MauroPaltoudias Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λάθος κάνετε. Και θα σας το πω και αλλιώς : 1. Εάν ήταν για ιδιώτες και είχε τόσα προνόμια, πολύ απλά όλοι οι ιδιώτες θα άνοιγαν τέτοιο και όχι απλού ταμιευτηρίου. 2. Ανοιχτηκε ως όψεως μηχανικού (για τις αμοιβές μελετών - επιβλέψεων), όπως ήμασταν υποχρεωμένοι βάσει Νόμου (κατάθεση αμοιβής εκεί, είσπραξη κρατήσεων από την ΕΤΕ και αποδέσμευση του υπολειπόμενου ποσού μετά από 14 ημέρες). 3. Κατά το άνοιγμα, μου είχε ζητηθεί πλέον των υπολοίπων δικαιολογητικών, βεβαίωση εγγραφής από το ΤΕΕ και επαγγελματική ταυτότητα ΤΕΕ. Περισσότερα για τους τρεχουμενους, εδώ (για οικονομία χώρου). Το πιο σημαντικό : δεν γνωριζω να υπάρχει κάποιος νόμος που να υποχρεώνει τον ελεύθερο επαγγελματία να ανοίξει αυτό που ονομάζουν οι τράπεζες, business και που έχετε αναφέρει παραπάνω. Αρκεί ένας απλός τρεχουμενος ή και ταμιευτηρίου στη χειρότερη. Η υποχρέωση αφορά στη δήλωση συγκεκριμένου λογαριασμού στην ΑΑΔΕ, από τον οποίο κινούνται ποσά που αφορούν στο επιτήδευμα (έσοδα, έξοδα κ.λπ.). Εγώ προσωπικά, στη ΑΑΔΕ έχω δηλώσει έναν τρεχουμενο και τρεις απλούς ταμιευτηρίου. Το ότι ένα τραπεζικό ίδρυμα πουλάει ένα προϊόν, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη οτι είναι και υποχρεωτική η προμήθεια του. Εάν κάτσει κανείς δε και δει τις παροχές, θα διαπιστώσει - τουλάχιστον η πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών με ατομική επιχείρηση - ότι είναι λίγες αυτές που χρειάζονται στην καθημερινότητα. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2023 από MauroPaltoudias 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
baspax1 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα και πάλι, επειδή βλέπω ότι στον επαγγελματικό λογαριασμό alpha το νταβατζιλικη καλά κρατεί με 3ευρα σε κάθε κατάθεση με 5 ευρα μηνιαίος(ετσι γιατί μπορούν) και με κάτι 12 που δεν κατάλαβα γιατί είναι (κάρτα δεν έχω) Θέλω να μου πείτε μια λύση τράπεζας με το δυνατόν λιγότερα fees Πχ ενδιαφέρομαι για viva wallet πόσο χρεώνει τιμές καταθέσεις τρίτων; Έχει μηνιαίο νταβατζιλικη; Υπάρχει γενικά κάποια φθηνότερη και αξιόπιστη εναλλακτική; Θέλω απλά λογαριασμό επαγγελματικο, pos και τέτοια δεν χρειάζομαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkmatinee Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, baspax1 είπε Καλησπέρα και πάλι, επειδή βλέπω ότι στον επαγγελματικό λογαριασμό alpha το νταβατζιλικη καλά κρατεί με 3ευρα σε κάθε κατάθεση με 5 ευρα μηνιαίος(ετσι γιατί μπορούν) και με κάτι 12 που δεν κατάλαβα γιατί είναι (κάρτα δεν έχω) Θέλω να μου πείτε μια λύση τράπεζας με το δυνατόν λιγότερα fees Πχ ενδιαφέρομαι για viva wallet πόσο χρεώνει τιμές καταθέσεις τρίτων; Έχει μηνιαίο νταβατζιλικη; Υπάρχει γενικά κάποια φθηνότερη και αξιόπιστη εναλλακτική; Θέλω απλά λογαριασμό επαγγελματικο, pos και τέτοια δεν χρειάζομαι Η Viva Wallet δεν χρεώνει κάτι για τα εισερχόμενα εμβάσματα. Μετά αν θέλεις να στείλεις σε άλλη τράπεζα, σε χρεώνει 0,8€ για αποστολή με χρέωση SHA (θα χρεωθεί στην άλλη τράπεζα, αν έχει τέτοια χρέωση, για το εισερχόμενο έμβασμα ο παραλήπτης) ή 1,5€ για χρέωση OUR (πληρώνεις τα έξοδα συναλλαγής και για τα 2 μέρη εσύ)... Μετά υπάρχει η Πειραιώς που έχει το απλό επαγγελματικό δωρέαν (https://www.piraeusbank.gr/el/epiheiriseis-epaggelmaties/logariasmoi-diathesima/etairikoi-logariasmoi/emporikos-logariasmos) Και η Εθνική, σύμφωνα με το παραπάνω ποστ (https://www.insomnia.gr/forums/topic/800538-απαράδεκτες-χρεώσεις-τραπεζών-για-διατήρηση-επαγγελματικού-λογαριασμού-όψεως/?do=findComment&comment=59619899) Αυτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Η Viva Wallet δεν χρεώνει κάτι για τα εισερχόμενα εμβάσματα. Μετά αν θέλεις να στείλεις σε άλλη τράπεζα, σε χρεώνει 0,8€ για αποστολή με χρέωση SHA (θα χρεωθεί στην άλλη τράπεζα, αν έχει τέτοια χρέωση, για το εισερχόμενο έμβασμα ο παραλήπτης) ή 1,5€ για χρέωση OUR (πληρώνεις τα έξοδα συναλλαγής και για τα 2 μέρη εσύ)... Σωστά. Συμπληρώνω οτι υπάρχει η εξής μικρή περίπτωση (με επιφύλαξη, καθώς δεν το έχω δοκιμάσει) : δεδομένου ότι και η VIVA συμμετέχει στο IRIS, ίσως να ήταν δυνατή η μεταφορά ποσών < 500 σε άλλη τράπεζα, χωρίς καταβολή επιπλέον προμήθειας. Εάν κάποιος το εχει προσπαθήσει, ας μας ενημερώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asdfnikos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Σωστά. Συμπληρώνω οτι υπάρχει η εξής μικρή περίπτωση (με επιφύλαξη, καθώς δεν το έχω δοκιμάσει) : δεδομένου ότι και η VIVA συμμετέχει στο IRIS, ίσως να ήταν δυνατή η μεταφορά ποσών < 500 σε άλλη τράπεζα, χωρίς καταβολή επιπλέον προμήθειας. Εάν κάποιος το εχει προσπαθήσει, ας μας ενημερώσει. Συμμετέχει στο IRIS αλλά όχι στο IRIS Online Payment όπου είναι μεταφορά μέσω τηλεφώνου. Συμμετέχουν μόνο οι 4 συστημικές . Ο λόγος που δεν συμμετέχει είναι διότι έχει το δικό της σύστημα μεταφοράς χρημάτων με αριθμό τηλεφώνου αλλά για εντός της Viva δηλαδή από viva σε viva λογαριασμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
baspax1 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 37 λεπτά πριν, asdfnikos είπε Συμμετέχει στο IRIS αλλά όχι στο IRIS Online Payment όπου είναι μεταφορά μέσω τηλεφώνου. Συμμετέχουν μόνο οι 4 συστημικές . Ο λόγος που δεν συμμετέχει είναι διότι έχει το δικό της σύστημα μεταφοράς χρημάτων με αριθμό τηλεφώνου αλλά για εντός της Viva δηλαδή από viva σε viva λογαριασμό. 5 ώρες πριν, darkmatinee είπε Η Viva Wallet δεν χρεώνει κάτι για τα εισερχόμενα εμβάσματα. Μετά αν θέλεις να στείλεις σε άλλη τράπεζα, σε χρεώνει 0,8€ για αποστολή με χρέωση SHA (θα χρεωθεί στην άλλη τράπεζα, αν έχει τέτοια χρέωση, για το εισερχόμενο έμβασμα ο παραλήπτης) ή 1,5€ για χρέωση OUR (πληρώνεις τα έξοδα συναλλαγής και για τα 2 μέρη εσύ)... Μετά υπάρχει η Πειραιώς που έχει το απλό επαγγελματικό δωρέαν (https://www.piraeusbank.gr/el/epiheiriseis-epaggelmaties/logariasmoi-diathesima/etairikoi-logariasmoi/emporikos-logariasmos) Και η Εθνική, σύμφωνα με το παραπάνω ποστ (https://www.insomnia.gr/forums/topic/800538-απαράδεκτες-χρεώσεις-τραπεζών-για-διατήρηση-επαγγελματικού-λογαριασμού-όψεως/?do=findComment&comment=59619899) Αυτά Άρα για να καταλάβω αν μου στείλει κάποιος από εθνική και έχω viva και βάλει έξοδα SHA εγώ δεν θα πληρώσω τίποτα; Επίσης αν έχω viva wallet με το iris μπορώ να