Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονικά απόβλητα: 5 δισεκατομμύρια τηλέφωνα θα πεταχτούν στα σκουπίδια το 2022


alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, Ai7isoLinear είπε

Ο κόσμος δεν θέλει να ρίξει τα standard του στα features για να πάρει κάτι καλύτερης κατασκευής στα ίδια λεφτά ή και ίσως λίγο ακριβότερα, που θα του κρατήσει για παραπάνω διάστημα. Πήρα ένα Nokia των 130e και νιώθεις ότι κρατάς κινητό των 250e από άποψη κατασκευής, έκανα μία μικρή υποχώρηση στα features - σε αυτό δε νικιέται η xiaomi, προσωπικά πάντοτε ψάχνω την καλή κατασκευή ακόμα και σε μικρά ποσά, μια ζωή Sony και Nokia αγοράζω μόνο.

Προτιμάμε αυτό που θα μας βγάλει 2 χρόνια το πολύ, για να πάρουμε το επόμενο και συγχρόνως να αισθανθούμε όμορφα από την παραγωγή ντοπαμίνης για τη νέα μας αγορά. Είναι αγχολυτικό πια, μεγάλη ειρωνία εδώ καθώς υπάρχουν πολύ πιο υγιή αγχολυτικά - επειδή όμως ζούμε σε μια ακραία καπιταλιστική κοινωνία - δεν έχουμε την πειθαρχία ούτε το mentality να τα εφαρμόσουμε (είναι βαρετά).

5δις κινητά απόβλητα..Καταφέραμε κάτι trivial και απόλυτα ελεγχόμενο να το μετατρέψουμε σε παγκόσμιο πρόβλημα.Τί άλλες αποδείξεις θέλουμε για το πόσο λάθος δρόμο έχει πάρει η ανθρωπότητα? Δεν τους καίγεται καρφί - Business as usual. Η μικρή μειοψηφία εκεί έξω δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

 

είναι τόσα τα χρόνια της "εκπαίδευσης" στο συστημα που ζούμε που είναι πρακτικά αδύνατο στον μεσο "απόφοιτο" να δεχτεί οτιδήποτε λιγότερο απο το καλύτερο με το λιγότερο δυνατό κόπο.

Οι εταιρείες λειτουργούν με βαση το κέρδος και οι πελάτες τους δεν είναι διατεθειμένοι να κανουν το οτιδηποτε δωρεαν ακόμα και αν ξέρουν οτι αντικειμενικά θα βοηθησουν ένα σύστημα να τραβηξει λίγο παραπάνω σε διάρκεια.

Γιατι το τέλος είναι δεδομένο ,το πότε δεν είναι γνωστό και το πως !

υγ

το τηλέφωνο μου είναι ενα sony του 2016 ,εχω παραγγείλει μια μπαταρία να του αλλαξω, καλύπτει αυτα που στο μυαλό μου προορίζεται να κάνει και τελος .

αυτό βεβαια δε σημαινει τιποτα ,παλι θα ερθει το τελος 😈

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

18 ώρες πριν, MikeKata είπε

Ειλικρινά φίλε, δεν ξέρω πού τα διαβάζεις αυτά, εδώ όμως είναι τα πραγματικά στοιχεία.

https://ourworldindata.org/emissions-by-sector

https://www.epa.gov/ghgemissions/global-greenhouse-gas-emissions-data

https://www.epa.gov/ghgemissions/sources-greenhouse-gas-emissions

Θα μπορούσες να εξηγήσεις τι εννοείς "παπατζα" που "μας σερβίρουν";

Tα άρθρα που έστειλες είναι .org και .gov, που σημαίνει 100% κατευθυνόμενα. Θέλω να πιστεύω ότι το πιστεύεις ακι εσύ ότι υπάρχουν και πολύ πιο αντικειμενικές έρευνες εκεί έξω. Και όπως έγραψα και σε προηγούμενο post, ο καθένας έχει την κρίση του να διαβάζει απ΄όπου θέλει και να αξιολογεί το τί διαβάζει αλλά και ποιός (και γιατί) το έγραψε. 

Υπάρχουν πολλά άρθρα που μιλάνε για το μεθάνιο από τις αγελάδες, και χρησιμοποιούνται ως βούτηρο στο ψωμί των vegan (χωρίς να έχω κάτι εναντίων τους, όσο δεν γίνονται γραφικοί πχ να χύνουν το γάλα μες τα Harrods όπως κάνανε στο Λονδίνο τις προάλλες) για να μας πουν ότι κάνουμε κακό που εκτρέφουμε μαζικά αγελάδες για κατανάλωση (γάλα & κρέας). 

Η "παπάτζα" λοιπόν που μας σερβίρουν είναι το ότι θα σώσουμε τον κόσμο κάνοντας ανακύκλωση. Εμείς, οι καθημερινοί άνθρωποι. Τα πάντα όμως στην ιστορία της ανακύκλωσης έχουν να κάνουν με το κατά πόσο οι εταιρείες που κάνουν process τα σκουπίδια (ανακυκλώσιμα ή μη) μπορούν να βγάλουν κάποιο κέρδος από αυτό ή όχι. 

Πολλά λοιπόν πράγματα που εσύ και εγώ ανακυκλώνουμε, και τα οποία μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν στην ίδια ή σε διαφορετική μορφή, εν τέλει δεν χρησιμοποιούνται και πετιούνται στα σκουπίδια γιατί το κόστος (σε $$$, όχι σε "είναι καλό για το περιβάλλον") είναι μεγαλύτερο απ'το έσοδο που θα τους αποφέρει. 

Το σύνολο της έννοιας της ανακύκλωσης ξαναγράφω λοιπόν οτι ΜΠΑΖΕΙ. 

Φυσικά το να ανακυκλώνουμε ότι μπορούμε ναι είναι καλό για το περιβάλλον, καλύτερο απ'το να δημιουργούσαμε τις απέραντες χωματερές που δημιουργούνται σε Ινδία και Κίνα. Αλλά άσε με να έχω την άποψη μου για το θέμα, η οποία είναι πως ΟΧΙ, δεν θα σώσει ο απλός κόσμος το περιβάλλον επειδή ανακυκλώνουμε τις ΑΑ μπαταρίες, τα κινητά, τα χαρτιά, και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς. Βοηθάμε σε ένα πολύ μικρό ποσοστό. Αν αυτό μας κάνει να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ, by all means ας το συνεχίσουμε, και το συνεχίζω και εγώ προσωπικά. 

Και μιας και αναφέρθηκαν "οι οπαδοί της Ρόμα" που βουτάνε τα μπουκάλια απτα σκουπίδια και τα πάνε για ανακύκλωση για να βγάλουν κανένα φράγκο, δεν έχω κανένα πρόβλημα, ας συνεχίσουν να το κάνουν. Θα μπορούσα να το έκανα και εγώ και εσύ και όλοι μας, αλλά προσωπικά δεν έχω καμία διάθεση ούτε στα σκουπίδια να ψάχνω, αλλά ούτε και να τα πηγαίνω ο ίδιος στα collection points για να βγάλω 5-10 λεπτά ανά μπουκάλι. 

Αλλά το να μας σπρώχνουν στο να ανακυκλώσουμε τα παλιά κινητά μας έτσι για την ψυχή της μάνας μας μιας και επ'αυτού γίνεται η συζήτηση, sorry αλλά δεν το δέχομαι σαν επιχείρημα. Είναι (κατά την άποψή μου) γελοίο και δεν έχω (προσωπικά) απολύτως κανένα κίνητρο για να το κάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει λύση.

Η Εταιρίες να μην βγάλουν κάθε χρόνο Κινητά. Ας βγάλουν καθε 3-4 χρόνια και λύνεται το πρόβλημα.

Η όταν πουλάνε κινητό καινούργιο ας μας αγοράσουν πίσω το παλιό Χαλασμένο σε καλή τιμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 ώρες πριν, herbalife3 είπε

Δεν είχα ποτέ μου iphone αγαπητέ και ούτε πρόκειται να αποκτήσω στο μέλλον

Το ερώτημα του φίλου ήταν ουσιαστικά κατά πόσο έχεις ανακυκλώσει εσύ προσωπικά κάτι που είτε είναι λειτουργικό ακόμα, είτε έχει κάποια αξία. 

Προσωπικά θεωρώ ιδιαίτερα βαρύγδουπο τον τίτλο "5 δισεκατομμύρια τηλέφωνα θα πεταχτούν στα σκουπίδια το 2022". 

Και που ξέρουν ότι θα πάνε στα σκουπίδια, και δεν θα τα κρατήσει ο άλλος στο ντουλάπι του, ή δεν θα το πουλήσει σε κάποιον άλλο? 

Άραγε είναι κάποιος άνθρωπος από insomnia στις χωματερές και τα μετράει? Λέω εγώ τώρα..

Γιατί ακόμα και αν πράγματι 5 ΔΙΣ κινητά αγοραστούν μες το 2022, κάτι που σα νούμερο είναι ΤΡΕΛΟ, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι *ΟΛΑ* τα παλιά μας θα πεταχτούν στα σκουπίδια, έτσι δεν είναι? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Macosj είπε

Καιρός οι εταιρίες να φτιάξουν ( υποχρεωθουν προφανώς) κινητά με αποσπώμενα μέρη, ώστε να γίνεται αναβάθμιση όπως τα pc. Ήδη η υπολογιστική ισχύς είναι υπεραρκετή για τον μέσο χρήστη. Αν δεν αναβαθμίζουν τις εφαρμογές κάθε εβδομάδα, μια χαρά μια σημερινή ναυαρχίδα βγάζει 10ετια για τον μέσο χρήστη. Αλλά πως θα δείξει η ψωναρα ότι αλλάζει κινητό κάθε χρόνο? Ο πλανήτης θα καταστραφεί από τον υπερκαταναλωτικο μέσο άνθρωπο, τον αναρχοκαπιταλιστή δηλαδή. Όσο για παραγωγή αποβλήτων και CO2 EU and USA είναι μακράν πρώτες κατά αναλογία πληθυσμού. Ειδικά σε κάτι μπαχαλισταν χώρες, αναρωτιουνται τι θα κερδίσουν από την ανακύκλωση ( προφανώς αυτοί δεν θα δεχτούν καν την παραπάνω λογική της λιτότητας για τον εαυτό τους), όταν η απάντηση είναι δεδομένη και ζητούν μάλιστα οικονομικό αντάλλαγμα για να σώσουν το σπίτι τους 

Το καπιταλιστικό μοντέλο χρειάζεται την υπερκατανάλωση. Δεν είναι κάτι καινούριο, έχει αναλυθεί εδώ και δεκαετίες πως ο καπιταλισμός θα καταστρέψει το περιβάλλον( μάλλον τις συνθήκες του περιβάλλοντος που ευνοούν τον άνθρωπο). Οι καπιταλιστες για χρήμα νοιάζονται μόνο και θα είναι οι τελευταίοι που θα δεχτούν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, κατασπαταλησης των φυσικών πόρων, μόλυνσης κτλ. Πρώτα οι φτωχοί την πληρώνουν 

+1

Δεν έχεις άδικο στα περισσότερα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, kremenarasi είπε

Υπάρχει λύση.

Η Εταιρίες να μην βγάλουν κάθε χρόνο Κινητά. Ας βγάλουν καθε 3-4 χρόνια και λύνεται το πρόβλημα.

Η όταν πουλάνε κινητό καινούργιο ας μας αγοράσουν πίσω το παλιό Χαλασμένο σε καλή τιμή.

ετσι οπως εχει οικοδομηθει το συστημα αν εφαρμοστει αυτό που εγραψες θα πρεπει να συμβουν τα εξης : να απολυθουν οι εργαζόμενοι που αυτη τη στιγμή παράγουν συσκευες με τον υπαρχοντα ρυθμό μιας και ο ρυθμός θα αλλάξει και δευτερον να ανέβει η τιμή ανά συσκευή ανα κατηγορία 3-4 φορές προς τα πάνω αναλογα με τα χρόνια που εγραψες.

