Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι εποχες που προσπαθουμε να μειωσουμε την καταναλωση ρευματος απο οπου μπορουμε....

Στο σπιτι εχω βολευτει με 8 λαμπες WHIZZ  των 7watt

Λαμπες ειναι smart  και τις διαχειριζομαι απο εφαρμογη στο κινητο.

Για να ειναι ομως εφικτη  η διαχειριση στο δικτυο ο διακοπτης πρεπει να ειναι συνεχεια στο ΟΝ

Απορια μου ειναι περα απο την κλασικη καταναλωση standby που εχει καθε συσκευη

στις συγκεκριμενες λαμπες το γεγονος οτι ο διακοπτης μενει παντα ΟΝ υπαρχει επιπλεον καταναλωση???

Δημοσ.

Μην τρελενεστε με λαμπτήρες και λάμπες, δεν θα δείτε καμία ουσιαστική διαφορά στους λογαριασμούς για το μέσο σπίτι εκτός ειδικών περιπτώσεων και παραδείγματων. 

Για το ερώτημα του ts πάντως, ναι μια μικρή κατανάλωση υπάρχει, αμελητεα ως προς το ποσό που θα προκύψει ο λογαριασμός. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, cd2matheos είπε

Ειναι εποχες που προσπαθουμε να μειωσουμε την καταναλωση ρευματος απο οπου μπορουμε....

Στο σπιτι εχω βολευτει με 8 λαμπες WHIZZ  των 7watt

Λαμπες ειναι smart  και τις διαχειριζομαι απο εφαρμογη στο κινητο.

Για να ειναι ομως εφικτη  η διαχειριση στο δικτυο ο διακοπτης πρεπει να ειναι συνεχεια στο ΟΝ

Απορια μου ειναι περα απο την κλασικη καταναλωση standby που εχει καθε συσκευη

στις συγκεκριμενες λαμπες το γεγονος οτι ο διακοπτης μενει παντα ΟΝ υπαρχει επιπλεον καταναλωση???

7watt καίει η λάμπα για το φως όταν είναι αναμμένη. Η κατανάλωση για την απλή σύνδεση στο wifi είναι κάτω από 0.5 watt κάτι που θεωρείται αμελητέο.

Σημασία έχει να έχεις αλλάξει όλες τις λάμπες με led. Είναι πραγματικά 80-90% εξοικονόμηση από της παλιές πυρακτώσεως.

Να σημειώσω πως μπορείς να αλλάξεις και τον διακόπτη σου με έναν wifi. Στο σαλόνι μου έχω βάλει έναν τριπλό και έχω ξεμπερδεψει με φως εισόδου, φως σαλονιού 1 και φως σαλονιού 2

Επεξ/σία από SilentVoice

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...