witty Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, tryfos είπε Είπαμε, Attica-Παγκρήτια είναι πλέον το ίδιο, μία τράπεζα. Αφού χρεώνει η Παγκρήτια, είναι θέμα εβδομάδων, αν όχι ημερών, να χρεώσει και η Attica. Παρεμπιπτόντως είδα τα τιμολόγιά τους, από 14/1 έχουν αυξήσεις σχεδόν σε όλα. Θα δούμε τι θα ισχύσει. Τις κάρτες τις έχω κόψει πλέον για αυτόν τον λόγο, μια πιστωτική έχω μόνο, που δεν με χρεώνει κάτι ετήσιο. Πρέπει να δείτε τα μούτρα τους όταν τους λες δεν θέλω χρεωστική κάρτα, περιμένουν και από 'κει να βγάλουν. Και σίγουρα τώρα πλέον όλο το παιχνίδι θα παιχτεί σε συνδρομές καρτών/λογαριασμών, αφού είναι κάτι τελείως ΑΔΑΠΑΝΟ γι' αυτούς και σίγουρες χρεώσεις. Οπότε θέλει μεγάλη προσοχή γενικά. Μία τράπεζα αλλά Παγκρήτια απορροφήθηκε από την Attica, όχι το αντίστροφο. Συνεπώς, καταλαβαίνω ότι η Παγκρήτια θα εφαρμόσει την πολιτική της Attica για μηδενικές χρεώσεις. https://www.pancretabank.gr/i-trapeza/enimerosi-ependuton/sughoneusi-me-aporrofisi-tis-trapezas-apo-tin-attica-bank/ Από την στιγμή, όμως, που επιμένεις, κάτι θα ξέρεις. Μπορείς με την πιστωτική κάρτα να κάνεις ανέξοδες αναλήψεις από ΑΤΜ ; Δεν το γνώριζα αυτό. Και, αναρωτιέμαι γιατί όλος ο κόσμος βγάζει 2, 3 ακόμα και 4 χρεωστικές και δεν έχει 1 πιστωτική και να ξεμπερδεύει. Έχεις κάποια εικόνα για αυτό ;
tryfos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, witty είπε Μία τράπεζα αλλά Παγκρήτια απορροφήθηκε από την Attica, όχι το αντίστροφο. Συνεπώς, καταλαβαίνω ότι η Παγκρήτια θα εφαρμόσει την πολιτική της Attica για μηδενικές χρεώσεις. https://www.pancretabank.gr/i-trapeza/enimerosi-ependuton/sughoneusi-me-aporrofisi-tis-trapezas-apo-tin-attica-bank/ Από την στιγμή, όμως, που επιμένεις, κάτι θα ξέρεις. Μπορείς με την πιστωτική κάρτα να κάνεις ανέξοδες αναλήψεις από ΑΤΜ ; Δεν το γνώριζα αυτό. Και, αναρωτιέμαι γιατί όλος ο κόσμος βγάζει 2, 3 ακόμα και 4 χρεωστικές και δεν έχει 1 πιστωτική και να ξεμπερδεύει. Έχεις κάποια εικόνα για αυτό ; Όχι, δεν κάνω αναλήψεις. Ό,τι μπαίνει στο λογαριασμό το χρησιμοποιώ διαφορετικά και δεν τα σηκώνω. Πλέον δεν είναι κατανοητό, γιατί κάποιος να έχει 3-4 χρεωστικές να τα σηκώνει να κάνει τί; Ας δώσει κατευθείαν 1 χρεωστική/πιστωτική να πληρώσει. Εν πάση περιπτώσει ας έχει κανείς 1 χρεωστική αν θέλει να σηκώνει μετρητά, τί τις θέλει κανείς τις 3-4; Για να πληρώνει τις ανανεώσεις (και πολύ σύντομα τις συνδρομές); Για την Άττικα από την εμπειρία μου εγώ ξέρω, ότι θα επικρατήσουν οι χειρότεροι όροι για τους πελάτες, όχι οι καλύτεροι. Έτσι συνήθως γίνεται. Αν χρέωνε η Παγκρήτια, θα χρεώσει πλέον και η ενιαία τράπεζα, αυτό πιστεύω. Φυσικά τίποτα δεν αποκλείεται, οκ.
1comment Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Πάντως είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν οι χρεώσεις διατήρησης λογ/σμου ή θα εφαρμοστούν από όλες τις τράπεζες και ο λόγος είναι για να ισοσκελίσουν τη χασούρα που θα έχουν από τις μηδενικές προμήθειες πληρωμής λογ/σμων και το 0,50 ανά έμβασμα.
TeoTheDoctor Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2024 Η αύξηση από 2,5€ σε 4€ ανά μήνα στην Εθνική απλά για να διατηρείς προσωπικό επαγγελματικό λογαριασμό και τα 48€ για χρήση του NBG pay για το POS σε μια μικρή επιχείρηση είναι πονοκέφαλος . Έχετε βρει καμία άκρη ; Αξίζει να ασχοληθώ ; Ή εφαρμόζονται παρόμοιες χρεώσεις σε όλες ; διάβασα σε προηγούμενη σελίδα για τη Πειραιώς 1
tryfos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, 1comment είπε Πάντως είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν οι χρεώσεις διατήρησης λογ/σμου ή θα εφαρμοστούν από όλες τις τράπεζες και ο λόγος είναι για να ισοσκελίσουν τη χασούρα που θα έχουν από τις μηδενικές προμήθειες πληρωμής λογ/σμων και το 0,50 ανά έμβασμα. Οι μειώσεις είναι δώρον αδωρον και της πλάκας: Οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος που σέβεται τα λεφτά που βγάζει με ιδρώτα ουδέποτε πλήρωνε...για να πληρώσει, δηλαδή προμήθειες για να εξοφλήσει λογαριασμούς. Τι χειρότερο από το να πληρώνεις για να πληρώνεις. Αυτά είναι για τα παππούδια, και sorry αν προσβάλλω κόσμο. Πάντοτε υπήρχε τρόπος να το αποφύγεις αυτό, με εξαίρεση ίσως την αλητεία των εισφορών στον εφκα, που ό,τι πρόλαβαν να κλέψουν έκλεψαν (και ήταν πάρα πολλά). Τα εμβάσματα είναι για μέχρι 5χ οι μειώσεις (οπότε θα αυξηθούν για παραπάνω) και, αν και καλοδεχούμενα, επίσης υπήρχαν κόλπα κάπως να απαλύνεις τις προμήθειες. Στην υπόλοιπη Ευρώπη φυσικά οι προμήθειες για sepa εμβάσματα (τουλάχιστον τα εισερχόμενα) είναι τόσο: 0. Ανεξαρτήτως ποσού. Σε UK είναι 0 πλήρως, εξερχόμενο εισερχόμενο όσα και να στείλεις. (Βλέπουμε τι κάνει ο ανταγωνισμός, ενώ εδώ όλοι ίδιες χρεώσεις...). Παρεμπιπτόντως επίσης σε καμία χώρα δεν ισχύει προμήθεια για εξόφληση λογαριασμού, και αυτά δικές τους αλητιστικες εφευρέσεις είναι. Τρομερό το ότι δεν υπήρξε απολύτως ΚΑΜΙΑ παρέμβαση σε επαγγελματικούς λογαριασμούς, pos κλπ, παρότι ουσιαστικά με το στανιό μας υποχρεώνουν να είμαστε πελάτες τους. Αν δεν υπήρχε αυτό, δεν θα είχαν πελάτες ούτε τις μάνες τους, όλοι στη revolut θα ήμασταν. Το βασικότερο: Οι αυξήσεις σε όλα τα άλλα και οι συνδρομές που έρχονται θα αφορούν όλους, είτε κάνεις πολλές συναλλαγές είτε όχι. Ενώ η εξόφληση λογαριασμών και τα εμβάσματα μόνο όσους τα έκαναν. Και μπορούσες να τα αποφύγεις, όπως λέω παραπάνω. Εμείς μέχρι τότε προσέχουμε τι πληρώνουμε, ελέγχουμε χρεώσεις και γενικά βάζουμε στόχο να μην απλώνουν χέρι στα λεφτά μας νταβατζιλικι. Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω δώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ είτε για λογαριασμό είτε για διατήρηση pos είτε για οτιδήποτε άλλο κλεψιμαίικο έχουν σκαρφιστει και αυτό σκοπεύω να κάνω και στο μέλλον. Δεν παραπονούμαι απλώς στο insomnia, έχω κινητικότητα, τσεκαρω και τους άλλους και όταν δω κάτι στραβό, φεύγω (βλ. viva). Αλλιώς δεν καταλαβαίνουν. Ούτε έτσι δεν καταλαβαίνουν, αλλά τουλάχιστον δεν τα παίρνουν από μένα. Από κει και πέρα, και όταν μπούνε παντού συνδρομές και στους προσωπικούς (που είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ καημός και στόχος τους), είναι σαφές ότι θα κλείσουν όλοι οι λογαριασμοί παντού, και πλέον θα υπάρχει μόνο ένας για τα απολύτως απαραίτητα. Ας χάσουν πελατεία αφού το επιθυμούν λοιπόν, κανένα πρόβλημα. Μέχρι τότε συνδρομή δεν θα εισπράξουν από μένα. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από tryfos
Neptu Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 να κάνω μια ερώτηση διότι δε τυχαίνει να έχω κάποιον λογαριασμό που τον πληρώνω μεσω ebank. Υπάρχει κάποιος λογαριασμός που εξοφλείται μόνο μέσω ebank? Δηλαδή γιατί να μη πληρώσεις μέσω κάρτας στο αντίστοιχο site? Φαντάζομαι όλο και κάτι θα υπάρχει αλλά πόσοι λογαριασμοί είναι αυτοί και ποσοι πληρώνουν με αυτόν τον τρόπο;
1comment Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Neptu είπε να κάνω μια ερώτηση διότι δε τυχαίνει να έχω κάποιον λογαριασμό που τον πληρώνω μεσω ebank. Υπάρχει κάποιος λογαριασμός που εξοφλείται μόνο μέσω ebank? Δηλαδή γιατί να μη πληρώσεις μέσω κάρτας στο αντίστοιχο site? Φαντάζομαι όλο και κάτι θα υπάρχει αλλά πόσοι λογαριασμοί είναι αυτοί και ποσοι πληρώνουν με αυτόν τον τρόπο; Όχι, όλα εξοφλούνται μέσω κάρτας στον αντίστοιχο οργανισμό εκτός τον εφκα. Είναι η μόνη πληρωμή που γίνεται υποχρεωτικά με προμήθεια μέσω ebanking ή όπου γίνεται με μετρητά. 16 ώρες πριν, TeoTheDoctor είπε Η αύξηση από 2,5€ σε 4€ ανά μήνα στην Εθνική απλά για να διατηρείς προσωπικό επαγγελματικό λογαριασμό και τα 48€ για χρήση του NBG pay για το POS σε μια μικρή επιχείρηση είναι πονοκέφαλος . Έχετε βρει καμία άκρη ; Αξίζει να ασχοληθώ ; Ή εφαρμόζονται παρόμοιες χρεώσεις σε όλες ; διάβασα σε προηγούμενη σελίδα για τη Πειραιώς Η πειραιώς προς τον παρόν μηδέν. 1
Neptu Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, 1comment είπε Όχι, όλα εξοφλούνται μέσω κάρτας στον αντίστοιχο οργανισμό εκτός τον εφκα. Είναι η μόνη πληρωμή που γίνεται υποχρεωτικά με προμήθεια μέσω ebanking ή όπου γίνεται με μετρητά. άρα στην ουσία μιλάμε για δούλεμα όταν μας λένε πως θα μειώσουν ή μηδενίσουν τις προμήθειες αφού και τώρα μπορείς να πληρώσεις μέσω κάρτας και να αποφύγεις την προμήθεια. Αν είσαι θύμα και θέλεις να πληρώσεις μέσω ebank ενώ υπάρχει τζαμπέ τρόπος... ε ας πληρώσεις προμήθεια
Arkin Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, tryfos είπε Οι μειώσεις είναι δώρον αδωρον και της πλάκας: Οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος που σέβεται τα λεφτά που βγάζει με ιδρώτα ουδέποτε πλήρωνε...για να πληρώσει, δηλαδή προμήθειες για να εξοφλήσει λογαριασμούς. Τι χειρότερο από το να πληρώνεις για να πληρώνεις. Αυτά είναι για τα παππούδια, και sorry αν προσβάλλω κόσμο. Πάντοτε υπήρχε τρόπος να το αποφύγεις αυτό, με εξαίρεση ίσως την αλητεία των εισφορών στον εφκα, που ό,τι πρόλαβαν να κλέψουν έκλεψαν (και ήταν πάρα πολλά). Τα εμβάσματα είναι για μέχρι 5χ οι μειώσεις (οπότε θα αυξηθούν για παραπάνω) και, αν και καλοδεχούμενα, επίσης υπήρχαν κόλπα κάπως να απαλύνεις τις προμήθειες. Στην υπόλοιπη Ευρώπη φυσικά οι προμήθειες για sepa εμβάσματα (τουλάχιστον τα εισερχόμενα) είναι τόσο: 0. Ανεξαρτήτως ποσού. Σε UK είναι 0 πλήρως, εξερχόμενο εισερχόμενο όσα και να στείλεις. (Βλέπουμε τι κάνει ο ανταγωνισμός, ενώ εδώ όλοι ίδιες χρεώσεις...). Παρεμπιπτόντως επίσης σε καμία χώρα δεν ισχύει προμήθεια για εξόφληση λογαριασμού, και αυτά δικές τους αλητιστικες εφευρέσεις είναι. Τρομερό το ότι δεν υπήρξε απολύτως ΚΑΜΙΑ παρέμβαση σε επαγγελματικούς λογαριασμούς, pos κλπ, παρότι ουσιαστικά με το στανιό μας υποχρεώνουν να είμαστε πελάτες τους. Αν δεν υπήρχε αυτό, δεν θα είχαν πελάτες ούτε τις μάνες τους, όλοι στη revolut θα ήμασταν. Το βασικότερο: Οι αυξήσεις σε όλα τα άλλα και οι συνδρομές που έρχονται θα αφορούν όλους, είτε κάνεις πολλές συναλλαγές είτε όχι. Ενώ η εξόφληση λογαριασμών και τα εμβάσματα μόνο όσους τα έκαναν. Και μπορούσες να τα αποφύγεις, όπως λέω παραπάνω. Εμείς μέχρι τότε προσέχουμε τι πληρώνουμε, ελέγχουμε χρεώσεις και γενικά βάζουμε στόχο να μην απλώνουν χέρι στα λεφτά μας νταβατζιλικι. Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω δώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ είτε για λογαριασμό είτε για διατήρηση pos είτε για οτιδήποτε άλλο κλεψιμαίικο έχουν σκαρφιστει και αυτό σκοπεύω να κάνω και στο μέλλον. Δεν παραπονούμαι απλώς στο insomnia, έχω κινητικότητα, τσεκαρω και τους άλλους και όταν δω κάτι στραβό, φεύγω (βλ. viva). Αλλιώς δεν καταλαβαίνουν. Ούτε έτσι δεν καταλαβαίνουν, αλλά τουλάχιστον δεν τα παίρνουν από μένα. Από κει και πέρα, και όταν μπούνε παντού συνδρομές και στους προσωπικούς (που είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ καημός και στόχος τους), είναι σαφές ότι θα κλείσουν όλοι οι λογαριασμοί παντού, και πλέον θα υπάρχει μόνο ένας για τα απολύτως απαραίτητα. Ας χάσουν πελατεία