Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από την Viva μου είπαν ότι η χρέωση των 10€ αφορά μόνο τον ΙΒΑΝ και όχι το softPOS

Συγκεκριμένα, μου απάντησαν ότι μετά τις 30/06 θα διαγραφεί το ΙΒΑΝ αλλά το softPOS θα παραμείνει λειτουργικο και ενεργό 

• Απαντ. 703
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Peter_40 είπε

Εάν το αφήσω έτσι, να λειτουργεί μόνο για τα εξερχόμενα και όχι για τα εισερχόμενα, θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την εφορία? Θα δουν ότι δεν πληρώνω την συνδρομη και δεν λειτουργεί για τα εισερχόμενα εμβάσματα και θα υπάρξει θέμα με την δήλωση του softPos στην εφορία?

Κανένα πρόβλημα. POS και "επαγγελματικός" (κατά ΑΑΔΕ) λογαριασμός είναι ανεξάρτητα. Διακριτά τα δηλώνεις. Κράτα το softPOS ως έχει δηλωμένο και δήλωσε κι άλλον ένα-δυο-τρεις όσους θες λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες ως επαγγελματικούς.

Επεξ/σία από theopan
  • Thanks 1
Δημοσ.

αν εχω καταλαβει σωστα με τα 10ε ανα μηνα θα ειναι παλι ολα δωρεαν στην viva σωστα?

οποτε στην συγκριση που γινεται με πειραιως για ατομικη συγκεκριμενα, η viva και παλι θα συμφερει αν:

- καποιος δεχεται πανω απο 3-4 εμβασματα/μηνα ( μιας και το κοστος ανα εισερχομενου απο αλλη τραπεζα ειναι 3-4ε αν δεν κανω λαθος)

ή

- καποιος δεχεται εμβασμα απο τραπεζα εξωτερικου/ευρωπης ανω των 150ε που τα εξοδα ειναι 10+ευρω

για μενα οπως ξαναεγραψα το μεγαλο φαουλ ειναι που χρεωνουν και τους μη επαγγελματικους λογαρισμους

Δημοσ.

Για γέλια η κατάσταση, τους ρώτησα τι θα γίνει με τις μεταφορές μεταξύ viva λογοριασμών (που γίνονται μόνο με το τηλέφωνο) και δεν ξέρουν να απαντήσουν...

Δημοσ.

θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που έχουν ελληνικές τράπεζες και σας έρχονται πληρωμές πχ από το stripe αν σας χρεώνουν για το κάθε ποσό κανονικά την χρέωση του εισερχόμενου εμβάσματος.. 

2 ώρες πριν, Peter_40 είπε

Από την Viva μου είπαν ότι η χρέωση των 10€ αφορά μόνο τον ΙΒΑΝ και όχι το softPOS

Συγκεκριμένα, μου απάντησαν ότι μετά τις 30/06 θα διαγραφεί το ΙΒΑΝ αλλά το softPOS θα παραμείνει λειτουργικο και ενεργό 

τι εννοείς θα διαγραφεί το Iban?θα αλλάξει σε ξένο; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, theopan είπε

Κανένα πρόβλημα. POS και "επαγγελματικός" (κατά ΑΑΔΕ) λογαριασμός είναι ανεξάρτητα. Διακριτά τα δηλώνεις. Κράτα το softPOS ως έχει δηλωμένο και δήλωσε κι άλλον ένα-δυο-τρεις όσους θες λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες ως επαγγελματικούς.

