tounion Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 8 ώρες πριν, SilentVoice είπε Τα δέματα είναι συστημένα; Αν ναι, κακώς το κάνει αυτό. Αν όχι, δώστου ενα 10ρικο να στα φέρνει σπίτι και να σε παιρνει και τηλέφωνο. (Το έχω κάνει στην Αθήνα, σε περιόδους που περίμενα σωρία απο κινέζικά , untracked δέματα. Μάλιστα, ο τύπος μου τα έφερνε μαζεμένα και νωρίς νωρίς το πρωί για να με προλαβαίνει σπίτι. Φυσικά του το έδωσα για 'εναν καφέ' .) Σε κράζουνε για το δεκαρικό και ούτε ενας από τους ξύπνιους που κράζουν δεν κατάλαβε ότι το δεκαρικο ήτανε για να σου φέρνει τα untracked στο σπίτι, αυτά που θα μπορούσε να τα αφήνει κάτω στην εισοδο.. που να καταλάβει ο κόσμος τι έγραψες... Το δεκάρικο μην πάρει κανας τεμπέλης τους νοιαζει 2 3 1
SilentVoice Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tounion είπε Σε κράζουνε για το δεκαρικό και ούτε ενας από τους ξύπνιους που κράζουν δεν κατάλαβε ότι το δεκαρικο ήτανε για να σου φέρνει τα untracked στο σπίτι, αυτά που θα μπορούσε να τα αφήνει κάτω στην εισοδο.. που να καταλάβει ο κόσμος τι έγραψες... Το δεκάρικο μην πάρει κανας τεμπέλης τους νοιαζει Άξιος! Να προσθέσω ότι μου έφερνε και τα ογκώδη, όπως ένα αυτοκίνητο που είχα παραγγείλει από Κίνα για το παιδί, σε κλίμακα 1:10 ,πάνω απο 60 πόντους μήκος το δέμα. Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε απλά να μου φέρει το χαρτάκι και να τρέχω στα ΕΛΤΑ και να παίρνω και δεύτερο χαρτάκι για να περιμένω στην ουρά. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2022 από SilentVoice 1
G.bar Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 11 ώρες πριν, SilentVoice είπε Άξιος! Να προσθέσω ότι μου έφερνε και τα ογκώδη, όπως ένα αυτοκίνητο που είχα παραγγείλει από Κίνα για το παιδί, σε κλίμακα 1:10 ,πάνω απο 60 πόντους μήκος το δέμα. Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε απλά να μου φέρει το χαρτάκι και να τρέχω στα ΕΛΤΑ και να παίρνω και δεύτερο χαρτάκι για να περιμένω στην ουρά. Μου θυμίζει τη λογική ενός φίλου μου που αρέσκεται να δίνει φακελάκια σε γιατρούς για να εξυπηρετείται πρώτος και καλύτερος, και πιστεύει οτι εχει και δίκιο κιόλας γιατί ισχυρίζεται οτι βοηθάει στον μισθό του γιατρού που παίρνει λίγα για τα χρόνια που έφαγε στα πανεπιστήμια. Δηλαδή αν 10 άτομα δίνουν απο 10€ στον ταχυδρόμο για να τους φέρνει τα μεγάλα δέματα στο σπίτι επειδή δεν θέλουν να πάνε στο ταχυδρομείο ή επειδή δεν θέλουν να πληρώσουν κουριερ, ο ταχυδρόμος θα βγάζει 100€ μαύρα παραπάνω, αυτοί θα εξυπηρετούνται πρώτοι, και οι άλλοι ας περιμένουν να τους πάει η σύνταξη ή ο,τι άλλο, κάποια στιγμή μόλις ξεμπερδέψει ο ταχυδρόμος με τους έχοντες προτεραιότητα. Άρα όποιος έχει λεφτά εξυπηρετείται καλύτερα, απο μια δημόσια υπηρεσία που θα έπρεπε να εξυπηρετεί όλους το ίδιο. Νταξ.. δεν το λες και ίδιο με το φιλοδώρημα στον ντελιβερα. 6