Οπως εγραψε ενας πιο πάνω ο φτωχός θα τη πληρωσει με απολυση ,ο πλούσιος δε θα πληρωσει τιποτα και θα ανεβασει τη τιμή για να εχει το ιδιο κερδος.

Ειναι πολύ κρισιμη η κατάσταση που ζούμε και οι λύσεις πρέπει να είναι μετρημένες και να λαμβουν τους πάντες υποψη αν θελουμε να εφαρμοστουν απο ολους με τη θεληση τους :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Macosj είπε

Αυτή η καραμελα. Όχι, για την τεχνολογική ανάπτυξη δεν ευθύνεται ο καπιταλισμός, αλλά ορισμένοι πανέξυπνοι άνθρωποι που ανακάλυψαν τους νόμους της φύσης, ίδρυσαν ουσιαστικά την επιστήμη και την τεχνολογία. Οι καπιταλιστές χρησιμοποιούν τις ανακαλύψεις αυτών προς ιδίων όφελος. Και όχι δεν είναι ο καπιταλισμός οι ελεύθερες αγορές ( αυτό υπήρχε από την αρχή της οργάνωσης της ανθρωπότητας σε κοινότητες). Καπιταλισμός νοείται το οικονομικό σύστημα που περιέγραψε ο Σμιθ κατά την βιομηχανική επανάσταση. Καμία σχέση δεν έχει αυτό το σύστημα με την τεχνολογία και την επιστήμη

Εγώ παίρνω μια πτυχή του καπιταλισμού που είναι η υπερκατανάλωση αγαθών. Αυτό είναι καταστροφή, αργά ή γρήγορα είτε θα κάνουμε όλοι λιτότητα είτε θα συμβεί ότι συνέβαινε πάντα ( και χωρίς καπιταλισμό), δηλαδή πόλεμος κτλ. Νομίζω είναι αναπόφευκτο αυτό. Προφανώς, δεν είναι η λύση ο κομμουνισμός, εγώ θεωρώ αυτά τα συστήματα αρχαία που βασίζονται σε τελείως διαφορετικές, οικονομικές, κοινωνικές και γνωστικές αρχές. Τοτε που γράφτηκε ο καπιταλισμός, ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπήρχαν ούτε σαν έννοια, ούτε η τεχνολογία, πόσο μάλλον δε ότι τα αγαθά της φύσης είναι πεπερασμένα. Αντίστοιχα για τον κομμουνισμό. Οπότε θεωρώ ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένα διαφορετικό οικονομικό σύστημα που να βασίζεται σε σύγχρονα δεδομένα 

"Εγώ παίρνω μια πτυχή του καπιταλισμού που είναι η υπερκατανάλωση αγαθών. Αυτό είναι καταστροφή, αργά ή γρήγορα είτε θα κάνουμε όλοι λιτότητα είτε θα συμβεί ότι συνέβαινε πάντα"

Η Δημιουργία των πολλών αγαθών θα οδηγήσει σταδιακά σε χρησιμοποίηση λίγων αγαθών.

Ενώ η στενότητα των λίγων αγαθών θα οδηγήσει σταδιακά σε δημιουργία πολλών αγαθών.

Εφˊ όσων το αντιμετωπίσεις αυτό σαν Αρχή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, polaki είπε

Tα άρθρα που έστειλες είναι .org και .gov, που σημαίνει 100% κατευθυνόμενα. Θέλω να πιστεύω ότι το πιστεύεις ακι εσύ ότι υπάρχουν και πολύ πιο αντικειμενικές έρευνες εκεί έξω.

Δεν έχω καν την ψυχολογική δύναμη να απαντήσω σοβαρά...

Θα πω μόνο ότι ο ένας στέλνει άρθρα που περιέχουν στοιχεία, μελέτες, έρευνες που είναι επαληθευσιμα και ανοικτά προς έλεγχο από τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ (δε θα τα έλεγες αυτά αν ήξερες τι στάδια και δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν για την έγκριση μιας μελέτης) και ο άλλος ποσταρει για "πορδες αγελάδων" επειδή κάπου, κάποτε το άκουσε, και μιλάει γενικά για "πολύ πιο αντικειμενικές έρευνες εκεί έξω".

Όχι, αυτή τη συζήτηση δε θα την κάνω. Έχω να ξοδέψω το χρόνο μου σε πολύ σοβαρότερα πράγματα.

1 ώρα πριν, polaki είπε

ο καθένας έχει την κρίση του να διαβάζει απ΄όπου θέλει και να αξιολογεί το τί διαβάζει αλλά και ποιός (και γιατί) το έγραψε. 

 Διαφωνώ. Η κρίση για να εκφραστεί άποψη για ένα αντικείμενο, προϋποθέτει γνώση. Άλλο το δικαίωμα στην άποψη και άλλο η ικανότητα να διαμορφώσουμε σωστή και δομημένη άποψη.

Καλή συνέχεια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, manolis940 είπε

Καραμέλα είναι η πρόοδος και δε η επιστημονική βασισμένη στον άνθρωπο και όχι στους ανθρώπους. Τότε οι επιστημονικές ανακαλύψεις ήταν αργές,  και δεν έχουν καμία σχέση με το σήμερα. Βεβαίως και η τεχνολογία βασίζεται πάνω σε αυτές, αλλά μέρος της επιστημονικής ανακάλυψης είναι ιδιωτική και ένα άλλο μεγάλο μέρος της χρηματοδοτήτε από ιδιώτες που τυγχάνει να έχουν αυτά τα κεφάλαια χάρη στην ελεύθερη αγορά που είναι αποτέλεσμα του καπιταλισμού γιατί χωρίς αυτόν δεν ήταν ποτέ πραγματικά ελεύθερη.
Όμως η ελεύθερη αγορά έφερε τον υπερκαταναλωτισμό που πρακτικά δεν είναι ελεύθερη αλλά ανεξέλεγκτη. Η κάθε εταιρεία για παράδειγμα μπορεί να φέρει μια συσκευή στην αγορά που να υποστηρίζεται για 2 έτη. Επίσης χωρίς λόγο υπάρχει ποικιλομορφία στα εξαρτήματα των συσκευών. Πχ όλες έχουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο, main board, μπαταρία suboard. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο το suboard διαφέρει από συσκευή σε συσκευή. Θα μπορούσαν πρακτικά να υπάρχουν το πολύ 10 διαφορετικά πρότυπα και να κάλυπταν όλες τις ανάγκες.
 

Υπάρχουν πολλά ζητήματα. Αν διαβάσεις καλά αυτό που έγραψες θα καταλάβεις ότι δεν ήταν ο καπιταλισμός ( ως σύστημα) αυτό που έφερε την τεχνολογική ανάπτυξη αλλά η επιθυμία για χρήμα ( όπως αναφέρεις). Άρα μια χαρά μπορούσε να λειτουργήσει και ο φεουδαρχισμός με αυτή την λογική. Αυτό το αναφέρω, διότι υπάρχει σύγχυση περί της ελεύθερης αγοράς, τιμολόγησης κτλ με τον καπιταλισμό. Όλα αυτά που σκέφτεστε ότι είναι καπιταλισμός, υπήρχαν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οπότε, σε καμία περίπτωση δεν έφερε ο καπιταλισμός την τεχνολογική ανάπτυξη, απλά το καπιταλιστικο σύστημα έτυχε να ηγείται των αιώνων που άνθισε η επιστήμη (αυτή άρχισε  2-3 αιώνες πριν τον καπιταλισμό). 

Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα είναι σε μια κρίσιμη καμπή, αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο θα καταστραφουμε. Ο καπιταλισμός πρέπει να τελειώσει. Αυτό διότι, όταν ο σκοπός είναι το χρήμα, δεν θα φέρει καμία εταιρεία 10 χρόνια ενημερώσεων ή το πλυντήριο να αντέχει 50 χρόνια. Αυτο είναι καταστροφή για τις εταιρείες, αλλά αυτό που θέλουν οι εταιρείες είναι καταστροφή για την ανθρωπότητα. Οπότε ο μέσος άνθρωπος πρέπει να επιλέξει, ανάμεσα στις ανέσεις, χρήμα και την επιβίωση της ανθρωπότητας. Προφανώς θα γίνει το πρώτο. Όσο για τους καπιταλιστες, αυτοί δεν θα έχουν καμία επίδραση της αλλαγής,διοτι πρώτα θα έχουν σκοτωθεί μεταξύ τους οι υπεράσπιστες τους και στη συνέχεια λόγω μείωσης του πληθυσμού και φτωχοποιησής τους η ισορροπία θα αποκατασταθεί. Οπότε αν νομίζει κάποιος οτι συμφέρον των πλούσιων είναι να προστατευτεί το περιβάλλον κάνει μεγάλο λάθος. Μάλιστα θα έλεγα ότι όλες οι συνέπειες της αλλαγής θα επηρεάσουν κυριολεκτικά από κάτω προς τα πάνω την πυραμίδα 

Επεξ/σία από Macosj
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 16/10/2022 στις 11:34 ΠΜ, vorlon68 είπε

Ας κράταγαν τις αποσπόμενες μπαταρίες για να μπορεί κάποιος να κάνει αλλαγη, ας μην έκαναν τις εφαρμογες να σέρνονται μετα απο κάθε αναβάθμηση και σε αναγκάζουν να θέλεις ποιο δυνατό κινητό και ας μάθει ο κόσμος οτι κάθε 1 χρόνο δεν ειναι ανάγκη ν' αλλάζεις κινητο. Τοτε δεν θα είχαμε τοσα κινητα στα σκουπίδια.

Iphone joins the chat.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι αλήθεια ότι αφήνουμε τεράστια ηλεκτρονικά απόβλητα στον πλανήτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον αλλά περισσότερο κι εμάς τους ίδιους καθώς η φύση δεν μπορεί να ανακυκλώσει τα πάντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 ώρες πριν, BertaJourdan είπε

Ισως γιατι τα αλλα, τα καλα, ειναι ακριβα***?

Λεω τωρα μια αποψη.

***Παντα θα πεταχτει ο παπατρεχας μαιντανος που θα πει <<εγω εχω την οικονομικη ανεση ανεση να παρω 5 iphone και 5 samsung αλλα απο αποψη αγοραζω ενα xiaomi>>

*** οπως επισης, ενδιαφερον θα ειχε αν καποιος εχει αγορασει τα xiaomi που κοστιζουν 1000+ (εδω μεσα στο φορουμ)

Αν κάποιος έχει αγοράσει ένα REDMI 9A που του κόστισε 110 ευρώ και η αλλαγή οθόνης μαζί με την επισκευή είναι στα 70 τότε θα το πετάξει! Αν ένας άλλος πελάτης έχει ένα iPhone 6s 5 χρόνια και του αλλάξει μια μπαταρία τότε θα του κρατήσει αλλά 5 χρόνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είδα καμμία εταιρεία ομως να έχει κανένα σοβαρό πρόγραμμα που να σου κανει εκπτωση αν επιστρέψεις παλιές συσκευές. Και δεν λέω να πας το iPhone 12 για να σου κόψουν 50 ευρώ απο το 14. (ενδεικτικό παράδειγμα)... και μετά να το πουλήσουν μεταχειρισμένο 500 ευρώ... Ολο το concept ανακύκλωσης είναι κοροιδία... και πάντα κερδισμένη η λάθος πλευρά.... 😕 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, Macosj είπε

Υπάρχουν πολλά ζητήματα. Αν διαβάσεις καλά αυτό που έγραψες θα καταλάβεις ότι δεν ήταν ο καπιταλισμός ( ως σύστημα) αυτό που έφερε την τεχνολογική ανάπτυξη αλλά η επιθυμία για χρήμα ( όπως αναφέρεις). Άρα μια χαρά μπορούσε να λειτουργήσει και ο φεουδαρχισμός με αυτή την λογική. Αυτό το αναφέρω, διότι υπάρχει σύγχυση περί της ελεύθερης αγοράς, τιμολόγησης κτλ με τον καπιταλισμό. Όλα αυτά που σκέφτεστε ότι είναι καπιταλισμός, υπήρχαν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οπότε, σε καμία περίπτωση δεν έφερε ο καπιταλισμός την τεχνολογική ανάπτυξη, απλά το καπιταλιστικο σύστημα έτυχε να ηγείται των αιώνων που άνθισε η επιστήμη (αυτή άρχισε  2-3 αιώνες πριν τον καπιταλισμό). 

Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα είναι σε μια κρίσιμη καμπή, αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο θα καταστραφουμε. Ο καπιταλισμός πρέπει να τελειώσει. Αυτό διότι, όταν ο σκοπός είναι το χρήμα, δεν θα φέρει καμία εταιρεία 10 χρόνια ενημερώσεων ή το πλυντήριο να αντέχει 50 χρόνια. Αυτο είναι καταστροφή για τις εταιρείες, αλλά αυτό που θέλουν οι εταιρείες είναι καταστροφή για την ανθρωπότητα. Οπότε ο μέσος άνθρωπος πρέπει να επιλέξει, ανάμεσα στις ανέσεις, χρήμα και την επιβίωση της ανθρωπότητας. Προφανώς θα γίνει το πρώτο. Όσο για τους καπιταλιστες, αυτοί δεν θα έχουν καμία επίδραση της αλλαγής,διοτι πρώτα θα έχουν σκοτωθεί μεταξύ τους οι υπεράσπιστες τους και στη συνέχεια λόγω μείωσης του πληθυσμού και φτωχοποιησής τους η ισορροπία θα αποκατασταθεί. Οπότε αν νομίζει κάποιος οτι συμφέρον των πλούσιων είναι να προστατευτεί το περιβάλλον κάνει μεγάλο λάθος. Μάλιστα θα έλεγα ότι όλες οι συνέπειες της αλλαγής θα επηρεάσουν κυριολεκτικά από κάτω προς τα πάνω την πυραμίδα 

Το πάμε πολύ γύρω γύρω χωρίς λόγο. Μια μικρή επιχείρηση έως μια πολυεθνική σκοπό έχουν το χρήμα. Αυτό είναι που τις ταΐζει. Άμα τους κόψεις το φαΐ θα πεθάνουν. Δεν πρόκειται μια εταιρεία από μόνη της να πάρει μία απόφαση που να της μειώνει τα έσοδα, για το καλό της ανθρωπότητας. Για παράδειγμα ένα εργοστάσιο δεν θα βάλει φίλτρα άνθρακα αν κάποιος δεν του το επιβάλει, γιατί δεν είναι απαραίτητα για την λειτουργία και την παραγωγή των όσων παράγει. Όταν του το επιβάλουν θα τα βάλει. Αυτό συμβαίνει και σε κομουνιστικά και καπιταλιστικά και σε όλα τα περιβάλλοντα που εδρεύει μία επιχείρηση.
Οπότε αν η ευρωπαϊκή ένωση δεν θεσπίσει για παράδειγμα, την χρήση συγκεκριμένων μεγεθών μπαταρίας και ενός συγκεκριμένου connector, θα βγάζει την δικιά της μοναδική μπαταρία με σκοπό να πάρεις και εσύ ανταλλακτικά όταν τα χρειαστείς, αδιαφορώντας αν το κινητό που θα πετάξω εγώ στα σκουπίδια έχει μια καλή μπαταρία που θα μπορούσα εύκολα να την κρατήσω για ανταλλακτικά στο νέο μου κινητό.

3 ώρες πριν, GiagT είπε

Ας ξεκινήσουν με υποχρεωτικά αποσπώμενες μπαταρίες

Ως αποτέλεσμα θα έχουμε πάλι χοντρά κινητά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...