Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας!

Έχω ένα σύστημα με:

Asus z170a 

I5 6600k

16gb ram g skill trident z

Evga gtx 970

Μία κάρτα δικτύου pci gigabyte νομίζω

Thermaltake 630w 

Samsung 850 evo 128gb

3 σκληρούς του 1tb

Πριν από λίγες ημέρες αγόρασα έναν Samsung 970 evo 2tb με σκοπό να βγάλω όλους τους δίσκους και να αφήσω μόνο έναν.

Βγάζω τους δίσκους λοιπόν, βάζω τον m2, κάνω φορματ. Όλα καλά μέχρι εδώ ταχύτατος ο δίσκος. Πάω να μπω ένα παιχνίδι στο λολ και στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα μολις με έβγαλε στον χάρτη πάγωσε η οθόνη και έβγαλε blue screen Whea_uncorrectable_error. Λέω έτυχε. Δοκιμάζω ξανά το ίδιο. Κατεβάζω Aida 64 να κάνω stress την κάρτα γραφικών, στα πρώτα 5-10 δευτερόλεπτα blue screen με τον ίδιο κωδικό. 

Βγάζω τον m2 και ξανά βάζω τον απλό ssd και όλα δούλευαν ρολόι.

Βάζω πάλι τον ssd και βγάζει blue screen στο ίδιο σενάριο κάθε φορά. 

Bios έχω βάλει το τελευταίο που έχει στην ιστοσελίδα της Asus.

Φορματ έκανα δύο τρεις φορές δεν άλλαξε κάτι.

Drivers έχω δοκιμάσει και να αφήσω τα Windows να κάνουν εγκατάσταση μόνα τους ότι νομίζουν αλλά και να βάλω εγω drivers από την σελίδα της μητρικής.

Βοήθεια ρε παιδιά μου έχει φάει 3 ημέρες να ψάχνω τι γίνεται, θα τον πετάξω τον υπολογιστή 😭

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε επάνω και τον M.2 και τον SSD, μπούταρε από τον ssd έτσι ώστε να φορτώσει η παλιά εγκατάσταση που έχεις και με το εργαλείο που δίνει δωρεάν η samsung κάνε κλωνοποίηση τον παλιό ssd στον νέο M.2.

Με αυτό τον τρόπο θα έχεις την παλιά σου εγκατάσταση αυτούσια στον νέο δίσκο.

Δοκιμάζεις πάλι.
Με αυτό τον τρόπο, εφόσον δεν παρουσιαστεί πάλι το πρόβλημα, εξασφαλίζεις ότι ήταν κάποιο θέμα εγκατάστασης εφαρμογών ή drivers.
Αν πάλι έχεις το ίδιο τότε κοιτάς για hardware.

Επεξ/σία από dpolal

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...