panostza Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 5 minutes ago, barca10 said: Στην εθνική ο λογαριασμός απλός όψεως έχει συνδρομή; Θυμάμαι ότι παλιά είχε αναφερθεί ότι έχει, και το έγραφε και στην σελίδα, αλλά τώρα δεν το βλέπω. Δες τα χαρακτηριστικά Quote Χαρακτηριστικά λογαριασμού Έχετε τη δυνατότητα να ανοίξετε λογαριασμό μέσω Internet/Mobile Banking χωρίς επίσκεψη σε κάποιο κατάστημά μας. Συγκεκριμένα, τα χαρακτηριστικά του λογαριασμού είναι: • Απευθύνεται σε Φυσικά πρόσωπα – επαγγελματίες και νομικά πρόσωπα, πελάτες που δεν ανήκουν στη Λιανική Τραπεζική: Επομένως, εκτός και είσαι εκτός ορίων λιανικής (τζίρος >€5εκ ) δεν μπορείς να τον ανοίξεις.
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 1 minute ago, barca10 said: Στην εθνική ο λογαριασμός απλός όψεως έχει συνδρομή; Θυμάμαι ότι παλιά είχε αναφερθεί ότι έχει, και το έγραφε και στην σελίδα, αλλά τώρα δεν το βλέπω. Δεν το βλέπεις επειδή δεν κοιτάς στον τιμοκατάλογο. https://www.nbg.gr/-/jssmedia/Files/Timologio/web_portal_elliniko_epitokia-timologio_katathesewn.pdf
jimmmi Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Εχω στην AlphaBank έναν κανονικό λογαριασμό ταμιευτηρίου ο οποίος είναι δηλωμένος σαν επαγγελματικός στο taxis. Όλα καλά ως εδώ. Το προβλημα είναι ότι η AlphaBank βλέπει όλες τις κινήσεις σαν προσωπικές. Οπότε ακόμα και τις αγορές υλικών για την δουλειά μου τι δείχνει σαν κινήσεις για το αφορολογητο. Αυτό συνεπάγεται να φαίνονται σαν προσωπικά έξοδα μεγάλα ποσά τα οποία δεν είναι. Έχει κάποιος ανάλογο πρόβλημα?
yazidis Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 9 ώρες πριν, jimmmi είπε Εχω στην AlphaBank έναν κανονικό λογαριασμό ταμιευτηρίου ο οποίος είναι δηλωμένος σαν επαγγελματικός στο taxis. Όλα καλά ως εδώ. Το προβλημα είναι ότι η AlphaBank βλέπει όλες τις κινήσεις σαν προσωπικές. Οπότε ακόμα και τις αγορές υλικών για την δουλειά μου τι δείχνει σαν κινήσεις για το αφορολογητο. Αυτό συνεπάγεται να φαίνονται σαν προσωπικά έξοδα μεγάλα ποσά τα οποία δεν είναι. Έχει κάποιος ανάλογο πρόβλημα? Δε νομίζω πως πρόκειται να αλλάξει αυτό. Δεν είμαι σίγουρος αν εμπλέκεται ο δηλωμένος επαγγελματικός λογαριασμός στην εφορία με την τράπεζα. Θεωρώ πως ο επαγγελματικός που δηλώνεις είναι για να έχουν στην εφορία να ελέγξουν λογαριασμό/ούς όταν χρειαστεί για να μπορούν να βλέπουν τις κινήσεις που κάνεις.
Fotis_Greece Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Ξεθαβω για μάλλον ασχημα νεα. Φιλος εχει VIVA επαγγελματικο λογαριασμό και του ηρθε μηνυμα οτι για να ειναι ενεργο το IBAN για εισερχομενα εμβασματα θα υπάρχει συνδρομη 10€/μηνα (προσεξτε διατύπωση, η VIVA θα μπορει να διαφημίζει οτι η διατήρηση λογαριασμου ειναι δωρεαν αλλα η λεπτομέρεια κανει την διαφορα) Με πασα επιφύλαξη το μεταφερω εδω. Τον συμβουλεψα να φυγει απο αυτους, ας κανει καμια καταγγελία (εκλογες έρχονται!!). Α ρε Τσιπρα, μια χαρα τις ειχες κλείσει ολες!!!
greekboy Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δυστυχώς ισχύει. Βέβαια και πάλι συμφέρει αν δέχεσαι αρκετά εμβάσματα ανά μήνα αλλά όπως και να έχει είναι μεγάλο το κόστος ξαφνικά από το 0€ στα 10€
darkmatinee Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 9 hours ago, Fotis_Greece said: Ξεθαβω για μάλλον ασχημα νεα. Φιλος εχει VIVA επαγγελματικο λογαριασμό και του ηρθε μηνυμα οτι για να ειναι ενεργο το IBAN για εισερχομενα εμβασματα θα υπάρχει συνδρομη 10€/μηνα (προσεξτε διατύπωση, η VIVA θα μπορει να διαφημίζει οτι η διατήρηση λογαριασμου ειναι δωρεαν αλλα η λεπτομέρεια κανει την διαφορα) Με πασα επιφύλαξη το μεταφερω εδω. Τον συμβουλεψα να φυγει απο αυτους, ας κανει καμια καταγγελία (εκλογες έρχονται!!). Α ρε Τσιπρα, μια χαρα τις ειχες κλείσει ολες!!! Έλα καλό κλείσιμο στο μαγαζάκι...
the_alpine_heart Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 10 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε Ξεθαβω για μάλλον ασχημα νεα. Φιλος εχει VIVA επαγγελματικο λογαριασμό και του ηρθε μηνυμα οτι για να ειναι ενεργο το IBAN για εισερχομενα εμβασματα θα υπάρχει συνδρομη 10€/μηνα (προσεξτε διατύπωση, η VIVA θα μπορει να διαφημίζει οτι η διατήρηση λογαριασμου ειναι δωρεαν αλλα η λεπτομέρεια κανει την διαφορα) Με πασα επιφύλαξη το μεταφερω εδω. Τον συμβουλεψα να φυγει απο αυτους, ας κανει καμια καταγγελία (εκλογες έρχονται!!). Α ρε Τσιπρα, μια χαρα τις ειχες κλείσει ολες!!! Αυτη τα ευχαριστα με καναν και μενα να αναρωτιεμαι βραδυνιατικα αν εκανα καλα που ανοιξα Viva επαγγελματικό... Ακου το δωρεαν αναγνωριστικό IBAN για εισερχομενα εμβασματα ισχυει μεχρι τελος ιουνιου....Ελπιζω η Viva να σου επιτρεπει να το απενεργοποιησεις σε μηνες που δεν το χρειαζεσαι, αλλα πιστευω θα βρουμε τροπους να το κανουμε καπως "τριγωνικα" αν ισχυσει και δεν το παρουν πισω λογω κατακραυγης των πελατων τους (εμας δηλαδη). Γενικα μιλωντας παντως, πολυ χοντρο ποσο μου φαινεται για κατι που αντιβαινει στην ελευθερη διακινηση κεφαλαιων στον ΕΟΧ. τι δεκα ευρω το μηνα απλα για να υπαρχεις διεθνως ρε μ@λ@κ.... 1
greekboy Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) αν καποιος δεν το ειχε παρει χαμπαρι (οπως εγω), δεν ισχυει μονο για επαγγελματικους λογαριασμους αλλα και για τους απλους!! οποτε καποιος που ειχε ανοιξει και τα δυο και μετεφερε απο επαγγελματικο σε προσωπικο για μη εταιρικα εξοδα, ξαφνικα θελει 20ε για να κανει τα ιδια πραγματα... τραγικο.... ξερουμε αν η πειραιως εχει ακομα δωρεαν συνδρομη για ατομικες? Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2024 από greekboy
stefanidisg Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 3 λεπτά πριν, greekboy είπε αν καποιος δεν το ειχε παρει χαμπαρι (οπως εγω), δεν ισχυει μονο για επαγγελματικους λογαριασμους αλλα και για τους απλους!! οποτε καποιος που ειχε ανοιξει και τα δυο και μετεφερε απο επαγγελματικο σε προσωπικο για μη εταιρικα εξοδα, ξαφνικα θελει 20ε για να κανει τα ιδια πραγματα... τραγικο.... ξερουμε αν η πειραιως εχει ακομα δωρεαν συνδρομη για ατομικες? Το θέμα είναι μέχρι πότε δεν θα το καταργήσει και αυτήν η Πειραιώς; Μέχρι να μαζέψει έναν αριθμό ικανοποιητικό για αυτήν ;
Sherlock_7 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 5 ώρες πριν, greekboy είπε αν καποιος δεν το ειχε παρει χαμπαρι (οπως εγω), δεν ισχυει μονο για επαγγελματικους λογαριασμους αλλα και για τους απλους!! οποτε καποιος που ειχε ανοιξει και τα δυο και μετεφερε απο επαγγελματικο σε προσωπικο για μη εταιρικα εξοδα, ξαφνικα θελει 20ε για να κανει τα ιδια πραγματα... τραγικο.... ξερουμε αν η πειραιως εχει ακομα δωρεαν συνδρομη για ατομικες? Προς το παρόν ο εμπορικός λογαριασμός της Πειραιώς που είναι ό,τι πρέπει για ατομική επιχείρηση είναι δωρεάν. Άνοιξα την προηγούμενη Παρασκευή.
nickchas3 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Στις 1/6/2024 στις 3:06 ΜΜ, Fotis_Greece είπε Ξεθαβω για μάλλον ασχημα νεα. Φιλος εχει VIVA επαγγελματικο λογαριασμό και του ηρθε μηνυμα οτι για να ειναι ενεργο το IBAN για εισερχομενα εμβασματα θα υπάρχει συνδρομη 10€/μηνα (προσεξτε διατύπωση, η VIVA θα μπορει να διαφημίζει οτι η διατήρηση λογαριασμου ειναι δωρεαν αλλα η λεπτομέρεια κανει την διαφορα) Με πασα επιφύλαξη το μεταφερω εδω. Τον συμβουλεψα να φυγει απο αυτους, ας κανει καμια καταγγελία (εκλογες έρχονται!!). Α ρε Τσιπρα, μια χαρα τις ειχες κλείσει ολες!!! Ακραία η κατάσταση..Η Viva ήταν η μόνη που δεν χρέωνε ποσο για εισερχόμενα εμβάσματα.Παει και αυτο.Ξερουμε αν κρατάει και η Revolut πλέον; Ή υπαρχει κατι αλλο παρόμοιο αλλα Ελληνική Τράπεζα και οχι ξένη.Γιατι πχ στην Booking δέχονται μονο ελληνικά IBAN για εμβάσματα.
killer76 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Παει και η Viva. 10€/μηνα; Τελευταια ελπιδα revolut αλλιως παλι στις κλασσικες ελληνικες τραπεζες
Peter_40 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Σχετικά με τον επαγγελματικό λογαριασμό στην Viva Εάν δεν κάνουμε τίποτα, τοτε θα λειτουργεί μόνο για τα εξερχόμενα εμβάσματα και όχι για τα εισερχόμενα. Έχω δημιουργήσει έναν επαγγελματικό στην viva μόνο και μόνο για να έχω softPos και να το δηλώνω στην εφορία επειδή υπάρχει αυτή η απαίτηση. Δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου. Εάν το αφήσω έτσι, να λειτουργεί μόνο για τα εξερχόμενα και όχι για τα εισερχόμενα, θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την εφορία? Θα δουν ότι δεν πληρώνω την συνδρομη και δεν λειτουργεί για τα εισερχόμενα εμβάσματα και θα υπάρξει θέμα με την δήλωση του softPos στην εφορία?
Fotis_Greece Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 hours ago, Sherlock_7 said: Προς το παρόν ο εμπορικός λογαριασμός της Πειραιώς που είναι ό,τι πρέπει για ατομική επιχείρηση είναι δωρεάν. Άνοιξα την προηγούμενη Παρασκευή. Και εβλεπα προχθες στις ειδησεις για την αλλαγη εταιρικης ταυτοτητας της Τραπεζης Πειραιως με "ανθρωποκεντρικη προσεγγιση" (???). Οπου ακους τετοια ετοιμασου για χρεωσεις. https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/trapezes/nea-epochi-gia-tin-tr-pireos-megalou-h-nea-eteriki-taftotita-apoteli-apodixi-tis-anthektikotitas-mas/ Παντως μεχρι στιγμης ειναι η μοναδικη που δινει οντως δωρεαν. P.S Την ατομικη μου την εχω στην Eurobank, 3€/μηνα, μια χαρα ειναι Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2024 από Fotis_Greece 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα