Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Bluedive είπε

Να βαλει και η Tesla ενα "semi" μπροστα απο το "Autopilot" μπας και γλυτωσει καμια μηνυση.

Προσφατο test drive με αρτια εξοπλισμενο ηλεκτρικο αυτοκινητο στον Κηφισο με τα εργα ασφαλτοστρωσης ολοκληρωμενα στο συγκεκριμενο σημειο αλλα με ελλειπη νεα διαγραμμιση. Το αυτοκινητο προσπαθουσε να διαβασει γραμμες για το lane keeping και σηματα για την προσαρμοζομενη ταχυτητα. Δραμα, μια το συστημα εβλεπε γραμμες και διορθωνε αν το αφηνες, μια δεν εβλεπε γραμμες και "φωναζε" η εβγαζε σηματα, μια δεν ηταν σιγουρο και εκανε διορθωσεις οπου να ναι. Καποια στιγμη βαρεθηκε να βγαζει σηματα/εικονιδια/ηχους και σιγησε. Λιγο ακομα και θα με πλακωνε στα θυμωμενα emoji η θα μου εδειχνε κανενα μεσαιο δαχτυλο. Η πραγματικοτητα των δρομων στην Ελλαδα και οχι μονο απεχει πααααρα πολυ απο οποιαδηποτε θα μπορουσε εστω και κατα διανοια να θεωρηθει ως βιωσιμη συνθηκη αυτονομης οδηγησης. Μονο μεσω ΑΙ ωστε το αυτοκινητο να μπορει δυνητικα να παιρνει αποφασεις μεσω "αντιληψης/αναλυσης/εκτιμησης" και οχι μεσω αναγνωσης γραμμων , σχηματων και σηματων. Και παλι τοτε εγω προσωπικα δεν θα εβαζα την ζωη μου στα "χερια" ενος τετοιου συστηματος.

Με ίδιο σύστημα πάντως στον ίδιο δρόμο, στις ίδιες συνθήκες το δικό μου δεν είχε πρόβλημα γιατί καταλάβαινε ότι δεν υπάρχει διαγράμμηση

• Thanks 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Bourdoulas είπε

Με ίδιο σύστημα πάντως στον ίδιο δρόμο, στις ίδιες συνθήκες το δικό μου δεν είχε πρόβλημα γιατί καταλάβαινε ότι δεν υπάρχει διαγράμμηση

Τι να πω. Στην Mach-E παντως το driving assistant συστημα ειχε σαλταρει. Ισως εφταιγε και το κομματι βεβαια αφου ηταν ιδιαιτερο αλλα και παλι "ιδιαιτερο" ειναι και το συνολο σχεδον του Ελληνικου οδικου δικτυου.

Επεξ/σία από Bluedive
Δημοσ.

Στο τέλος όμως τα πάντα χακάρονται οπότε ας είναι περισσότερο προσεκτικοί οι οδηγοί του κόσμου

Δημοσ.
4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Ακριβως αυτο, εχεις ενα αυτοκίνητο και ενα σωφέρ ανα πάσα στιγμή και ώρα με μηδενικά έξοδα 

Νίκο δεν θα άφηνα τη μοίρα μου σε έναν αυτόματο πιλότο και ποτέ.ειδικά σε ενα αμάξι που τα πιο πολλά έχουν βγει ελλατωματικα αλλά ανατινάζονται.ότι να ναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Pikita είπε

Νίκο δεν θα άφηνα τη μοίρα μου σε έναν αυτόματο πιλότο και ποτέ.ειδικά σε ενα αμάξι που τα πιο πολλά έχουν βγει ελλατωματικα αλλά ανατινάζονται.ότι να ναι.

Ολα τα αυτοκινητα και εχουν ελαττώματα, και οι ανθρωποι κανουν απείρως πιο πολλα λαθη απο τα παραπανω οχηματα.

Αν διαβασεις το αρθρο θα δεις οτι πολλα αυτοκινητα απο αυτα λογο κακης συμπεριφοράς του οδηγου κατα την οδήγηση κλειδώνουν διάφορες δυνατότητες του αυτοκινήτου που μια απο αυτές ειναι και η αυτόνομη οδήγηση.

Εγω ειμαι οπως και να εχει υπερ της τεχνολογιας και κανενας δεν θα με πείσει οτι ειναι πιο επικίνδυνους ενα τετοιο αυτοκινητο απο εναν αχρηστο οδηγό.

Ενα μονο και κλεινω, υποψιν στην αυτόνομη οδηγηση τα αυτοκίνητα τρέχουν ακριβώς με τα ορια του δρομου και των πινακίδων, πράγμα που δεν κάνει ούτε το 0,1% των οδηγων

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1
Δημοσ.

εμεις στην ελλάδα ακομα αγαπαμε manual και δεν θελουμε καν να οδηγησουμε αυτοματο γιατι γουσταρουμε ακομα και τις ταχυτητες να αλλαζουμε μονοι μας. σιγα μην ασχοληθουμε με autopilot. 💪

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ολα τα αυτοκινητα και εχουν ελαττώματα, και οι ανθρωποι κανουν απείρως πιο πολλα λαθη απο τα παραπανω οχηματα.

Αν διαβασεις το αρθρο θα δεις οτι πολλα αυτοκινητα απο αυτα λογο κακης συμπεριφοράς του οδηγου κατα την οδήγηση κλειδώνουν διάφορες δυνατότητες του αυτοκινήτου που μια απο αυτές ειναι και η αυτόνομη οδήγηση.

Εγω ειμαι οπως και να εχει υπερ της τεχνολογιας και κανενας δεν θα με πείσει οτι ειναι πιο επικίνδυνους ενα τετοιο αυτοκινητο απο εναν αχρηστο οδηγό.

Ενα μονο και κλεινω, υποψιν στην αυτόνομη οδηγηση τα αυτοκίνητα τρέχουν ακριβώς με τα ορια του δρομου και των πινακίδων, πράγμα που δεν κάνει ούτε το 0,1% των οδηγων

Εγώ εμπιστεύομαι τα χέρια τα μάτια και το κεφαλι μου.τα υπόλοιπα μου φαινονται περιττά.και ας έχω καινουριο αμάξι που έχει αυτόματους πιλότους και αλλά πολλά τεχνολογικά καλούδια.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Giorgos20177 είπε

και γτ μας ενδιαφερει αυτο στην ελλαδα ? 

Γιατί υπάρχουν Tesla και αλλα "Autopilot" αυτοκίνητα και στη Ελλαδα. Ενημέρωση για να σταματήσει αυτή η νοοτροπία.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, poulinos είπε

εγω παντως το εμπιστευομαι τοσο πολυ που το βαζω να οδηγει μονο του...

και παω με τα ποδια.

Μαζί σου 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι φτιαγμένα για το δρόμους που θα φτιάξει ο Έλον στον Άρη, για αυτό. Μεγάλο μυαλό. Και ανεξάρτητος, αυτοδημιούργητος.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Παρόμοια αντίληψη έχει το ίδιο ποσοστό στην Ελλάδα για τα... συμβατικά αυτοκίνητα 🤣

6 ώρες πριν, menthol1979 είπε

Ελάτε μια βόλτα από Ελλάδα να σας δούμε λίγο τι θα πιστεύετε μετά...

Εχω δει παπάκια να έχει στο ένα χέρι φρέντο, στο άλλο τυρόπιτα, στο αυτί κολλημένο με τον ώμο κινητό και να βαστάει το μηχανάκι ίσα ίσα στην ευθεία. Θεούλης!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Εχω δει παπάκια να έχει στο ένα χέρι φρέντο, στο άλλο τυρόπιτα, στο αυτί κολλημένο με τον ώμο κινητό και να βαστάει το μηχανάκι ίσα ίσα στην ευθεία. Θεούλης!

Το παιδί οδηγεί μηχανάκι από τα 7 του. Άστο ξέρει 🤣

• Thanks 1
Δημοσ.

Και αυτοι που περπατανε στην μεση του δρομου με ενα κινητο "αυτο-περπατουμενοι" αποκαλουνται μεχρι να τους πατησει καποιος...🤪🤪

Δημοσ.

Και λέω τώρα εγώ... Άμα είναι να έχω τα χέρια στο τιμόνι, τι autopilot και κολοκύθια τούμπανα έχει το αυτοκίνητο...Τα χέρια στο τιμόνι τα έχουμε και με το cruise control.. Ή έχουμε ή δεν έχουμε autopilot, το να βλέπω γύρω μου και να κατανοώ τι γίνεται οκ, το να κρατάω και το τιμόνι το θεωρώ εντελώς άκυρο feature..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...