ίδια περίπτωση είμαι και εγώ.. επίσης έχω προσωπικούς λογαριασμούς σε alpha, Πειραιώς και εθνική.. με τα λεγόμενα σου μπορώ να δηλώσω οποιοδήποτε προσωπικό που έχω στην ααδε και αν θέλω κρατάω τον επαγγελματικό και προσωπικό της viva που έχω χωρίς την μηνιαία συνδρομή μόνο για εξερχόμενα εμβάσματα.. σωστά; 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε

Και εβλεπα προχθες στις ειδησεις για την αλλαγη εταιρικης ταυτοτητας της Τραπεζης Πειραιως με "ανθρωποκεντρικη προσεγγιση" (???). Οπου ακους τετοια ετοιμασου για χρεωσεις.
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/trapezes/nea-epochi-gia-tin-tr-pireos-megalou-h-nea-eteriki-taftotita-apoteli-apodixi-tis-anthektikotitas-mas/

Παντως μεχρι στιγμης ειναι η μοναδικη που δινει οντως δωρεαν.

P.S Την ατομικη μου την εχω στην Eurobank, 3€/μηνα, μια χαρα ειναι

Δεν μπορώ να καταλάβω πως σου είναι "μια χαρά" να δίνεις 3€ το μήνα.
Το καθόλου το καταλαβαίνω...

Στις 1/6/2024 στις 3:06 ΜΜ, Fotis_Greece είπε

Ξεθαβω για μάλλον ασχημα νεα. Φιλος εχει VIVA επαγγελματικο λογαριασμό και του ηρθε μηνυμα οτι για να ειναι ενεργο το IBAN για εισερχομενα εμβασματα θα υπάρχει συνδρομη 10€/μηνα (προσεξτε διατύπωση, η VIVA θα μπορει να διαφημίζει οτι η διατήρηση λογαριασμου ειναι δωρεαν αλλα η λεπτομέρεια κανει την διαφορα)

Με πασα επιφύλαξη το μεταφερω εδω. Τον συμβουλεψα να φυγει απο αυτους, ας κανει καμια καταγγελία (εκλογες έρχονται!!). Α ρε Τσιπρα, μια χαρα τις ειχες κλείσει ολες!!!

IMG-204debbcef02ebc9d80f5f8ac9b17127-V.jpg

Έκανα αίτηση το πρωί για κλείσιμο λογαριασμού.
Και δεν είναι μηδενικός, έχει υπόλοιπο που μάλιστα βγάζει σφάλμα όταν πάω να κάνω μεταφορά σε άλλη τράπεζα και περιμένω να μου πουν γιατί.
Αν το κάνουμε αρκετοί ίσως το σκεφτούν και πάρουν πίσω την απόφαση.

• Like 3
Δημοσ.
11 hours ago, greekboy said:

αν εχω καταλαβει σωστα με τα 10ε ανα μηνα θα ειναι παλι ολα δωρεαν στην viva σωστα?

οποτε στην συγκριση που γινεται με πειραιως για ατομικη συγκεκριμενα, η viva και παλι θα συμφερει αν:

- καποιος δεχεται πανω απο 3-4 εμβασματα/μηνα ( μιας και το κοστος ανα εισερχομενου απο αλλη τραπεζα ειναι 3-4ε αν δεν κανω λαθος)

ή

- καποιος δεχεται εμβασμα απο τραπεζα εξωτερικου/ευρωπης ανω των 150ε που τα εξοδα ειναι 10+ευρω

για μενα οπως ξαναεγραψα το μεγαλο φαουλ ειναι που χρεωνουν και τους μη επαγγελματικους λογαρισμους

Τα εισερχόμενα εμβασματα ειναι δωρεαν τωρα στην Viva? Εαν σου στειλει καποιος με χρεωση SHA, εσυ δεν χρεωνεσαι κατι??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Georpap1987 είπε

ίδια περίπτωση είμαι και εγώ.. επίσης έχω προσωπικούς λογαριασμούς σε alpha, Πειραιώς και εθνική.. με τα λεγόμενα σου μπορώ να δηλώσω οποιοδήποτε προσωπικό που έχω στην ααδε και αν θέλω κρατάω τον επαγγελματικό και προσωπικό της viva που έχω χωρίς την μηνιαία συνδρομή μόνο για εξερχόμενα εμβάσματα.. σωστά; 

Ναι. Αρκεί να είσαι ο μοναδικός δικαιούχος όποιου λογαριασμού δηλώσεις. Κοινοί -με επιπλέον συνδικαιούχους- λογαριασμοί απορρίπτονται αυτόματα.

Επεξ/σία από theopan
Δημοσ.

Παιδια εχω ατομικη επιχειρηση και εχω δηλωσει τον επαγγελματικο λογαριασμό στην aade αλλά τελευταια ελαβα καποιες πληρωμες απο δουλειες  σε αλλο λογαριασμό που έχω σε αλλη τραπεζα, οχι αυτον δηλαδη που εχω δηλώσει ως επαγγελματικό. Εννοειται εχω ανεβασει στο taxis τις συμβασεις και τα τιμολόγια εχουν κοπει ηλεκτρονικά απο το timologio, ξερει κανεις αν αυτο δημιουργησει κανένα πρόβλημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/6/2024 στις 10:42 ΠΜ, theopan είπε

Αφού όμως θα υπάρχει επαγγελματικός λογαρισμός στη viva, δεν θα πρέπει να δηλώνεται κι αυτός, έστω σαν ένας από τους πολλούς;

Με τις νέες αλλαγές/χρεώσεις της viva θα μπορώ πιστεύετε ακόμη να "δω" το iban και να το δηλώσω και απλά να μην δέχομαι εμβάσματα αφού δεν θα ενεργοποιήσω αυτή την δυνατότητα;

Επεξ/σία από lifes-apprentice
Δημοσ.

Καλησπερα στην ομαδα.

Εκανα εναρξη ατομικης σαν freelancer και θα παιρνω αμοιβη απο εταιρεια εξωτερικου μια φορα τον μηνα και εν συνεχεια θα τους κοβω και ενα τιμολογιο. Πρεπει να ανοιξω/δηλωσω εναν λογαριασμο σαν επαγγελματικο.Ειχα ξεκινησει διαδικασιες για viva αλλα μετα το 10ευρω το σταματησα. Πρεπει να ειναι ειδικα επαγγελματικος ο λογαριασμος ή οποιοσδηποτε λογαριασμος εφοσον δηλωθει ειναι οκ? πχ βλεπω εθνικη εχει τον e-value me 2 ευρω τον μηνα και δωρεαν ενα εισερχομενο εμβασμα εως 3000. Αυτος δεν μπορει να δηλωθει ως επαγγελματικος και να ειμαι οκ?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, dimus1985 είπε

Καλησπερα στην ομαδα.

Εκανα εναρξη ατομικης σαν freelancer και θα παιρνω αμοιβη απο εταιρεια εξωτερικου μια φορα τον μηνα και εν συνεχεια θα τους κοβω και ενα τιμολογιο. Πρεπει να ανοιξω/δηλωσω εναν λογαριασμο σαν επαγγελματικο.Ειχα ξεκινησει διαδικασιες για viva αλλα μετα το 10ευρω το σταματησα. Πρεπει να ειναι ειδικα επαγγελματικος ο λογαριασμος ή οποιοσδηποτε λογαριασμος εφοσον δηλωθει ειναι οκ? πχ βλεπω εθνικη εχει τον e-value me 2 ευρω τον μηνα και δωρεαν ενα εισερχομενο εμβασμα εως 3000. Αυτος δεν μπορει να δηλωθει ως επαγγελματικος και να ειμαι οκ?

Εφόσον έχεις ατομική επιχείρηση μπορείς να δηλώσεις στην ΑΑΔΕ οποιοδήποτε λογαριασμό ταμιευτηρίου.
https://www.taxheaven.gr/news/43939/epaggelmatikoi-logariasmoi-nees-dieykriniseis-apo-thn-aade
Παρόλα αυτά για το εντελώς τυπικό να συμβουλευτείς το λογιστή σου μια και μερικοί έχουν διαφορετική άποψη.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...