στείλω δωρεάν στην alphabank; είμαι στις συμβατές τράπεζες; Γιατί αν δεν έχω fees πρέπει χθες να κάνω την αλλαγή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkmatinee Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 11 ώρες πριν, baspax1 είπε Άρα για να καταλάβω αν μου στείλει κάποιος από εθνική και έχω viva και βάλει έξοδα SHA εγώ δεν θα πληρώσω τίποτα; Επίσης αν έχω viva wallet με το iris μπορώ να στείλω δωρεάν στην alphabank; είμαι στις συμβατές τράπεζες; Γιατί αν δεν έχω fees πρέπει χθες να κάνω την αλλαγή... Όχι η Viva δεν συμμετέχει στο IRIS Online Payment, για μεταφορές μέσω κινητού, μπορείς μόνο να κάνεις πληρωμές μέσω IRIS... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Ένα θετικό στοιχείο είναι ότι οι χρεώσεις της viva που αναφέρονται και παραπάνω, είναι σταθερές και όχι κλιμακωτές (ανεξαρτήτως δηλαδή, μεταφερόμενου ποσού). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Παιδια ενα λεπτο να καταλαβω και γω καποια πραγματα. Τον επαγγελματικο πως τον εννοειται? Αναφερεστε σε Ατομικα ΑΦΜ? Επειδη εγω θελω να ρωτησω για τραπεζικους λογιαριασμους επιχειρησεων. Προ διετιας ειχε ανοιξει λογσμο σε Eurobank για στο ονομα μιας επιχειρισης. Ειχα παει καταστατικα κτλ χαρτουρα που ζητησαν, ανοιξε και χρεωνει 3 ευρω το μηνα... Περισυ, ανοιξα παλι σε Μια επιχιειριση λογσμο στην Alpha. Στο ανοιγμα του, εμφανιστηκε στην καρτελα μια χρεωση, που ελεγε 12 ευρω προσθετα εξοδα. Δεν ηξερα τι ειναι αλλα στην τραπεζα μου ειπαν γενικα πως οι λογσμοι στις Επιχειρησεις εχουν καποιες επιβαρυνσεις. Εν πασει περιπτωση απο Τελη Νοεμβρη τωρα αρχισε να μου σκαει μια χρεωση 5,00 Ε με αιτιολογια το μηνα και Maintenave fees. ΠΧ 11/22, 12/22, 01/23 Δηλαδη εχω φαει τρια ταλιρα ηδη... Η επιχειρηση ειναι μικρη. Εχει λογσμο απλα να πληρωνει ΔΕΚΟ κανα εξοδο, και σαν επιλογη για να λαβει εσοδα... Δε βλεπω το λογο να τρωει πενταυερα το μηνα. Τι προτεινετε λοιπον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis_Greece Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 To εχουμε πει πολλες φορες, στην Πειραιως μπορεις να ανοιξεις εμπορικο λογαριασμο χωρις μηνιαια εξοδα (και επι τοπου ζητα να μην σου ερχονται κινησεις με αλληλογραφια στο σπιτι καθε εξαμηνο που τα χρεωνουν 2€) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackBoldog Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 44 λεπτά πριν, therock είπε Παιδια ενα λεπτο να καταλαβω και γω καποια πραγματα. Τον επαγγελματικο πως τον εννοειται? Αναφερεστε σε Ατομικα ΑΦΜ? Επειδη εγω θελω να ρωτησω για τραπεζικους λογιαριασμους επιχειρησεων. Προ διετιας ειχε ανοιξει λογσμο σε Eurobank για στο ονομα μιας επιχειρισης. Ειχα παει καταστατικα κτλ χαρτουρα που ζητησαν, ανοιξε και χρεωνει 3 ευρω το μηνα... Περισυ, ανοιξα παλι σε Μια επιχιειριση λογσμο στην Alpha. Στο ανοιγμα του, εμφανιστηκε στην καρτελα μια χρεωση, που ελεγε 12 ευρω προσθετα εξοδα. Δεν ηξερα τι ειναι αλλα στην τραπεζα μου ειπαν γενικα πως οι λογσμοι στις Επιχειρησεις εχουν καποιες επιβαρυνσεις. Εν πασει περιπτωση απο Τελη Νοεμβρη τωρα αρχισε να μου σκαει μια χρεωση 5,00 Ε με αιτιολογια το μηνα και Maintenave fees. ΠΧ 11/22, 12/22, 01/23 Δηλαδη εχω φαει τρια ταλιρα ηδη... Η επιχειρηση ειναι μικρη. Εχει λογσμο απλα να πληρωνει ΔΕΚΟ κανα εξοδο, και σαν επιλογη για να λαβει εσοδα... Δε βλεπω το λογο να τρωει πενταυερα το μηνα. Τι προτεινετε λοιπον Ατομική επιχείρηση έχω και εγώ ένα μαγαζί με λογαριασμό στην Εθνική τράπεζα που πληρώνω τα έξοδα (ρεύμα, τηλέφωνο κτλπ) και λαμβάνω και έσοδα όπως εσύ με χρεώνει όπως μπορείς να δεις παρακάτω 2.5 ευρώ το μήνα. Μόνο αυτό. Τώρα κάποιοι έχουν και αλλού λογαριασμούς ε τότε εκεί να αρχίζουν 3 εδώ 5 εκεί και βλέπεις να φεύγει ένα δεκάρικο. Ε όχι εγώ προτιμώ απέξω ή μεταφορά ας χρεωθούν αυτοί τι να κάνουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asdfnikos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 51 λεπτά πριν, therock είπε Παιδια ενα λεπτο να καταλαβω και γω καποια πραγματα. Τον επαγγελματικο πως τον εννοειται? Αναφερεστε σε Ατομικα ΑΦΜ? Επειδη εγω θελω να ρωτησω για τραπεζικους λογιαριασμους επιχειρησεων. Προ διετιας ειχε ανοιξει λογσμο σε Eurobank για στο ονομα μιας επιχειρισης. Ειχα παει καταστατικα κτλ χαρτουρα που ζητησαν, ανοιξε και χρεωνει 3 ευρω το μηνα... Περισυ, ανοιξα παλι σε Μια επιχιειριση λογσμο στην Alpha. Στο ανοιγμα του, εμφανιστηκε στην καρτελα μια χρεωση, που ελεγε 12 ευρω προσθετα εξοδα. Δεν ηξερα τι ειναι αλλα στην τραπεζα μου ειπαν γενικα πως οι λογσμοι στις Επιχειρησεις εχουν καποιες επιβαρυνσεις. Εν πασει περιπτωση απο Τελη Νοεμβρη τωρα αρχισε να μου σκαει μια χρεωση 5,00 Ε με αιτιολογια το μηνα και Maintenave fees. ΠΧ 11/22, 12/22, 01/23 Δηλαδη εχω φαει τρια ταλιρα ηδη... Η επιχειρηση ειναι μικρη. Εχει λογσμο απλα να πληρωνει ΔΕΚΟ κανα εξοδο, και σαν επιλογη για να λαβει εσοδα... Δε βλεπω το λογο να τρωει πενταυερα το μηνα. Τι προτεινετε λοιπον Viva και πάλι viva. Χωρίς έξοδα διατήρησης λογαριασμού, Ελληνικό iban, χρεωστική κάρτα , pos στο κινητό για να δέχεσαι κάρτες και πληρωμή λογαριασμών μέσω της viva με πολύ μικρότερες χρεώσεις από της τράπεζες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Fotis_Greece είπε To εχουμε πει πολλες φορες, στην Πειραιως μπορεις να ανοιξεις εμπορικο λογαριασμο χωρις μηνιαια εξοδα (και επι τοπου ζητα να μην σου ερχονται κινησεις με αλληλογραφια στο σπιτι καθε εξαμηνο που τα χρεωνουν 2€) Ναι και εγω Πειραιως κοιταζα, αλλα μετα πρεπει καθε μηνα να γινεται μια πληρωμη σε ΑΛΦΑ, οποτε λογικα απο Πειραιως με εξοδα εξολοκληρου επιβαρυνσης σε αλλη Τραπεζα θα βγαινει 3 ευρω (νομιζω τοσο ειναι) οποτε αντι για 5 πεφτω στα 3 μηνιαιως. Εκτος αν υπαρχει Πειραιως για την Επιχειριση και τα χρηματα στελνονται απο Αλφα σε Αλφα μεσω Ατομικου Λογαριασμου του Διαχειριστη της Επιχειρισης για να γινονται ολα ανεξοδα, Στεκει αυτο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis_Greece Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Γιατι οχι, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
baspax1 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Λίγο off topic αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος να στέλνω δωρεάν λεφτά από viva wallet σε alpha; Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2023 από baspax1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα