μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η καύση του αερίου που γίνεται είναι 100%; Ή κάποιο από το αέριο ξεφεύγει στο χώρο; Υπάρχει κάποια σόμπα, πραγματικα, για εσωτερικό χώρο, που να μην χρειάζεται αερισμός κάθε μερικές ώρες Ή κάτι για το υπάρχων τζάκι Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2022 από μπαρμπαγιωργος
korakios Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Η καύση του αερίου που γίνεται είναι 100%; όχι 7 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Ή κάποιο από το αέριο ξεφεύγει στο χώρο; ναι , γιαυτό και θέλει να αερίζεις το χώρο συχνότερα 32 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Υπάρχει κάποια σόμπα, πραγματικα, για εσωτερικό χώρο, που να μην χρειάζεται αερισμός κάθε μερικές ώρες δεν έχω δει σόμπα υγραερίου που να έχει έξοδο "αναθυμιάσεων" υπόψιν , το πόσο θα μυρίζει εξαρτάται απο την ίδια τη σόμπα και την ποιότητα του υγραερίου 34 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Ή κάτι για το υπάρχων τζάκι αν είναι δικό σου το σπίτι αξίζει να το κάνεις ενεργειακό , ουσιαστικά μεγάλες σόμπες είναι 1
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, korakios είπε υπόψιν , το πόσο θα μυρίζει εξαρτάται απο την ίδια τη σόμπα και την ποιότητα του υγραερίου Ποιο αέριο θεωρείς ποιοτικό; Και ποια σόμπα επίσης Εγώ έχω καταλήξει στης coral gas τις κόκκινες μπουκάλες 3 ώρες πριν, korakios είπε δεν έχω δει σόμπα υγραερίου που να έχει έξοδο "αναθυμιάσεων" Υπάρχουν... στην Αγγλία πολλά παλιά τζάκια έχουν σόμπες αερίου μέσα που εκπέμπουν μόνο από μπροστά. Αλλά εγώ έλεγα αν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο ή όχι και κατά πόσο αξίζει. Όχι πως έχω βρει όπως αυτό στην Αγγλία 3 ώρες πριν, korakios είπε αν είναι δικό σου το σπίτι αξίζει να το κάνεις ενεργειακό , ουσιαστικά μεγάλες σόμπες είναι Το ενεργειακό δεν το θέλω γιατί μετά μπλέκω με ξύλα, στάχτες κτλ
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν προκειται να βρεις ππυθενα εταιρείες ή κατασκευαστές σομπων η φιαλών που να ορίζουν ποσοστό επιτυχούς καύσης και τι μάζα η όγκος αερίου διαφεύγει στην ατμόσφαιρα από τα δικά τους προϊόντα. Υπάρχει μόνο ένα μέσο ποσοστό που μπορεί να ευρεθει με καλό ψάξιμο σε ερευνητική βιβλιογραφία. Ο δε υπολογισμός αυτού του ποσοστού για το κάθε προιον απαιτεί αναλυτή αερίου. Τα υπόλοιπα θεωρητικά από την στοιχειομετρια της αντίδρασης. Η θεωρητική τέλεια καύση παράγει διοξείδιο του άνθρακα και νερο. Ο χώρος πάει σε 100% σχετική υγρασία και χρειάζεσαι αφυγραντηρα μαζί με αερισμό από τα παράθυρα. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2022 από Basilhs23___ 3
fredd0 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 υπαρχουν ενεργειακα τζακια αεριου, αυτα που λες σομπες στην αγγλια. Συνδεονται κανονικα στην καμιναδα (προφανος περναει σωληνας μεσα στην υπαρχουσα καμιναδα) προφανως δε σου συστηνω να αγορασεις απο το σκρουτζ, απλα για να δεις οτι υπαρχουν https://www.skroutz.gr/c/1385/energeiaka_tzakia/f/931798/aerio.html 1