αφού το επιθυμούν λοιπόν, κανένα πρόβλημα. Μέχρι τότε συνδρομή δεν θα εισπράξουν από μένα. Εχεις πολυ δικιο και εγω απεχθανομαι το 4ευρω της εθνικης καθε μηνα νταβατζηδες κανονικοι. Απο εκει και περα καποιες μικρες προμηθειες πχ 30 λεπτα σε πληρωμη καποιας ασφαλειας η ρευμα κτλ δεν με ενοχλει. Και εξηγουμαι. Ολα τα χρονια προ ebanking τρεχαμε τραπεζες τρεχαμε ελτα να πληρωσουμε οτι ειχαμε να πληρωσουμε και διναμε 2-3 φορες πανω προμηθειες ειδικα στον ταχυδρομο για να μην αναφερω οτι για να παω τραπεζα εγω απο επαρχια θελω 30χλμ 15 πηγαινε 15 ελα κατι που σημαινει τουλαχιστον 4-5 ευρω βενζινη. Προχθες πληρωσα τελη κυκλοφοριας για 4 αμαξια πληρωσα 2 εφκα οπως καθε μηνα πληρωσα ελγα ασφαλεια για τα χωραφια μου στη δεη εχω παγια εντολη και την cosmote την πληρωνω και αυτη ευκολα χωρις προμηθειες και εκοψα και 2000 εργοσημα. Ολα μεσω ebanking. Θελω να πω οτι εκτιμω την ευκολια που μου προσφερουν ολα αυτα που κανω πραγματα που θα ηθελα περα απο χρονο και μεγαλυτερο μπελα και πολλες φορες και προμηθειες ειδικα σε ταχυδρομεια περα απο βενζινη πηγαινε ελα τραπεζα. Εχω να παω τραπεζα 10 χρονια εχω να πιασω μετρητα ακομα περισσοτερο και εχω τον ελεγχο σε οτι μπορω να τον εχω. Ναι σιχαινομαι το 4ευρω της εθνικης στον εμπορικο γιατι στην Πειραιως δεν πληρωνω κατι σε 2 εμπορικους αλλα απο εκει και περα δεν αλλαζω στο ποσο ευκολοτερα εχουν γινει πολλα πραγματα στη ζωη μου με τα ebankings.
1comment Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Neptu είπε άρα στην ουσία μιλάμε για δούλεμα όταν μας λένε πως θα μειώσουν ή μηδενίσουν τις προμήθειες αφού και τώρα μπορείς να πληρώσεις μέσω κάρτας και να αποφύγεις την προμήθεια. Αν είσαι θύμα και θέλεις να πληρώσεις μέσω ebank ενώ υπάρχει τζαμπέ τρόπος... ε ας πληρώσεις προμήθεια Είναι πολύς κόσμος (όχι μόνο γέροι) που αποφεύγει να βάλει στοιχεία κάρτας σε σαητ για να μην πέσει θύμα υποκλοπής. Κι εγώ έχω πέσει στο παρελθόν και μου εξαφάνισαν 1500Ε (τα πήρα πίσω καθώς αποδείχτηκε ότι δεν έκανα εγώ τη συναλλαγή). Οπότε σίγουρα είναι τεράστιο το ποσοστό που πληρώνει είτε μέσω ebanking ή στα εσωτερικά μηχανήματα τραπεζών ή σε πρακτορεία οπαπ με μετρητά κλπ κλπ. Επίσης πλέον πολλοί θα βάλουν πάγια εντολή για να μην κάθονται κάθε μήνα να μπαίνουν στο σαητ π.χ. της δεη, της κοσμοτε, της ελπεντισον να πληρώσουν μία μία τις συναλλαγές. Γενικά αν μέχρι τώρα ας πούμε ένα 50% πλήρωνε μέσω ebanking, τώρα θα γίνει 80. Επίσης θα δούμε και να κλείνουν λογ/σμοι που πολλοί κρατούσαν π.χ. για μια κατάθεση ενοικίου επειδή δεν είχαν ίδια τράπεζα με τον ιδιοκτήτη. Εγώ κρατούσα λογ/σμο γιουρομπανκ τόσα χρόνια μόνο για αυτό το λόγο. Τώρα που η γιουρομπανκ έβαλε χαράτζι 0,60 και ξέρω ότι το έμβασμα θα κοστίζει 1Ε (0,50 από κάθε πλευρά), προφανώς θα σκεφτώ να κλείσω το λογ/σμο. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από 1comment
sdikr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Και στο εξωτερικό μια χαρά έχουν χρεώσεις, αλλιώς δεν θα είχαμε τις διάφορες fintech που εμφανίζονται και μετά απο λίγο σταματάνε τα πολλά δωρεάν και αρχίζουν και αυτές χρεώσεις. Άλλος χρεώνει παραπάνω στις συναλλαγές αλλά σου δίνει "δωρεάν" το Pos, άλλος χρεώνει παραπάνω το Pos αλλά αν κάνεις πολλές συναλλαγές σου βγαίνει πιο φθηνά κοκ ή κάποιος στο χρεώνει σχεδόν τζάμπα μέχρι να αποκτήσει κόσμο και μετά σου βάζει 4 ευρώ και 10 ευρώ τον μήνα. Το πιο σωστό θα ήταν να μην χρειάζεται να έχουμε λογαριασμό σε όλες τις τράπεζες για να έχουμε φθηνές συναλλαγές και αυτό πάει σιγά σιγά να γίνει
tryfos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, Arkin είπε Εχεις πολυ δικιο και εγω απεχθανομαι το 4ευρω της εθνικης καθε μηνα νταβατζηδες κανονικοι. Απο εκει και περα καποιες μικρες προμηθειες πχ 30 λεπτα σε πληρωμη καποιας ασφαλειας η ρευμα κτλ δεν με ενοχλει. Και εξηγουμαι. Ολα τα χρονια προ ebanking τρεχαμε τραπεζες τρεχαμε ελτα να πληρωσουμε οτι ειχαμε να πληρωσουμε και διναμε 2-3 φορες πανω προμηθειες ειδικα στον ταχυδρομο για να μην αναφερω οτι για να παω τραπεζα εγω απο επαρχια θελω 30χλμ 15 πηγαινε 15 ελα κατι που σημαινει τουλαχιστον 4-5 ευρω βενζινη. Προχθες πληρωσα τελη κυκλοφοριας για 4 αμαξια πληρωσα 2 εφκα οπως καθε μηνα πληρωσα ελγα ασφαλεια για τα χωραφια μου στη δεη εχω παγια εντολη και την cosmote την πληρωνω και αυτη ευκολα χωρις προμηθειες και εκοψα και 2000 εργοσημα. Ολα μεσω ebanking. Θελω να πω οτι εκτιμω την ευκολια που μου προσφερουν ολα αυτα που κανω πραγματα που θα ηθελα περα απο χρονο και μεγαλυτερο μπελα και πολλες φορες και προμηθειες ειδικα σε ταχυδρομεια περα απο βενζινη πηγαινε ελα τραπεζα. Εχω να παω τραπεζα 10 χρονια εχω να πιασω μετρητα ακομα περισσοτερο και εχω τον ελεγχο σε οτι μπορω να τον εχω. Ναι σιχαινομαι το 4ευρω της εθνικης στον εμπορικο γιατι στην Πειραιως δεν πληρωνω κατι σε 2 εμπορικους αλλα απο εκει και περα δεν αλλαζω στο ποσο ευκολοτερα εχουν γινει πολλα πραγματα στη ζωη μου με τα ebankings. Περιγράφεις πράγματα που έχουν λυθεί σχεδόν 10-12 χρόνια τώρα. Δεν μιλάμε γιατί δεν πληρώνουμε μετρητά στην ουρά στο ταμείο, μιλάμε ότι υπήρχε και υπάρχει τρόπος να πληρώνεις τα πάντα ηλεκτρονικά χωρίς να πληρώνεις για να πληρώσεις. Η απόλυτη κατάντια πλέον για μένα, να πρέπει να πληρώσω για να πληρώσω. Αν είναι δυνατόν! Οι φίλοι παραπάνω τα λένε, κυρίως στα site των εταιριών (δηλαδή όχι ουρά) ή με και με πάγιες και με διάφορους τρόπους. Ένας τρόπος που δεν ήξεραν πολλοί ήταν να βάζεις την πάγια μέσω των εταιριών, όχι μέσω τράπεζας, οπότε στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να χρεώσει η τράπεζα, φαίνεται σαν κανονική αγορά με κάρτα σε κατάστημα. Έτσι είχα εγώ πάντα το ρεύμα. Τα τηλέφωνα τα είχα στην eurobank cosmote κάρτα και ουδέποτε πλήρωσα προμήθεια για λογαριασμό κινητό-σταθερό. Ακόμα και την ΕΥΔΑΠ είχα ανακαλύψει ότι η μοναδική που δεν χρέωνε ήταν η Attica και πλήρωνα με πάγια από 'κει. Δηλαδή και ποτέ δεν ασχολιόμουν και ποτέ δεν έδωσα ευρώ για προμήθεια. Αν τα αθροίσετε όλα αυτά επί δεκαετία και παραπάνω βγαίνουν λεφτά, όχι αστεία. Ο Έλληνας έχει μάθει το "έλα μωρέ, 0,50 ευρώ είναι, έλα μωρέ 0,80 είναι" και μόλις του κάνεις τη σούμα πέφτει από τα σύννεφα. Αλλά τότε είναι αργά. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τους επαγγελματικούς, όπου πλέον μιλάμε για πλιάτσικο (βλέπω τις χρεώσεις που λέτε στην Εθνική και μου κάνει εντύπωση ότι συνεχίζετε απλά να τα δίνετε, λες και δεν υπάρχει αύριο χωρίς Εθνική, το πρώην αγαπημένο καφενείο όλων των υπερηλίκων των περιοχών). Μοναδική εξαίρεση αλητείας και κλεψιάς: Ο ΕΦΚΑ, που και δημόσιο είναι και υποχρεωτικό είναι και ταμείο για εξόφληση με μετρητά δεν σου προσφέρει και όλες οι τράπεζες χρέωναν (για μένα αυτό ήταν και είναι καραμπινάτο σκάνδαλο ολκής, με το οποίο φυσικά κανείς δεν θα ασχοληθεί ποτέ). Δηλαδή ουσιαστικά ήταν υποχρεωτικός φόρος για όλους η προμήθεια, δεν υπήρχε επιλογή! Αρχικά η Εθνική δεν χρέωνε αλλά κάποια στιγμή τους πήραν προφανώς τηλέφωνο από τους άλλους και τους είπαν "τι θα γίνει, θα κάνουμε ανταγωνισμό τώρα, σοβαρά"; Όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν σύντομα, αφού δεν θα υπάρχει χρέωση σε εξόφληση λογαριασμών. Δηλαδή ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ! Όσους είχαν κάπως ασχοληθεί με το θέμα, αυτό τους αφήνει παγερά αδιάφορους. Όμως θα σπεύσουν τώρα να αναπληρώσουν με άλλους τρόπους τη "χασούρα", που βέβαια κανονικά ούτε "χασούρα" θα έπρεπε να θεωρείται ούτε σε καμία χώρα γίνεται. Και αυτό θα αφορά τους πάντες. 1
Sherlock_7 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Έχει τύχει να πληρώσω πολλές φορές τον ΕΦΚΑ μου μέσω τράπεζας με μετρητά, γιατί λες ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
tryfos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Sherlock_7 είπε Έχει τύχει να πληρώσω πολλές φορές τον ΕΦΚΑ μου μέσω τράπεζας με μετρητά, γιατί λες ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Εννοούσα να έχει ο ίδιος ο εφκα δήθεν ταμείο, ώστε να μπορείς να πληρώνεις ΧΩΡΙΣ καμία προμήθεια. Αφού δεν υπάρχει σαν εναλλακτική, δεν θα έπρεπε να υπάρχει προμήθεια στον εφκα πουθενά. Αυτό που λες είναι μέσω τράπεζας και έχει (μεγάλη) προμήθεια, δεν είπα ότι δεν γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα