Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τι επίπεδα κυμαίνεται ο μισθός σας, τι θέση και πόσα χρόνια προϋπηρεσίας είχατε όταν σας προσέλαβαν?

Είμαι σε φάση που ψάχνω για άλλη δουλειά και προσπαθώ να καταλάβω τι μισθό είναι λογικό να διαπραγματευτώ.

For context: Έχω συνολικά 5.5 χρόνια προϋπηρεσίας (σε πωλήσεις, support, technical support, project management) και σπουδές στην Πληροφορική + Master σε Διοίκηση Επιχειρήσεων με έμφαση στην Πληροφορική. Τώρα δουλεύω για εταιρεία με βάση την Αμερική, 1300 καθαρά IT support engineer. Αλλά είναι start up, τους έχουν μείνει λεφτά για 8 μήνες , δεν κατάφεραν να βρουν αλλά λεφτά και γενικά ψιλομαλακιζονται οπότε το βλέπω να κλείνουν σιγά σιγά κ για αυτό ψάχνομαι.

Μου πρόσφεραν από πολυεθνική που έχει γραφεία σε 4-5 χώρες με το HQ στην Αμερική 1000 καθαρά για θέση Project Coordinator 8 ώρες + 1 διάλειμμα και μου φαίνεται εξαιρετικά χαμηλός ο μισθός. Η εταιρεία ασχολείται με ΙΤ γενικά. Από ότι κατάλαβα τους καίει να καλύψουν την θέση και με έσπρωξαν προς τα εκεί παρόλο που έκανα apply για άλλη θέση που είναι φάση αυτό που κάνω τώρα. Γενικά μου φάνηκε καλό το κλίμα και τα τυπακια και φαίνεται καλή ευκαιρία για εξέλιξη πέραν του μισθού αλλά θα είμαι τσίμα-τσίμα με αυτά τα λεφτά με βάση τα έξοδα μου τώρα και η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να πάω σε αλλη εταιρεία με τόσο χαμηλότερο μισθό, τουλάχιστον όχι τώρα που έχω ακόμα δουλειά. 

Σε μια άλλη εταιρεία πάλι με βάση την Αμερική και στον ίδιο τομέα για cloud support engineer μου είπαν 1200 μεικτά + 130 σε διατακτικές σίτισης με 8 ωρες + μιση ωρα διαλλειμα.

Και οι δύο εταιρείες έχουν γραφεία στην Ελλάδα.

Είναι νορμάλ/συνηθισμένοι μισθοί για Ελλάδα ή παίζει αν περιμένω να βρω κάτι καλύτερο?

Οποιαδήποτε συμβουλή/γνώμη ευπρόσδεκτη!

Επεξ/σία από Postmort3m
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Το θέμα είναι στον ρόλο που ζητάς πόση εμπειρία έχεις και όχι γενικά (που μετράει , αλλά πολύ λιγότερο). 

Αν από τα 5,5 χρόνια τα 3 είναι στην ειδικότητα που κανείς apply, τα χρήματα είναι λίγα. Αν είναι ο 1, είναι average τα χρήματα θα έλεγα.  

Έχεις μήνες μπροστά σου να ψάξεις, θα βρεις τα χρήματα που παίρνεις υποθέτω αλλού. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο ειναι το μέλλον δυστυχώς. Αντι να δωσουν δουλεια στον αμερικανο με 14$ την ωρα, δινουν στον ελληνα 7$, στον φιλιπιζενο δινουν 5$, στον ινδο δινουν 3$...

Επεξ/σία από Allan-Wake
  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά είμαι  senior field engineer σε πολυεθνική και ο μισθός μου είναι 1600 καθαρά + 100 σε διατακτικές. (Απόφοιτος ΙΕΚ, 2 ξενες γλώσσες)

Έχω εργασιακή εμπειρία  25 χρόνια από τα οποία  15 στη συγκεκριμένη ειδικότητα (3 διαφορετικές εταιρίες) που εργάζομαι τώρα.

Όταν ξεκίνησα σε αυτή την ειδικότητα πριν 15 χρόνια ο μισθός μου ήταν ~950 και η εταιρία ήταν ελληνική αντιπροσωπεία. Άρα αν υπολογίσω το πτυχίο + master + προϋπηρεσία + πληθωρισμός τα λεφτά μου φαίνονται λίγα.

Για εμένα στάθμισε αν οι εργασίες που σου προσφέρονται έχουν  (και πόση/ πόσο γρήγορη μισθολογική εξέλιξη) , αν η θέση σου καλύπτει πάγια ανάγκη της εταιρίας (ή είναι εύκολα καταργήσιμη).

Στις 2 πολυεθνικές που έχω δουλέψει στους τομείς IT και finance τα πιο πολλά άτομα άλλαζαν εργοδότη ανά max 2 χρόνια (ειδικά οι junior) χωρίς στη πλειονότητα τους να αυξάνουν τις αποδοχές τους.

Τέλος μην "κολλάς" με τις πολυεθνικές σε περίπτωση που η θέση που προσφέρουν είναι επισφαλής ή/και κακοπληρωμένη.

Στο να ζητήσεις (και να πάρεις) μεγαλύτερο μισθό, μετράει πιο πολύ σε  το να έχεις μεγάλο μισθό από προηγούμενο εργοδότη παρά αν αυτός ήταν πολυεθνική ή ελληνική εταιρία.

Δημοσ.

Αν βρίσκουν άτομο να τους κάνει τη δουλειά με χίλια ευρώ θα δώσουν χίλια ευρώ, αν δε βρίσκουν θα δώσουν παραπάνω.

Στις πολυεθνικές μπορεί να πάρεις 600€ μπορεί να πάρεις και 7 χιλιάρικα, το θέμα είναι τι διαπραγματευτική ικανότητα έχεις κάθε φορά και πόσο καλή συμφωνία θα κλείσεις

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, logistoulis είπε

Αν βρίσκουν άτομο να τους κάνει τη δουλειά με χίλια ευρώ θα δώσουν χίλια ευρώ, αν δε βρίσκουν θα δώσουν παραπάνω.

Αυτό ισχύει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή σε αυτές που θέλουν να δείχνουν μεγάλες χωρίς να είναι . Στις μεγάλες εταιρίες τις προσλήψεις τις διαχειρίζονται managers. Ο τοπικός CEO δεν θα ασχοληθεί με το μισθό του Α ή Β εργαζομένου συγκεκριμένα (τουλάχιστον όχι σε αυτό το level μισθού), αυτό που επιβλέπει είναι τήρηση budgets. Στόχος σου είναι να δείξεις στο manager ότι ο μισθός αυτής της θέσης είναι υποεκτιμημένος και λόγω αυτού πιθανώς δεν γινόταν σωστά / εσύ με τη σωστή επιβράβευση μπορείς καλύτερα / τα αποτελέσματα της εργασίας σου θα αποφέρουν μεγαλύτερο όφελος από τα extra λεφτά που ζητάς. Όλα αυτά δεν πρέπει να είναι 100% αληθή αλλά ούτε 100% ψέματα. Μη ξεχνάς ούτε αυτά που θα ακούσεις από αυτόν-η πριν από τη πρόσληψή σου θα είναι 100% αληθή

2 ώρες πριν, logistoulis είπε

Στις πολυεθνικές μπορεί να πάρεις 600€ μπορεί να πάρεις και 7 χιλιάρικα, το θέμα είναι τι διαπραγματευτική ικανότητα έχεις κάθε φορά και πόσο καλή συμφωνία θα κλείσεις

Συμφωνώ . Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε μια μεγάλου οικονομικού μεγέθους εταιρία (πολυεθνική ή μη) θα πρέπει να διεκδικείς πάντα μεγαλύτερες αποδοχές. Έχουν την δυνατότητα να τις πληρώσουν.

