσα στον μήνα που γίνονται οι συνναλαγές για να πάρεις πίσω την προμήθεια. Μέχρι τελος του έτους δίνει προθεσμία. 

Όταν έχεις τζίρο 100-300 ευρώ την ημέρα μπορεις να ζητήσεις και ανταγωνιστική τιμή στην προμήθεια.

Είχα ρωτήσει για άλλη τιμή λόγω τζίρου (τότε που ψαχνόμουν) και μου είχαν πει όχι. 

Αυτό για το χρόνο δεν ξέρω αν ισχύει σε άλλες περιπτώσεις. Πρακτικά πάντως βλέπω ότι αν κάνω αγορά π.χ. 3 Ιουλίου και στο pos είχαν μπει λεφτά μέχρι 30 Ιουνίου (με εκκαθάριση), δεν μου δίνουν cashback στις 3 Ιουλίου. Για να πάρω cashback τον Ιούλιο, θα πρέπει να γίνουν πιστώσεις χρημάτων από τους πελάτες. Το χα ρωτήσει στο τσατ και μου είχαν πει για το μήνα, ότι παίρνω cashback μόνο εντός του μήνα που έχουν γίνει οι αντίστοιχες πιστώσεις χρημάτων και έκανα αγορές. Είσαι βέβαιος για το χρόνο; Μήπως το παρατηρείς γιατί έχεις καθημερινά συναλλαγές και άρα, έχεις cashback κάθε φορά;

Επεξ/σία από 1comment

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, 1comment said:

Σοβαρά; Είσαι ατομική επιχείρηση; Κι εγώ Πειραιώς έχω, θα μπω να τσεκάρω σήμερα. 

Τσέκαρα μόλις, καμία χρέωση. Μάλλον δεν είσαι ατομική. Είσαι είτε νομικής μορφής ή ΑΕ, γι αυτό σε χρέωσαν. 

O λογαριασμος αυτος αφορα την διαχειριση πολυκατοικιας της οποιας ειμαι διαχειριστης. Εχω ΑΦΜ και ολα τα σχετικα στην πολυκατοικια και πηγα στην Πειραιως (απο την Alpha) με την ρητη διαβεβαιωση  οτι δεν εχει εξοδα διατηρησης κτλ. Οταν λεμε ρητη διαβεβαιωση, οντως η υπαλληλος το ειχε ψαξει και μου ειπε οτι δεν εχει εξοδα περαν των 2 € για αποστολη κινησεων σε εντυπο το οποιο κατηργησα επιτοπου.

Στον λογαριασμο αυτο κραταω τα κοινοχρηστα, πληρωνω το ρευμα\αεριο\νερο\ασανσερ και μου κανουν και καταθεση οι ενοικοι. Για ατομικη (που εχω και τετοια) αρκει ο απλος λογαριασμος ταμιευτηριου (εαν και προτιμησα να παω στην Eurobank με 3€

Επεξ/σία από Fotis_Greece

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

O λογαριασμος αυτος αφορα την διαχειριση πολυκατοικιας της οποιας ειμαι διαχειριστης. Εχω ΑΦΜ και ολα τα σχετικα στην πολυκατοικια και πηγα στην Πειραιως (απο την Alpha) με την ρητη διαβεβαιωση ( το εγραφε τοτε αρχες Ιανουριαου και στο site τους) οτι δεν εχει εξοδα διατηρησης κτλ. Στον λογαριασμο αυτο κραταω τα κοινοχρηστα, πληρωνω το ρευμα\αεριο\νερο\ασανσερ και μου κανουν και καταθεση οι ενοικοι. Για ατομικη (που εχω και τετοια) αρκει ο απλος λογαριασμος ταμιευτηριου (εαν και προτιμησα να παω στην Eurobank με 3€

Σου παρέθεσα πιο πάνω σε ποιές περιπτώσεις χρεώνεται ο όψεως. Άρα βρες το πώς και γιατί. Εγώ δεν είχα καμία χρέωση, άρα κάτι παίζει με τον δικό σου. Ίσως έπρεπε να σου κάνουν εταιρικό όψεως και δεν σου το είχαν εξηγήσει σωστά. Οι απλοί όψεως επαγγελματιών είναι free πάντως. Δεν άλλαξε κάτι. 

Αναφορά σε κείμενο

Η προμήθεια εφαρμόζεται σε άτοκους και έντοκους λογαριασμούς "Όψεως Εταιρειών", "Όψεως Μηνιαίου Εκτοκισμού" και "Όψεως Overdraft", σε Ευρώ και Ξένο Νόμισμα

Επεξ/σία από 1comment

6 hours ago, Highlander said:

Αν έχετε ατομική επιχείρηση και όχι ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ κλπ και δεν χρειάζεστε POS, κλείστε τους επαγγελματικούς και μείνετε με ταμιευτηρίου.
Δηλώνονται κανονικά στην ΑΑΔΕ χωρίς πρόβλημα.
Επαγγελματικός σε ατομική χρειάζεται μόνο για POS.

Στα διάλα με τα λαμόγια...

Που μπορούμε να το βρούμε αυτό ότι επιτρέπεται γιατί ο λογιστής μου επιμένει να ανοίξω επαγγελματικό λογαριασμό για την ατομική και δεν έχω κάνει κάτι ακόμα. είμαι χρόνια με ταμιευτήριο (δεν χρειάζομαι POS) και θεωρούσα ότι κάνω κάτι λάθος.

5 minutes ago, 1comment said:

Σου παρέθεσα πιο πάνω σε ποιές περιπτώσεις χρεώνεται ο όψεως. Άρα βρες το πώς και γιατί. Εγώ δεν είχα καμία χρέωση, άρα κάτι παίζει με τον δικό σου. Ίσως έπρεπε να σου κάνουν εταιρικό όψεως και δεν σου το είχαν εξηγήσει σωστά. Οι απλοί όψεως επαγγελματιών είναι free πάντως. Δεν άλλαξε κάτι. 

Νομιζω οτι την πολυκατοικια με ΑΦΜ την "πιανουν" σαν εταιρεια. Τι να πω..

Στις 30/6/2023 στις 4:59 ΜΜ, walex είπε

Που μπορούμε να το βρούμε αυτό ότι επιτρέπεται γιατί ο λογιστής μου επιμένει να ανοίξω επαγγελματικό λογαριασμό για την ατομική και δεν έχω κάνει κάτι ακόμα. είμαι χρόνια με ταμιευτήριο (δεν χρειάζομαι POS) και θεωρούσα ότι κάνω κάτι λάθος.

δεν κανει λαθος ο λογιστης σου.

εφοσον εχεις επιχειρηση ακομη και αν ειναι ατομικη, υποχρεουσαι να εχεις και να διενεργεις τις επαγγελματικες συναλλαγες απο επαγγελματικο λογαριασμο. Αν ειναι ατομικη επιχειρηση, ο επαγγελματικος λογαριασμος σε alpha και Πειραιως δεν εχει χρεωση (στην Εθνικη εχει), αν ειναι οποιασδηποτε μορφης εταιρεια, ο επαγγελματικος ειναι σε ολες με χρεωση με πιο οικονομικη μεχρι αυτη την εποχη την Εθνικη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...