Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ιphone 13 10μηνων . Μέχρι πριν το iOS 16 η ζωή μπαταρίας ήταν 100%. Μετά το ios16 μέσα σε έναν μήνα έπεσε στο 97%. Ποσό φυσιολογικό μπορεί να είναι αυτό ; Δεν έχω αλλάξει τρόπο λειτουργίας , φόρτισης , χρήσης . 
Έχει παρατηρηθεί και από άλλους κάτι αντίστοιχο ; 
Τελικά το ios16  επιρρεαζει;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, gogas23 είπε

Ιphone 13 10μηνων . Μέχρι πριν το iOS 16 η ζωή μπαταρίας ήταν 100%. Μετά το ios16 μέσα σε έναν μήνα έπεσε στο 97%. Ποσό φυσιολογικό μπορεί να είναι αυτό ; Δεν έχω αλλάξει τρόπο λειτουργίας , φόρτισης , χρήσης . 

Είναι "φυσιολογικό" με το 16. Ποιο version έχεις;

Δημοσ.

iPhone mini 10 μηνών. Μέχρι πριν το update στη 16, είχα health 100%, το οποίο ήταν ύποπτα καλό σε σχέση με τη χρήση και τις φορτίσεις που του κάνω. Τώρα που τσέκαρα (εξαιτίας του post σου) με 16.0.3 έχει 98% που το θεωρώ πιο νορμάλ. Όχι ότι δίνω ιδιαίτερη σημασία, καθώς το health είναι μια πολύ ενδεικτική τιμή και οι μικρές αποκλείσεις είναι άνευ σημασίας. Μην αγχώνεσαι. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gogas23 είπε

Αδιάφορο όλο αυτό το θέμα με την υγεία μπαταρίας που καθημερινά απασχολεί αρκετούς μιας και είναι γνωστό ότι συνήθως οι συσκευές αυτές σε νορμαλ χρήση αντέχουν περίπου 1 έως και 2 ημέρες.

Από εκεί και πέρα το περιέργο είναι ότι έως τώρα ήταν "κολλημένο" το % και δεν διάβαζε τα σωστά στοιχεία.

Ενδεικτικά χάνουν περίπου 2% / μήνα στην υγεία τους, οπότε όλα καλά ;) 

Μφχ

• Like 1
Δημοσ.

Τα πρωτα 10% το χανουνε γρηγορα.

Μετα αργουνε λιγο.

Θυμαμαι το iphone 8 plus που ειχα ειχε κολλησει στο 84% για πανω απο εναν χρονο. Μετα το εδωσα σε φιλικο μου ατομο και πιστευω ακομα τοσο θα ειναι.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/10/2022 στις 1:08 ΜΜ, gogas23 είπε

Η υγεία μπαταρίας είναι λογισμικό 

Οταν κανείς κάποια μεγάλη αναβάθμιση ξανά κάνει κάπως calibration 

Δηλαδή από πριν θα είχες 97% αλλά σου έλεγε 100%
Μολις έγινε η αναβάθμιση και έκανε ξανά από την αρχή τις διαδικασίες έδειξε πιθανόν το πιο σωστό ποσοστό 

Παρολα αυτά δεν αποτελεί κάποια ένδειξη γιατί είναι κατά προσέγγιση όπως είπαμε. Μην δίνεις και πολύ σημασία 

Εγω είχα ένα iPhone X και είχε πέσει η υγεία στο 12% αλλά η συσκευή δούλευε κανονικά 

Δημοσ.

iphone 13 mini, σχεδόν χρόνος, χωρίς το update σε 16, η υγεία έπεσε στο 96%. Οπότε ίσως είναι και θέμα χρόνου, όχι τόσο update. Όπως σωστά αναφέρθηκε όμως, είναι απλά ένα νούμερο το battery health. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα στο κινητό οπότε μην σε αγχώνει. Συνήθως κάτω από 85% αρχίζουν και βγαίνουν τα προβλήματα, άρα στον τρίτο χρόνο χοντρικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Iphone 12 pro μετά το update στο 16.0.3 από 96% στο 92% και σήμερα το πρωί 91%.

Πιστεύω ότι εκτός από τον έλεγχο στο Hardware της Μπαταρίας κάνει

και ένα ας πούμε "ημερολογιακό-ηλικιακο τρόπο υπολογισμό",

κάνοντας υπεραπλούστευση θα το σκεφτόμουν σαν την ένδειξη καυσίμου σέ νεα αμαξια

όπου βγάζει μέσο όρο με τη κατανάλωση. Δεν είμαι ειδικός όποιος θέλει διορθώνει.

Άλλα σαν κατάληξη είναι και αυτό ένα νούμερο σαν την ηλικία 🙂

Επίσημα αναφερει

"Preventing unexpected shutdowns

With a low battery state of charge, a higher chemical age, or colder temperatures, users are more likely to experience unexpected shutdowns ....."

https://support.apple.com/en-us/HT208387

Επεξ/σία από aret1
Δημοσ.

Είναι 10 μηνών και περιμένεις η απόδοση της μπαταρίας να είναι στο 100% από όταν το πήρες ? Λογικό είναι να πέσει. Είτε στο δείχνει το κινητό είτε σου δείχνει ακόμα 100%. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω το 12 pro max απο τον Μαιο του 21'. Μεχρι να βαλω το IOS 16, η υγεία της μπαταρίας ήταν στο 100%. Τώρα έχει 96%

Επεξ/σία από mrvaggos
Δημοσ.
Στις 17/10/2022 στις 5:17 ΜΜ, mrvaggos είπε

Εγώ έχω το 12 pro max απο τον Μαιο του 21'. Μεχρι να βαλω το IOS 16, η υγεία της μπαταρίας ήταν στο 100%. Τώρα έχει 96%

Και πάλι καλά που δείχνει μόνο 96% 🙂

• Like 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, kormos είπε

Και πάλι καλά που δείχνει μόνο 96% 🙂

Προσπαθώ να το προσέχω.. πχ όταν φορτίζει δεν το χρησιμοποιώ. Αλλά μπαταρία είναι, όσο αντέξει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, flyer είπε

Να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου..

Σε ios 16 η υγεία της μπαταρίας παραμένει 100%. iPhone 13 PM 11 μηνών...

Ε όχι και τόσο καλά...

49 λεπτά πριν, mrvaggos είπε

Προσπαθώ να το προσέχω.. πχ όταν φορτίζει δεν το χρησιμοποιώ. Αλλά μπαταρία είναι, όσο αντέξει

Η καλύτερη φόρτιση σε βάθος χρόνου αντοχής είναι η ασύρματη πάντως....

Τουλάχιστον αυτό έχω εντοπίσει σε δικές μου συσκευές που κάνουν μόνο ασύρματη φόρτιση (κατ επιλογήν) 🙂

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...