Προς το περιεχόμενο

Απαράδεκτες χρεώσεις τραπεζών για διατήρηση επαγγελματικού λογαριασμού όψεως

darkmatinee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, tryfos είπε

Οτιδήποτε ξοδεύω από ΑΠΛΟ λογαριασμό που έχω δηλώσει ως επαγγελματικό δεν το βλέπω στις προσωπικές δαπάνες μου από την ίδια την εφαρμογή της τράπεζας. Τί άλλο να πω δηλαδή; 

Υπάρχει φίλος μου που έπαθε ζημιά κιόλας από αυτό που λες. Δηλαδή νόμιζε αυτά που λες εσύ, ξόδευε από δηλωμένο (απλό) επαγγελματικό μόνο, ομως τελικά δεν μετραγε τίποτα στις δαπάνες του και στο τέλος δεν συμπλήρωνε το 30% και πλήρωσε τα έξτρα. Οπότε αυτά που λέω είναι τσεκαρισμενα.

Σου το είπε και άλλο μέλος ότι κάνεις λάθος. Πώς γίνεται σε εμάς τους δύο οι δαπάνες από απλό να μετράνε ως προσωπικές και σε σενα να μην μετράνε!

Εγώ σου ξαναλέω τι γίνεται σε μενα. Ό,τι ξοδεύω με απλή χρεωστική συνδεδεμένη με απλό λογ/σμο (δηλωμένο ως επαγγ.) μετράνε στο αφορολόγητο. Ό,τι ξοδεύω με μπιζνες κάρτα από λογ/σμο όψεως, δεν μετράνε. Ο απλός (δηλωμένος επαγγ.) αφορά εθνική και το τσέκαρα με μεταφορά σε λογ/σμο επαγγελματία κι όμως μέτρησε στο αφορολόγητο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 669
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, 1comment είπε

Σου το είπε και άλλο μέλος ότι κάνεις λάθος. Πώς γίνεται σε εμάς τους δύο οι δαπάνες από απλό να μετράνε ως προσωπικές και σε σενα να μην μετράνε!

Εγώ σου ξαναλέω τι γίνεται σε μενα. Ό,τι ξοδεύω με απλή χρεωστική συνδεδεμένη με απλό λογ/σμο (δηλωμένο ως επαγγ.) μετράνε στο αφορολόγητο. Ό,τι ξοδεύω με μπιζνες κάρτα από λογ/σμο όψεως, δεν μετράνε. Ο απλός (δηλωμένος επαγγ.) αφορά εθνική και το τσέκαρα με μεταφορά σε λογ/σμο επαγγελματία κι όμως μέτρησε στο αφορολόγητο.

Λέει κι άλλα το 'άλλο μέλος' αλλά το προσπερνας. Εν πάση περιπτώσει, σου είπα δεν αξίζει να τσακωθούμε για τις τράπεζες. Εμένα λειτουργεί ακριβώς όπως περιέγραψα. Από κει και πέρα, αφού έχεις φτιάξει ένα σύστημα με τους 'επαγγελματικούς' και σε βολεύει, προχώρα το έτσι.

Παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει 'μπιζνες' κάρτα, μια απλή κάρτα είναι συνδεδεμένη με τον 'επαγγελματικό' και πλασάρεται ως 'μπιζνες' γιατί σε μερικούς αρέσει να έχουν 'μπίζνες' κάρτες.

Επειδή δεν πολύ κατάλαβα την συζήτηση που γίνεται. Εμείς πχ από τον λογαριασμό που άνοιξε λόγω του pos, τα τραβάμε όλα τα χρήματα στον προσωπικό και από εκεί κάνουμε τις οποίες αγορές. Στους περισσότερους προμηθευτές συνήθως δίνουμε μετρητά, τώρα οκ, 1-2 προμηθευτές, λογαριασμοί δεκο κτλ γίνονται όλα από το προσωπικό. 

Αυτό δλδ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα? Πρέπει να της επιχείρησης να τα κάνουμε κανονικά από λογαριασμό που είναι δηλωμένος επαγγελματικός (πχ του pos)? 

21 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Πρέπει να της επιχείρησης να τα κάνουμε κανονικά από λογαριασμό που είναι δηλωμένος επαγγελματικός (πχ του pos)? 

Αυτό είναι το σωστό. Οι δαπάνες επιχείρησης να γίνονται από επαγγ. λογ/σμό. Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να πάνε στον κωδικό των προσωπικών δαπανών, οι οποίες αν ξεπεράσουν το καθαρό εισόδημα υπάρχει πιθανότητα ελέγχου. 

22 ώρες πριν, tryfos είπε

σου είπα δεν αξίζει να τσακωθούμε για τις τράπεζες. Εμένα λειτουργεί ακριβώς όπως περιέγραψα. Από κει και πέρα, αφού έχεις φτιάξει ένα σύστημα με τους 'επαγγελματικούς' και σε βολεύει, προχώρα το έτσι.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. 

• Like 1

Για ατομική επιχείρηση ξέρουμε τα κόστη των συστημικων να τα μαζέψουμε σε μια λίστα?

Τα 15ε που ζητάει η VIVA πλέον είναι αστεία απλά. 

Γράφω αυτά που διάβασα στο παρών νήμα χωρίς να ξέρω αν είναι σωστά (οποίος ξέρει σίγουρα να επιβεβαιώσει) 

Πειραιώς δωρεάν

ALPHA 6e/μήνα 

Eurobank 3e/μήνα 

Εθνική 5e/μήνα 

Ατομική επιχείρηση εδώ. 

- Εμπορικός λογαριασμός της Πειραιώς είναι δωρεάν. Μας κάνει για ατομική επιχείρηση. 
- epay SoftPOS με ΦΠΑ €4,84/μήνας

• Thanks 1

22 ώρες πριν, Sherlock_7 είπε

Ατομική επιχείρηση εδώ. 

- Εμπορικός λογαριασμός της Πειραιώς είναι δωρεάν. Μας κάνει για ατομική επιχείρηση. 
- epay SoftPOS με ΦΠΑ €4,84/μήνας

Θέμα χρόνου να σε πάει η Πειραιώς στα 5-6/μήνα. Σιγά μην λείψει από το πάρτι στα πορτοφόλια μας. Επίσης το softpos που πέφτει, αυτό δεν έχω καταλάβει; Ορίζεις όποιον λογαριασμό θες εσύ;

Όπως και να 'χει, έχει κι αυτό χρέωση... Μα είναι δυνατόν, σε ολη την αγορά να μην υπάρχει ένας έστω χωρίς πάγιο;! Με το στανιό εκεί, να μας κατακλεβουν τον κόπο μας, δεν τους φτάνει το ποσοστό που παίρνουν από τις συναλλαγές, θέλουν να τα πάρουν όλα.

• Like 1

Και άλλο update για VIVA, όσο το ψάχνω τόσο χειρότερο γίνεται. Πέτυχα άλλη μια κουβέντα στο facebook που λένε ότι τελικά το μηνιαίο κόστος θα φτάσει μέχρι και τα 20ε/μηνα. 

10 για το IBAN, 5 για λογαριασμό και (το καλύτερο) 5 για να μπορείς να έχεις support από κανονικό άνθρωπο και όχι robot. 

Τρίτη-Τετάρτη τους χαιρετάω και επίσημα εγώ προσωπικά. 

• Haha 1

2 minutes ago, greekboy said:

Και άλλο update για VIVA, όσο το ψάχνω τόσο χειρότερο γίνεται. Πέτυχα άλλη μια κουβέντα στο facebook που λένε ότι τελικά το μηνιαίο κόστος θα φτάσει μέχρι και τα 20ε/μηνα. 

10 για το IBAN, 5 για λογαριασμό και (το καλύτερο) 5 για να μπορείς να έχεις support από κανονικό άνθρωπο και όχι robot. 

Τρίτη-Τετάρτη τους χαιρετάω και επίσημα εγώ προσωπικά. 

Ψάχνει για μ@λ@κ3ς ο Καρώνης να του πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα μου φαίνεται...

On 17/06/2024 at 18:04, greekboy said:

Για ατομική επιχείρηση ξέρουμε τα κόστη των συστημικων να τα μαζέψουμε σε μια λίστα?

Τα 15ε που ζητάει η VIVA πλέον είναι αστεία απλά. 

Γράφω αυτά που διάβασα στο παρών νήμα χωρίς να ξέρω αν είναι σωστά (οποίος ξέρει σίγουρα να επιβεβαιώσει) 

Πειραιώς δωρεάν

ALPHA 6e/μήνα 

Eurobank 3e/μήνα 

Εθνική 5e/μήνα 

Η Alpha θέλει και 12€ το χρόνο για το ebanking! Μιλάμε για κωμικοτραγικά πράγματα πλέον...

On 19/06/2024 at 15:02, panostza said:

@ekrepali €2,5 είναι μέχρι Ιούνιο, από Ιούλιο €4 το μήνα με κάποια έξτρα προνομιάκια. Σου ήρθε σχετική ειδοποίηση με το τελευταίο statement (το βρίσκεις στο ΙΒ)

Το μεταφέρω εδώ για να συνεχιστεί η συζήτηση... (περι εθνικής)

Εγώ τσέκαρα τώρα τα statements και τα τιμολόγια mydata (μέχρι Μάιο έχει), και δεν είδα καμια ειδοποίηση...

1 hour ago, ekrepali said:

Το μεταφέρω εδώ για να συνεχιστεί η συζήτηση... (περι εθνικής)

Εγώ τσέκαρα τώρα τα statements και τα τιμολόγια mydata (μέχρι Μάιο έχει), και δεν είδα καμια ειδοποίηση...

Screenshot 2024-06-21 at 8.05.55 PM.png

• Like 1

8 minutes ago, panostza said:

Beautiful. Σοβαρά προνόμια βλέπω... τα 10 φύλλα επιταγών γίνονται 20, και οι 3 δωρεάν πληρωμές ΔΕΚΟ γίνονται 5. 🤬
Δε μου λες... αυτό το ετήσιο 10άρικο για τη Business κάρτα υπήρχε και πριν, ή το έβαλαν τώρα απ'το παράθυρο; Δε θυμάμαι τόσα χρόνια να το έχω πληρώσει...

Spoiler

1.jpg.5999c348f5a08556f8b627638215389b.jpg

2.jpg.5b2ac114e5f2cc43fbaf6d7d699bd5cb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, panostza είπε

Εν τω μεταξυ τι ωραια που αυξησαν τωρα τα φυλλα ενω ξερουν οτι και σε αυτους θα τους μεινουν... (τουλαχιστον σε εμας δεν ειναι συμβατα με ταμειακη, δεν ξερω αλλες περιπτωσεις)

Επεξ/σία από SabotazNic

2 minutes ago, ekrepali said:

Beautiful. Σοβαρά προνόμια βλέπω... τα 10 φύλλα επιταγών γίνονται 20, και οι 3 δωρεάν πληρωμές ΔΕΚΟ γίνονται 5. 🤬
Δε μου λες... αυτό το ετήσιο 10άρικο για τη Business κάρτα υπήρχε και πριν, ή το έβαλαν τώρα απ'το παράθυρο; Δε θυμάμαι τόσα χρόνια να το έχω πληρώσει...

Υπήρχε, εκτός και αν είχες prestige λογαριασμό ή elite ή όπως τους λένε.

Βασικά αν κάνεις χρήση (επιταγές, εμβάσματα σε άλλη τράπεζα, πληρωμές λογαριασμών κτλ και έχεις και μια κάρτα) τότε δες μήπως το γυρίσεις σε ετήσιο prestige. 12 Χ 4 = €48 το μηνιαίο και €70 το ετήσιο. Ίσως είναι πιο συμφέρον.

2 minutes ago, SabotazNic said:

Εν τω μεταξυ τι ωραια που αυξησαν τωρα τα φυλλα ενω ξερουν οτι και σε αυτους θα τους μεινουν... (τουλαχιστον σε εμας δεν ειναι συμβατα με ταμειακη, δεν ξερω αλλες περιπτωσεις)

Φύλλα επιταγών εννοεί, δεν κατάλαβα τι εννοείς με ταμειακή.

• Like 1

Τραγικη η εθνικη 4 ευρω νταβατζιλικι το μηνα χωρις να προσφερει απολυτως τιποτα. Ξεφτιλες κυριολεκτικα δεν χορταινουν προμηθειες και νταβατζιλικια ουτε καν την χρεωστικη δεν δινουν δωρεαν οι αθλιοι και ζητανε 6 ευρω και η διαρκεια της ειναι η μικροτερη παγκοσμιως. Να πω οτι revolut ειχε διαρκεια 6 χρονια ενω η αθλια εθνικη προσφερει 3 χρονια τις χρεωστικες της. 6 ευρω η εθνικη δωρεαν η revolut. Νταβατζιδες ονομα και πραγμα. Κανουμε ολη τη δουλεια εμεις εχουν διωξει ολους τους υπαλληλους απο τα γκισε εχουν κλεισει ενα σωρο καταστηματα και βρηκαν τροπο να μας τα περνουν πανευκολα ενω κανουμε ολη τη δουλεια εμεις αντι αυτοι οι αχρηστοι. Μια χαρα καλα θα παει αυτο 48 ευρω το χρονο πεταμενα στον αερα τελειως.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...