LittleZ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Γεια σας , έδωσα πανελλήνιες στα 18 μου χωρίς να έχω κάποιο επαγγελματικό προσανατολισμό και χωρίς πολλές φιλοδοξίες για το μέλλον για να μπω ΑΕΝ. Δεν τα κατάφερα. Έπειτα αποφάσισα να ξαναδωσω άλλη μια φορά και δυστυχώς δεν πήγα τόσο καλά όσο περίμενα λόγο υπερβολικού άγχους με αποτέλεσμα να με κόψει η ΕΒΕ (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) για πολύ λίγα μόρια. Πήρα μετά την απόφαση ότι θέλω πολύ να σπουδάσω εμποροπλοιαρχων και γράφτηκα σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο στο οποίο φοιτώ εδώ κανονικά (αγγλόφωνο) και στο τέλος πάω στην Αγγλία στην ακαδημία της Warsash για να δώσω εξετάσεις και να πάρω πτυχίο από εκεί (ανθυποπλοίαρχου). Η ακαδημία αυτή είναι πολύ καλή με πολύ δυνατό πτυχίο αλλά έχω υπερβολικές αμφιβολίες γιατί δεν υπάρχει πτυχιούχος ακόμα καθώς η συνεργασία της με το κολλέγιο στην Ελλάδα ξεκίνησε πριν 4 χρόνια. Αυτήν την στιγμή είμαι στο 2ο έτος ετοιμάζομαι να μπαρκαρω τον Γενάρη αλλά έχω αγχωθεί παρα πολύ με την αβεβαιότητα για το μέλλον σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση να με κυριαρχεί.Σκέφτομαι λοιπόν να δώσω πανελλήνιες και να μπω σίγουρα ΑΕΝ γιατί το θέλω πολύ ώστε να έχω ένα σίγουρα κρατικό χαρτί και να μην επιβαρύνω τους γονείς μου οικονομικά τόσο πολύ. Είμαι ακόμα 20 χρόνων. Τι προτείνεται ;; Σας παρακαλώ πολύ μόνο σοβαρές απαντήσεις είμαι σε πολύ δύσκολη θέση ψυχολογικά και στα όρια της απελπισίας κυριολεκτικά!
BertaJourdan Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οπως σου ειπε και ο φιλος πιο πανω, χαλαρωσε. Αν εισαι ετσι τωρα με αυτο το μικρο προβληματακι στα 20 σου πως θα εισαι αργοτερα στα 45 σου με παιδια (πρωτα ο θεος) που θα πρεπει και να τα φροντιζεις. Ποτε δεν ειναι για τιποτα αργα. Και σου γραφω εκ πειρας. Στα 46 μου ξεκινησα να γινω Παιδαγωγος εδω που βρισκομαι. Θα βγω στα 49 και ειμαι πολυ κουλ με την αποφαση μου. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2022 από BertaJourdan 1
thanasisalonica Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Καταρχίν στο εξωτερικό δεν μετράει η ΑΕΝ μετράει η δικιά τους η Warsash δες εκεί τι γίνεται να τελειώσεις γιατί σε ελληνικές σχολές δεν σημαίνει κάτι . Όλοι θέλουν ένα χαρτί από εξωτερικό γιατί μετράει . Δοκίμασε την τελείωσε αυτό που ξεκίνησες γιατί τα χρόνια περνάνε και μην τα σπαταλάς άδικα μα εγώ θέλω να πάω εκεί.Πάντα υπάρχουν τα συν και τα πλην .Σκέψου ότι θα χάσεις 2 χρόνια γιατί εκεί θα ξεκινήσεις από την αρχή .Και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις ότι μαθαίνεις είναι γνώση . Αυτά.
truman2193 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Αδερφε αρχικα, μια αποτυχια στις πανελληνιες δεν φερνει το τελος της ζωης σου. 20 εισαι το ειπες και μονος σου, οποτε αρχικα χαλαρωσε γιατι πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο. Τωρα καπου εδω πρεπει να στα πω ευθεως. Για να εδωσες Πανελληνιες δυο φορες και να μην καταφερες να περασεις καν την ΕΒΕ την δευτερη χρονια ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ, πολυ απλα δεν διαβασες. Ξερω ακριβως σε τι τρυπακι μπηκες. Σκεφτηκες, "ελα μωρε ΑΕΝ ειναι, 10κ μορια εχει αρα και να διαβασω λιγοτερο καλα θα ειμαι, σιγα μην δεν πιασω 10κ". Αν εισαι διατεθειμενος να στρωθεις, να βαλεις το κεφαλι σου κατω και να διαβασεις οσο περισσοτερο μπορεις για να γραψεις οσα περισσοτερα μορια μπορεις και οχι να φτασεις οριακα την ΑΕΝ, εννοειται να ξαναδωσεις. Αν ειναι ομως να δωσεις τριτη φορα για την ιδια σχολη και να πηγαινεις με το ιδιο σκεπτικο οτι επειδη ειναι χαμηλοβαθμη θελει και λιγοτερη προσπαθεια, συγγνωμη που στο λεω αλλα ειναι και χασιμο χρονου και χρηματων. 1
LittleZ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Στις 24/10/2022 στις 9:14 ΜΜ, truman2193 είπε Αδερφε αρχικα, μια αποτυχια στις πανελληνιες δεν φερνει το τελος της ζωης σου. 20 εισαι το ειπες και μονος σου, οποτε αρχικα χαλαρωσε γιατι πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο. Τωρα καπου εδω πρεπει να στα πω ευθεως. Για να εδωσες Πανελληνιες δυο φορες και να μην καταφερες να περασεις καν την ΕΒΕ την δευτερη χρονια ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ, πολυ απλα δεν διαβασες. Ξερω ακριβως σε τι τρυπακι μπηκες. Σκεφτηκες, "ελα μωρε ΑΕΝ ειναι, 10κ μορια εχει αρα και να διαβασω λιγοτερο καλα θα ειμαι, σιγα μην δεν πιασω 10κ". Αν εισαι διατεθειμενος να στρωθεις, να βαλεις το κεφαλι σου κατω και να διαβασεις οσο περισσοτερο μπορεις για να γραψεις οσα περισσοτερα μορια μπορεις και οχι να φτασεις οριακα την ΑΕΝ, εννοειται να ξαναδωσεις. Αν ειναι ομως να δωσεις τριτη φορα για την ιδια σχολη και να πηγαινεις με το ιδιο σκεπτικο οτι επειδη ειναι χαμηλοβαθμη θελει και λιγοτερη προσπαθεια, συγγνωμη που στο λεω αλλα ειναι και χασιμο χρονου και χρηματων. ΠΕΡΑΣΑ 😁😁 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα