Προς το περιεχόμενο

Απαράδεκτες χρεώσεις τραπεζών για διατήρηση επαγγελματικού λογαριασμού όψεως

darkmatinee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Μολις πληρωσα μεσω ebanking ειναι ΕΦΚΑ μη μισθωτοι ως αγροτης ετσι πληρωνω και με κρατησαν 60 λεπτα. Δεν ειναι ρυθμιση ειναι κανονικα του μηνα οι εισφορες που πληρωνω σαν αγροτης. Οποτε αν ηταν 40 λεπτα λογικα το ανεβασαν στα 60. Ψαχνω να δω αν γινεται να κλεισω την αποστολη κινησεων αλλα δεν υπαρχει πουθενα. Η το εκαναν υποχρεωτικο ντιβατζιλικι η δεν γινεται να κλεισει μεσω ebanking. Και πριν 1 μηνα νομιζω το ειχα κλεισει το ειχα βρει τωρα δεν υπαρχει πουθενα και με χρεωσαν χθες παλι 2 ευρω. 

60 είναι πειραιώς, 40 εθνική. Αν δεν τους βρίσκεις τηλεφωνικά, υπάρχει επιλογή μέσα από το ebanking για επικοινωνία. Κάτω λέει φόρμα επικοινωνίας. Γράφεις και σε παίρνουν τηλ μέσα σε λίγες μέρες.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 669
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, 1comment είπε

60 είναι πειραιώς, 40 εθνική. Αν δεν τους βρίσκεις τηλεφωνικά, υπάρχει επιλογή μέσα από το ebanking για επικοινωνία. Κάτω λέει φόρμα επικοινωνίας. Γράφεις και σε παίρνουν τηλ μέσα σε λίγες μέρες.

Εθνικη δεν πληρωνω προμηθεια στο εφκα καθε μηνα ομως χρεωνουν 2.5 ευρω δεν κλεινει αυτο στον εμπορικο λογαριασμο οποτε λογικα καλυπτετε απο εκει τα 40 λεπτα προμηθεια στο εφκα και δεν εχω δει καποια χρεωση. 

Ευχαριστω πολυ θα το κανω ετσι και ελπιζω να με παρουν και να το κοψουν εφοσον γινεται. Στην εθνικη τα 2.5 ευρω το μηνα για εμπορικο ειναι fixed και δεν κοβονται οσο και να εψαξα. Δινουν νομιζω δωρεαν 3 παγιες εντολες το μηνα οποτε λες παει στο καλο. Τωρα εδω της πειραιως ειναι τελειως αχρηστο αυτο. 

3 hours ago, Arkin said:

Εθνικη δεν πληρωνω προμηθεια στο εφκα καθε μηνα ομως χρεωνουν 2.5 ευρω δεν κλεινει αυτο στον εμπορικο λογαριασμο οποτε λογικα καλυπτετε απο εκει τα 40 λεπτα προμηθεια στο εφκα και δεν εχω δει καποια χρεωση. 

Ευχαριστω πολυ θα το κανω ετσι και ελπιζω να με παρουν και να το κοψουν εφοσον γινεται. Στην εθνικη τα 2.5 ευρω το μηνα για εμπορικο ειναι fixed και δεν κοβονται οσο και να εψαξα. Δινουν νομιζω δωρεαν 3 παγιες εντολες το μηνα οποτε λες παει στο καλο. Τωρα εδω της πειραιως ειναι τελειως αχρηστο αυτο. 

€4/μήνα από 01/07/2024 και 5 πληρωμές δωρεάν και κάτι άλλα.

• Sad 1

33 λεπτά πριν, panostza είπε

€4/μήνα από 01/07/2024 και 5 πληρωμές δωρεάν και κάτι άλλα.

Γιατι οχι αφου μπορουν. Μας εχουν πηδηξει κανονικα.

Επισκέπτης

Προμήθειες... 

Η Αλφα απο περυσι εχει ελαχιστη προμηθεια 40 λεπτα, ειτε για πληρωμη ΕΦΚΑ, ειτε για τις ΔΕΚΟ. 