washcloud Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Η καύση του αερίου που γίνεται είναι 100%; Ή κάποιο από το αέριο ξεφεύγει στο χώρο; Υπάρχει κάποια σόμπα, πραγματικα, για εσωτερικό χώρο, που να μην χρειάζεται αερισμός κάθε μερικές ώρες Το όποιο πάντως αέριο "ξεφεύγει στον χώρο" - από την νορμάλ καύση της σόμπας και όχι από λάθος στη σύνδεση της φιάλης ("φλάντζα") ή από αστοχία υλικού (ρακόρ, λάστιχο, σωληνάκια, ρυθμιστής κτλ) - δεν είναι ούτε για να φοβάσαι για δηλητηρίαση/ασφυξία, ούτε για ατύχημα: είναι απλά το βουτάνιο της πρόσμιξης που από φύσης μυρίζει καραέντονα (και σε ερμητικά κλειστό χώρο είναι η αλήθεια μπορεί να γίνει μέχρι και πολύ ενοχλητικό, ανάλογα: από την,,,μύτη, έως και την κατάσταση του "συστήματος") λόγω ατελούς καύσεως (είναι και ο βασικός λόγος που προστίθεται: ακριβώς για να το μυρίζει κάποιος σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, μπας και προλάβει τα χειρότερα). 3 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Ποιο αέριο θεωρείς ποιοτικό; Και ποια σόμπα επίσης Εγώ έχω καταλήξει στης coral gas τις κόκκινες μπουκάλες Ανεπιφύλακτα θα σου πρότεινα γέμισμα δικής σου κενής φιάλης σε αντλία αμαξιών βενζινάδικο που να το κάνει: και για την οικονομία (μισοτιμής), αλλά και για την ποιότητα (το κάνω ένα χρόνο τώρα κι έχω βρει την οικονομική/και όχι μόνο, υγεια μου). Αλλά αν δεν σε χαλάει τα όσα θα σκας στην Κόραλ (και στην κάθε Κόραλ), ελεύθερα (ειδικά αν δεν θα την χρησιμοποιείς έντονα/αποκλειστικά). Κατά τ' άλλα, γουάτ Βασίλης σεντ : ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΖΑΚΙ, χρειάζεται αν όχι να έχεις μόνιμα (έστω και 2-3 πόντους) κάποιο παράθυρο ανοικτό ή έστω το κλαπέτο του τζακιού (γιατί σου καίει το οξυγόνο και στην περίπτωση της σόμπας η καύση υγραερίου σου τιγκάρει ΚΑΙ τον χώρο σε υγρασία - ανάλογα την θέση του σπιτιού/τον βαθμό της εξωτερικής μόνωσης/τις καιρικές/το μικροκλίμα της περιοχής - και όντως ένας αφυγραντήρας, ανάλογα το πόσο αρμητικά κλειστός είναι ο χωρος ή πόσο συχνά αερίζεται=τουλάχιστον φουλ, για 5', 3-4 φορές τη μέρα, θα είναι χρήσιμος, αν όχι απαραίτητος. Αν πχ δεις "τοίχους να τρέχουν νερό", ή έστω μαύρα στίγματα, λάβε τα μέτρα σου για αερισμό, αφυγραντήρα, και ίσως καθημερινό ψεκασμό στους τοίχους με το θέμα με απλή χλωρίνη που θα έχεις αραιώσει και 1/10 σε ψεκαστικό τύπου "για τα τζάμια"...). Όσο για τις σόμπες "όλες το ίδιο είναι", απλά σε κάποιες πληρώνεις μεταξωτές κορδέλλες. Δεν πρόλαβες του Πράκτικερ με 70 μέχρι περασμένη βδομάδα, πάρε την ίδια με 99 (έχουνε παντού πάει στον θεό - φθηνότερη δε νομίζω να βρεις πουθενά), που είναι και "σπαστή" για να μην πιάνει τόσο χώρο στο μάζεμα.
andreaspA Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, washcloud είπε Ανεπιφύλακτα θα σου πρότεινα γέμισμα δικής σου κενής φιάλης σε αντλία αμαξιών βενζινάδικο που να το κάνει: και για την οικονομία (μισοτιμής), αλλά και για την ποιότητα (το κάνω ένα χρόνο τώρα κι έχω βρει την οικονομική/και όχι μόνο, υγεια μου). Αλλά αν δεν σε χαλάει τα όσα θα σκας στην Κόραλ (και στην κάθε Κόραλ), ελεύθερα (ειδικά αν δεν θα την χρησιμοποιείς έντονα/αποκλειστικά). Που εχεις βενζιναδικο που το κανει ακομα ?
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, andreaspA είπε Που εχεις βενζιναδικο που το κανει ακομα ? υπαρχουν μερικά αλλα δεν συμφερει 10 ώρες πριν, fredd0 είπε υπαρχουν ενεργειακα τζακια αεριου, αυτα που λες σομπες στην αγγλια. Συνδεονται κανονικα στην καμιναδα (προφανος περναει σωληνας μεσα στην υπαρχουσα καμιναδα) προφανως δε σου συστηνω να αγορασεις απο το σκρουτζ, απλα για να δεις οτι υπαρχουν https://www.skroutz.gr/c/1385/energeiaka_tzakia/f/931798/aerio.html €€€€€€€€€€€€€€€€ 10 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Η θεωρητική τέλεια καύση παράγει διοξείδιο του άνθρακα και νερο. Ο χώρος πάει σε 100% σχετική υγρασία και χρειάζεσαι αφυγραντηρα μαζί με αερισμό από τα παράθυρα. γιατι αυξανει την υγρασια δεν το καταλαβαινω. 7 ώρες πριν, washcloud είπε Το όποιο πάντως αέριο "ξεφεύγει στον χώρο" - από την νορμάλ καύση της σόμπας και όχι από λάθος στη σύνδεση της φιάλης ("φλάντζα") ή από αστοχία υλικού (ρακόρ, λάστιχο, σωληνάκια, ρυθμιστής κτλ) - δεν είναι ούτε για να φοβάσαι για δηλητηρίαση/ασφυξία, ούτε για ατύχημα: είναι απλά το βουτάνιο της πρόσμιξης που από φύσης μυρίζει καραέντονα (και σε ερμητικά κλειστό χώρο είναι η αλήθεια μπορεί να γίνει μέχρι και πολύ ενοχλητικό, ανάλογα: από την,,,μύτη, έως και την κατάσταση του "συστήματος") λόγω ατελούς καύσεως (είναι και ο βασικός λόγος που προστίθεται: ακριβώς για να το μυρίζει κάποιος σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, μπας και προλάβει τα χειρότερα). Ανεπιφύλακτα θα σου πρότεινα γέμισμα δικής σου κενής φιάλης σε αντλία αμαξιών βενζινάδικο που να το κάνει: και για την οικονομία (μισοτιμής), αλλά και για την ποιότητα (το κάνω ένα χρόνο τώρα κι έχω βρει την οικονομική/και όχι μόνο, υγεια μου). Αλλά αν δεν σε χαλάει τα όσα θα σκας στην Κόραλ (και στην κάθε Κόραλ), ελεύθερα (ειδικά αν δεν θα την χρησιμοποιείς έντονα/αποκλειστικά). Κατά τ' άλλα, γουάτ Βασίλης σεντ : ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΖΑΚΙ, χρειάζεται αν όχι να έχεις μόνιμα (έστω και 2-3 πόντους) κάποιο παράθυρο ανοικτό ή έστω το κλαπέτο του τζακιού (γιατί σου καίει το οξυγόνο και στην περίπτωση της σόμπας η καύση υγραερίου σου τιγκάρει ΚΑΙ τον χώρο σε υγρασία - ανάλογα την θέση του σπιτιού/τον βαθμό της εξωτερικής μόνωσης/τις καιρικές/το μικροκλίμα της περιοχής - και όντως ένας αφυγραντήρας, ανάλογα το πόσο αρμητικά κλειστός είναι ο χωρος ή πόσο συχνά αερίζεται=τουλάχιστον φουλ, για 5', 3-4 φορές τη μέρα, θα είναι χρήσιμος, αν όχι απαραίτητος. Αν πχ δεις "τοίχους να τρέχουν νερό", ή έστω μαύρα στίγματα, λάβε τα μέτρα σου για αερισμό, αφυγραντήρα, και ίσως καθημερινό ψεκασμό στους τοίχους με το θέμα με απλή χλωρίνη που θα έχεις αραιώσει και 1/10 σε ψεκαστικό τύπου "για τα τζάμια"...). Όσο για τις σόμπες "όλες το ίδιο είναι", απλά σε κάποιες πληρώνεις μεταξωτές κορδέλλες. Δεν πρόλαβες του Πράκτικερ με 70 μέχρι περασμένη βδομάδα, πάρε την ίδια με 99 (έχουνε παντού πάει στον θεό - φθηνότερη δε νομίζω να βρεις πουθενά), που είναι και "σπαστή" για να μην πιάνει τόσο χώρο στο μάζεμα. δεν φοβαμαι δηλητηριαση. απλα ειναι ανθυγιεινό το γεμισμα μπουκαλας δεν συμφερει. σκεψου η μπουκαλα ειναι 10kg = ~17 λιτρα. άσε που θεωρώ ότι το αέριο για τα αμάξια έχει και ένα ελαφρύ λιπαντικό μέσα δεν ξερω τι σημαινει ανοιχτου τυπου τζακι ή το κλαπέτο. το δικο μου εχει 2 αεραγωγους (χωρις μοτερ η κατι, απλες τρυπες που καταλληγουν εξω) οι οποιοι φέρνουν πολυ αερα. με υγρασια δεν ειχα ποτέ θέμα. σομπες έχω ήδη Γενικά σκεφτόμουν κάτι τέτοιο για μέσα στο τζάκι, αλλά θα χάνω τόσο πολύ από την ζέστη που φεύγει προς τα πάνω που δεν ξέρω αν συμφέρει σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πηγή: Eurocamping Parabola Σόμπα Υγραερίου 2600W Ασημί 34x26x47cm | Skroutz.gr
Maurikycli Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Υπάρχουν σώματα αερίου-υγραερίου με κλειστό θάλαμο καύσης που ανοίγεις μια τρύπα στον τοίχο σαν του a/c για να βγει μια μικρή διπλή καμινάδα οριζόντια για να παίρνει φρέσκο αέρα και να βγάζει τα καυσαέρια.
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Maurikycli είπε Υπάρχουν σώματα αερίου-υγραερίου με κλειστό θάλαμο καύσης που ανοίγεις μια τρύπα στον τοίχο σαν του a/c για να βγει μια μικρή διπλή καμινάδα οριζόντια για να παίρνει φρέσκο αέρα και να βγάζει τα καυσαέρια. xmm για πες
Maurikycli Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε xmm για πες https://www.telethermansi.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=312aaf8b-ffae-474f-aa23-1b6f6866f392#.Y00mlnZBw2w 1
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε υπαρχουν μερικά αλλα δεν συμφερει €€€€€€€€€€€€€€€€ γιατι αυξανει την υγρασια δεν το καταλαβαινω. δεν φοβαμαι δηλητηριαση. απλα ειναι ανθυγιεινό το γεμισμα μπουκαλας δεν συμφερει. σκεψου η μπουκαλα ειναι 10kg = ~17 λιτρα. άσε που θεωρώ ότι το αέριο για τα αμάξια έχει και ένα ελαφρύ λιπαντικό μέσα δεν ξερω τι σημαινει ανοιχτου τυπου τζακι ή το κλαπέτο. το δικο μου εχει 2 αεραγωγους (χωρις μοτερ η κατι, απλες τρυπες που καταλληγουν εξω) οι οποιοι φέρνουν πολυ αερα. με υγρασια δεν ειχα ποτέ θέμα. σομπες έχω ήδη Γενικά σκεφτόμουν κάτι τέτοιο για μέσα στο τζάκι, αλλά θα χάνω τόσο πολύ από την ζέστη που φεύγει προς τα πάνω που δεν ξέρω αν συμφέρει σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πηγή: Eurocamping Parabola Σόμπα Υγραερίου 2600W Ασημί 34x26x47cm | Skroutz.gr Η υγρασία αυξάνεται γιατί παράγεται Η2Ο κατά την χημική αντίδραση της καύσης.
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 36 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Η υγρασία αυξάνεται γιατί παράγεται Η2Ο κατά την χημική αντίδραση της καύσης. δεν ειμαι κανα αστερι στη χημεια, αλλα γιατι παραγεται νερο κατα την καυση;
fredd0 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε δεν ειμαι κανα αστερι στη χημεια, αλλα γιατι παραγεται νερο κατα την καυση; CH4 + 2O2 → CO2 + 2H2O ολοι οι υδρογονανθρακες παραγουν νερο (σε μορφη ατμου) κατα την καυση https://www.samgongustofa.is/media/siglingar/skyrslur/Combustion-of-fossil-fuels-2018-en-1.pdf εξ ου και το υδρο- στο ονομα τους 1
washcloud Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, andreaspA είπε Που εχεις βενζιναδικο που το κανει ακομα ? Ανάλογα την περιοχή, ψάχνεις και (ίσως) βρίσκεις. 8 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε το γεμισμα μπουκαλας δεν συμφερει. σκεψου η μπουκαλα ειναι 10kg = ~17 λιτρα. άσε που θεωρώ ότι το αέριο για τα αμάξια έχει και ένα ελαφρύ λιπαντικό μέσα ...δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς εννοείς με το "10kg=~17λίτρα" (ούτε τί ακριβώς θα πρέπει να "σκεφτώ" με βάση αυτούς τους αριθμούς), αλλά το να λες "δεν συμφέρει το γέμισμα", ισοδυναμεί με το να λες "βρήκα το ίδιο γάλα αλλού με έκπτωση 50% αλλά δεν με συμφέρει" (?!). Τεσπα εγώ για δικό σου (οικονομικό) καλό το είπα - πίστευε/πράξε όπως θέλεις. Επίσης δεν ξέρω γιατί "θεωρείς" αυτό που θεωρείς για το αέριο "για τ' αμάξια", και τί ακριβώς φοβάσαι από κάτι τέτοιο, αλλά να υπενθυμίσω ότι δεν είμαι μόνο εγώ που γεμίζω σε αντλία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα