Moderators Kercyn Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα σας. Αυτόν τον καιρό ψάχνομαι λίγο για home server και θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το hardware γιατί δεν είμαι πολύ σίγουρος ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσω. Έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου, ο server θέλω να τρέχει dockerized τα παρακάτω (με πιθανότητα πάντα να βάλω/βγάλω πράγματα στο μέλλον): Portainer (διαχείριση docker containers κλπ) PhotoPrism (διαχείριση φωτογραφιών τύπου Google Images) Firefly (finance manager) Bitwarden (password manager) Jellyfin (media server) Επιπλέον τα παρακάτω, αν δεν καταφέρω να τα βάλω πάνω στο router pfSense AdGuard OpenVPN Κάτι σε DDNS Αυτή τη στιγμή έχω ένα παλιό pc το οποίο έχει: ASRock H97 Pro4 2x HyperX DDR3 4GB Intel i5 4690 Εκεί που θα ήθελα τη βοήθειά σας είναι στο κατά πόσο πιστεύετε ότι αξίζει το συγκεκριμένο setup σε σχέση με ένα Raspberry Pi 4. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι προφανώς ο server να δουλεύει ανθρώπινα και όχι να σέρνεται, πολύ σημαντικό όμως είναι και το πόσο θα καταναλώνει. Όπως το καταλαβαίνω, ένα Rpi έχει πολύ μικρότερη κατανάλωση, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα τα σηκώνει όλα αυτά. Έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να δώσω 40-50 ευρώ για να πάρω ένα τροφοδοτικό (κάτι σαν αυτό), οπότε σκέφτομαι ότι, αν ένα Rpi 8GB μπορεί να τα σηκώσει όλα αυτά, να δώσω άλλα 50 και να τα βάλω εκεί, μιας και η κατανάλωση θα είναι πολύ μικρότερη. Ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα