asdfnikos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 POS Μακριά από Τράπεζες! Είτε με ενοίκιο είτε να το αγοράσεις πάλι θα πληρώνεις την προμήθεια για την συντήρηση 5-7 ευρώ τον μήνα. POS από Viva ακόμα και αν δεν σε παίρνει για αγορά της συσκευής μέσω της εφαρμογής για android περνάς πληρωμές και όταν ξοδεύεις τα χρήματα που χτυπάς μέσω της χρεωστικής τους κάρτας σου επιστρέφει όλη την προμήθεια των συναλλαγών Για μαγαζιά με μικρές συναλλαγές σε POS συμφέρει πολύ. 1
darkmatinee Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ύστερα από επικοινωνία με την τράπεζα, επιβεβαιώνω ότι η Πειραιώς για τον λογαριασμό: "Εμπορικός Λογαριασμός" δεν έχει κάποιο πάγιο. Τώρα αν αυτός δέχεται POS δεν το γνωρίζω... Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2022 από darkmatinee
Geobe Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Άνοιξα επαγγελματικό πριν 1 μήνα περίπου για ατομική επιχείρηση και μετά από έρευνα σε 4 τράπεζες κατέληξα στην Πειραιώς (ο Εμπορικός Λογαριασμός που αναφέρθηκε νωρίτερα) διότι, όπως είπαν και άλλοι πιο πάνω, δεν έχει κάποιο πάγιο κόστος, ούτε για τον λογαριασμό ούτε για την κάρτα. Για την κάρτα πλήρωσα 25 ευρώ για μια ασφάλεια 1 έτους που θα μπορούσα να την αποφύγω βέβαια αλλά όταν το κατάλαβα έπρεπε να ξανατρέχω στο κατάστημα και δεν είχα χρόνο. Δεν έχω POS διότι δεν έχω εμπορική δραστηριότητα. Η Εθνική ζητάει από 2.5 μέχρι 5 ευρώ, έχει κάποιες χρεώσεις στα εμβάσματα (διαφοροποιούνται ανάλογα την συνδρομή) όπως επίσης έχει συνδρομή στην χρεωστική κάρτα. Η Eurobank έχει ανάλογες χρεώσεις με την Εθνική από ότι είχα δει στο website της (δεν πέρασα να ρωτήσω ακριβώς) Η Alpha είναι η πιο τραγική, σε τηλεφωνική επικοινωνία μου είπαν 5 ευρώ τον μήνα ο λογαριασμός (60 τον χρόνο), 12 ευρώ τον χρόνο ο κωδικός ταυτοποίησης για επιβεβαίωση online κινήσεων (διαφορετικά έχεις e-banking που απλά το κοιτάς), 12 ευρώ τον χρόνο η χρεωστική MasterCard που έχει ειδοποιήσεις αλλιώς χρεωστική Visa με 5 ευρώ σε κάθε ανανέωση της κάρτας (5 χρόνια) και χωρίς ειδοποιήσεις. Το μόνο που δεν έχω βρει ακόμη στην Πειραιώς είναι κατά πόσο υπάρχουν δωρεάν ειδοποιήσεις για τις κινήσεις του λογαριασμού. Στην Εθνική που διατηρώ έναν προσωπικό λογαριασμό έρχεται ειδοποίηση για οποιαδήποτε κίνηση του λογαριασμού ή της κάρτας. Στο WinBank της Πειραιώς βρήκα τα Alerts αλλά έχουν χρεώσεις και αγοράζεις πακέτα (αν θυμάμαι καλά βγαίνει ~20 ευρώ τον χρόνο το πακέτο με όλες τις δυνατές ειδοποιήσεις).
xp-user Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Στις 17/10/2022 στις 12:00 ΜΜ, GnsP είπε Eurobank χρεώνει 3 ευρώ το μήνα. Εθνική 60 το χρόνο νομίζω και σου παρέχει 2 μπλοκ επιταγών. Πειραιώς δε θυμάμαι. Εθνικη 2 ευρω τον μηνα 1
ekrepali Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 19 ώρες πριν, 1comment είπε Της εθνικής μέχρι πριν κάτι μήνες είχε 2 ευρω χρέωση/μηνα. Πότε άλλαξε σε 60 το χρόνο;; 2 ευρώ είναι το Business Basic. edit: Tώρα βλέπω ότι το πήγανε 2.5 9 ώρες πριν, asdfnikos είπε POS Μακριά από Τράπεζες! Είτε με ενοίκιο είτε να το αγοράσεις πάλι θα πληρώνεις την προμήθεια για την συντήρηση 5-7 ευρώ τον μήνα. POS από Viva ακόμα και αν δεν σε παίρνει για αγορά της συσκευής μέσω της εφαρμογής για android περνάς πληρωμές και όταν ξοδεύεις τα χρήματα που χτυπάς μέσω της χρεωστικής τους κάρτας σου επιστρέφει όλη την προμήθεια των συναλλαγών Για μαγαζιά με μικρές συναλλαγές σε POS συμφέρει πολύ. 15 ευρώ το 6μηνο είναι η συντήρηση απ'τη Mellon Technologies για το POS της Eθνικής
tomtsir Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Με την χρήση επαγγελματικού Viva Wallet , υπάρχει κάποιο πρόβλημα νομικά εάν υπάρχει μόνο POS μέσω της εφαρμογής android; ΥΓ: Στη Viva δεν βλέπω να αναγράφει κάποιο κόστος μηνιαίας συντήρησης του Pos , μόνο ενοίκιο ή αγορά , άρα δεν έχει; Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2022 από tomtsir
1comment Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 9 ώρες πριν, asdfnikos είπε Για μαγαζιά με μικρές συναλλαγές σε POS συμφέρει πολύ. Με μικρές συναλλαγές ίσως. Εμένα δεν με συνέφερε καθόλου με 1,5% προμήθεια συν κάτι έξτρα και 10Ε ενοίκιο. Βάλε και τις μεταφορές χρημάτων που θα έκανα προς λογ/σμους τραπεζών σε προμηθευτές και θα είχαν χρέωση. Το ποσό που κάνω με pos είναι μεγάλο και δεν καταναλώνεται με κάρτα ούτε το μισό. Σε συμφέρει η βιβα μόνο αν καταναλώνεις σχεδόν όλο το ποσό με κάρτα ώστε να γλιτώνεις τη μεγάλη προμήθεια. Οι τράπεζες έχουν περίπου 0,9%.
asdfnikos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, tomtsir είπε Με την χρήση επαγγελματικού Viva Wallet , υπάρχει κάποιο πρόβλημα νομικά εάν υπάρχει μόνο POS μέσω της εφαρμογής android; ΥΓ: Στη Viva δεν βλέπω να αναγράφει κάποιο κόστος μηνιαίας συντήρησης του Pos , μόνο ενοίκιο ή αγορά , άρα δεν έχει; Κανένα πρόβλημα Νομικά εμφανίζεται κανονικά στο Ε3 σαν POS. Δεν έχει μηνιαίο κόστος συντήρησης του POS. 1 ώρα πριν, 1comment είπε Με μικρές συναλλαγές ίσως. Εμένα δεν με συνέφερε καθόλου με 1,5% προμήθεια συν κάτι έξτρα και 10Ε ενοίκιο. Βάλε και τις μεταφορές χρημάτων που θα έκανα προς λογ/σμους τραπεζών σε προμηθευτές και θα είχαν χρέωση. Το ποσό που κάνω με pos είναι μεγάλο και δεν καταναλώνεται με κάρτα ούτε το μισό. Σε συμφέρει η βιβα μόνο αν καταναλώνεις σχεδόν όλο το ποσό με κάρτα ώστε να γλιτώνεις τη μεγάλη προμήθεια. Οι τράπεζες έχουν περίπου 0,9%. Ανάλογα την χρήση που γίνεται βλέπεις και τι συμφέρει την επιχείρηση. Σε επιχειρήσεις που υπάρχει ένα 10% του τζίρου τον μήνα χρεώσεις στο POS πληρώνεις τα πάγια (Ρεύμα , Νερό, Τηλέφωνο , αναλώσιμα ) και έτσι μηδενίζεις την προμήθεια.
darkmatinee Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Οπότε για να συνοψίσουμε: Alpha: 5€ το μήνα ΕΤΕ: από 2,5€ έως 10€ το μήνα Πειραίως: Υπάρχει ακόμα δωρέαν ο Εμπορικός λογαριασμός Eurobank: 3€ το μήνα Παγκρήτια: 2€ το μήνα Viva: Δωρεάν επαγγελματικός λογαριασμός 2
tomtsir Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 @asdfnikos Για να δηλώσω στο Ε3 το κινητό μου ( ως pos ) από την viva , ακολουθώ αυτήν την διαδικασία : https://help.vivawallet.com/el/articles/4866515-τι-στοιχεία-χρειάζεται-να-συμπληρώσω-στο-έντυπο-ε3-για-να-δηλώσω-το-tap-on-phone-μου; Ευχαριστώ πολύ , ρωτάω μιας και φαίνεται ότι το έχεις χρησιμοποιήσει...
asdfnikos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, tomtsir είπε @asdfnikos Για να δηλώσω στο Ε3 το κινητό μου ( ως pos ) από την viva , ακολουθώ αυτήν την διαδικασία : https://help.vivawallet.com/el/articles/4866515-τι-στοιχεία-χρειάζεται-να-συμπληρώσω-στο-έντυπο-ε3-για-να-δηλώσω-το-tap-on-phone-μου; Ευχαριστώ πολύ , ρωτάω μιας και φαίνεται ότι το έχεις χρησιμοποιήσει... Σωστά! Αν και νομίζω ότι δηλώνονται και αυτόματα πλέον στο Ε3 τα POS αλλά δεν κάνει κακό να το δηλώσεις χειροκίνητα! 1
greekboy Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Καλημέρα σε όλους, αν και είδα ότι υπάρχουν διάφορα θέματα νομίζω αυτό ταιριάζει καλύτερα για 2 απορίες που έχω. Για νέα ατομική επιχείρηση που θα κάνει απομακρυσμένη παροχή υπηρεσίων αυτή την στιγμή ποιες είναι οι πιο συμφέρουσες λύσεις για POS & επαγγελματικό λογαριασμό? Το POS προφανώς δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ και αφού δεν μπορώ να το αποφύγω (?) ψάχνω την οικονομικότερη λύση απλά για να είμαι νομικά καλυμένος. Για εμπορικό λογαριασμό νομίζω έχω καταλήξει ότι viva για την ώρα είναι ότι πιο συμφέρον ..? το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι την τα 3ευρω στην μεταφορά χρημάτων σε προσωπικό λογαριασμό για προσωπικά έξοδα
Geobe Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, greekboy είπε Καλημέρα σε όλους, αν και είδα ότι υπάρχουν διάφορα θέματα νομίζω αυτό ταιριάζει καλύτερα για 2 απορίες που έχω. Για νέα ατομική επιχείρηση που θα κάνει απομακρυσμένη παροχή υπηρεσίων αυτή την στιγμή ποιες είναι οι πιο συμφέρουσες λύσεις για POS & επαγγελματικό λογαριασμό? Το POS προφανώς δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ και αφού δεν μπορώ να το αποφύγω (?) ψάχνω την οικονομικότερη λύση απλά για να είμαι νομικά καλυμένος. Για εμπορικό λογαριασμό νομίζω έχω καταλήξει ότι viva για την ώρα είναι ότι πιο συμφέρον ..? το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι την τα 3ευρω στην μεταφορά χρημάτων σε προσωπικό λογαριασμό για προσωπικά έξοδα Καλημέρα, είσαι σίγουρος ότι πρέπει να έχεις POS? Ατομική επιχείρηση έχω και εγώ για παροχή υπηρεσιών (πληροφορικής) και δεν έχω POS. Για εμπορικό λογαριασμό έχω τον Εμπορικό της Πειραιώς (δωρεάν) όπως έγραψα παραπάνω μαζί με έναν προσωπικό (πάλι στην Πειραιώς) για τα προσωπικά έξοδα και δεν έχω δει κάποια χρέωση μέχρι στιγμής στους περίπου 2 μήνες που έχω τους λογαριασμούς.
darkmatinee Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, greekboy είπε Καλημέρα σε όλους, αν και είδα ότι υπάρχουν διάφορα θέματα νομίζω αυτό ταιριάζει καλύτερα για 2 απορίες που έχω. Για νέα ατομική επιχείρηση που θα κάνει απομακρυσμένη παροχή υπηρεσίων αυτή την στιγμή ποιες είναι οι πιο συμφέρουσες λύσεις για POS & επαγγελματικό λογαριασμό? Το POS προφανώς δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ και αφού δεν μπορώ να το αποφύγω (?) ψάχνω την οικονομικότερη λύση απλά για να είμαι νομικά καλυμένος. Για εμπορικό λογαριασμό νομίζω έχω καταλήξει ότι viva για την ώρα είναι ότι πιο συμφέρον ..? το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι την τα 3ευρω στην μεταφορά χρημάτων σε προσωπικό λογαριασμό για προσωπικά έξοδα Απ'όσο γνωρίζω κ εγώ δεν χρειάζεσαι POS. Viva & Πειραιώς για την ώρα έχουν δωρεάν επαγγελματικούς λογαριασμούς. Η Viva που χρησιμοποιώ εγώ δεν χρεώνει τα εισερχόμενα εμβάσματα, η Πειραιώς δεν το γνωρίζω. Η Viva δεν χρεώνει τίποτα για τα εμβάσματα μεταξύ λογαριασμών viva. Και για εξερχόμενα η χρέωση είναι 1.5€ με χρέωση OUR (δεν θα σε χρεώσει και η τράπεζα που θα τα δεχτεί).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα