andreaspA Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, Dantε είπε Οπως ειπα περιστρεφομενο καπελο εχει, απλα η περιστροφη του ζοριζεται λιγο και δεν ειναι τοσο ελευθερη. Και ανοιγμα για αερα εχει στο τοιχο. Με βλεπω το πολυ να κανω την λυση με τον ανεμιστηρα και εγω. Προφανως δεν του φτανει ο αερας. Να σου πω που εχω καταληξει? ΤΕΛΟΣ τα παραδοσιακα τζακια. Δεν κανουν. Εκαναν στο σπιτι του παππου με τα ξυλινα σαπια κουφωματα, που εμπαζε αερας απο παντου. Καθοντουσαν μπροστα στο τζακι και τους βαραγε η φλογα. Σε συγχρονο σπιτι, μονο ενεργειακο τζακι.
phanispal Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δε νομίζω πως είναι πανάκεια αυτό, σαφώς και υπάρχουν συμβατικά τζάκια που καπνίζουν σπάνια. Και μια χαρά είναι αν ξέρεις για ποιο λόγο τα ανάβεις. Το ενεργειακό μπορεί να είναι αποδοτικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο με το απλό για να κάτσεις μπροστά του ή στον καναπέ στα δύο μέτρα.
polgixxer Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Στις 16/10/2022 στις 10:23 ΠΜ, nikoskdx είπε Καλημέρα και καλη Κυριακή, νοικιαζω σπίτι με μαντεμενιο τζάκι και η χρήση του θα ειναι ΣάββατοΚυριακα κυρίως. Παρόλαυτα καπνίζει αν δεν εχω στην ανάκληση το παραθύρο που βρίσκεται ακριβώς διπλα του. Οταν κλείνουν όλα ερμητικά καπνίζει. Το τζάκι ειναι μαντέμι με δοχείο στάχτης με τρύπες για την εισαγωγή αέρα τις οποίες έχω μεγαλώσει και έκανα αρκετές. Παρατήρησα ότι η εισαγωγή απο το μπαλκόνι ειναι περίπου 5x5 εκατοστά. Επίσης η εξοδος της καμινάδας ειναι στα 4 μέτρα απο την Εστία και ειναι χτιστή χωρις καπέλο περιστρεφομενο. Γνωριζω οτι σίγουρα θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 6 μέτρα για σωστή καύση/ ροή αέρα αλλα αυτό δεν ειναι εφικτό να διορθωθεί και ούτε ειναι εύκολο να μπει καπέλο. Διάβασα ότι θα βοηθήσει η σχάρα στην εστία για να σηκωθεί πιο πανω η φλόγα και να μην γυρνάει εύκολα ο καπνός. Επίσης οτι η εισαγωγή αέρα πρέπει να ειναι περίπου Φ10. Εμενα ειναι πολυ μικρότερη. Έχετε κάποια άλλη πρόταση? Να αγοράσω την σχάρα ξύλων πρώτα και μετα αν δεν βελτιωθεί να μεγαλώσω λιγο την εισαγωγή? Ευχαριστώ μολις μου ελυσες το προβλημα, αφου καθαρισα καπνοδοχο , κ εκανα χιλλια πειραματα για το τι φταίει, ειδα στο insomnia αυτο που έγραψες και βγηκα είδα τη περσίδα μου καλυμμένη με διαφορες κουτες κ σακουλες.τελικα αυτο εφταιγε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα