Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην το λέτε απόλυτα αυτό για τα βύσματα εγώ (αν και έχουν περάσει μερικά χρόνια) είχα δηλώσει ειδικές δυνάμεις και όταν μου ήρθε το χαρτί ήταν ΠΝ και υπηρέτησα στο ΔΝΧ (διοίκηση ναυτικού χημείου Σαλαμίνας) και δεν έχω κανένα μέσο,αλλά γενικά όπου σου έρθει πας.

• Thanks 1
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμέσως μετά την ύπαρξη των βυσμάτων, το 2ο μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η άποψη ότι ολα και τα πάντα είναι αποτέλεσμα βύσματος. Προφανώς και υπάρχουν και μη βυσματουχοι σε ΠΑ και ΠΝ.

Το πρόβλημα με αυτή τη λογική είναι ότι δημιουργείται μια κουλτούρα παραίτησης και ωχαδερφισμού στους νέους. Τι να προσπαθήσω μωρέ, μόνο τα βύσματα περνάνε, κτλ. 

Επεξ/σία από ewssonaht
  • Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.

Στο πολεμικό ναυτικό από τότε που μπαίνουν ναύτες θητείας στα πλοία παίρνουν και κόσμο χωρίς βύσμα.Υπαρχουν πλοία που κάνουν 200+ μέρες το χρόνο ταξίδι και ίσως είναι χειρότερη μετάθεση από πολλές μεταθέσεις του στρατού ξηράς.

• Like 1
Δημοσ.

Δε θυμαμαι τι ειχα δηλωσει,ξερω ομως ΣΙΓΟΥΡΑ οτι δεν εβαλα βυσμα για πουθενα.
Κατεληξα στο ναυτικο,αναμεσα στα πιο χοντρα βυσματα που μπορειτε να φανταστειτε,οι οποιοι ηταν μονιμως με ενα τηλεφωνο στο αυτι,να κλαιγονται στο μπαμπα και τη μαμα,ή στο βυσμα τους.

Οι πιο πολλοι πτυχιουχοι με μεταπτυχιακα,λεφταδες κατα κυριο λογο.

Τελικα το ΠΝ θελει μεγαλυτερο βυσμα απο την αεροπορια.

Οταν βαζεις 1000 κοπριτες με βυσμα,πρεπει να βαλεις και μερικους κακομοιρηδες χωρις βυσμα,για να κανουν αυτα που θα αρνηθουν να κανουν οι αλλοι.

Μεχρι και τη μερα που πηρα την αδεια απολυσεως,ειχα 8ωρη σκοπια ( 2Χ4 ) .

12 ώρες πριν, Bitbit είπε

Όποιος σου πει το αντίθετο σε δουλεύει. Γενικά αν ακούσεις ότι κάποιος είναι σε ένα από αυτά τα σώματα δε τον ρωτάς καν, θεώρησε δεδομένο ότι έβαλε βύσμα.

Στο υπογραφω οτι δεν ειχα βυσμα.Ειχα μονο εναν θειο που θα με  καβατζωνε αν ειχα παει ΣΞ.

Ξερεις τι λενε για αυτους που υποθετουν,ετσι;

23 ώρες πριν, nikosrapt06 είπε

Στο περιοδεύον είχα δηλώσει σαν σώμα το πεζικό τώρα όμως σκεφτόμουν μήπως θα ήταν καλύτερα στο ναυτικό.

99% θα πας στρατο ξηρας,δεν εχεις βυσμα και ειναι λιγο δυσκολο να σε παρουν σε καποιο απο τα αλλα 2.
Οχι αδυνατον,αλλα απιθανο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να φανταστώ τα εξής από τις απαντήσεις μέχρι τώρα, γιατί το παίζουν παντογνώστες μερικοί:

1) Δηλώσατε ΠΝ και δεν σας πήραν; Γιατί στο σχολείο θυμάμα ολοι να δηλώνουν στρατό ξηράς και ειδικές δυνάμεις.

2) Όσοι ψευδώς αναφέρετε ότι ΠΝ = Βύσμα να φανταστώ όλοι οι στρατεύσιμοι σε ΣΞ δεν έχουν βύσμα και είναι πλήρως μάχιμοι; Όσοι εδώ υπηρέτησαν ΣΞ να φανταστώ ήταν θηρία ανήμερα και έπαιρναν κάμψεις μόλις ξυπνήσουν. Γιατί κάτι ιστορίες για μεταθέσεις με θείους ταξιάρχους, σε μουσεία, δύο υπηρεσίες την εβδομάδα σε κεντρικοτατες μονάδες πάνε και έρχονται. Βύσματα υπάρχουν παντού ανεξαρτήτως σώματος. Εδώ ξέρω γνωστούς μου που υπηρέτησαν Στρατό Ξηράς και επειδή είχαν βύσμα πήραν κεντρικότερες μεταθέσεις με υπηρεσιάρες, φιδιασμα, ό,τι θέλει το αγόρι μου και ας δουλεύουν οι άλλοι οι μαμάκες. Γκρίνιες ότι καθαρίζουν τουαλέτες ενώ είναι ανίκανοι να αναλάβουν ευθύνες για κάτι παραπάνω μήπως τυχών και τους χώσουν.

3) Στην σειρά μου όλοι εκτός κάποιων με κοινωνικα κριτήρια και βύσματα (που το φώναζαν κιόλας τρομάρα τους) έφυγαν με τη μία καράβι (φρεγάτα, ναρκαλιευτικά, τπκ και τα λοιπά). Καθόλου εύκολη υπόθεση το καράβι. Ειδικά ένας το Κρήτη Λιβύη το έβλεπε μέχρι και στον ύπνο του.

Επίσης να αναφερθεί ότι από σχολές ΑΕΝ κλπ ναυτικό πηγαίνεις.

Ακομη το ότι στο ΠΝ κατατάσσονται πτυχιούχοι μόνο θετικό είναι και όχι αρνητικό όπως αναφέρεται ππαραπάνω

Επίσης (αν και άσχετο με το νήμα) σε σχολείο υποβρυχίων καταστροφών πηγαίνουν, μαζί με τους μόνιμους, μόνο οπλίτες θητείας του ΠΝ.

2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Μεχρι και τη μερα που πηρα την αδεια απολυσεως,ειχα 8ωρη σκοπια ( 2Χ4 ) .

Είχα φάει και γω χωσιματα στην άδεια μου αλλά δε βαριέσαι...

14 ώρες πριν, rus είπε

Btw παρα πολλοι θυμαμαι ηταν παχυσαρκοι, δε νομιζω οτι θα μπορουσαν να υπηρετησουν στο πεζικο

Ενώ στον ΣΞ είναι όλοι ντουλάπες δηλαδή (Τους περνάνε κάστινγκ μάλλον και αν είσαι παχύσαρκος σε στέλνουν ΠΝ).

Στη σειρά μου πάντως είχαμε και κάποιους χοντρούς αλλά και παρα πολλούς γυμνασμένους, θυμάμαι με κάποιους κάναμε μονόζυγο α ρε τι μου θύμησες

Αν ξυπνάτε και κοιμαστε με την πεποίθηση ότι όσοι πήγαν ΠΝ ή ΠΑ είναι βυσματίες και βαρουσαν μύγες (ενώ εσείς φαντάζομαι δώσατε ότι είχατε και δεν είχατε στην θητεία σας και είστε ευγνώμονες που συνεισφέρατε τα μέγιστα δυνατά στην πατρίδα σας) συνεχίστε να πορευεστε έτσι και αφήστε τους υπόλοιπους να έχουν την συνείδηση τους ήσυχη

Επεξ/σία από oneiricocelot
Δημοσ.

Το οτι μιλατε μερικοι για τον ΕΣ και δεν βαζετε στην ιδια προταση την λεξη <<βυσμα>> με ξεπερναει.

Εδω μπαινουνε βυσματα για να πας απο θαλαμο σε θαλαμο στο κεντρο, χαβαλε μας κανετε τωρα.

Το τυχαιο ηταν παλια που δεν υπηρχε Μηχανογραφηση, ξεφευγε κανενας ασχετος.

Σαν να λεμε Μεταθεση/Τοποθετηση στο Πενταγωνο ειναι τυχαια ή καντηλαναφτης στον Λυκαβητο.

Καλα ναι, μετα ηρθαν οι μελισσες.

• Sad 1
Δημοσ.

Στα χρόνια μου οι μόνοι που έμπαιναν  ΠΝ χωρίς κάποιο βύσμα ήταν όσοι είχαν σχέση με την εμπορική ναυτιλία με δικαίωμα έφεδρου αξιωματικού ( τους εβαζαν καπετανιους και πρώτους σε βοηθητικά πλοία με την προϋπηρεσία να αναγνωρίζεται) και αρκετοί Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης που ποτε δεν έμπαιναν σε καράβια ή ναυσταθμο και συνήθως κατέληγαν αγγαρειομαχοι ΚΣΑΝ ΠΟΝ κτλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, oneiricocelot είπε

Ενώ στον ΣΞ είναι όλοι ντουλάπες δηλαδή (Τους περνάνε κάστινγκ μάλλον και αν είσαι παχύσαρκος σε στέλνουν ΠΝ).

Στη σειρά μου πάντως είχαμε και κάποιους χοντρούς αλλά και παρα πολλούς γυμνασμένους, θυμάμαι με κάποιους κάναμε μονόζυγο α ρε τι μου θύμησες

Δε ξερω πως/αν γνωριζουν τον ογκο και το βαρος σου και αν αυτο οντως παιζει καποιο ρολο, παντως στο στρατο ξηρας βασικα κανεις ασκησεις, τρεχαλες κλπ. σωστα? πως θα τα κανει αυτα ενας ουλτρα παχυσαρκος που δυσκολευεται ακομα και να περπατησει?

6 ώρες πριν, Morosana είπε

Στα χρόνια μου οι μόνοι που έμπαιναν  ΠΝ χωρίς κάποιο βύσμα ήταν όσοι είχαν σχέση με την εμπορική ναυτιλία με δικαίωμα έφεδρου αξιωματικού ( τους εβαζαν καπετανιους και πρώτους σε βοηθητικά πλοία με την προϋπηρεσία να αναγνωρίζεται) και αρκετοί Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης που ποτε δεν έμπαιναν σε καράβια ή ναυσταθμο και συνήθως κατέληγαν αγγαρειομαχοι ΚΣΑΝ ΠΟΝ κτλ. 

I4 γινoνταν αυτοι, ωστε να μη μπαινουν στα πλοια. Οι της σχολης εμποροπλοιαρχων γινονταν υπαρχοι,  δηλαδη 'υποκυβερνητες'.

Αγγαρειομαχοι ειμασταν ολοι, πλην των στατευσιμων κελευστων.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
Στις 16/10/2022 στις 1:24 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Nαυτικό δεν είναι μονο καράβια.Μια χαρά υπάρχουν μονάδες στην στεριά.

Οι στρατευσιμοι δεν πανε σε καραβια,και αν πανε δεν κανουν αυτα που καναν πριν 30 χρονια.

Το 08 ζητημα να κανανε κανενα ταξιδι μεχρι Κρητη και πισω,τιποτε αλλο.

Για τα παραπανω υπαρχουν οι μονιμοι.

Και θα πω παλι  για κατι παντογνωστες που λενε οτι δεν πας ΠΝ/ΠΑ χωρις βυσμα,οτι εγω πηγα χωρις βυσμα,ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΒΥΣΜΑ,γιατι πρεπει να εχεις και μερικους κακομοιρηδες που θα κανουν τις σκληρες σκοπιες.
Φαντασου ενα στρατοπεδο γεματο βυσματα,που προσπαθουν ολοι  με το τηλεφωνο στο αυτι να αποφυγουν τις σκοπιες.

Καποιος πρεπει να τις κανει.

Οι επομενοι που μπαινουν στο ΠΝ  χωρις βυσμα ειναι οι δοκιμοι απο εμποροπλοιαρχων και οι πομακοι.

8 ώρες πριν, BertaJourdan είπε

Το τυχαιο ηταν παλια που δεν υπηρχε Μηχανογραφηση, ξεφευγε κανενας ασχετος.

Μην επιμενεις εφοσον δε γνωριζεις.
Γενικως,μην υποθετεις,αυτο παρτο σαν κανονα και στη ζωη σου,οχι μονο στο ινσομνια.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, andrapos είπε

Στο πολεμικό ναυτικό από τότε που μπαίνουν ναύτες θητείας στα πλοία παίρνουν και κόσμο χωρίς βύσμα.Υπαρχουν πλοία που κάνουν 200+ μέρες το χρόνο ταξίδι και ίσως είναι χειρότερη μετάθεση από πολλές μεταθέσεις του στρατού ξηράς.

Από πότε παίρνουν ναύτες θητεια στα καράβια ??

2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Οι στρατευσιμοι δεν πανε σε καραβια,και αν πανε δεν κανουν αυτα που καναν πριν 30 χρονια.

Το 08 ζητημα να κανανε κανενα ταξιδι μεχρι Κρητη και πισω,τιποτε αλλο.

Για τα παραπανω υπαρχουν οι μονιμοι.

Και θα πω παλι  για κατι παντογνωστες που λενε οτι δεν πας ΠΝ/ΠΑ χωρις βυσμα,οτι εγω πηγα χωρις βυσμα,ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΒΥΣΜΑ,γιατι πρεπει να εχεις και μερικους κακομοιρηδες που θα κανουν τις σκληρες σκοπιες.
Φαντασου ενα στρατοπεδο γεματο βυσματα,που προσπαθουν ολοι  με το τηλεφωνο στο αυτι να αποφυγουν τις σκοπιες.

Καποιος πρεπει να τις κανει.

Οι επομενοι που μπαινουν στο ΠΝ  χωρις βυσμα ειναι οι δοκιμοι απο εμποροπλοιαρχων και οι πομακοι.

Γενικως,μην υποθετεις,αυτο παρτο σαν κανονα και στη ζωη σου,οχι μονο στο ινσομνια.

Σε ποια υπηρεσία υπηρέτησες ??

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tounion είπε

Σε ποια υπηρεσία υπηρέτησες ??

Παρουσιαστηκα Παλασκα,βασικη στον Πορο,μεταθεση Παλασκα και απο εκει απολυθηκα,λογω προστασιας.

Εγινε ΝΒΚΑΝ στην πορεια,ημουν στο ΚΕΚΑΤ, 08Α.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/10/2022 στις 1:42 ΠΜ, nikosrapt06 είπε

Καλημέρα σας σκέφτομαι να κόψω την αναβολή μου από τον στρατό και να παρουσιαστώ τον επόμενο Νοέμβρη για να κάνω την θητεία μου. Στο περιοδεύον είχα δηλώσει σαν σώμα το πεζικό τώρα όμως σκεφτόμουν μήπως θα ήταν καλύτερα στο ναυτικό. Υπάρχει τρόπος αλλαγής σώματος ή μόνο να υπάρχουν πτυχία πάνω σε εκείνον τον τομέα;

Μετάταξη λέγεται..  μια υπογραφή από τον υπουργό άμυνας χρειαζεσαι

1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε

Παρουσιαστηκα Παλασκα,βασικη στον Πορο,μεταθεση Παλασκα και απο εκει απολυθηκα,λογω προστασιας.

Εγινε ΝΒΚΑΝ στην πορεια,ημουν στο ΚΕΚΑΤ, 08Α.

Κανελόπουλος λέγεται το διπλανό του Μπαλάσκα και μετά είναι τα ταχέα . 

Καλά τι ειδικότητα είχες και εκατσες όλο τον καιρό εκεί ??

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tounion είπε

Κανελόπουλος λέγεται το διπλανό του Μπαλάσκα και μετά είναι τα ταχέα . 

Το Παλασκα τοτε μετονομαστηκε σε ΝΒΚΑΝ.
Δε βλεπω λογο γιατι να μην ξαναλλαξε ονομα,με τετοιες μ@λ@κιες ασχολειται το ναυτικο.

Ημουν 9μηνο ( απο 12μηνο τοτε )  λογω προστασιας,οποτε ειχα δικαιωμα να μεινω αμεταθετος.

ΗΝ/ΡΕ ημουν,αλλα αναθεμα και αν ειδα ποτε ρανταρ.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Εχεις δικιο. Δεν γνωριζω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...