washcloud Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Έλα ντε... ...εσύ πάλι, τί στεναχωριέσαι.....ό,τι πληροφορία ήταν να πάρεις, την πήρες 😋
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 30 λεπτά πριν, washcloud είπε ...εσύ πάλι, τί στεναχωριέσαι.....ό,τι πληροφορία ήταν να πάρεις, την πήρες 😋 Θέλω κι άλλη
mariariw22 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Καλημερα σε ολους. Περυσι σε σπιτι 60+ τετραγωνικων εκαιγα κλιματιστικο στους 30 και οπως ηταν φυσικο πληρωσα πολλα στην ηρων, τα οποια τα πληρωσα κ με δυσκολια. Φετος μου ειπαν οι δικοι μου να αγορασω σομπα υγραεριου και να εχω το κλιματιστικο στους 20 ολη μερα. Εγω κατα βαση δουλευω απο το πρωι και επιστρεφω σπιτι στις 8-9 το βραδυ. Απλα χρειάζομαι τουλαχιστον 23 βαθμους για να ζεσταθω. Το κλιματιστικο στους 20-22 δινει στο σπιτι μια θερμοκρασια 18-19 προφανως γτ υπαρχουν καποιες απωλειες. Τι αποψη εχετε; Σκεφτομαι επισης να μεταφερθω στο σαλονι κ να κλεισω την κρεβατοκαμαρα. Υπαρχει γενικα επικινδυνοτητα με τις σομπες υγραεριου; Δε θα κοιμαμαι φυσικα με ανοιχτη σομπα. Βρηκα την τοπ σελερ στο σκρουτζ κ εχει καλες κριτικες. Θυμαμαι οτι πριν καμια δεκαετια, για να ζεσταθεις με σομπα υγραεριου επρεπε να κατσεις μπροστα της. Βοηθεια παιδια τα φωτα σας.
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, mariariw22 είπε Καλημερα σε ολους. Περυσι σε σπιτι 60+ τετραγωνικων εκαιγα κλιματιστικο στους 30 και οπως ηταν φυσικο πληρωσα πολλα στην ηρων, τα οποια τα πληρωσα κ με δυσκολια. Φετος μου ειπαν οι δικοι μου να αγορασω σομπα υγραεριου και να εχω το κλιματιστικο στους 20 ολη μερα. Εγω κατα βαση δουλευω απο το πρωι και επιστρεφω σπιτι στις 8-9 το βραδυ. Απλα χρειάζομαι τουλαχιστον 23 βαθμους για να ζεσταθω. Το κλιματιστικο στους 20-22 δινει στο σπιτι μια θερμοκρασια 18-19 προφανως γτ υπαρχουν καποιες απωλειες. Τι αποψη εχετε; Σκεφτομαι επισης να μεταφερθω στο σαλονι κ να κλεισω την κρεβατοκαμαρα. Υπαρχει γενικα επικινδυνοτητα με τις σομπες υγραεριου; Δε θα κοιμαμαι φυσικα με ανοιχτη σομπα. Βρηκα την τοπ σελερ στο σκρουτζ κ εχει καλες κριτικες. Θυμαμαι οτι πριν καμια δεκαετια, για να ζεσταθεις με σομπα υγραεριου επρεπε να κατσεις μπροστα της. Βοηθεια παιδια τα φωτα σας. Οι σόμπες ζεσταίνουν, απλά μυρίζουν, άρα αναθυμιάσεις. Οπότε πρέπει να αεριζεις. Τι κλιματιστικό έχεις και για πόσα τετραγωνικά;
washcloud Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 ^...δεν μυρίζουν, αδερφέ. Όχι τουλάχιστον σε βαθμό που ο μέσος άνθρωπος να ενοχλείται κανονικά. Αν γίνουν όλα όπως πρέπει σε σύνδεση και άναμμα και συνεχή λειτουργία, "δεν μυρίζουν". Αυτό το λίγο που μπορεί να μυρίζει, εξαρτάται κι από πολλά. Πχ σε μικρό κι ερμειτικά κλειστό χώρο, σίγουρα θα μυρίζουν ένα τσικ παραπάνω, αλλά συνήθως τα σπίτια έχουν απώλειες. Εκτός κι βέβαια μιλάμε για σόμπα που έχει πρόβλημα, είτε κατασκευαστικό είτε κάτι που προέκυψε. Πιο ουσιαστικό πρόβλημα είναι να πει κανείς "δημιουργούν υγρασία" (κι αν δεν αερίζει κανείς, στα μεγάλα κρύα σε αμόνωτο εξωτερικά σπίτι θα δει μέχρι και τους τοίχους "βρεγμένους", συν σχετικά γρήγορα μούχλα αν δεν κάνει κάτι γι' αυτό, λόγω διαφοράς θερμοκρασίας του έξω με το μέσα), παρά "μυρίζουν"... 6 ώρες πριν, mariariw22 είπε Δε θα κοιμαμαι φυσικα με ανοιχτη σομπα. ...κι όμως, ΑΝ/όταν το χρειάζεσαι, μπορείς να την αφήνεις ανοιχτή (συνήθως δεν χρειάζεται, αν έκαιγε στον χώρο από νωρίς, και τη βολεύεις με πχ ηλεκτρικό υπόστρωμα). Οι σόμπες άλλωστε έχουν μηχανισμό ασφαλείας, ούτως ώστε αν για κάποιο λόγο σβήσει η φλογίτσα στο κάτω τους μέρος που είναι συνεχώς αναμμένη, κλείνει η παροχή αερίου στις εστίες, άρα δεν παίζει να πάθεις,,,,ασφυξία (ούτε να εκλυθεί στον χώρο άπειρη ποσότητα αερίου κι αν πει κάποιος με το που σηκωθεί ν' ανάψει τσιγάρο,,,,,,,,,,,,,,Κούγκι.....). Προφανώς καλύτερα να μην είναι κάτι με φωτιά (και υγραέριο) αναμμένο χωρίς επίβλεψη, διότι ο διάλος έχει πολλά ποδάρια,,,αλλά δε σημαίνει ότι εύκολα θα γίνει και το χειρότερο. Γειτνιάζουσες (με τη σόμπα) κουρτίνες/σκεπάσματα κλπ να έχεις κατά νου περισσότερο, μη τυχόν και πάει κάτι στραβά. Αν πάρεις τελικά, "θα την μάθεις/καταλάβεις" άλλωστε με τον καιρό και θα δεις τί σε παίρνει και τί όχι να κάνεις...
mariariw22 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Οι σόμπες ζεσταίνουν, απλά μυρίζουν, άρα αναθυμιάσεις. Οπότε πρέπει να αεριζεις. Τι κλιματιστικό έχεις και για πόσα τετραγωνικά; 18άρι για 60+ τετραγωνικά.
andreaspA Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, mariariw22 είπε Καλημερα σε ολους. Περυσι σε σπιτι 60+ τετραγωνικων εκαιγα κλιματιστικο στους 30 και οπως ηταν φυσικο πληρωσα πολλα στην ηρων, τα οποια τα πληρωσα κ με δυσκολια. Φετος μου ειπαν οι δικοι μου να αγορασω σομπα υγραεριου και να εχω το κλιματιστικο στους 20 ολη μερα. Εγω κατα βαση δουλευω απο το πρωι και επιστρεφω σπιτι στις 8-9 το βραδυ. Απλα χρειάζομαι τουλαχιστον 23 βαθμους για να ζεσταθω. Το κλιματιστικο στους 20-22 δινει στο σπιτι μια θερμοκρασια 18-19 προφανως γτ υπαρχουν καποιες απωλειες. Τι αποψη εχετε; Σκεφτομαι επισης να μεταφερθω στο σαλονι κ να κλεισω την κρεβατοκαμαρα. Υπαρχει γενικα επικινδυνοτητα με τις σομπες υγραεριου; Δε θα κοιμαμαι φυσικα με ανοιχτη σομπα. Βρηκα την τοπ σελερ στο σκρουτζ κ εχει καλες κριτικες. Θυμαμαι οτι πριν καμια δεκαετια, για να ζεσταθεις με σομπα υγραεριου επρεπε να κατσεις μπροστα της. Βοηθεια παιδια τα φωτα σας. 10 ώρες πριν, mariariw22 είπε 18άρι για 60+ τετραγωνικά. Τι σε κανει να πιστευεις οτι αλλαξε κατι σε σχεση με τις σομπες υγραερίου ? Να πάρεις άλλο ένα κλιματιστικό και να αφησεις τις σόμπες. Καλύτερη δουλειά θα κάνεις. Δεν ξερω βεβαια που ειναι το σπιτι αλλα και ξυλοσομπα θα ηταν καλη λυση. Ειδικα αν εχεις και φθηνα ή τσάμπα ξύλα.
kostasbm Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Αυστραλία ενα μεγάλο ποσοστό σπιτιών θερμαίνεται με φυσικό αέριο(τζάκια αερίου θα τα έλεγα)...δεν υπάρχει καμμία εκτόνωση αλλά τα σπίτια έχουν είσοδο έξοδο αέρα κάτι σαν περσίδες εξαερισμού σε διαφορετικά σημεία και διαφορετικό ύψος στο σπίτι..περίπου 2-3 σημεία και οι πόρτες από κάτω έχουν ένα μικρό κενό δεν είναι σφραγισμένα σαν τα διαμερίσματα τα δικά μας....ακόμα και σε αυτά με κλιματισμό....
washcloud Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, andreaspA είπε Να πάρεις άλλο ένα κλιματιστικό και να αφησεις τις σόμπες. Καλύτερη δουλειά θα κάνεις. Δεν ξερω βεβαια που ειναι το σπιτι αλλα και ξυλοσομπα θα ηταν καλη λυση. Ειδικα αν εχεις και φθηνα ή τσάμπα ξύλα. ...ότι καλύτερο (αν όντως είναι παλιό/ψόφιο/ασυντήρητο/προβληματικό κλπκλπ) είναι ένα νέο (καλό) κλίμα, εννοείται. Όπως όμως εννοείται ότι θέλει μισό χιλιάρικο η όλη φάση (τουλάχιστον). Υπάρχει όμως πιθανότητα να μιλάμε, εκτός από νοίκι, για φοιτήτρια και πιθανώς οικονομική στενότητα (όταν λέει "μου είπαν οι γονείς για σόμπα υγραερίου"). Άρα και το "ξυλόσομπα" είναι μάλλον εκτός σεναρίου (για προφανείς λόγους), ενώ η υγραερίου είναι πάντα μια οικονομική λύση σε τέτοιες περιπτώσεις (με ό,τι συνεπάγεται η επιλογή της).
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Στις 28/11/2022 στις 6:40 ΜΜ, washcloud είπε ^...δεν μυρίζουν, αδερφέ. Όχι τουλάχιστον σε βαθμό που ο μέσος άνθρωπος να ενοχλείται κανονικά. Αν γίνουν όλα όπως πρέπει σε σύνδεση και άναμμα και συνεχή λειτουργία, "δεν μυρίζουν". Αυτό το λίγο που μπορεί να μυρίζει, εξαρτάται κι από πολλά. Πχ σε μικρό κι ερμειτικά κλειστό χώρο, σίγουρα θα μυρίζουν ένα τσικ παραπάνω, αλλά συνήθως τα σπίτια έχουν απώλειες. Εκτός κι βέβαια μιλάμε για σόμπα που έχει πρόβλημα, είτε κατασκευαστικό είτε κάτι που προέκυψε. Πιο ουσιαστικό πρόβλημα είναι να πει κανείς "δημιουργούν υγρασία" (κι αν δεν αερίζει κανείς, στα μεγάλα κρύα σε αμόνωτο εξωτερικά σπίτι θα δει μέχρι και τους τοίχους "βρεγμένους", συν σχετικά γρήγορα μούχλα αν δεν κάνει κάτι γι' αυτό, λόγω διαφοράς θερμοκρασίας του έξω με το μέσα), παρά "μυρίζουν"... ...κι όμως, ΑΝ/όταν το χρειάζεσαι, μπορείς να την αφήνεις ανοιχτή (συνήθως δεν χρειάζεται, αν έκαιγε στον χώρο από νωρίς, και τη βολεύεις με πχ ηλεκτρικό υπόστρωμα). Οι σόμπες άλλωστε έχουν μηχανισμό ασφαλείας, ούτως ώστε αν για κάποιο λόγο σβήσει η φλογίτσα στο κάτω τους μέρος που είναι συνεχώς αναμμένη, κλείνει η παροχή αερίου στις εστίες, άρα δεν παίζει να πάθεις,,,,ασφυξία (ούτε να εκλυθεί στον χώρο άπειρη ποσότητα αερίου κι αν πει κάποιος με το που σηκωθεί ν' ανάψει τσιγάρο,,,,,,,,,,,,,,Κούγκι.....). Προφανώς καλύτερα να μην είναι κάτι με φωτιά (και υγραέριο) αναμμένο χωρίς επίβλεψη, διότι ο διάλος έχει πολλά ποδάρια,,,αλλά δε σημαίνει ότι εύκολα θα γίνει και το χειρότερο. Γειτνιάζουσες (με τη σόμπα) κουρτίνες/σκεπάσματα κλπ να έχεις κατά νου περισσότερο, μη τυχόν και πάει κάτι στραβά. Αν πάρεις τελικά, "θα την μάθεις/καταλάβεις" άλλωστε με τον καιρό και θα δεις τί σε παίρνει και τί όχι να κάνεις... Η σόμπα μυρίζει! Καίει το οξυγόνο σου και παράγει διοξείδιο. Θέλει αναγκαστικά αερισμό, και όχι μόνο λόγω υγρασίας. Η καύση παράγει καυσαέρια! Μυρίζει! Δεν είναι 100% τέλεια η καύση. Έχω 2 σόμπες η μία παλιά η μία καινούργια, και οι 2 μυρίζουν από μαμά. 23 ώρες πριν, mariariw22 είπε 18άρι για 60+ τετραγωνικά. Για αυτό καίει τα αντερα του σε ρεύμα και πρέπει να το έχεις στους 27 για να έχεις 20. Για 60 τμ θες 24αρι, αν έχεις και πολλές απώλειες που λες.. άστο. Τώρα θα έλεγα να βάλεις άλλο ένα αιρκοντίσιον και να τα ανάβεις ταυτόχρονα. Σκέψου να έχεις αυτοκίνητο 1000 κυβικά στην ανηφόρα, και δεν πάει και θα κάψει. Αν είχες όμως ένα 2000 κυβικά μια χαρά θα πήγαινε και λιγότερο θα έκαιγε. Λαϊκά στα λέω, γιατί πολλοί θεωρούν οτι το μικρότερο αιρκοντίσιον απλά θα αργήσει να ζεστάνει, κτλ κτλ. Η "μαγεία" είναι το κατάλληλο αιρκοντίσιον όταν πιάνει θερμοκρασία για να συντηρήσει το χώρο απλά καίει 200-300-400 βατ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα