Prasino Mantarinh Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα σας, κάπως "χαζή" απορία πιο πολύ για προσωπική μου περιέργεια ρωτάω Σε projects που δουλεύετε για την δουλεία σας/side project ή από κάποιο course ή tutorial πως κρατάτε σχετικές σημειώσεις? Πήρε το μάτι μου τις προάλλες αυτό εδώ το τάμπλετ https://remarkable.com/ και αυτό https://www.public.gr/product/aksesoyar/kiniton/smartphone-gadgets/xiaomi-mi-lcd-writing-tablet-135--leuko/MRK2093759?gclid=CjwKCAjw7p6aBhBiEiwA83fGuqECoOGVoEVfrwePxi_UDYDxpo-4viSN-BNXyrG-QlSO5ECIhXmNuRoCOTAQAvD_BwE Θα χρησιμοποιούσατε κάτι τέτοιο ? Προσωπικά ως junior web dev όταν είναι να σχεδιάσω κάτι το γράφω σε χαρτί με πολλές μουτζούρες φυσικά και έχει αρχίσει να μου μπαίνει η ιδέα να αγοράσω tablet με γραφίδα για να έχω πιο καθαρές σημειώσεις ... Μια άλλη απορία που έχω είναι πιο πολύ για Projects Που δουλεύουν πολλά άτομα χρησιμοποιούν κάποιο εργαλείο για να κρατήσουν σημείωσεις ή ο καθένας κρατάει τα δικά του ?
Moderators Kercyn Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Εγώ χρησιμοποιώ χαρτί, αλλά μπορώ να δω γιατί κάτι τέτοιο να βολεύει κάποιον. Το reMarkable μου φαίνεται εξαιρετικά ακριβό και δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει. Όταν σε ένα project δουλεύουν πολλά άτομα, δεν κρατάνε σημειώσεις στο τεφτέρι, χρησιμοποιούν ειδικά προγράμματα όπως το Jira ή το Asana για να κάνουν collaborate.
SpectralQ Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν είμαι προγραμματιστής αλλά έχω βρεί εξαιρετικό έργαλείο το Notion για να οργανώνω από απλές σημειώσεις, Project management στις δουλειές του γραφείου, reminders και γενικά έχω βάλει μέσα τα πάντα, μέχρι και συνταγές και τα εβδομαδιαία ψώνια supermarket. Έχει πολλά integrations, mέχρι και wiki μπορείς να φτιάξεις και έχει και ειδικό input field για κώδικα. Το πιο σημαντικό είναι ότι το έχεις πάντα μαζί σου μιας και έχει και desktop και mobile app. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2022 από SpectralQ 1
solarpower Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Google Keep. Πολύ καλό. Το έχεις σε όλες τις συσκευές με ίδιο λογαριασμό. Είναι σαν πίνακας και μπορείς να έχεις κάποιες σε προτεραιότητα και κάποιες παλιές σε δεύτερο πίσω πίνακα. Βάζεις και χρώματα, που επιλέγεις να έχουν μια σημασία για σένα. Υπάρχει αναζήτηση. 2
giannisskrp Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Obsidian. Έχει μεγάλο learning curve αλλά μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα.
Xvipes Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για ad-hoc σημειώσεις έφτιαξα ένα απλό post-it και ενώ το έκανα για να δω πως δουλεύει ένα electron app τελικά το χρησιμοποιώ καθημερινά ακόμα και για πράγματα εκτός δουλειάς. Για οτιδήποτε πιο permanent χρησιμοποιώ github issues, google docs ή το εκάστοτε project management tool της εταιρείας(Jira, Trello, Monday.com, etc) ανάλογα το περιεχόμενο. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2022 από Xvipes
clampro Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Στις 15/10/2022 στις 6:34 ΜΜ, Prasino Mantarinh είπε Καλησπέρα σας, κάπως "χαζή" απορία πιο πολύ για προσωπική μου περιέργεια ρωτάω Σε projects που δουλεύετε για την δουλεία σας/side project ή από κάποιο course ή tutorial πως κρατάτε σχετικές σημειώσεις? Πήρε το μάτι μου τις προάλλες αυτό εδώ το τάμπλετ https://remarkable.com/ και αυτό https://www.public.gr/product/aksesoyar/kiniton/smartphone-gadgets/xiaomi-mi-lcd-writing-tablet-135--leuko/MRK2093759?gclid=CjwKCAjw7p6aBhBiEiwA83fGuqECoOGVoEVfrwePxi_UDYDxpo-4viSN-BNXyrG-QlSO5ECIhXmNuRoCOTAQAvD_BwE Θα χρησιμοποιούσατε κάτι τέτοιο ? Προσωπικά ως junior web dev όταν είναι να σχεδιάσω κάτι το γράφω σε χαρτί με πολλές μουτζούρες φυσικά και έχει αρχίσει να μου μπαίνει η ιδέα να αγοράσω tablet με γραφίδα για να έχω πιο καθαρές σημειώσεις ... Μια άλλη απορία που έχω είναι πιο πολύ για Projects Που δουλεύουν πολλά άτομα χρησιμοποιούν κάποιο εργαλείο για να κρατήσουν σημείωσεις ή ο καθένας κρατάει τα δικά του ? +1 Για το obsidian. Το καλό που έχει είναι ότι ουσιαστικά γράφεις markdown, πράγμα που σημαίνει ότι οι σημειώσεις σου είναι διαθέσιμες σε οποιοδήποτε πρόγραμμα καταλαβαίνει MD. Το καλύτερο που έχει, είναι ότι μπορείς να φτιάχνεις συνδέσμους ανάμεσα στα notes σου και να πηγαίνεις από το ένα στο άλλο. Υπάρχουν ένα σωρό plug ins για λειτουργίες που το core πρόγραμμα δεν υποστηρίζει και το community είναι αρκετά ενεργό στην περίπτωση που χρειαστείς βοήθεια. Πετάς και το vault σε ένα dropbox ή αντίστοιχο service και μπορείς να έχεις τις σημειώσεις σου διαθέσιμες παντού (διαθέτει και το ίδιο το obsidian μια sync υπηρεσία που λειτουργεί πολύ καλύτερα, αλλά την πληρώνεις).
killer76 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Εγω έχω συνηθίσει και χρησιμοποιώ συνέχεια το google keep!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα