Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, rus είπε

Δεν εχουν σχεση τα πτυχια. Δυο παιδια λοιπον, το αλλο μηπως κοριτσι? επαγγελμα/ιδιοτητα πατερα?

2 αγορια.

εγω οδηγος τουριστικου λεωφορειου η μητερα ιδιωτικος υπαλληλος.

μια μεση ελληνικη οικογενεια

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Η εξαίρεση της εξαίρεση.

Κι εγώ λόγω καθαρής τύχης είχα βυσματωθεί καλά ενώ όλο το υπόλοιπο στρατόπεδο είχε χάσει τη μπάλα από το χώσιμο.

επίσης κι ένας φίλος νησιώτης πήγε στο Ναυτικό, δε τον ρώτησα ποτέ αν έβαλε βύσμα ή τον επιλέξανε λόγω του νησιού (μικρό νησί). Αυτός έτσι κι αλλιώς είχε γνωριμίες αλλά πιθανόν να μη τις χρησιμοποίησε. όλοι οι άλλοι βύσμα

Ολοι αυτοι δλδ στις σειρες (4 το χρονο τοτε, 6 εγινε μετα) ειναι εξαιρεσεις της εξαιρεσως? Btw παρα πολλοι θυμαμαι ηταν παχυσαρκοι, δε νομιζω οτι θα μπορουσαν να υπηρετησουν στο πεζικο.

Βυσμα στο ναυτικο χρειαζεσαι για μια καλη μεταθεση (κυριως για τη ξηρα) ή ειδικοτητα. Η ζωη στο καραβι ειναι σκληρη για τους αρμενιστες/μηχανικους.

8 λεπτά πριν, astrea966 είπε

2 αγορια.

εγω οδηγος τουριστικου λεωφορειου η μητερα ιδιωτικος υπαλληλος.

μια μεση ελληνικη οικογενεια

Ο δικος μου πατερας ηταν πολεμιστης του αλβανικου μετωπου(1940) οποτε αυτο ισως επαιξε ρολο. Εχω αλλα δυο αδελφια, μικροτερα.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, rus είπε

Ολοι αυτοι δλδ στις σειρες (4 το χρονο τοτε, 6 εγινε μετα) ειναι εξαιρεσεις της εξαιρεσως? Btw παρα πολλοι θυμαμαι ηταν παχυσαρκοι, δε νομιζω οτι θα μπορουσαν να υπηρετησουν στο πεζικο.

Βυσμα στο ναυτικο χρειαζεσαι για μια καλη μεταθεση (κυριως για τη ξηρα) ή ειδικοτητα. Η ζωη στο καραβι ειναι σκληρη για τους αρμενιστες/μηχανικους.

Ο δικος μου πατερας ηταν πολεμιστης του αλβανικου μετωπου(1940) οποτε αυτο ισως επαιξε ρολο. Εχω αλλα δυο αδελφια, μικροτερα.

Δεν γίνεται να πάνε όλοι και αποκλειστικά στρατό ξηράς. Ενα μικρό ποσοστό πάει και ναυτικό/αεροπορία, αλλιώς θα αδειάσουν απο στρατευσιμους.

Όταν είχα πάει εγώ στρατό, πριν απο 8-9 χρόνια δεν παιρνανε στρατευσιμους στα καράβια - το γιατί δεν το ξέρω - παρά μόνο ΕΠΟΠ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, wesker είπε

Δεν γίνεται να πάνε όλοι και αποκλειστικά στρατό ξηράς. Ενα μικρό ποσοστό πάει και ναυτικό/αεροπορία, αλλιώς θα αδειάσουν απο στρατευσιμους.

Όταν είχα πάει εγώ στρατό, πριν απο 8-9 χρόνια δεν παιρνανε στρατευσιμους στα καράβια - το γιατί δεν το ξέρω - παρά μόνο ΕΠΟΠ.

Να διευκρινησω κατι, μεσο λεω βαζεις στο ναυτικο για να πας σε υπηρεσια ξηρας του ναυτικου. Πριν 30 χρονια η θητεια(στο ΠΝ παντα) ηταν 19 μηνες σε καραβι και 23 στη ξηρα. Σημερα δε ξερω τι παιζει.

Απ οτι ξερω κι εγω στα συγχρονα καραβια δε παιρνουν απλους ναυτες, θελουν εξειδικευμενο προσωπικο.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, wesker είπε

Nαυτικό δεν είναι μονο καράβια.Μια χαρά υπάρχουν μονάδες στην στεριά.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι άλλο πράγμα να πας κατευθείας Ναυτικό

και άλλο να πας αρχικά ΣΞ και μετά να αλλάξεις σε ΠΝ.

Το 1ο είναι απλά βύσμα , το 2ο είναι καρά-βύσμα.

Επίσης, αναλογικά, είναι άλλο να πας από την αρχή σε ένα "καλό" σώμα στο ΣΞ, και άλλο ενώ είσαι αρχικά να πας ΠΖ ή ΤΘ, ξαφνικά να αλλάξεις σε ΥΠ.

Για το 2ο κάποιος έχει "φροντίσει". Τσεκαρισμένο "από μέσα".

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dbrillis είπε

Για να επανέλθουμε στην πραγματικότητα όμως, ότι και να δηλωσες, πεζικο θα πας. Εκτός αν έχεις μέσον, ισχυρό μέσον.

Δεν ισχυει αυτο. Προσωπικα ναυτικο ειχα δηλωσει και ναυτικο μπηκα, χωρις βυσματα κτλ. Οκ, ημουν τυχερος μαλλον

1 ώρα πριν, Bitbit είπε

Η εξαίρεση της εξαίρεση.

Οι εξαιρεσεις μαλλον μαζευομαστε σιγα σιγα ;) 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Οι εξαιρεσεις μαλλον μαζευομαστε σιγα σιγα ;) 

οκ, πιστέψτε εσείς ότι μπαίνεις κανονικά σε αυτά τα σώματα. Είναι αστείο και μόνο που το συζητάμε.

Είναι σα να μου λες ότι ο γιος του.... διορίστηκε με την αξια του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Bitbit είπε

οκ, πιστέψτε εσείς ότι μπαίνεις κανονικά σε αυτά τα σώματα. Είναι αστείο και μόνο που το συζητάμε.

Τι να πω, προσωπικα, και οικογενειακα, δεν βαλαμε βυσμα. Τωρα αν εχω καποιον αλλον να με προσεχει....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Είναι σα να μου λες ότι ο γιος του.... διορίστηκε με την αξια του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Καποιοι νομιζετε οτι στο Ναυτικο βαρανε μυγες... οτι περνανε ζωη χαρισαμενη. Βασικα περνας καλα σε οποιοδηποτε Οπλο μόνο αν κανονισεις μια καλη μεταθεση.

Ρωτησε αυτους που εχουν κανει σε καραβι(πολεμικο πλοιο), πόσο καλα περασαν......

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ.

Οπωσ ειπαν και οι παραπάνω υπάρχει και ενα 5% που παει ναυτικο και δεν ειναι βυσμα. Πρέπει να καλυφθουν και καποιες θεσεις που τα βυσματα δεν θελουν να κάνουν όποτε πρεπει να χωθούν random ναύτες. Πχ στη λερο θα πανε και μη βυσματα ωστε τα βυσματα να ειναι ζωη και κότα 

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, rus είπε

Καποιοι νομιζετε οτι στο Ναυτικο βαρανε μυγες... οτι περνανε ζωη χαρισαμενη. Βασικα περνας καλα σε οποιοδηποτε Οπλο μόνο αν κανονισεις μια καλη μεταθεση.

Ρωτησε αυτους που εχουν κανει σε καραβι(πολεμικο πλοιο), πόσο καλα περασαν......

Αυτό ακριβώς.

Ακόμα και εάν πας αεροπόρος ή ναύτης, θα έχεις να αντιμετωπίσεις πιο γερά βύσματα από εσένα.

Εφόσον αυτοί τοποθετηθούν σε καλύτερη θέση, θα μείνουν τα αδύνατα βύσματα να κάνουν όλοι την δουλειά - εκτός από το Πεντάγωνο και άλλες μικτές μονάδες όπου υπάρχουν πάντα οι στραταίοι να 'υποφέρουν'.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dbrillis είπε

Όλοι οι φίλοι σου έβαλαν μέσον.

Για τον εναν από τους δύο που μπήκε αεροπορία και δεν μας είπαν τίποτα, δεν είμαι σίγουρος. Είχε μεγαλώσει Ελλάδα αλλά είχε καταγωγή από το Ιράκ, με αραβικό όνομα και επίθετο. Τώρα πως να βρήκαν μέσον οι γονείς του...... Εξαιρετικά δύσκολο εκτός αν είχαν στενό συγγενή η φίλο τους υψηλά ισταμενο στρατιωτικό η κανέναν πρεσβη κτλ. Τέλος πάντων, να είναι καλά ο άνθρωπος. Κυριλε άτομο και δεν έπαιρνες χαμπάρι ότι ήταν ξενος εκτός αν άκουγες το ονοματεπώνυμο του. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως γενικά....αν είσαι cool σαν άτομο και δεν έχεις χοντρά ψυχολογικά,μια χαρά θα περάσεις στον σξ...θα κάνεις δυνατές φιλίες που μπορεί να κρατήσουν και μια ζωή,θα ζήσεις καταστάσεις που θα τις συζητάς μια ζωή και γενικά..είναι μια εμπειρία που θα σε ωριμάσει.με το να προσπαθείς να βυζματωθεις,να γλιτώσεις υπηρεσίες αγγαρείες κλπ. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να είσαι φλώρος και να χώνεις άλλον στη θέση σου..που δεν έχει βύσμα.Αν αυτή η νοοτροπία σε διακατέχει στη ζωή, εύγε....(φαντάρος το 1999 ,4 μήνες Θήβα,9 μήνες Διδυμοτείχο,5 μήνες Βέροια.....είμαι από τον Πειραιά)

Επεξ/σία από babisgr
  • Like 1
Δημοσ.

Να σημειωθεί πως αν κάποιος είναι από σχολή εμπορικού ναυτικού πάει αυτόματα ΠΝ. 

Η πλειοψηφία είναι βύσματα αλλά υπάρχουν και τυχαίοι. Κατά την γνώμη μου χωρίς μέσο σε αυτά τα 2 σώματα θα περάσεις χειρότερα διότι απλά θα πας στο χειρότερο μέρος με συνοπτικές διαδικασίες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...