SilentVoice Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, G.bar είπε Μου θυμίζει τη λογική ενός φίλου μου που αρέσκεται να δίνει φακελάκια σε γιατρούς για να εξυπηρετείται πρώτος και καλύτερος, και πιστεύει οτι εχει και δίκιο κιόλας γιατί ισχυρίζεται οτι βοηθάει στον μισθό του γιατρού που παίρνει λίγα για τα χρόνια που έφαγε στα πανεπιστήμια. Δηλαδή αν 10 άτομα δίνουν απο 10€ στον ταχυδρόμο για να τους φέρνει τα μεγάλα δέματα στο σπίτι επειδή δεν θέλουν να πάνε στο ταχυδρομείο ή επειδή δεν θέλουν να πληρώσουν κουριερ, ο ταχυδρόμος θα βγάζει 100€ μαύρα παραπάνω, αυτοί θα εξυπηρετούνται πρώτοι, και οι άλλοι ας περιμένουν να τους πάει η σύνταξη ή ο,τι άλλο, κάποια στιγμή μόλις ξεμπερδέψει ο ταχυδρόμος με τους έχοντες προτεραιότητα. Άρα όποιος έχει λεφτά εξυπηρετείται καλύτερα, απο μια δημόσια υπηρεσία που θα έπρεπε να εξυπηρετεί όλους το ίδιο. Νταξ.. δεν το λες και ίδιο με το φιλοδώρημα στον ντελιβερα. Ο ταχυδρόμος θα σου φέρει τα γράμματα και ότι χωράει στην τσάντα του. Για δεματάκια, μπορεί απλά να σου κόψει το χαρτάκι και να σου πει, πήγαινε απο το κατάστημα να το παρεις μόνος σου. Ενα 10ρικο τον χρόνο να δώσεις στον ταχυδρόμο της γειτονιάς σου, ΑΝ περιμένεις δεματάκια, δεν είναι τίποτα. Μην ξεχνάς οτι ο ταχυδρόμος της γειτονιάς σου είναι συνήθως μόνο ένας , ενω ο ντελιβεράς δεν είναι πάντα ο ίδιος. Και αν αναλογιστείς πόσα θα δώσεις στον ντελιβερα, βγαίνει το ίδιο. (Επίσης ο ταχυδρόμος της γειτονιάς σου , πιθανότερα να βγάζει λιγότερα απο τον ντελιβερά της γειτονιάς σου.) Μην συγκρίνεις τα φακελάκια των γιατρών που είναι ολόκληροι μισθοί-συντάξεις μέσα, με τα tips που θα πάρει ενας διανομέας. Προσωπικά όπως είπα, προτιμώ να δώσω το 10ρικο στον ταχυδρόμο μια φορά τον χρόνο και να κουβαλάει τα δέματα,να χτυπάει το κουδούνι και να μου τα φέρνει στην πόρτα μου, για untracked δεματα. Παρά να τρέχω στο ταχυδρομείο και στην ουρά. Περισσότερες απόψεις για τα tips μπορείτε να διαβάσετε-συνεχίσετε εδώ 1
Dantε Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δε δίνω τιπς/λάδι σε κανέναν οπότε δεν έχω τέτοια διλήμματα.
korakios Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Στις 17/10/2022 στις 10:52 ΠΜ, VM2 είπε Επειδή δεν θέλω να γράψω έκθεση και τα περιστατικά είναι πολλά, ας πούμε απλά πως δεν μου παραδίδει δέματα ο ταχυδρόμος, ούτε καν ένα τηλέφωνο. τελικά συστημένα είναι ή όχι ? δεν απάντησες αν δεν είναι εννοείται οτι πρέπει να πάρεις ειδοποίηση με χαρτάκι ή sms/τηλέφωνο απο ΕΛΤΑ, αλλά απο ότι κατάλαβες δεν υπάρχει υποχρέωση παράδοσης στο σπίτι
VM2 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 35 λεπτά πριν, korakios είπε τελικά συστημένα είναι ή όχι ? δεν απάντησες αν δεν είναι εννοείται οτι πρέπει να πάρεις ειδοποίηση με χαρτάκι ή sms/τηλέφωνο απο ΕΛΤΑ, αλλά απο ότι κατάλαβες δεν υπάρχει υποχρέωση παράδοσης στο σπίτι Δεν θα το πω και χίλιες φορές, δεν ξέρω τι είναι αυτό και από ότι εξήγησε ένα άλλο σχόλιο μάλλον δεν είναι.
korakios Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, VM2 είπε Δεν θα το πω και χίλιες φορές, δεν ξέρω τι είναι αυτό και από ότι εξήγησε ένα άλλο σχόλιο μάλλον δεν είναι. υπέθεσα οτι απο τη στιγμή που σε αφορά το έψαξες , ρώτησες τον αποστολέα και έμαθες αν τα δέματα που σου στέλνουν είναι συστημένα ή όχι ....
NikosKallithea Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Τοτε τι τις θέλεις τις αναφορές στα ελτα αν δεν ξερεις τα δικαιώματα σου και τι είναι αυτα που θέλεις να καταγγείλεις Οποτε συμφωνω με τον φιλο παραπάνω, δωσε εκει στον ταχυδρόμο κανενα 50αρικο και εισαι οκ.
VM2 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 23 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Τοτε τι τις θέλεις τις αναφορές στα ελτα αν δεν ξερεις τα δικαιώματα σου και τι είναι αυτα που θέλεις να καταγγείλεις Οποτε συμφωνω με τον φιλο παραπάνω, δωσε εκει στον ταχυδρόμο κανενα 50αρικο και εισαι οκ. Άμα θέλεις στείλε μου το πενηντάρικο να του το δώσω, δεν έχω θέμα. " Συστημένα" ή όχι δεν μπορείς να συσσωρεύεις δέματα και να μην τα παραδίδεις. Τι?! 🤨 1
korakios Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, VM2 είπε " Συστημένα" ή όχι δεν μπορείς να συσσωρεύεις δέματα και να μην τα παραδίδεις. Τι?! 🤨 αν δεν είναι συστημένα δεν έχει καμιά υποχρέωση να στα παραδώσει ....νόμιζα αυτό το είχες καταλάβει edit: διάβασε και το παρακάτω Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από korakios
kallair Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 25 λεπτά πριν, korakios είπε αν δεν είναι συστημένα δεν έχει καμιά υποχρέωση να στα παραδώσει ....νόμιζα αυτό το είχες καταλάβει Δεν εχει υποχρεωση να σου χτυπησει την πορτα, να σου ζητησει ταυτοτητα και να στα παραδοσει σπιτι σου. εχει υποχρεωση ομως να τα φερει στην πολυκατοικια κ ας τα παρατησει στην εισοδο. Αυτή ειναι η διαφορα συστημενων και οχι. Μονο στα ογκωδη μπορει να δικαιολογηθει και να μην φερει το δεμα. Σε παρομοια περιπτωση που ο ταχυδρομος τικαρε το "ογκωδη" για να μην μου φερνει το δεμα μου και μου εδωσε μονο χαρτακι(ήταν ενα φακελακι το δεμα, στο μεγεθος κινητου κ ΑΝ), την επομενη φορα που τον πετυχα, ειχα κρατησει το φακελακι να τον ρωτησω "αυτο ειναι το ογκωδες;". μαγκωσε και αρχισε να προσπαθει να δικαιολογηθει οτι ειχε πολλα να παραδωσει κλπ κλπ. Δεν το επανελαβε κ μου εφερνε κανονικα ολα τα δεματα εκτοτε, προφανως εκτος απο τα ογκωδη. Ειδικα σε εποχες κοβιντ που πρεπει να αποφευγεται ο συνωστιμος ειναι αστειο να σε στελνει ο ταχυδρομος να περιμενεις στην ουρα με αλλους 30 για να παραλαβεις. 1
korakios Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, kallair είπε Δεν εχει υποχρεωση να σου χτυπησει την πορτα, να σου ζητησει ταυτοτητα και να στα παραδοσει σπιτι σου. εχει υποχρεωση ομως να τα φερει στην πολυκατοικια κ ας τα παρατησει στην εισοδο. Αυτή ειναι η διαφορα συστημενων και οχι. Μονο στα ογκωδη μπορει να δικαιολογηθει και να μην φερει το δεμα. σωστός , το ξέχασα, πάντως πριν πολλά χρόνια που περίμενα μικρό δέμα και το πέταξε στην αυλή (χαρά ο σκύλος , πάει το δέμα) , απο το διευθυντή έμαθα οτι δεν επιτρέπεται να αφήσει δέμα εκτός γραμματοκιβωτίου , όταν τον ρώτησα σε πολυκατοικίες (που δεν έχουν γραμματοκιβώτια) τι παίζει δε μου απάντησε
AZANZA Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Ο ταχυδρομος ειναι δημοσιος υπαλληλος κ ειναι υποχρεωμενος να τοποθετει τα γραμματα κ τα ειδοποιητηρια στο κουτι σου εφοσον υπαρχει καθως κ να σου παραδιδει τα συστημενα αν εισαι στο σπιτι...περιπτωσεις που παρατα τα γραμματα στα σκαλια η τα διανεμει αλλου ειναι θεμα καταγγελιας...το να του δινεις χαρτζιλικι διαιωνιζεις μια κακη νοοτροπια που ειχαν παλια οι συνταξιουχοι που εδιναν χιλιαρικα οταν τους εφερνε την συνταξη ο ταχυδρομος.παντως πολλοι ταχυδρομοι επειδη λογω ελλειψης προσωπικου δεν φερνουν.τα συστημενα αλλα αφηνουν ειδοποιητηρια αλλα κ παρατουν τα γραμματα εκτος κουτιου αλλα κ το χειροτερο σε αλλες πιλυκατοικιες με αποτελεσμα να χανονται...
korakios Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 44 λεπτά πριν, AZANZA είπε περιπτωσεις που παρατα τα γραμματα στα σκαλια η τα διανεμει αλλου ειναι θεμα καταγγελιας... η περίπτωση αφορά δέματα , όχι γράμματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα