Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

POS Μακριά από Τράπεζες! Είτε με ενοίκιο είτε να το αγοράσεις πάλι θα πληρώνεις την προμήθεια για την συντήρηση 5-7 ευρώ τον μήνα. 

POS από Viva ακόμα και αν δεν σε παίρνει για αγορά της συσκευής μέσω της εφαρμογής για android περνάς πληρωμές και όταν ξοδεύεις τα χρήματα που χτυπάς μέσω της χρεωστικής τους κάρτας σου επιστρέφει όλη την προμήθεια των συναλλαγών ;) 

Για μαγαζιά με μικρές συναλλαγές σε POS συμφέρει πολύ. 

• Like 1
  • Απαντ. 703
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ύστερα από επικοινωνία με την τράπεζα, επιβεβαιώνω ότι η Πειραιώς για τον λογαριασμό: "Εμπορικός Λογαριασμός" δεν έχει κάποιο πάγιο. Τώρα αν αυτός δέχεται POS δεν το γνωρίζω...

Επεξ/σία από darkmatinee
Δημοσ.

Άνοιξα επαγγελματικό πριν 1 μήνα περίπου για ατομική επιχείρηση και μετά από έρευνα σε 4 τράπεζες κατέληξα στην Πειραιώς (ο Εμπορικός Λογαριασμός που αναφέρθηκε νωρίτερα) διότι, όπως είπαν και άλλοι πιο πάνω, δεν έχει κάποιο πάγιο κόστος, ούτε για τον λογαριασμό ούτε για την κάρτα. Για την κάρτα πλήρωσα 25 ευρώ για μια ασφάλεια 1 έτους που θα μπορούσα να την αποφύγω βέβαια αλλά όταν το κατάλαβα έπρεπε να ξανατρέχω στο κατάστημα και δεν είχα χρόνο. Δεν έχω POS διότι δεν έχω εμπορική δραστηριότητα.

Η Εθνική ζητάει από 2.5 μέχρι 5 ευρώ, έχει κάποιες χρεώσεις στα εμβάσματα (διαφοροποιούνται ανάλογα την συνδρομή) όπως επίσης έχει συνδρομή στην χρεωστική κάρτα.

Η Eurobank έχει ανάλογες χρεώσεις με την Εθνική από ότι είχα δει στο website της (δεν πέρασα να ρωτήσω ακριβώς)

Η Alpha είναι η πιο τραγική, σε τηλεφωνική επικοινωνία μου είπαν 5 ευρώ τον μήνα ο λογαριασμός (60 τον χρόνο), 12 ευρώ τον χρόνο ο κωδικός ταυτοποίησης για επιβεβαίωση online κινήσεων (διαφορετικά έχεις e-banking που απλά το κοιτάς), 12 ευρώ τον χρόνο η χρεωστική MasterCard που έχει ειδοποιήσεις αλλιώς χρεωστική Visa με 5 ευρώ σε κάθε ανανέωση της κάρτας (5 χρόνια) και χωρίς ειδοποιήσεις.

Το μόνο που δεν έχω βρει ακόμη στην Πειραιώς είναι κατά πόσο υπάρχουν δωρεάν ειδοποιήσεις για τις κινήσεις του λογαριασμού. Στην Εθνική που διατηρώ έναν προσωπικό λογαριασμό έρχεται ειδοποίηση για οποιαδήποτε κίνηση του λογαριασμού ή της κάρτας. Στο WinBank της Πειραιώς βρήκα τα Alerts αλλά έχουν χρεώσεις και αγοράζεις πακέτα (αν θυμάμαι καλά βγαίνει ~20 ευρώ τον χρόνο το πακέτο με όλες τις δυνατές ειδοποιήσεις).

Δημοσ.
Στις 17/10/2022 στις 12:00 ΜΜ, GnsP είπε

Eurobank χρεώνει 3 ευρώ το μήνα.

Εθνική 60 το χρόνο νομίζω και σου παρέχει 2 μπλοκ επιταγών.

Πειραιώς δε θυμάμαι.

Εθνικη 2 ευρω τον μηνα

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, 1comment είπε

Της εθνικής μέχρι πριν κάτι μήνες είχε 2 ευρω χρέωση/μηνα. Πότε άλλαξε σε 60 το χρόνο;;

2 ευρώ είναι το Business Basic.

edit: Tώρα βλέπω ότι το πήγανε 2.5

9 ώρες πριν, asdfnikos είπε

POS Μακριά από Τράπεζες! Είτε με ενοίκιο είτε να το αγοράσεις πάλι θα πληρώνεις την προμήθεια για την συντήρηση 5-7 ευρώ τον μήνα. 

POS από Viva ακόμα και αν δεν σε παίρνει για αγορά της συσκευής μέσω της εφαρμογής για android περνάς πληρωμές και όταν ξοδεύεις τα χρήματα που χτυπάς μέσω της χρεωστικής τους κάρτας σου επιστρέφει όλη την προμήθεια των συναλλαγών ;) 

15 ευρώ το 6μηνο είναι η συντήρηση απ'τη Mellon Technologies για το POS της Eθνικής

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την χρήση επαγγελματικού Viva Wallet , υπάρχει κάποιο πρόβλημα νομικά εάν υπάρχει μόνο POS μέσω της εφαρμογής android; 
ΥΓ: Στη Viva δεν βλέπω να αναγράφει κάποιο κόστος μηνιαίας συντήρησης του Pos , μόνο ενοίκιο ή αγορά , άρα δεν έχει;

Επεξ/σία από tomtsir
Δημοσ.
9 ώρες πριν, asdfnikos είπε

Με μικρές συναλλαγές ίσως. Εμένα δεν με συνέφερε καθόλου με 1,5% προμήθεια συν κάτι έξτρα και 10Ε ενοίκιο. Βάλε και τις μεταφορές χρημάτων που θα έκανα προς λογ/σμους τραπεζών σε προμηθευτές και θα είχαν χρέωση. Το ποσό που κάνω με pos είναι μεγάλο και δεν καταναλώνεται με κάρτα ούτε το μισό. Σε συμφέρει η βιβα μόνο αν καταναλώνεις σχεδόν όλο το ποσό με κάρτα ώστε να γλιτώνεις τη μεγάλη προμήθεια. Οι τράπεζες έχουν περίπου 0,9%. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tomtsir είπε

Με την χρήση επαγγελματικού Viva Wallet , υπάρχει κάποιο πρόβλημα νομικά εάν υπάρχει μόνο POS μέσω της εφαρμογής android; 
ΥΓ: Στη Viva δεν βλέπω να αναγράφει κάποιο κόστος μηνιαίας συντήρησης του Pos , μόνο ενοίκιο ή αγορά , άρα δεν έχει;

Κανένα πρόβλημα Νομικά εμφανίζεται κανονικά στο Ε3 σαν POS. 

Δεν έχει μηνιαίο κόστος συντήρησης του POS.

1 ώρα πριν, 1comment είπε

Με μικρές συναλλαγές ίσως. Εμένα δεν με συνέφερε καθόλου με 1,5% προμήθεια συν κάτι έξτρα και 10Ε ενοίκιο. Βάλε και τις μεταφορές χρημάτων που θα έκανα προς λογ/σμους τραπεζών σε προμηθευτές και θα είχαν χρέωση. Το ποσό που κάνω με pos είναι μεγάλο και δεν καταναλώνεται με κάρτα ούτε το μισό. Σε συμφέρει η βιβα μόνο αν καταναλώνεις σχεδόν όλο το ποσό με κάρτα ώστε να γλιτώνεις τη μεγάλη προμήθεια. Οι τράπεζες έχουν περίπου 0,9%. 

Ανάλογα την χρήση που γίνεται βλέπεις και τι συμφέρει την επιχείρηση. Σε επιχειρήσεις που υπάρχει ένα 10% του τζίρου τον μήνα χρεώσεις στο POS  πληρώνεις τα πάγια (Ρεύμα , Νερό,  Τηλέφωνο , αναλώσιμα ) και έτσι μηδενίζεις την προμήθεια. 

Δημοσ.

Οπότε για να συνοψίσουμε:

Alpha: 5€ το μήνα

ΕΤΕ: από 2,5€ έως 10€ το μήνα

Πειραίως: Υπάρχει ακόμα δωρέαν ο Εμπορικός λογαριασμός

Eurobank: 3€ το μήνα

Παγκρήτια: 2€ το μήνα

Viva: Δωρεάν επαγγελματικός λογαριασμός

• Like 2
Δημοσ.

@asdfnikos
Για να δηλώσω στο Ε3 το κινητό μου ( ως pos ) από την viva , ακολουθώ αυτήν την διαδικασία : https://help.vivawallet.com/el/articles/4866515-τι-στοιχεία-χρειάζεται-να-συμπληρώσω-στο-έντυπο-ε3-για-να-δηλώσω-το-tap-on-phone-μου
Ευχαριστώ πολύ , ρωτάω μιας και φαίνεται ότι το έχεις χρησιμοποιήσει...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tomtsir είπε

@asdfnikos
Για να δηλώσω στο Ε3 το κινητό μου ( ως pos ) από την viva , ακολουθώ αυτήν την διαδικασία : https://help.vivawallet.com/el/articles/4866515-τι-στοιχεία-χρειάζεται-να-συμπληρώσω-στο-έντυπο-ε3-για-να-δηλώσω-το-tap-on-phone-μου
Ευχαριστώ πολύ , ρωτάω μιας και φαίνεται ότι το έχεις χρησιμοποιήσει...

Σωστά! Αν και νομίζω ότι δηλώνονται και αυτόματα πλέον στο Ε3 τα POS αλλά δεν κάνει κακό να το δηλώσεις χειροκίνητα!

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, αν και είδα ότι υπάρχουν διάφορα θέματα νομίζω αυτό ταιριάζει καλύτερα για 2 απορίες που έχω.

Για νέα ατομική επιχείρηση που θα κάνει απομακρυσμένη παροχή υπηρεσίων αυτή την στιγμή ποιες είναι οι πιο συμφέρουσες λύσεις για POS & επαγγελματικό λογαριασμό?

Το POS προφανώς δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ και αφού δεν μπορώ να το αποφύγω (?) ψάχνω την οικονομικότερη λύση απλά για να είμαι νομικά καλυμένος. 

Για εμπορικό λογαριασμό νομίζω έχω καταλήξει ότι viva για την ώρα είναι ότι πιο συμφέρον ..? το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι την τα 3ευρω στην μεταφορά χρημάτων σε προσωπικό λογαριασμό για προσωπικά έξοδα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, greekboy είπε

Καλημέρα σε όλους, αν και είδα ότι υπάρχουν διάφορα θέματα νομίζω αυτό ταιριάζει καλύτερα για 2 απορίες που έχω.

Για νέα ατομική επιχείρηση που θα κάνει απομακρυσμένη παροχή υπηρεσίων αυτή την στιγμή ποιες είναι οι πιο συμφέρουσες λύσεις για POS & επαγγελματικό λογαριασμό?

Το POS προφανώς δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ και αφού δεν μπορώ να το αποφύγω (?) ψάχνω την οικονομικότερη λύση απλά για να είμαι νομικά καλυμένος. 

Για εμπορικό λογαριασμό νομίζω έχω καταλήξει ότι viva για την ώρα είναι ότι πιο συμφέρον ..? το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι την τα 3ευρω στην μεταφορά χρημάτων σε προσωπικό λογαριασμό για προσωπικά έξοδα

Καλημέρα, είσαι σίγουρος ότι πρέπει να έχεις POS? Ατομική επιχείρηση έχω και εγώ για παροχή υπηρεσιών (πληροφορικής) και δεν έχω POS.

Για εμπορικό λογαριασμό έχω τον Εμπορικό της Πειραιώς (δωρεάν) όπως έγραψα παραπάνω μαζί με έναν προσωπικό (πάλι στην Πειραιώς) για τα προσωπικά έξοδα και δεν έχω δει κάποια χρέωση μέχρι στιγμής στους περίπου 2 μήνες που έχω τους λογαριασμούς.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, greekboy είπε

Απ'όσο γνωρίζω κ εγώ δεν χρειάζεσαι POS. Viva & Πειραιώς για την ώρα έχουν δωρεάν επαγγελματικούς λογαριασμούς. Η Viva που χρησιμοποιώ εγώ δεν χρεώνει τα εισερχόμενα εμβάσματα, η Πειραιώς δεν το γνωρίζω.

Η Viva δεν χρεώνει τίποτα για τα εμβάσματα μεταξύ λογαριασμών viva. Και για εξερχόμενα η χρέωση είναι 1.5€ με χρέωση OUR (δεν θα σε χρεώσει και η τράπεζα που θα τα δεχτεί).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...