Η Πειραιως ηταν καποτε στα 50 λεπτα, και απ' οτι λετε πηγε στα 60 λεπτα. (Για αυτο δεν κανω πληρωμες με αυτη τη τραπεζα)

Για το αντιγραφο που μου εστελνε η Αλφα ταχυδρομικα για τον οψεως λογαριασμο, πηγα σε υποκαταστημα και τους εκανα ιστορια! Ρε φιλε του λεω, εχω ebanking πρωτου γεννηθεις, γιατι μου στελνετε το ενημερωτικο καθε μηνα? Οι κινησεις μου τρεχουν μερα-παραμερα, τι να τη κανω την (εντυπη) ενημερωση μετα απο 45-50 μερες μεχρι να τη φερει ο ταχυδρομος? 

Μου εδωσε μια σελιδα και εκανα αιτηση να ΜΗΝ μου στελνουν εντυπη κινηση του λογαριασμου, και ετσι σταματησαν! 

Του ειπα μαλιστα οτι στο site δεν εχουν επιλογη να διακοψω τη ταχυδρομικη αποστολη κινησεων! Για αυτο το καναμε τελικα με επιστολη. 

Στις 8/4/2024 στις 11:04 ΜΜ, theopan είπε

Ζήτα από το λογιστή σου να τεκμηριώσει το γιατί χρειάζεται να το κάνεις αυτό. Ειδικά εφόσον πρόκειται για ατομική. Τίποτα τέτοιο δεν έχουμε κάνει οι περισσότεροι που γνωρίζω με ατομική (απλά όχι εμπορική δραστηριότητα αλλά παροχή υπηρεσιών), ούτε συνήθως είναι εφικτό (από που προκύπτει ότι ο "επαγγελματικός" λογαριασμός θα έχει πάντα το απαραίτητο υπόλοιπο; ) ούτε οι λογιστές μας είπαν τίποτα τέτοιο.

Εγώ έχω κατάστημα, δεν είμαι παροχή υπηρεσιών. 
Άνοιξα τον εμπορικό αλλά για το pos αργώ ακόμα :( Γενικά, όταν αρνήθηκα την ασφάλεια που μου πλασάρανε με το έτσι θέλω, μου συμπεριφερόντουσαν σα να τους είχα σκοτώσει τη μάνα! 

1 ώρα πριν, Pintsie είπε

Εγώ έχω κατάστημα, δεν είμαι παροχή υπηρεσιών. 

Ρώτα το λογιστή σου για διευκρινίσεις ξαναλέω. Ας είσαι κατάστημα. Στις ατομικές (απλογραφικά "βιβλία") δεν υπάρχει καν "ταμείο" που ίσως να εξασφάλιζε ότι διαθέτουν αρκετό υπόλοιποι οι τραπεζικοί λογαριασμοί ώστε να πραγματοποιούνται μόνο από αυτούς οι όποιες δαπάνες. Τα βγάζεις όποτε θες όσα λεφτά έχουν μπει σε αυτούς και αγωνίζεσαι να πληρώσεις ό,τι προλάβεις. Τι θα γίνει δηλαδή όταν μετά χρειαστεί να πληρωθεί μια επαγγελματική δαπάνη; Από προσωπικό σου λογαριασμό δεν θα την πληρώσεις ή μήπως έχει κανένα νόημα να κάνεις μεταφορά του ποσού στον "επαγγελματικό" πρώτα;

Χρέωση απο Εθνική Τράπεζα σε επαγγελματικό λογαριασμό που άνοιξα για να έχω έναν δεύτερο. Μηδεν συναλλαγές για έναν ολόκληρο χρόνο εκει μέσα...αλλά χρέωση 2,5 ευρώ κάθε μήνα !!!!! Καλό ε?

Επισκέπτης

Γνωρίζει κανείς αν γίνονται και οι χρεώσεις σε λογαριασμούς που δεν χρησιμοποιούμε, ένας φιλος μου ειχε εναν λογαριασμο γιατι καποτε πληρωνοταν απο αυτην την τράπεζα σε εταιρεια που ηταν, και δεν το χρησιμοποιει 2 ετη, και του εμφανιζει -14 ευρώ.

Εγώ είχα έναν λογαριασμό Ταμιευτηρίου, μου τον είχε ανοιξει η γιαγια μου, να με χατζιλικωνει οταν ημουν φοιτητης, και μετα περασε στην Eurobank στον έλεγχο. Εχω να τον χρησιμοποιήσω 10 ετη, μην παω καμια μερα και δω -100ευρώ οφειλή :P

3 hours ago, Denmark1 said:

Χρέωση απο Εθνική Τράπεζα σε επαγγελματικό λογαριασμό που άνοιξα για να έχω έναν δεύτερο. Μηδεν συναλλαγές για έναν ολόκληρο χρόνο εκει μέσα...αλλά χρέωση 2,5 ευρώ κάθε μήνα !!!!! Καλό ε?

Τόσο είναι το μηνιαία τέλος διατήρησης επαγγελματικού λογαριασμού στην Εθνική, πού είναι το περίεργο. Το γράφει και στον τιμοκατάλογο και στο site με μεγάλα γράμματα.

https://www.nbg.gr/el/epaggelmaties/proionta-upiresies/logariasmoi/epaggelmatikoi-logariasmoi/business-basic

52 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Τόσο είναι το μηνιαία τέλος διατήρησης επαγγελματικού λογαριασμού στην Εθνική, πού είναι το περίεργο. Το γράφει και στον τιμοκατάλογο και στο site με μεγάλα γράμματα.

https://www.nbg.gr/el/epaggelmaties/proionta-upiresies/logariasmoi/epaggelmatikoi-logariasmoi/business-basic

Μετά στην Εθνική έχει και όψεως και επαγγελματικό λογαριασμό , για ατομική επιχείρηση τί ανοίγουμε;

6 minutes ago, stefanidisg said:

Μετά στην Εθνική έχει και όψεως και επαγγελματικό λογαριασμό , για ατομική επιχείρηση τί ανοίγουμε;

Τι εννοείς; Όλοι οι επαγγελματικοί είναι όψεως.

Ή θα ανοίξεις basic ή prestige.

https://www.nbg.gr/el/epaggelmaties/proionta-upiresies/logariasmoi/epaggelmatikoi-logariasmoi/business-prestige

Τις διαφορές τις βλεπεις κάτω στα χαρακτηριστικά λογαριασμού

2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Είναι μεγάλη η χρέωση ,αυτό ειναι το περίεργο. Αυτό δεν σχολιάζουμε εδώ ?  (απαράδεκτες χρεώσεις είναι ο τίτλος)

6 ώρες πριν, Denmark1 είπε

Νταβατζιδες ονομα και πραγμα. Απολυουν κοσμο απο τα γκισε κανουμε ολη τη δουλεια εμεις απο τα ebanking και μας κλεβουν και χρηματα με το ετσι θελω. Σε τραβανε 2.5 ευρω το μηνα χωρις να δινουν απολυτως τιποτα γιατι ετσι τους καπνισε. Η πιο αχρηστη τραπεζα. Η eurobank τουλαχιστον χρεωνει 60 λεπτα αλλα εχει το cashback τις προαλλες πηρα 200 ευρω πισω απο αγορα μιας οθονης απο plaisio. Η εθνικη δεν δινει απολυτως τιποτα. Και μην μιλησουμε για τα go4more ειναι αθλια υπηρεσια μαζι με τα yellows της πειραιως. 

Στην πειραιως που εγραψα θελει ενεργοποιηση τα estatements απο το ebanking απο τον υπολογιστη. Τα ειχα ενεργοποιησει απο την εφαρμογη στο κινητο αλλα καθε φορα που εμπαινα εκλεινε μονο του για αυτο λογικα με χρεωσαν 2 ευρω πριν μερες. Θα αναφερω τον επομενο μηνα λογικα δεν θα με ξανα χρεωσουν το εχω ενεργο τωρα κανονικα οποτε για να δουμε. Στην κολο εθνικη δεν κλεινει με τιποτα το νταβατζιλικι των 2.5 ευρω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...