Στις μεγάλες εταιρίες τις προσλήψεις τις διαχειρίζονται managers. Ο τοπικός CEO δεν θα ασχοληθεί με το μισθό του Α ή Β εργαζομένου συγκεκριμένα (τουλάχιστον όχι σε αυτό το level μισθού), αυτό που επιβλέπει είναι τήρηση budgets. Στόχος σου είναι να δείξεις στο manager ότι ο μισθός αυτής της θέσης είναι υποεκτιμημένος και λόγω αυτού πιθανώς δεν γινόταν σωστά / εσύ με τη σωστή επιβράβευση μπορείς καλύτερα / τα αποτελέσματα της εργασίας σου θα αποφέρουν μεγαλύτερο όφελος από τα extra λεφτά που ζητάς κλπ. Όλα αυτά δεν πρέπει πάντα να είναι 100% αληθή αλλά ούτε 100% ψέματα. Μη ξεχνάς ούτε αυτά που θα ακούσεις από αυτόν-η πριν από τη πρόσληψή σου θα είναι 100% αληθή.

Μην γινόμαστε θύματα ώστε ο HR / Department manager να παρουσιάζει καλύτερα νούμερα δεχόμενοι μικρότερο μισθό από αυτό που αξίζουμε /αξίζει η εργασία μας.

Αυτός-η θα πάρει ίσως κάποιο παραπάνω bonus (η δεν θα ζοριστεί να κρατήσει το budget) εσύ θα μείνεις δυσαρεστημένος με μια εργασία που διαφορετικά θα σου άρεσε, και θα περιμένεις (ξανά) να περάσουν οι μήνες ώστε φεύγοντας  να έχεις στο βιογραφικό ένα μεγάλο όνομα εταιρίας.

Τέλος  αν σκέφτεσαι μόνο να συμπληρώσεις μια θέση εργασίας στο βιογραφικό σου, η αλήθεια είναι ότι το φανταχτερό όνομα εργοδότη βοηθάει μόνο αν σκέφτεσαι να φύγεις εξωτερικό.  Στην Ελλάδα στο κάθε τομέα οι εταιρίες ξέρουν λίγο πολύ τους μισθούς των ανταγωνιστών τους.

Επεξ/σία από gerger
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, gerger είπε

Συμφωνώ . Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε μια μεγάλου οικονομικού μεγέθους εταιρία (πολυεθνική ή μη) θα πρέπει να διεκδικείς πάντα μεγαλύτερες αποδοχές. Έχουν την δυνατότητα να τις πληρώσουν.

Νομίζω ότι κάτι άλλο ήθελε να σας δώσει να καταλάβετε ο @logistoulis : όλα εξαρτώνται ευθέως, από τις διαπραγματευτικές ικανότητες (negotiation skills) του υποψηφίου, ανεξάρτητα από το γεγονός της χρηματικής επάρκειας του οργανισμού, γιατί ακριβώς με αυτή τη λογική λειτουργούν ("αν τα αξίζεις, θα στα δώσω" και όχι "έχω, θα σου δώσω / δεν έχω, δεν σου δίνω").

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι managers οι που επιβλέπουν τις προσλήψεις κοιτάνε τι παίζει στην αγορά δεν δίνουν μισθούς εκτός πραγματικότητας, εφόσον δίνουν το τάδε πόσο σημαίνει πως πιστεύουν ότι ότι θα βρουν άτομο με αυτά τα χρήματα.

Αν δεν βρουν λογικά θα αναγκαστούν να ανέβουν μέχρι να βρουν. Αν δεν συμφωνείς με αυτά που δίνουν μπορείς πάντα να αρνηθείς και να κοιτάξεις παρακάτω.

Αν κάποια θέση θέλει τις Παναγιάς τα μάτια και δίνει πχ 1400 ευρώ (θυμαμαι πραγματικό παράδειγμα) τότε πολύ απλά μπορείς (γελώντας) να τους πεις καλή τύχη στο ψάξιμο σας :lol:

Εγώ προσωπικά γνωρίζω ότι πολλές εταιρείες δεν βρίσκουν κόσμο που να την παλεύει, από την άλλη φυσικά και δεν θέλουν να πληρώσουν. Αυτό δεν έχει να κάνει με πολυεθνική ή μη είναι γενικό το φαινόμενο.

Είναι όμως πρόβλημα και ότι πολλοί θεωρούν ότι αξίζουν περισσότερα από όσα παίρνουν χωρίς να τα αξίζουν, μαγκιά του κάποιου αν έκανε καλό deal πουλώντας παπά, μαλακια και κάποιου αν έκανε κακό deal μόνο και μόνο για να πάρει τη δουλειά.

Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο συχνό να υπάρχει η απόλυτη ισορροπία, αλλά είναι και συνηθισμένο από την άλλη οι υπάλληλοι να νιώθουν αδικημένοι και αν όχι στην αρχή μετά από κάποιο διάστημα σίγουρα, αυτό είναι ανθρώπινη φύση.

Η συμβουλή μου προς τον TS είναι να συνεχίσει να ψάχνει όσο έχει περιθώριο να ψάχνει έχοντας εργασία και όχι ανεργία, μέχρι να βρει κάτι που τον ικανοποιεί, διαφορετικά σε λιγότερο από χρόνο θα ψάχνει πάλι δουλειά.

Το να προσπαθείς να πείσεις τον άλλο ότι η θέση αξίζει παραπάνω είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό, η εταιρεία μάλλον ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες της

3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Νομίζω ότι κάτι άλλο ήθελε να σας δώσει να καταλάβετε ο @logistoulis : όλα εξαρτώνται ευθέως, από τις διαπραγματευτικές ικανότητες (negotiation skills) του υποψηφίου, ανεξάρτητα από το γεγονός της χρηματικής επάρκειας του οργανισμού, γιατί ακριβώς με αυτή τη λογική λειτουργούν ("αν τα αξίζεις, θα στα δώσω" και όχι "έχω, θα σου δώσω / δεν έχω, δεν σου δίνω").

Και πάλι όμως συνήθως μια θέση έχει και συγκεκριμένο "εύρος" στο οποίο θέλει η εταιρεία να κινηθεί.

Αν πχ μιλάμε για μια θέση του χιλιαρικου αντε να πάνε στα 1200 αν βλέπουν ότι τους κανεις έχεις ήδη δουλειά και παίρνεις 1000-1100 ή αν παίρνεις ήδη 1200 ή θα σε απορρίψουν η άντε να πάνε στα στα 1300.

Αν είσαι άνεργος 1000 και πολλά σου είναι

Δεν θα πάνε στα 1600 γιατί είναι πολυεθνική και σούπερ γουάου γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα αυτοί που αποφασίζουν να φτάσουν εκεί, αυτό είναι πιο ρεαλιστικό να γίνει σε μικρή εταιρεία που το αφεντικό έχει πιο άμεση εμπλοκή σε αυτά τα θέματα, αν βέβαια θεωρήσουμε ότι μια μικρή εταιρεία δίνει τέτοιους μισθούς (και σωστά όλα άσπρα κτλ).

Η καλύτερη λύση για να μπορέσεις να πάρεις λεφτά ως υπάλληλος είναι ένα μείγμα πολυεθνικού περιβάλλοντος στο οποίο όμως κάποια Budget να τα χειρίζονται συγκεκριμένα άτομα ώστε να μπορείς να τσιμπήσεις κάνα bonus ή καμία αύξηση αν το παλεύεις. Διαφορετικά freelancer και καλή τύχη.

Σαν υπάλληλος "αριθμός" σε μια πολυεθνική θα πρέπει να κάνεις υπερπροσπάθεια ώστε να ξεχωρίσεις, αν και σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι αν δεν είσαι ο γιος κάποιου τοποθετημένος κάπου για συγκεκριμένο λόγο σοβαρά λεφτά δε θα βγάλεις εύκολα

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Αν πχ μιλάμε για μια θέση του χιλιαρικου αντε να πάνε στα 1200 αν βλέπουν ότι τους κανεις έχεις ήδη δουλειά και παίρνεις 1000-1100 ή αν παίρνεις ήδη 1200 ή θα σε απορρίψουν η άντε να πάνε στα στα 1300.

Αν είσαι άνεργος 1000 και πολλά σου είναι

Ναι, διαπραγματεύτικη ικανότητα λέγεται αυτό :

α) Και δουλειά να έχεις, στο χέρι σου είναι να παίξεις σωστά τα χαρτιά σου (πόσα λεφτά παίρνεις, τι παροχές έχεις κλπ), 

β) Και άνεργος να είσαι, στο χέρι σου είναι να το παίξεις σωστά και να πλασάρεις σωστά προτερη εμπειρία. 

Σε γενικές γραμμές, το ίδιο είπαμε. 

Σε πολυεθνικές (με διάρθρωση τύπου matrix), υπάρχουν υπάλληλοι, managers, country managers, cluster managers/directors, hub leaders, global ρόλοι και ούτω καθεξής. 

56 λεπτά πριν, logistoulis είπε

σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι αν δεν είσαι ο γιος κάποιου τοποθετημένος κάπου για συγκεκριμένο λόγο σοβαρά λεφτά δε θα βγάλεις εύκολα

Διαφωνώ σε αυτό. Υπάρχουν εταιρείες με αξιοκρατία. Μιλάω από δεύτερο χέρι : η σύζυγός μου εργάζεται σε πολυεθνική, χωρίς βύσμα και οι συνολικές της αποδοχές και παροχές είναι πολύ παραπάνω των όσων αναφέρετε. Δεν γνωρίζω αν εργάζεστε σε πολυεθνική, φαντάζομαι πως όχι και μέσω συζητήσεων έχετε αποκτήσει μια γενική άποψη.

Ως γενική παρατήρηση Φαντάζομαι είναι ξεκάθαρο ότι μια ελληνική πχ εταιρεία που παρουσιάζει μια άλφα εξωστρέφεια (τύπου "δραστηριοποιούμαι στην Ελλάδα, αλλά έχω δουλειές σε 2-3, 5 χώρες του εξωτερικού"), δεν χαρακτηρίζεται αυτομάτως ωςπολυεθνική. Μην μπερδεύουμε τα σώβρακα με τις φανέλες, γιατί και χρώμα θα αλλάξουν και δυσοσμία θα αποκτήσουν. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είπα ότι δε βγάζεις είπα ότι δεν βγάζεις εύκολα, εγώ προσωπικά εκεί που εργάζομαι βαράω 12ωρα+ σε μόνιμη σχεδόν βάση, βάλε και τα διαβάσματα/μαθήματα που πρέπει να κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου για να ξέρω πράγματα πέρα από αυτά που περιμένω να μου δείξουν όταν και αν μου δείξουν.

Το θέμα της πολυεθνικής για εμένα είναι πού ανήκουν οι εταιρείες για τις οποίες εργάζεσαι και πού λογοδοτούν για τα αποτελέσματα τους

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Τελικά τους ζήτησα 1200 καθαρά και δέχτηκαν. :) Αν και χαμηλότερα από αυτά που παίρνω τώρα θέλω να αποκτήσω περισσότερη σχετική εμπειρία και γενικά είχα καλά vibes από την συνέντευξη!

Μην φοβάστε να διεκδικήσετε αυτά που σας αξίζουν.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Postmort3m είπε

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Τελικά τους ζήτησα 1200 καθαρά και δέχτηκαν. :) Αν και χαμηλότερα από αυτά που παίρνω τώρα θέλω να αποκτήσω περισσότερη σχετική εμπειρία και γενικά είχα καλά vibes από την συνέντευξη!

Μην φοβάστε να διεκδικήσετε αυτά που σας αξίζουν.

Αρχικά συγχαρητήρια! Από την στιγμή που ο κύριος σου στόχος δεν είναι η αμοιβή όπως λες μια χαρά!

Αν σου είπαν αμέσως ναι στα 1200 λογικά είχαν περιθώριο και για παραπάνω.  Συνήθως την καλύτερη προσφορά την πετυχαίνεις όταν δεν συμφωνήσουν με την πρώτη(ζητάς πολλά) και έρθουν με αντιπρόταση(τα βρείτε "στην μέση"). Αυτό με μια προσφορά, με περισσότερες  είναι πιο εύκολο :)

Να σημειωθεί στο παραπάνω οτι δεν εννοώ να ζητήσεις εξωπραγματικά νούμερα αλλά να έχεις κάνει μια έρευνα και να ξέρεις ποια είναι η αμοιβή που αξίζεις και να τους πεις ένα 10-15% παραπάνω. Επιπρόσθετα μιλάμε μόνο για θέσεις ειδίκευσης που σε "παίρνει" να κάνεις τέτοια.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kaliakman είπε

Αρχικά συγχαρητήρια! Από την στιγμή που ο κύριος σου στόχος δεν είναι η αμοιβή όπως λες μια χαρά!

Αν σου είπαν αμέσως ναι στα 1200 λογικά είχαν περιθώριο και για παραπάνω.  Συνήθως την καλύτερη προσφορά την πετυχαίνεις όταν δεν συμφωνήσουν με την πρώτη(ζητάς πολλά) και έρθουν με αντιπρόταση(τα βρείτε "στην μέση"). Αυτό με μια προσφορά, με περισσότερες  είναι πιο εύκολο :)

Να σημειωθεί στο παραπάνω οτι δεν εννοώ να ζητήσεις εξωπραγματικά νούμερα αλλά να έχεις κάνει μια έρευνα και να ξέρεις ποια είναι η αμοιβή που αξίζεις και να τους πεις ένα 10-15% παραπάνω. Επιπρόσθετα μιλάμε μόνο για θέσεις ειδίκευσης που σε "παίρνει" να κάνεις τέτοια.

Η αλήθεια είναι ότι ναι ίσως να μπορούσα να διεκδικήσω και παραπάνω γιατί κατάλαβα ότι χρειάζονται άτομο άμεσα και η όλη διαδικασία κινήθηκε αρκετά γρήγορα αλλά δεν ήθελα να το ρισκάρω γιατί φαίνεται καλή εταιρεία, καλό κλίμα και προοπτικές εξέλιξης. Επίσης δεν έχω τεράστια σχετική εμπειρία και δεν ήθελα να φανώ greedy. :)

Δημοσ.
Στις 16/10/2022 στις 4:30 ΠΜ, gerger είπε

Προσωπικά είμαι  senior field engineer σε πολυεθνική και ο μισθός μου είναι 1600 καθαρά + 100 σε διατακτικές. (Απόφοιτος ΙΕΚ, 2 ξενες γλώσσες

Είσαι απόφοιτος ΙΕΚ χωρίς κάποιο bachelor η μάστερ ? Και τι ειδικότητα είχες πάρει στο ΙΕΚ ? Μπράβο σου κυριολεκτικά για τον μισθό και την  ειδικότητα  που έχεις καταφέρει ! 

Δημοσ.
Στις 20/10/2022 στις 5:33 ΜΜ, Jordann είπε

Είσαι απόφοιτος ΙΕΚ χωρίς κάποιο bachelor η μάστερ ? Και τι ειδικότητα είχες πάρει στο ΙΕΚ ? Μπράβο σου κυριολεκτικά για τον μισθό και την  ειδικότητα  που έχεις καταφέρει ! 

Τεχνικός Η/Υ και μηχανών γραφείου. Bachelor / master δεν έχω, αλλά στην ειδικότητα του τεχνικού έχω αποκτήσει πιστοποιήσεις - εκπαιδεύσεις που με βοήθησαν πάρα πολύ (ίσως περισσότερο και από το να είχα πτυχίο).  Αυτό που επανέλαβα και πριν είναι ότι κοιτούσα πάντα να διαλέγω για εργασία αυτές που πληρώνουν πιο καλά και να μην δέχομαι ποτέ μπόνους αλλά να τα ζητάω σε μισθό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...